Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, amosbmw כתב:

קח בחשבון שהביצועים של מנוע 1.6 עם גיר פלנטרי לא מדהימים, לא בתאוצה ולא בצריכת דלק.

תודה. אם כי אני מבין שעדיין צריכת הדלק שלהם עדיפה על זו של מאזדה 2 לדוגמא....

לפני כשעה, amosbmw כתב:

בתקציב שציינת הייתי מחפש גולף דור 6 מנוע 1.6 גיר ידני.

בהנחה וגיר ידני הוא אופציה...

עריכה אחרונה על ידי אלחנן קרוטהמר
פורסם

ידוע לי שה1.6 אטמוספרי הגיע גם עם ידני לארץ.

לצערי הרב מנועים חזקים יותר ודור 7 כבר לא.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Mike808 כתב:

אותו שילוב של 1.6 עם DSG קיים גם בגולף דור 6 עד 2012 אז הוחלף המנוע בגרסת הכניסה ל-1.2 TSI.

השילוב הזה היה קיים גם בסקודה אוקטביה (שנת 2009 אחרי המתיחת פנים) ואאודי A3.

עריכה אחרונה על ידי itsik170
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 4 שעות, amosbmw כתב:

ידוע לי שה1.6 אטמוספרי הגיע גם עם ידני לארץ.

לצערי הרב מנועים חזקים יותר ודור 7 כבר לא.

גם ה-1.2TSI הגיע בגולף 6 עם גיר ידני.

באשר ל-1.6 האטמוספרי בשילוב DSG - הגיע גם באיביזות דור 4 הראשונות ב-2009-2010 עד שהמנוע הוחלף על ידי ה-1.2TSI. הפאביות הגיעו עם 1.6 והגיר הפלנטרי. 

1.4 אטמוספרי לא שודך לגיר הפלנטרי, אלא רק ל-DSG ובפולו בלבד.

בשנת 2012 אם אני לא טועה, הגיעו מספר אוקטביות וסופרבים עם מנוע ה-1.8TSI וגיר אוטומטי פלנטרי, בגלל מחסור ב-DSG (שווקו במקביל ל-DSG), ניתן לזהות אותן עם הספק מופחת של 153 כ"ס במקום 160 כ"ס.

Hapoel Jerusalem BC   

VW Golf 1.4TSI 150HP

פורסם
לפני 55 דקות, Yuval Oren כתב:

1.4 אטמוספרי לא שודך לגיר הפלנטרי, אלא רק ל-DSG ובפולו בלבד.

שודך בפולו דור ישן אבל היא עדיין בטווח השנים שפותח השירשור ציין 2008-2009.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 5 שעות, itsik170 כתב:

השילוב הזה היה קיים גם בסקודה אוקטביה (שנת 2009 אחרי המתיחת פנים) ואאודי A3.

לא מכיר שילוב כזה באוקטביה. אני דיי בטוח שהיא הגיעה עם 1.6 וגיר פלנטרי גם לאחר מתיחת הפנים עד להגעת גרסאות ה-1.2TSI עם DSG7.

פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, Yuval Oren כתב:

באשר ל-1.6 האטמוספרי בשילוב DSG - הגיע גם באיביזות דור 4 הראשונות ב-2009-2010 עד שהמנוע הוחלף על ידי ה-1.2TSI. הפאביות הגיעו עם 1.6 והגיר הפלנטרי. 

בוודאות?

בתאריך 10.5.2023 בשעה 17:19, אלחנן קרוטהמר כתב:

Screenshot_20230510_171356_ 2.jpg

אם כך, הרכב במודעה הזו למשל מצויד בגיר DSG. נכון?

(לא יודע אם זה קשור, אבל באמת ידית ההילוכים כאן מרובעת, ואילו בפאביה מעוגלת יותר)

המסקנה היא שאם אני חפץ ברכב קומפקטי תוצרת VAG מהשנים 2008-2012 עם מנוע אטמוספרי וגיר פלנטרי האופציה היחידה שלי היא סקודה פאביה 1.6 105 כ"ס. לא כך?

פורסם

פאביה היא סופרמיני ולא קומפקטית.

קומפקטי = גולף, אוקטביה, לאון.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 44 דקות, אלחנן קרוטהמר כתב:

(לא יודע אם זה קשור, אבל באמת ידית ההילוכים כאן מרובעת, ואילו בפאביה מעוגלת יותר)

כן איביזה דור קודם "אוטומטית" הגיעה רק עם גיר DSG. אם אתה רוצה סופר מיני אוטומטית זה רק פביה 1.6 ששווקה עד 2009 או 2010. אחר כך עברה ל-1.2TSI עם DSG.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, amosbmw כתב:

פאביה היא סופרמיני ולא קומפקטית.

קומפקטי = גולף, אוקטביה, לאון.

התכוונתי ל"קומפקטי" במשמעותו העממית של המושג. רכב קטן אבל לא קטן מדי. מבחינתי: פאביה, איביזה, גולף, פולו.

והאמת שאני לא כ"כ מבין מה קומפקטי בסקודה אוקטביה...

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 12.5.2023 בשעה 16:24, אלחנן קרוטהמר כתב:

בוודאות?

המסקנה היא שאם אני חפץ ברכב קומפקטי תוצרת VAG מהשנים 2008-2012 עם מנוע אטמוספרי וגיר פלנטרי האופציה היחידה שלי היא סקודה פאביה 1.6 105 כ"ס. לא כך?

בוודאות.

• אהבתי 1

Hapoel Jerusalem BC   

VW Golf 1.4TSI 150HP

פורסם
בתאריך 12.5.2023 בשעה 16:24, אלחנן קרוטהמר כתב:

כמו שכתבתי באחת ההודעות, פאביה לא האופציה היחידה. במודלים 2008-2009 יש פולו דור ישן עם מנוע אטמוספרי וגיר פלנטרי 4 הילוכים. 

• אהבתי 1

פורסם

אתה בטוח?

בדקתי בספרות (אמנם גרמנית) ודגמי פולו 16V בשנים אלה מגיעים עם גיר פלנטרי 6 הילוכים.

עמוס

פורסם

אני בטוח שבפולו MK4 שנראית ככה היה גיר אוטומטי 4 הילוכים.

s-l500(1).jpg.7e3a9988a095c5bd03c3fd2b8f76b653.jpg

באיזור 2007 היה עדכון לדגם, אבל זה עדיין דור 4, נראה ככה:

vw_polo_2002.thumb.jpg.dffb997d6e1eaa47d7959b54f4d17e9c.jpg

בדגם המעודכן יתכן מאוד שעברו לגיר 6 הילוכים. מישהו יודע בוודאות האם הגיע לארץ גיר 6 הילוכים בפולו 2007-2009?

פורסם

ממה שהצלחתי לבדוק אחרי מתיחת הפנים היה 1.4 עם 75 כ"ס ותיבת 4 הילוכים אוטומטית ששווק מ-2006 עד 2007

אחר כך ב-2007 הגיעו 1.4 עם 80 כ"ס ו-1.6 עם 105 שהיה להם גיר אוטומטי עם 6 הילוכים. ה-1.6 שווק עד 2009, ה-1.4 החזיק מעמד עד 2010 אז התחלף הדור והגיע עם DSG. ה-1.6 כנראה זהה למנוע של הפביה ששווקה באותן שנים, את ה-1.4 עם גיר 6 הילוכים גם אני לא הכרתי.

• תוכן חדש...