Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לשרשור הקודם. מכרתי את הרכב הידני ואלה הדרישות שלי:

1. אוטומטי (הלכה לי הברך השמאלית ולכן ידני זאת ממש לא אופציה לצערי).

2. נסיע בינעירונות ועמידה בפקקים כ3 פעמים בשבוע.

3. אמינות (אני לא אשרוד עוד רכב צרפתי עם מנוע puretech).

4. חסכון.

5. אני הולך לסוע ברכב לבד ולכן מקום לנוסע או גודל תא המטען לא רלוונטי.

 

 

בעקבות השרשור הקודם נעצרתי על 2 דגמים.

שברולט ספאק, התחלתי לחפש, עברתי על כמה רכבים אך רובם היו גמורים, ואלה שהיו במצב מכני סביר דרשו על הרכב הרבה מעל המחירון. הרגיש לי קצת מוזר לשלם 75k על ספארק 2021.

בנוסף, פגשתי עמית מהעבודה עם ספארק 2017, נאמר לי שלאחר 80,000 קילומטר הוא נאלץ להחליף גיר ועכשיו 100,000 קילומטר הוא סובל מאכילת שמן של המנוע.

לגבי אמינות המנוע אני לא יודע אבל מקריאה באינטרנט על spark בחו"ל נשמע שבעיית גיר הcvt שדורש החלפה מלאה בכ100,000 קילומטר היא בעיה די נפוצה והרבה מאוד אנשים נפגעו ממנה.

תקנו אותי אם אני טועה. נאמר שם שהגיר cvt שיש לספארק לא אוהב פקקים במיוחד.

 

מאזדה 2, אני לא יודע מאיפה להתחיל, כמעט ואין רכבים במצב סביר למכירה ואלה שיש דורשים עליה 10-15 אלף מעל המחירון של לוי יצחק לאחר שקלול.

 

תעזרו לי בבקשה בשנית עם הכוונה נוספת לפני שאני נכנע לליסינג התפעולי בעבודה.

 

תודה מראש.

 

פורסם

אם אתה לא מחפש כוח, אפשר לשקול סוזוקי סוויפט 2020 או הונדה ג'אז 2019.

וגם פיקנטו או I10, לפני שעברו לגיר רובוטי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

גם איגניס אופציה טובה, לדעתי נוחה מהסוויפט.

לגבי חלק אני רואה שחלק החליפו גיר אך לא ברור האם כחלק משגרת הטיפולים החליפו שמן גיר.

עוד אופציה מיצובישי ספייס סטאר, גם לה רציף אך לא נשען בעיות בנתיים, לנו יש ספייס כבר 10 שנים עם 185 אלף ק״מ.

 

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לדעתי צריך להתייחס למחירון לוי יצחק כהמלצה. כך שאם אתה רוכש רכב בפחות מהמחירון, זה כנראה לא בגלל שעשית עסקה מוצלחת, אלא בגלל שאלו כוחות השוק ואם המוכר יכל לקבל יותר הוא היה מוכר ביותר. כנײל גם ההיפך ולכן לא הייתי מתרגש מלשלם יותר ממחירון בתנאי שאכן רכב מסוג מסויים נמכר מעל המחירון. 

השיקול צריך להיות מה העסקה הטובה ביותר עבורך, כלומר, האם המחיר הוא טוב ביחס לאלטרנטיבות ולא ביחס למחירון. 

בנוסף, ברכישת רכב צריך סבלנות וזריזות, מה גם שזו תקופה עם ביקושים לא קטנים ודגמים מבוקשים טובים נעלמים מהר ובמחירים יחסית לא נמוכים. 

לקחת רכב מהעבודה זה נוח, אבל בהרבה מקרים לא כלכלי כך שאם השיקול הוא כספי בלבד כנראה שעדיף לרכוש מיד שניה. 

 

פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, Alkash כתב:

 

תעזרו לי בבקשה בשנית עם הכוונה נוספת לפני שאני נכנע לליסינג התפעולי בעבודה.

 

 

ליסינג תפעולי מהעבודה משמעותית יקר מהחלופות שהצעת.

 

איך הגעת למצב בו אלו 3 החלופות?:

1. מזדה 2

2. ספארק

3. רכב מהעבודה

 

אם אפשרות 3 נשקלת אז תקנה כבר מזדה 2 ותשלם מעל המחירון. זה בודאי כלכלי יותר מרכב מהעבודה. אלא אם יש לך פרנציפ נגד לשלם מעל המחירון.

 

ואם אתה שוקל את אופציה 3 אז אתה גם יכול פשוט להגדיל את התקציב. גם אם זה ידרוש הלוואה בתנאים לא להיט זה יותר זול מרכב מהעבודה.

 

שלושת החלופות שלך זה כמו להתלבט בין מזדה 2 משומשת, ספארק משומשת, או טויוטה קורולה מהיבואן...

שזה בסדר כמובן. אבל לא מסתדר עם לפסול את המזדה 2 המשומשת כי דורשים עליה מעל המחירון. 

 

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

  Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • תוכן חדש...