Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1131 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחץ המים אחרי כמעט יום מדידה שלם. ממוצע הלחץ הוא מעט מעל 7.5 ויש ספייקים שעולים עד 9.5 ונפילות לחץ עד קרוב ל-1.

מה שמטריד זאת המשרעת של הלחצים והקצב. נראה שהצנרת סובלת משינויים תכופים ודי גדולים.

אני לא מבין בצנרת המים אבל נראה לי שאלו שינויים גדולים ממה שצנרת ביתית אמורה לחוות.

כיוון שחג אז אין כל כך עם מי לדבר. נפנה לגיחון אחרי החג.

ככה זה נראה בגרף:

Home Water Pressure.jpg

• אהבתי 2

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
בתאריך 14.3.2023 בשעה 15:12, אורי מ. כתב:

בעבודה אני מפעיל מערכות מדידת לחץ בקידוחי מים (חיישן לחץ + אוגר נתונים), אולי אשאיל מערכת. אני רק צריך למצוא את המקום שיהיה הכי נוח להתקין אותה.

סוף סוף מקרה בו מישהו נותן אגוזים למישהו שיש לו שיניים מאדמנטיום. 

סחטיין על המדידות, לא נראה לי שזה משהו שתאגיד המים יכול להתווכח איתו ואולי אפילו עילה לבקשת פיצויים על הנזקים הקודמים. תוהה אם מי שיעמוד מולך יקלוט עם מה הוא מתמודד או שינסה למסמס. 

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

בטוח שינסה.

יאשים בהלמי המים אויר בדוד שמש, האלחוזר לפני השעון והברז מעלי אקספרס.

• מעניין 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

The plot thickens

בעזרת קולגה בעבודה מצאתי את המסמך הרשמי של רשות המים שכותרתו: "כללי תאגידי מים וביוב (קביעת תנאים ברישיון לעניין אמות מידה הנדסיות), תשע"ז-2017" ובו נקבע, בסעיף 4: "לחץ זרם המים במקום שבו מועברים המים לרשות הצרכן של החברה לא יפחת מ-2.5 אטמוספרות ולא יעלה על 5 אטמוספרות, בכל עת." 

מצוייד במידע הזה ובתוצאות המדידות שלי ניסיתי, ביום ראשון, מספר פעמים לדבר עם שירות הלקוחות של הגיחון. כמובן שמי שעונה לטלפון בשירות לקוחות לא ידע לענות והעביר אותי למחלקה אחרת. שם קיבלתי כמה פעמים את התשובה "לך תקנה מקטין לחץ". נסיונות להסביר להם שאין שום סיבה שאני אתקן את לחץ המים הלקוי שלהם נפלו על אוזניים ערלות.

החלטתי שבטלפון זה לא יעזור והיום הגעתי למוקד שירות שלהם. כמובן שלעובדת החביבה שהייתה שם לא היה מושג על מה אני מדבר, אבל היא יצרה קשר עם מישהי שכן יודעת וכך קיבלתי את התשובה הבאה:

"כיוון שמדדתי את הלחץ אצלי בדירה, אחרי שעון המים של הגיחון, מבחינתם הבעיה היא שלי והם לא מטפלים בזה. אבל, אם אני אמדוד לחץ חריג בדירות נוספות (לדבריה מספיק בעוד דירה אחת) אז אפשר לפנות אליהם שוב כבעיה של כל הבניין ולא רק שלי ואז הם יגיעו לטפל בנושא" 

בקיצור, לכל מי שלא השתעמם עד עכשיו והמשיך לקרוא, אני צריך למדוד את הלחץ בעוד דירה. למרות שאני לא רואה שום הסבר הגיוני למה אצלי יהיה לחץ גבוה כל כך ואצל השכנים, באותה קומה, זה לא יהיה ככה (אולי הצנרת שלנו סובל מסתימת עורקים שאין אצל שכנים וצריך צנתור). 

המשך יבוא... 

• אהבתי 4

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

אתה יכול טכנית לשים את מודד בדיוק לפני השעון או בכל מקום בין השעון הראשי של הבניין לשעון שלך? נראה לי שזה יהיה יותר פשוט ויותר יהיה להם קשה להתחמק.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

אתה כמובן צודק וזה הדבר הכי הגיוני לעשות. אבל, אני לא רוצה לגעת בצנרת המים הראשית של הדירה, בגלל אוסף של סיבות. העיקרית היא שמדובר בצנרת מתכת שההתעסקות איתה יותר מסובכת (פוטנציאל לנזילה גדול יותר) מאשר צנרת המים הפשוטה, שהשתמשתי בה בגינה. 

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

יש התפתחויות?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

עדיין לא. 

שכנעתי שכן שאמדוד אצלו בברז בגינה אבל לא היה לי מפתח צינורות בשביל ההתקנה אצלו (אצלי חיברתי לצנרת פלסטיק של ההשקיה אז לא הייתי צריך). 

אני מקווה שהשבוע אתקין ויהיו תוצאות להתקדם איתן מול הגיחון

• אהבתי 2

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון.

מדדתי בסופ"ש בדירה השכנה ו...הפתעה, לחץ המים שלהם גבוה, בדיוק כמו אצלנו.

ביקרתי היום שוב את הגיחון. אותה גברת נחמדה שהייתה בפעם הקודמת הייתה אז הזכרתי לה את הביקור הקודם ("אתה זה ההוא עם המחשב הנייד והגרפים"). היא הרימה טלפון למחלקת תפעול, להסביר להם את המצב, והביקור הסתיים באמירה שמישהו יצור איתך קשר. ביקשתי באותה הזדמנות שיצרו איתי קשר, כשמגיעים לבצע את המדידה בבניין. יצאתי משם עם המחשבה שיש התקדמות אבל, שיקח זמן עד שמישהו מהגיחון יגיע לבדוק.

שעה וחצי מאוחר יותר אני מקבל טלפון מהגיחון "הצוות שלנו ליד הבניין שלך, אתה יכול להגיע".

הבחור שהגיע התקין שעון אנלוגי על הקו הראשי מחוץ לבניין. תוך כדי הרכבה הוא מסביר לי שאני צריך להתקין מקטין לחץ אצלי בדירה ושהם מספקים לחץ שצריך להתאים לבניינים גבוהים. אמרתי לו שאני לא מומחה אבל לפי התקנות של רשות המים הם אמורים לספק לי לחץ שלא יהיה גבוה מ-5 אטמ' וחוץ מזה, הבניין הכי גבוה בסביבה שלי הוא 4 קומות, 5 אם סופרים קומת חניון (נניח שכל קומה היא 3 מטר אז אם הפרש הגובה הוא 15 מטר הלחץ לקומה העליונה יקטן ב-1.5 אטמ').

באופן לא מפתיע הלחץ שהראה השעון שלו היה כ-7.5-7.7 אטמ'. הוא אמר שהוא מעביר את זה למי שמעליו להמשך טיפול.

התחושה שלי היא שהם ינפנפו אותי ואני אמצא את עצמי מתקין מקטין לחץ בכניסה לדירה וזהו (אין לי כח למלחמות בתאגידים ואני לא רוצה עוד נזילה מתחת לריצוף).

המשך יבוא...

• אהבתי 2

• תוכן חדש...