Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,
נושא שאשמח לדעתכם עליו:
האם יש מקומות בישראל שיש שיש בהם תנועה משמעותית של אנשים שנאלצים לעשות סיבוב כי פשוט אין כביש שמקשר?

הכוונה היא פחות באיזורים האורבניים, אלא יותר להבין האם לדעתכם, חסרים כבישי משנה (חד מסלוליים, דו נתיביים - כלומר נתיב לכל כיוון) בין ישובים מסויימים שהיו יכולים להקטין קצת את הלחץ מעורקי התנועה ולהקל על התנועה והנגישות במרחב הכפרי.
חלק מהעניין הוא גם שבמרחב הכפרי שירות התחבורה לעולם לא יהיה תדיר כמו בערים והשימוש ברכב ליוממות הוא גבוה.
דוגמא שחשבתי עליה למשל לחבר את מעלות לכביש 899, כדי להקל על ישובי הצפון לגשת ל'עיר גדולה' באיזור.

מעניין לשמוע דוגמאות נוספות ורעיונות!

• אהבתי 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אם היה תכן מסודר, אז בהחלט שכן. אני לדוגמה גר במקום בו יש משהו כזה, רק שהוא מעולם לא תוכנן להיות כזה והתוצאה בהתאם - מה שהיה אמור לשרת שלושה ישובים עם בערך 2000 בתי אב משרת בפועל מעל ל- 30,000. יש אמנם תכן לכביש משנה מסודר כזה אבל כמו הרבה פרויקטים מסוג זה כאשר זה מערב מספר רשויות ו/או יישובים זה נתקע לשנים רבות - מימון, הפקעת שטחים, תחזוקה, אחריות וכו'. אני מניח שהמצב אצלי (יישוב כפרי במרכז הארץ) לא שונה מעוד המון מקומות דומים במדינה. 

עריכה אחרונה על ידי Supertigre
פורסם

בטח שיש כאלה מקומות (אולי זה מה שההוא מעלי התכוון) הכביש גישה היחיד למודיעין עילית היה אמור לשמש את היישובים לפיד חשמונאים וכו, ואז הגיעה מודיעין עילית עם 70000 תושביה והכל נתקע.
עד כמה שידוע לי יש תוכניות כבר שנים לכביש חדש לכיוון ירושלים

• אהבתי 1
פורסם

אז עוזי אתה ממש בכיוון.
ספיציפית האיזור שאתה מדבר עליו הוא כנראה בעייתי שכן הוא קצת מוקף בקו הירוק.

אני יותר חיפשתי פתרונות מאקרו - למשל, אם ננסה להיות אקטואליים ונקח את הנגב המערבי כדוגמא: סימנתי בורוד דרכי עפר שנראה שיכולות להיות רשת משלימה לכבישים האיזוריים ולשפר גישה בישובים. מחפש יותר רעיונות בכיוון הזה (כמובן שהכוונה היא לא להרוס את הטבע עם כבישי ענק אלא יותר לקחת דרכי עפר קיימות ולשדרג אותן קצת:

image.thumb.png.29ca4aef18003715e816a612b37383b1.png

כל המחשבה עלתה מהסתכלות על מערב אירופה וארה"ב ורשת הדרכים המשניות בין הכפרים והישובים הקטנים שמאד מפותחת ומורידה את התנועה המקומית מהכבישים הראשיים, וכך מנתקת אותה מעומסי תנועה ומשפרת את איכות החיים במרחב הכפרי.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני כשעה, shellcase כתב:

אז עוזי אתה ממש בכיוון.
ספיציפית האיזור שאתה מדבר עליו הוא כנראה בעייתי שכן הוא קצת מוקף בקו הירוק.

