Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הצעות לרכבים מהנים לנהיגה (ייבוא מחו''ל)

הדוקר משידור חוקר

פוסטים מומלצים

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

צודק. אבל זה מיסוי מצטבר. אם תכפיל את ערך הרכב ב1.07 (מכס 7 אחוז) כפול 1.72 (72 אחוז מס קניה) וכפול 1.17 (מעמ) תגיע ל115 אחוז מיסוי.

אז הסתכלתי עכשיו על הצהרת הייבוא של רכב שיובא מארה"ב, תוצרת האיחוד האירופאי, כדי להדגים לך איך זה עובד.

ערך הרכב * שער הדולר =ערך הרכב

לצורך חישוב מיסים מוסיפים את עלות השילוח+עמלת נמל+משהו שנקרא התאמות והפחתות... זה מוסיף עוד בערך 6500 שקל לערך הרכב

על זה מחשבים מיסים:

7 אחוז מכס

על כל מה שהיה עד כה 

72 אחוז מס קניה

ואז על כל זה

17 אחוז מעמ

בוא נציב מספרים למקרה הזה כדי שיהיה מובן יותר, רכב שעלה למשל 50 אלף שקל לאחר המרה, מחושב לצורך המכס ב56500 עם התוספות

7 אחוז מכס = 3955

אנחנו ב60455

על זה 

72 אחוז מס קניה = 43527

אנחנו ב103982

על זה

17 אחוז מעמ = 17677

סך הכל 121659 שקל.

קח את הנוסחא הראשונית שכתבתי לך ותראה שזה מתכנס לאותו איזור

50000*2.17 זה 108000 שח

ועוד 18 אלף שקל על שאר הדברים 126000 שח (פער של 3.5 אחוז בחישוב)

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

וואו מדהימה. תודה על השיתוף.

לצורך הייבוא שאני מתכנן, אשמח אם תוכל לתת כאן פירוט מלא של כל ההוצאות, אם מתאים לך.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 שעות, tinoki כתב:

וואו מדהימה. תודה על השיתוף.

לצורך הייבוא שאני מתכנן, אשמח אם תוכל לתת כאן פירוט מלא של כל ההוצאות, אם מתאים לך.

ראיתי ש EliC25 פירט לך יפה מאוד עלויות, רכב שעולה 4000 אלף יורו כנראה יעלה בסביבות ה 50,000 ש''ח+

בנוסף אני אוסיף שדברים יכולים להשתנות ויש עלויות נוספות.

לדוגמא- 1. אצלי הרכב היה בכריתים, ככה שזה אי ואם תרצה מישו שיבדוק לך את הרכב תצטרך לשלם על טיסה/שייט לשמה.

2. אחסון בנמל שעולה 1000 לחודש.

3. בדיקת תקינות לרכב ביחד עם הטסט שעולה 900 שקל.

וכמובן יכולים להיות עוד דברים לא צפויים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השאלה האם עדיף לרכוש מיוון והאיזור בכדי לחסוך בעלות המשלוח הפנים אירופאי, והאם ניתן בכלל לעשות את זה לבד או לקחת חברה מתמחה וזהו?

האם המס הוא גם על מה שהחברה הישראלית לוקחת או רק על דמי השינוע עצמם?

היה כאן בעבר פוסט של חבר פורום שייבא בעצמו רכב ללא החברות המתווכות. לא מצאתי.

עריכה אחרונה על ידי tinoki

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היות וגם אני התעניינתי ביבוא אז ככה.

היבוא מיוון יותר זול מאיטליה בפער די משמעותי.

ביוון המבחר יחסית דל (לפחות בפיאט שאני חיפשתי)

באיטליה בצפון המחירים גבוהים והרכבים חלודים כי אכלו שלג ומלח

בדרום הם זולים יותר אבל בדר"כ שרופים מהשמש

אתה חייב מישהו מקומי שיטפל בקניה ובתהליך גם אם אתה אזרח האיחוד... זה מסובך וביחד עם הבירוקטיה של יוון או איטליה זה דורש בנאדם שיבדוק לך את הרכב ויטפל בכל תהליך היצוא.

ב 4000 יורו ביוון תסיים עם 60000 אלף בישראל. באיטלי אפילו יותר.

רביב חייק מיבא הרבה רכבים, אחלה בנאדם ומלא ביקורות טובות... כדאי לשוחח איתו ו/או להשתמש בשירותיו.

