Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 15 שעות, Albetx כתב:

לא מבין את הקטע של לדחוף את התוסף דלק הזה בלי לשאול את הלקוח, כמו שידחפו לך מנה שלא הזמנת במסעדה ואתה תשלם עליה.

להרוויח יותר. מה לא מובן בזה?

לפני 14 שעות, IsraCar כתב:

מחיר שעת עבודה נגזר משעתון ייצרן ולא מהזמן שהרכב בילה במוסך.

כל פעולה כמו החלפת שמן החלפת פילטר מקבלת זמן תקן מהייצרן.

תאר לך שיש לך בעיה ברכב ומכונאי תותח מצליח לתקן לאתר אותה תוך 5 דקות ולתקן אותה תוך רבע שעה, אז תשלם לו רק על 1/3 שעת עבודה?

ובמוסך אחר מכונאי מתחיל יתחרבש על איתור התקלה שעה ויתקן בשעתיים, אז תשלם לו על שלוש שעות ?

בדיוק בשביל זה נכנס זמן תקן ייצרן שנועד להציל אותך מכאלה מקרים.

כמו שאמרו לך,  החריגה הייתה בתוספים. יכולת ועדיין אתה יכול לבקש לראות את האריזות של מה שהכניסו לך שם.

(*) רכב ישן (כמו שאתה אומר) צריך לקבל שמן משובח. אני מקווה שזה מה שקיבלת.

מחיר שעת עבודה נגזר מהרצונות של בעל המוסך, לא משעתון היצרן כפי שכתבת. מחיר העבודה נגזר מזמן העבודה או משעתון יצרן לפי הנמוך.

אם מכונאי תותח יאתר ויתקן תקלה תוך 20 דקות, הוא צריך לגבות על 1/3 שעה, אבל מחיר שעת עבודה שלו יכול להיות גם בהתאם למקצועיות שלו. זה בדיוק כמו שמוסך מורשה יבואן גובה אחרת לשעת עבודה ממוסך לא מורשה יבואן, כי ההוצאות שלו שונות.

אם מכונאי מתחיל יתחרבש אז לקוח צריך לשלם לא יותר מזמן התקן. לקוח לא צריך לשלם יותר במקרה הזה, אם בעל המוסך מפשל בבחירת המכונאים שלו.

• מעניין 1
פורסם
לפני כשעה, עקצואותי כתב:

אחרי הטסט הסיבה היחידה שהרכב נכשל דווקא הייתה זיהום אוויר חחחח 

סידרתי שוב במקום אחר והעברתי אותו

מעניין שרק אחרי 20 תגובות אתה נזכר לציין את עובדה המעניינת הזאת.

יותר מעניין מכל הדיון הזה עד עכשיו.

אנא ספר מה עשו במקום השני כדי שתעבור טסט?

אולי תוכל להעלות את הקבלה מהמוסך השני?

אם העלת את הקבלה מהמוסך הראשון שכל כך עצבן אותך.

אז מעניין לראות עדות על מוסך שכן עשה עבודה לשביעות רצונך.

פורסם
לפני 15 דקות, IsraCar כתב:

מעניין שרק אחרי 20 תגובות אתה נזכר לציין את עובדה המעניינת הזאת.

יותר מעניין מכל הדיון הזה עד עכשיו.

אנא ספר מה עשו במקום השני כדי שתעבור טסט?

אולי תוכל להעלות את הקבלה מהמוסך השני?

אם העלת את הקבלה מהמוסך הראשון שכל כך עצבן אותך.

אז מעניין לראות עדות על מוסך שכן עשה עבודה לשביעות רצונך.

אחי, יש חיים גם מחוץ לפורום אני לא יושב פה וממתין לתגובות 

אתמול הייתי במוסך 

היום הלכתי לטסט והמוסך השני

פורסם

220 שקל לתוסף זה מאוד יקר

לא ביקשת ולא אמרו לך? אין לך מה לשלם, בעיה של המוסך.

• אהבתי 1

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם
לפני 2 דקות, עקצואותי כתב:

אתמול הייתי במוסך 

היום הלכתי לטסט והמוסך השני

ברכות.

ברור שיש חיים מחוץ לפורום. (למרות שהגבת בזריזות מרשימה). 👍

בבקשה, אם תוכל לספר:

מה עשו במוסך השני, כדי שתוכל לעבור?

כמה זה עלה?

אם היית מרוצה מהם, אולי תוכל לחלוק איתנו באיזה מוסך מדובר?

תודה .

פורסם
לפני 3 דקות, Shaike.Zam כתב:

220 שקל לתוסף זה מאוד יקר

לא ביקשת ולא אמרו לך? אין לך מה לשלם, בעיה של המוסך.

שני תוספים בכ-260 ש"ח כולל מע"מ.

פורסם
לפני כשעה, mcaspi כתב:

שני תוספים בכ-260 ש"ח כולל מע"מ.

רשום שם כמות 1... והתוסף הוא גם לשמן וגם לדלק, ככה אני זוכר את זה (אולי ייתקנו אותי)

בלי שום קשר, הטיפול ללא הרצועת מנוע הוא סדר גודל של 500 כולל מע"מ, זה מחיר בסדר גמור לטיפול.