אני יותר חיפשתי פתרונות מאקרו - למשל, אם ננסה להיות אקטואליים ונקח את הנגב המערבי כדוגמא: סימנתי בורוד דרכי עפר שנראה שיכולות להיות רשת משלימה לכבישים האיזוריים ולשפר גישה בישובים. מחפש יותר רעיונות בכיוון הזה (כמובן שהכוונה היא לא להרוס את הטבע עם כבישי ענק אלא יותר לקחת דרכי עפר קיימות ולשדרג אותן קצת:

image.thumb.png.29ca4aef18003715e816a612b37383b1.png

כל המחשבה עלתה מהסתכלות על מערב אירופה וארה"ב ורשת הדרכים המשניות בין הכפרים והישובים הקטנים שמאד מפותחת ומורידה את התנועה המקומית מהכבישים הראשיים, וכך מנתקת אותה מעומסי תנועה ומשפרת את איכות החיים במרחב הכפרי.

קיים כבר כביש מהצד השני של מודיעין עילית שמגיע בערך למחסום בדרך לירושלים. הכביש סגור בגלל בעיות ביטחוניות וירוקות וכבר שנים ש"עסקני" מ"ע מדברים שהם עובדים לפתיחתו
(שמועה שמעתי שמבחינת צהל ישנה היתכנות לפתיחה והבעיה העיקרית היא החשש של הירוקים שימות חלילה עכביש)

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

החשש של הירוקים הוא חשש מקובל. יש בישראל מצוקה של שטחים פתוחים ומשתדלים לשמר כמה שיותר מהם.
זו דעתי לפחות.

• רעיון גרוע 1

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

גם לבני אדם יש מצוקות מסוימות,  לא? 

המצב בכביש 446 קטסטרופלי לעיתים.

עריכה אחרונה על ידי M H
  • אהבתי 4
---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם

במקרה של הכביש הזה דווקא פחות מדובר בהתנגדויות של הירוקים. אמנם זה מה שיותר רועש - אבל זו היתה פחות המגבלה בתכנון שלו.

מדובר בכביש שעובר בשטח של 3 רשויות שונות - מודיעין עילית, מטה בנימין וחבל מודיעין - כאשר הכביש מותנה בהרחבות של שני ישובים - כפר האורנים וכפר רות + סגירת מעברים אחרים בין ישובים. תוסיף לזה את הצבא והמינהל האזרחי כיוון שהכביש עובר גם צמוד לגדר ההפרדה ואז יש גם את הירוקים שמדברים על השטח שנשאר כלוא בין הכביש הזה ל-446 שבו כיום יש מגוון של חיים כולל עדר צבאים.

צריך גם לזכור שאנשים שבוחרים לגור במרחב הכפרי - בחרו לגור במרחב כפרי ולא במקום שבו כבישים חוצים אותם שתי וערב.

פורסם
לפני 55 דקות, גור אדם כתב:

הצבא

יש אישור.

לפני 55 דקות, גור אדם כתב:

והמינהל האזרחי

מוכן אפילו לרצף את הכביש בזהב, הוא הולך למכור את כל השטחים הצמודים לכביש.

למעשה, אילולא היה למינהל האזרחי, אחד הגופים החזקים במדינה, אינטרס כה חזק בסלילת הכביש - לא היינו בשלב כל כך מתקדם בתכנון ומימון שלו. נתיבי ישראל אינם נדיבים כל כך...

מה שנשאר אלו הירוקים, שא' - אינם גרים באיזור הסובל בכלל, אלא במודיעין..תבינו לבד.

ב' הם מדברים על אוכלוסיה קטנה מאוד של צבאים,אין לי מושג איך הגיעו למאה, שמעולם לא ראיתי אותם בשטח שאמור להיבנות עליו הכביש - לפחות עשר שנים מאז שנבנו השכונות החדשות

ג' אחרי ה7 באוקטובר אמורים להבין שזה יכול לייצר מצור על 100 אלף איש וצפונה עם תחמושת וכוח אדם אפסי - הצד השני של הכביש גם ככה מוצף יישובים ערביים.

ד' "יש מאה אלף בעלי חיים במודיעין עילית...."

• אהבתי 4
פורסם

ההסבר שלי היה למה לקח כל כך הרבה זמן לאישור הכביש. התנגדויות הירוקים כרגע, לעניות דעתי, לא יעשו כלום.