הבחור שלו ביוון מהמם ומלא נכונות לעזור

הבחור שלו בצפון איטליה די עצלן ולא יותר מידי נחמד (זו דעתי)

אין לו מישהו בדרום וזו בעיה כי אם כבר איטליה אז עדיף לחפש רכב בדרום

• אהבתי 2
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 16 שעות, EliC25 כתב:

חלקים לפיאט יש כמו זבל בחו"ל, תשאל את @liorwohl איך נראית חנות חלפים מקומית באיטליה מהבחינה הזו.

הברקטה יותר מעניינת בעיניי ותשאיר לך סיכון קטן יותר, יש מבחר די גדול והמחירים זולים כפי שאמרת.

הכי משתלם לייבא דרך יוון, וזה מגיע לנמל אשדוד לפחות מהניסיון שלי.

מס זה 117 אחוז על מחיר הרכב. הנוסחא שאני מחשב לפיה היא מחיר הרכב*שער המרה*2.17 פלוס 18 אלף שקל (הוצאות שילוח ועמלות נמל ועמיל מכס)

כלומר ברקטה שעולה 4000 יורו לצורך הדוגמא תעלה בסביבות ה55 אלף שקל בארץ.

מיאטה NA בניגוד לכך, שאמנם יש לה התנהגות טובה יותר והנעה אחורית, מוציאה אןתו הספק וכבר יש כמה אקזמפלרים יפים בארץ. היא תעלה לך בארץ יותר מכפול מהפיאט. יצא שכרך בהפסדך.

עוד לא ממש הייתי כאן בחנות חלפים טובה פה כי עוד לא קניתי כאן אוטו צעצוע, קודם צריך לסיים עם קניה של בית עם מלא חניה ורק אז יתחילו לבוא המכוניות הלא פרקטיות ב4000 אירו.

אבל מימי הפונטו קבריולט אני יכול להגיד בוודאות שלהשיג חלקים קוסמטיים לא קל כל כך, עכשיו שאני פה יכול לנסוע למישהו שמפרק ומפרסם בפייסבוק, אבל אין מצב ללכת לחנות ולבקש גומיית חלון של ברקטה או פלסטיק רנדומלי כלשהו. לא מייצרים לאוטו הזה כלום כבר שנים. יש חנות אחת שמתעסקת בברקטות אבל זה נראה בחיתולים. לדגמים שנהיים מבוקשים באספנות צצים יותר ויותר חנויות קטנות עם השנים, לא יודע עדיין אם הברקטה תהיה כזאת.

המנוע בברקטה ייחודי ולא היה באף דגם אחר.

לmx5 אפשר להזמין הכל מכל העולם, זה הרבה הרבה יותר קל, אבל האוטו מכוער לעומת ברקטה.

אם קונים ברקטה במצב יפה אז היא תחזיק מעמד בשימוש עדין כמו כל אוטו מודרני שמור, זה לא גוש חלודה של שנות ה70.

מישהו הזכיר חלודה בצפון - תגדיר צפון, כל עוד אתה בחלק המישורי - מילאנו, ברגמו, טורינו, פדובה - יש שלג יום בשנה אולי, לא מלח ולא כלום. אם עולים להרים אז יש יותר שלג אבל בקושי יש שמה אנשים ומכוניות במילא, ובטח ברקטה נשארה בגראז בשלג בכל מקרה.

האוטו ה״פרקטי״ שקניתי כאן בצפון איטליה הוא כבר בן 18, מלמטה וכל הכיוונים הוא חדש שום חלודה ושום כלום.

עריכה אחרונה על ידי liorwohl
  • אהבתי 2

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני התייחסתי לפנדה 4x4 שברובן היו רכבי עבודה. כמובן שיש יוצאים מהכלל אבל לפחות בפנדות היו הרבה חלודות דבר שלא שנתקלים בו בדרום

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, liorwohl כתב:

המנוע בברקטה ייחודי ולא היה באף דגם אחר.

מפתיע

חשבתי שהיה בHGT

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למעשה, אם מזדה מיאטה ופיאט ברקטה במצב זהה יעלו שניהם 4000 יורו (זה לא המצב), יהיה שווה יותר לייבא את המזדהה? מבחינת זמינות חלקים וסחירות במכירה?

עריכה אחרונה על ידי tinoki

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...