Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני פחות משנה רכשנו רכב יד ראשונה שנת ייצור 2020 במגרש חברת טריידאין גדולה וקיבלנו אישור בכתב שהרכב נקי מתאונות.

אני נכה, ובגלל מצבי הבריאותי אין ביכולתי לנהוג יותר ולכן העמדנו את הרכב למכירה בקילומטראז' מאד נמוך ובמצב מעולה, לדעתנו,

כיוון שבמהלך הזמן לא היו לו תקלות כלשהן.

המתעניין הראשון ביקש מאיתנו את ספר הטיפולים אך בפניה למוסך הרשמי נאמר לנו שאין בנמצא דו"ח כזה וכי לדעתם לא היה הרכב במוסך כלל.

המתעניין הבא לקח את המכונית לבדיקה ושם התברר שהרכב עבר תאונה והשילדה נפגעה.  שמאי העריך את ירידת הערך בכ-7%.

מכך יצא שרכשנו רכב אחרי תאונה במחיר גבוה ומכרנו אותו במחיר נמוך בגלל התאונה.

אני רוצה לדעת אם לדעתכם יש לי סיכוי בבית משפט לתביעות קטנות או פשוט לספוג את ההפסד הכספי המשמעותי שנגרם לנו.

פורסם

בתור עסק למכירת מכוניות היה עליהם לדווח על התאונה במסגרת גילוי נאות. זו עבירה על החוק להעלים מידע קריטי כזה.

בנוסף בגלל שלא דיווחו על התאונה המחיר ששילמת לא שיקף את ירידת הערך.

על שני אלה לכאורה אין ערר(במידה שיש את כל המסמכים המגבים זאת).

לגבי זה שמכרת במחיר נמוך יותר, זו סוגיה שאפשר להתווכח עליה ואתה לא יודע כמה היית יכול לקבל אם לא הייתה התאונה.

אבל מן הסתם, הייתי מתחיל בלדבר עם הטריידאין ולהציג בפניו את הטענות שלך

פורסם (נערך)

תודה רבה על התגובה.  יש לנו מסמך שעליו כתב הסוכן, בכתב ידו, שאין תאונות ברכב, וגם הוסיף חותמת רשמית.

אשר למכירה עצמה ולמחיר הנמוך - האם אני צודק בהנחה שלפי המחירונים השונים יש ירידת ערך בגלל שאנחנו יד 2, ובגלל גילו של הרכב, בנוסף הקילומטראז' הנמוך - פחות מ-16000 ק"מ, וכל מה שהוספנו אומרים לי שבמקרה הכי גרוע נקבל את מחיר המחירון, או מעט פחות לצרכי המכירה.  עם הערכת השמאי, ירד המחיר בעוד 7% שלא הייתי חייב להוריד אלמלא התאונה שהוסתרה מאיתנו.

כמובן שניצור איתם קשר אבל אני לא רואה מצב שבו יקבלו את דרישותינו בזרועות פתוחות אלא ייטו להסתמך על המחלקה המשפטית שלהם שבכל מצב יותר חזקה מאיתנו.  השאלה היא אם יש בכלל טעם להגיע לתביעה מולם.

עריכה אחרונה על ידי דומירל
פורסם (נערך)

לפני 3 שעות, דומירל כתב:

שמאי העריך את ירידת הערך בכ-7%

שמאי של מי ומתי?

ואיך זה נודע לך?

כל העניין כאן זה להוכיח כי התאונה נרגמה לפני שרכשת את הרכב. אחרת הם יכולים לטעון שהתאונה נגרמה אצלך.

כשיש לך מסמך המוכיח זאת (דו"ח סליקה של חברות הביטוח, לדוגמא), תוכל לשלוח להם בדואר רשום דרישת תשלום ע"ס ההפרש ממחיר הרכישה שלך. חברי הפורום ישמחו לעזור לך בסגנון המכתב.

כשרכשת את הרכב קיבלת "טופס גילוי נאות"?

אני מבין כי המסמך החתום בידי סוכן המכירות על היעדר תאונות עדיין אצלך, אכן?

עריכה אחרונה על ידי tinoki

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

לא שמאי אלא קומפיוטסט.  בנספח שצורף לדוח קומפיוטסט, שהתקבל ממרכז הסליקה של חברות הביטוח בע"מ (הנמצא אצלי) כתוב תאריך הנזק בחודש פברואר 2021 הרבה לפני שקנינו את הרכב.

כל הנושא התגלה לנו כאשר הקונה לקח את הרכב לבדיקה.  אילו לא הינו מוכרים את הרכב לא היינו יודעים על כך כלל.

בטופס גילוי נאות כתוב "תיקוני פח וצבע בלבד"

כל המסמכים הרלוונטים נמצאים אצלי.  עכשיו כשאנחנו קוראים את הטפסים כתוב שם שהחברה אינה מודעת לנזק ושעלינו לבדוק בעצמנו, דבר שלא נאמר.  מה שנאמר היה שהרכב נקי ולראייה כתב את ההערה בעצמו.