לפני כשעה, נקודה טובה כתב:

ב' הם מדברים על אוכלוסיה קטנה מאוד של צבאים,אין לי מושג איך הגיעו למאה, שמעולם לא ראיתי אותם בשטח שאמור להיבנות עליו הכביש - לפחות עשר שנים מאז שנבנו השכונות החדשות

זה שלא ראית, לא אומר שלא קיימים. אישית אני רואה אותם כשאני רץ באיזור. לפי זה שאתה מדבר על שכונות חדשות - כנראה אינך מבין היכן הם נמצאים (באיזור כפר רות).

לפני כשעה, נקודה טובה כתב:

ג' אחרי ה7 באוקטובר אמורים להבין שזה יכול לייצר מצור על 100 אלף איש וצפונה עם תחמושת וכוח אדם אפסי - הצד השני של הכביש גם ככה מוצף יישובים ערביים.

זה שאחרי ה-7 באוקטובר הם אינם חושבים להתגייס לצבא ולהבין שהם חלק מהגנת העם הזה (ולא רק בתפילה שגם הקונספציה הזו כשלה ב-7.10) - זו אכן בעיה.

• רעיון גרוע 7
פורסם

האיזור המוקף בצהוב ועוד מערבה לכיוון צומת שילת

מכיל בין היתר צבאים, דורבנים, חזירי בר, שועלים, צבועים (כל אלו חיות שאני נתקלתי בהם).

Screenshot_20240116-104726.jpeg.b170479db7260401e55e8d3853e02897.thumb.jpeg.7654838e5f47a339687d3f180818a9f6.jpeg

פורסם

אז מה הבעיה לעשות כביש ליד?

אם הם מסתדרים עם הרעש שעושה 443 הם בטח יסתדרו עם הרבה פחות.

כמדומה שהטענה של הירוקים היתה שזה הורס את החיבור עם שאר האזורים,

עכשיו, בין כפר האורנים לכפר רות - אפשר לראות מלמעלה שזה פחות ירוק - בפועל יש הרבה עצי זית אבל לא רואים אותם, זה מקום שהם מילא לא נראים שם - אני לפחות לא ראיתי🙄.

ברצועה הירוקה למטה בין אורנים למודיעין עילית יש נחל אכזב דורבנים ואפילו פרות, אבל אני לא חושב שצבאים.

בעמק הצבאים בירושלים שבנוי על הכביש הצבאים מסתדרים יופי בשטח קטן.

לא חושב שכביש יכחיד אפילו קוץ של דורבן...

מלבד העובדה שהכביש לא אמור לעבור ישר - יש שם הר, אלא להתעקל לכיון גדר ההפרדה, אז בכלל נשאר מעבר נוח.

בכל מקרה אני מבין שאתה טוען שזה לא הירוקים.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

א. הכביש כבר קיים ברובו חוץ מהחיבור למודיעין עילית אז כך שהוא לא חוסם שום דורבן (ובל נשכח שיש את גדר ההפרדה בינינו לבין שונאינו)

ב. תמיד הם יוכלו לעבור מתחת לכביש 446 לכיוון מערב וגם בונים שם מעבר אקולוגי (או שהכוונה למעבר הזה)
ג. יש הרבה צבאים באזור (אם תרצה אני אשלח לך הסרטות בפרטי)

לפני 7 שעות, גור אדם כתב:

במקרה של הכביש הזה דווקא פחות מדובר בהתנגדויות של הירוקים. אמנם זה מה שיותר רועש - אבל זו היתה פחות המגבלה בתכנון שלו.

מדובר בכביש שעובר בשטח של 3 רשויות שונות - מודיעין עילית, מטה בנימין וחבל מודיעין - כאשר הכביש מותנה בהרחבות של שני ישובים - כפר האורנים וכפר רות + סגירת מעברים אחרים בין ישובים. תוסיף לזה את הצבא והמינהל האזרחי כיוון שהכביש עובר גם צמוד לגדר ההפרדה ואז יש גם את הירוקים שמדברים על השטח שנשאר כלוא בין הכביש הזה ל-446 שבו כיום יש מגוון של חיים כולל עדר צבאים.

צריך גם לזכור שאנשים שבוחרים לגור במרחב הכפרי - בחרו לגור במרחב כפרי ולא במקום שבו כבישים חוצים אותם שתי וערב.

איזה מעברים זה יצריך לסגור?

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • תוכן חדש...