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

אתה הולך למוסך מבקש משהו שאני מבין כהכנה לטסט....  זה שלכעצמו יש לו עלות נוספת מעבר לטיפול.

על מה הכי מכשילים בטסט... נכון זיהום אוויר,

מה עושים עם בעית זיהום אוויר בשביל לעבור טסט? נכון תוספים.

אתה מקטיו ראש שאתה במוסך, ומגדיל ראש מול המקלדת, ממש עושה שיימינג למוסך עם השם שלו.

יכולת לעשות תיאום ציפיות, לומר לו מה אתה מאשר או עד כמה... אבל למה שתעשה את זה?

יותר משמפריע לך מה שילמת, אתה פשוט אוהב לקטר.

אפילו לבוא לגשת למוסכניק ב 4 עיניים ולשמוע מה יש לו להגיד לפני שאתה עושה שיימינג לא עשית?

גם לבקש הנחה זה לא מילה גסה... ייתכן שהיה עושה לך איזה 10-15% והמחיר היה סבבה אפילו יותר משהוא כבר עכשיו.

המחירים של הפילטרים יותר מבסדר, עכשעו אתה אפילו מתלונן ששם לך שמן איכותי מדי.

כל כך בזבוז תגובות על כלום ושום דבר.

• אהבתי 1
פורסם

לעניות דעתי ומניסיוני המיקצועי בתחום המחירים שקיבלת בהחלט סבירים במיוחד כיום אחרי כל ההתייקרויות בשנים האחרונות במשק ובפרט בענף הרכב.

פורסם

יש כל מיני דברים שאני תוהה לגביה כבר הרבה שנים, ואין לי תשיבה.

למשל "שמן איכותי"? בפורום הזה אוהבים 2-3 מותגים, אבל, עדיין לא הבנתי מה לא מספק בשמן שאינו מגיע במיכל מוזהב, כמובן בתנאי שעומד בדרישות היצרן לאותו מנוע.

לגבי תוסף הדלק - אני מכיר את הסיפור הזה מימי ה-RedX שהוסף לבנזין 83. עד היום אני תוהה לגבי התועלת בו, אם כי היתה לי פעם איזו תקרית שבעקבותיה אני מאמין שהוא משחרר איזה זיהום. אז באינרציה אני מוסיף תוסף פעם בשנה על מיכל מלא (המוסך מניח את הבקבוק במחזיק הכוסות), הכי גרוע בזבזתי 100 ש"ח. נו, 100 ש"ח בשנה, כסף קטן במסגרת עלויות אחזקת הרכב, שמגיעה לעשרות אלפים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

פות"ש, לא קשה להשיג ידע בסיסי מאוד במוטוריקה ומכונאות על מנת להימנע מ"עקיצות" כאלה (לדברייך, הוא לא עקץ אותך)
ביקשת ממנו להכין רכב לטסט, במוסכים (בארץ לפחות) זה אומר לשים תוספים להחליף פילטרים ושמן מנוע.
מבלי להכנס להאם זה תקין או לא, כבעל רכב וכגבר אמור להיות לך את הידע הבסיסי להצביע אם האוטו שלך מוכן לטסט או לא בייחוד כשאתה מחזיק ברכב 2014
אני לא אוהב לבכות ולהתלונן, אני בעד מעשים, אז אם ה700 שקל ששילמת זה מה שיגרום לך להתעורר ולפתוח ספר רכב בטיפול הבא ואולי להעז ולעשות בעצמך, אז המוסך הזה עשה לך טובה ענקית.
אני לא מגיב פה הרבה, אני צעיר ביחס לקהל יעד של הפורום, אז מה כבר יש לי לתרום 😉 אבל במקרה שלך היה לי חשוב להבהיר לך שאני ממש לא אוהב את הגישה שלך שמייצגת הרבה מהאנשים בארץ והרבה מהתסכול שאתה מריח מאנשים שעוברים לידך ברחוב
כמכונאי חובב, דע לך שזה לא הגזמה להגיד שחסכתי עד כה עשרות אלפי שקלים וזה רק על הרכב שלי ולא על עבודות שעשיתי לאחרים
אבל אם רצית תשובה, לא, האמת שלא עקץ אותך, אחלה מחירים :mm_yeah:

עריכה אחרונה על ידי CiUiK
  • רעיון גרוע 1
פורסם

מה זה קשור ל״גבר״? כל נהג אמור להיות ער לבעיות בטיחות ברכבו. מנורות תקינות ועד ניפוח צמיגים. ו״כל נהג״ כולל נהג או כל מגדר אחר שאדם יגדיר את עצמו.

אני לא יודע באיזה תנאים אתה מחליף שמן לרכב שלך, אני יודע שמבחינתי דרוש לימוד של הטכניקה + רכישת ציוד + מקום מתאים לביצוע העבודה, ואלה כבר השקעות מוגזמות ביחס לשני ביקורים בשנה במוסך.

ואחרי התגובה שלך בשרשור על הצמיג הקרוע אני גם מטיל ספק גדול בידע שלך.

• מצחיק 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...