פורסם

במסמך ממרכז הסליקה, האם רשום מה סכום התגמול שהתקבל עבור הנזק והאם רשום אחוז ירידת ערך וסכום (לא תמיד רשום)?

פורסם

קומפיוטסט או כל מכון טסטים אחר לא יכול לקבוע ירידת ערך. זאת עושה רק שמאי רכב. אגב, יש אפשרות שהקונה עשה לך תרגיל וכך זכה להנחה במחיר הרכב על חשבונך. בדו"ח סליקה בד"כ רושמים מה הסכום ששולם ע"י חברת הביטוח ומה ירידת הערך (אם הייתה כזו). אגב, רק בעל רכב יכול להוציא דו"ח סליקה - האם אתה הוצאת אותו?

לגבי החוזה שחתמת עליו בעת רכישה - אם כתוב שעלייך לבדוק, כמו כן ציינו שהיו תיקוני פח וצבע ברכב - אכן היית צריך לבדוק לעומק את הנושא. לדעתי הם עומדים בחובת הגילוי הנאות ע"י ציון "תיקוני פח וצבע בלבד".

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

כן, ננקב הסכום   14,700 ושיעור ירידת ערך: 7

לא אנחנו הוצאנו את דו"ח הסליקה אלא קומפיוטסט

רק כדי להבין (לא להתווכח) אם הם הכינו מראש מסמך כסת"ח הם יכולים שלא למסור את כל המידע שאמור להיות להם, לרשום שהרכב נקי ובדרך הזו "לעבוד" על האנשים ?  לא נראה לי מסחר הוגן...

פורסם

עובדתית מסרו לך מידע. הסכום של 14 אלף שח, אכן מתאים לתיקוני פח וצבע. האם שילמת מחיר מחירון עבור הרכב?

אם איני טועה, לפני שנה עדיין היה שוק מטורף של רכבי יד 2, לכן יכולים להשתמש גם בטיעון זה.

פורסם

לגבי מחירון, נסה לבדוק באתר של לוי יצחק.אולי יש ארכיון. או לקפוץ למגרש מכוניות הקרוב לביתך, לבקש לעיין במחירון ישן.

לגבי פנייה לחברה ממנה רכשת הרכב, מה בדיוק הטיעון שלך? להבנתי הם עמדו בגילוי נאות עי ציון שבוצעו תיקוני פח וצבע ברכב.

פורסם
לפני 13 שעות, דומירל כתב:

אתה יודע איך מבררים מה היה מחיר המחירון בספטמבר שנה שעברה?  לא זכור לי.

תדע לעזור לי לנסח פנייה לחברה?

יש לא מעט סוכני ביטוח שמחזיקים עותקים פיזיים של המחירון, אם אתה מכיר כאלה, תבדוק אצלם.

פורסם
לפני 12 דקות, aviaviavi כתב:

יש לא מעט סוכני ביטוח שמחזיקים עותקים פיזיים של המחירון, אם אתה מכיר כאלה, תבדוק אצלם.

תודה רבה על הייעוץ!

האם מישהו יכול לעזור עם ניסוח המכתב לחברה?  אודה לכם מאד!

לפני 47 דקות, fatboy1340 כתב:

לגבי מחירון, נסה לבדוק באתר של לוי יצחק.אולי יש ארכיון. או לקפוץ למגרש מכוניות הקרוב לביתך, לבקש לעיין במחירון ישן.

לגבי פנייה לחברה ממנה רכשת הרכב, מה בדיוק הטיעון שלך? להבנתי הם עמדו בגילוי נאות עי ציון שבוצעו תיקוני פח וצבע ברכב.

זהו שלא בטוח שהם עמדו בגילוי הנאות אם לא ציינו את הנזק לשלדה.  אם לא בדקו לא היו צריכים להתחייב שאין נזק כזה, ואם כן בדקו הרי שלא היה גילוי נאות.  ראינו את השריטות ברכב לפני הקניה ואלה תוקנו במיידית, לא היה להן כל קשר לתיקוני הצבע שבוצעו אחרי התאונה. 

פורסם

תיקוני פח לא מחייב שהיה נזק לשלדה. האם בטופס בדיקה של קומפיוטסט רשום נזק לשלדה? אם כן, כתוב משמעות נמוכה או גבוהה?

פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, GKME כתב:

תיקוני פח לא מחייב שהיה נזק לשלדה. האם בטופס בדיקה של קומפיוטסט רשום נזק לשלדה? אם כן, כתוב משמעות נמוכה או גבוהה?

בדוח של קומפיוטסט כתוב נזק לשלדה משמעות נמוכה.  בכל אופן, ברגע שיש נזק לשלדה הלקוחות לא רוצים לקנות ואם כן מתעקשים על ירידת הערך במלואה. 

בנוסף, לא הוחתמנו על הטופס לגילוי הנאות ולמיטב זכרוני גם לא הראו לנו אותו ואת הסעיף הפוטר אותם מהאחריות לנזק אם לא עברנו בדיקה. בתעודת האחריות לרכב כתוב: הרכב ללא תאונות שלדה. 

גם על תעודת האחריות לא הוחתמנו.

עריכה אחרונה על ידי דומירל
  • תוכן חדש...