Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו שאני מכיר רוצה לרכוש רכב חדש והתייעץ איתי בעניין.

אחת האופציות שהוא שקל היתה ג'ילי גאומטרי C. אמרתי לו שאני לא ממליץ על הרכב כי הוא לא עבר מבחני ריסוק, והתשובה שלו היתה שלהבנתו הרכב קיבל 6 כוכבים במבחני ריסוק. הסברתי לו שזאת לא אפשרות, אבל תיארתי לעצמי מאיפה המספר הזה הגיע - ואכן כשבדקתי התברר שציון אבזור הבטיחות שהרכב קיבל הוא 6.

אמנם ייתכן שציון אבזור הבטיחות מגיע ממקום טוב, אבל במקרה הזה הוא מטעה את הצרכן לחשוב שמדובר ברכב בטיחותי, בעוד שבפועל ייתכן מאוד שזה לא המצב, ופשוט לא ניתן לדעת עד שהרכב עבר מבחני ריסוק.

מדאיג אותי מאוד לחשוב שציון אבזור הבטיחות יכול לגרום לכך שרכב מאובזר יסתיר ציון ריסוק נמוך או לא קיים, אבל מבחינת הצרכן שפחות מבין, מדובר גם ברכב בטיחותי. במקרים קיצוניים, הציון יכול גם לגרום לצרכן לחשוב שרכב שקיבל ציון טוב יותר במבחן ריסוק, אך נמכר עם פחות אבזור בטיחות, הוא פחות בטוח, כי המידע על מבחני ריסוק אינו מופיע בפרסומים על הרכב.

העליתי את הדוגמה של הג'ילי כי זאת הדוגמה שבה נתקלתי, ובחיפוש קצר לא הצלחתי למצוא דוגמאות אחרות (ברוב המקרים יש מתאם בין אבזור הבטיחות לבטיחות האמיתי של הרכב).

האם יש דוגמאות נוספות למקרים כאלה? ובכלל, אתם חושבים שמדובר בבעיה? האם לדעתכם יש מקום לשינוי במידע שמוצג על הרכב (בפרסומות ובברושור) כדי שישקף טוב יותר את רמת הבטיחות האמיתית?

• מעניין 1

"ai motoare capul doare"

פורסם

הציון עצמו לא נותן הרבה בעיני אבל המקרא שמפרט את מערכות הבטיחות המותקנות ברכב בשפה פשוט ובלי הפלפולים של היבואנים כן יעיל בעיני, חבל שלא מחויבים להציג אותו וחלק מסתפקים בהצגת הציון הסופי בלבד.

פורסם

הציון הזה נועד לשתי מטרות;

1. הגברת מודעות הצרכנים להמצאות (או העדר) ציוד בטיחות מסויים.

2. חישוב הנחות במס לצורך תמרוץ רכישת רכב המצויד במערכות אלה.

יש להבחין בינו לבין מבחני בטיחות, שגם אותם יש לקרוא בעיון ולא להסתפק בספירת כוכבים, כי אלוהים נמצא בפרטים הקטנים.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לג'ילי אין ציון ריסוק אירופאי, כי היא נמכרת רק בארץ.

יבואן טויוטה השקיע עבור תקינה אירופאית מלאה לגאומטרי c.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אני מסכים שבאופן עקרוני עדיף ציון NCAP שבאמת בוחן בטיחות על פני מדד הבטיחות המטעה של משרד התחבורה, אבל זה נעשה בכדי להגביר מודעות למערכות מסוג זה, למרות שזה כבר פחות רלוונטי כיום. בעיה בתחום הזה היא שלא כל המערכות דומות בביצועים שלהם ולכן המדד של משרד התחבורה יוצר סוג של הטעייה עבור הצרכן הכללי. 

פורסם

תראה, רוב הקהל כלל לא מודע למבחני הריסוק\ציוני הבטיחות.

משרד התחבורה בנה את הסולם הזה לצרכים מקומיים, לא כתחליף למבחני ריסוק. הוא גם מוגדר בפירוש כציון אבזור בטיחות.

לזכות משרד התחבורה - הציון הזה מתעדכן תדירות. אם אני בודק את ההיסטוריה של רשיונות הרכב שלי - כאשר רכשתי אותו בתחילת 2016 הציון היה 6 או 7, כיום הוא 0. כלומר בהחלט יש התיחסות להתפתחויות הטכנולוגיות.

אז מי שרוכש רכב מתוך חוסר מודעות ייפול בפח של המנוע, של תיבת ההילוכים, ואולי גם של מערכות בטיחות לא מעודכנות. או שיקנה במודע כדי לחסוך כסף ובהתאם לסדרי העדיפות האישיים שלו. גם ציוני ה-EuroNCAP לא שווים הרבה אם אינך צולל לפירוט המבחן ומשווה את האבזור ברכב הנרכש לאבזור הרכב שנבחן.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עד 2020 בערך, הדירוג היה תפור למערכת מובילאיי (רכבים עם מובילאיי קיבלו דירוג 6).

עם הזמן נתנו יותר התייחסות למערכות אקטיביות.

היום, הכמות רכבים שמגיעה עם מובילאיי לעומת 2018 היא נמוכה מאוד וכמעט כל מי שמגיע עם מובילאיי זה בגלל שאין את האופציה למערכות מקוריות מהיצרן - אני בטוח שהרבה זוכרים שדגמים של סוזוקי, יונדאי ושברולט הגיעו עם מובילאיי למרות שאצל היצרן היה את האופציה למערכות מקוריות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אל תשכח שכשהתחילו עם הדבר הזה (סביב 2015-16) מערכות אקטיביות היו נחלתם של רכבים יקרים בלבד. החדירה לדגמים העממיים היתה מהירה, אבל, עדיין, לקחה איזה 3 שנים , וגם אז נמצאו בעיקר ברמות הגימור הגבוהות. לקח עד 2018-20 עד שהאיבזור הזה הפך סטנדרטי (גם לא לגמרי. לארונה 2020 של אשתי, למשל, יש מובילאיי בגלל העדר התראה או תיקון סטיה מנתיב). הציונים הותאמו לכך. שוב, אין לי כוח לעלות לעלית הגג לחפש את הרישיונות הישנים, אבל הרכב שלי התחיל עם ציון 6 או 7, כעבור כ-3 שנים ירד ל-3 ובשנים האחרונות הוא 0.

פורסם

לפני שנה וקצת ירדתי לעומק העניין שנקרא 'ציון איבזור בטיחות'.

מוזמנים לקרוא כאן:

https://car-pad.co.il/טיפים-ומחשבות/safetyequipment/

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...