Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיפור מוזר,עכשיו כשבאתי למכור/חידשתי ביטוח שמתי לב

ברשיון רכב מופיע דגם מנוע 5G01,בעל 165 כ"ס

בביטוח/לוי יצחק מופיע 156 כ"ס

איך ניתן לוודא מי צודק?

פורסם

תסתכל על הספרות 6-7-8 במספר VIN. מופיע בתחתית השמשה הקדמית  בצד שמאל כשמסתכלים מבחוץ.

5FV - 156

5GZ- 165

זה הכי ודאי.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

כמה תקלות היו לך בזמן שהרכב בבעלותך? :-P

אם היה לך 156 - תאמין לי!!! היתה יודע. 

• אהבתי 1
  • מצחיק 5

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה הולך לפי הרישיון (= מה שמעודכן במשרד הרישוי). אתה גם יכול לבדוק, דרך אגב, באתר 'משומשת' או באפליקציה 'רכבי ישראל' - שמושכות נתונים מהמאגר הפתוח של משרד הרישוי (לפי מה שאני מבין לפחות).

אם תחפש, תראה שאין 508 עם 165 כ'ס בלוי יצחק. בכלל. זה גם לא הרכב היחיד שיש בו בעיה כזו, זכור לי בחיפושיי שנתקלתי בעוד דגם שלא מעודכן בהתאם למשרד הרישוי (3008 צורה ישנה מהשנים האלו אני חושב). בכל מקרה, לאור זאת שמשרד הרישוי הוא מי שאחראי על רישוי רכבים בארץ ולוי יצחק הוא סתם מחירון שנוח לחברות הביטוח, ברור מי יודע טוב יותר. רק שים לב שבמקרה של התעסקות עם הביטוח, אתה כמובן תקבל כסף בהתאם למה שמחירון לוי יצחק פולט עבור מספר הרישוי של הרכב, את אף אחד לא יעניין שהערך של הרכב בפועל אמור להיות גבוה יותר כי מדובר במנוע עדיף.

עוד נקודה - אם אתה ממש נחוש, אני מניח שאתה יכול לבדוק את זה מול מוסך יבואן לפי מספר המנוע.

פורסם

תודה לכולם!!!

עניתם ממש מהר

השאלה לגבי יצחק לוי ( מונופול ואף אחד לא חושב ליצור תחרות לגבי המחירונים,המון כסף מסתובב פה)-ניתן להגיע אליהם ולשנות/להזיז דברים?

או שזה אבוד מראש?

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה תמיד יכול לנסות, אבל קשה לי לראות איך זה יעזור ויגרום למישהו להתאמץ שם (הלוואי שאני טועה בזה). מן הסתם, זו דעתי האישית (והצינית), אפשר שאני טועה לחלוטין.

אם יורשה לי לשאול - מדוע זה כל כך חשוב לך? כנראה שגם אם הם יעדכנו את זה, אני לא חושב שהם ממש ישנו את החישוב של ערך הרכב. בכל מקרה, הסחירות של הרכבים האלה מנותקת לחלוטין מהמחירון (ברמה של הפרשים של 10,000 ויותר מהמחירון), אז לא רואה איך זה יעזור במשהו.

דרך אגב, יש כבר מחירונים אלטרנטיביים (יד2 ומחירון משרד התחבורה), אבל הם לא ממש רלוונטיים מול חברות הביטוח כי כנראה שיש להן סיבות מגוונות לדבוק בלוי יצחק ולא באחרות.

• אהבתי 1
פורסם

אפשר לפנות אלהם והם מתקנים מהר
אי שם בשנות התשעים כשחיפשתי VR6 היתה איזה אנומליה אצלם (כבר לא זוכר מה)
טלפנתי ובמחירון הבא זה כבר תוקן

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

בעיה דומה - כשביקשתי הצעות לביטוח על פי מספר הרכב - זה רשם את רמת הגימור הנמוכה יותר בזמן שיש לי את רמת הגימור הגבוהה. מה קובע בקרות אירוע ביטוחי?

פורסם

במחירון לפעמים יש אותו קוד לכמה רמות אבזור, ויש תוספת לרמה יותר גבוהה, אז אם צריך שמאות אז צריך להסתכל במחירון.

גם הקוד משפיע על המחיר של הביטוח, לפני כמה שנים הביטוח נראה לי גבוה מידי והדגם לפי המספר רכב יצא לא נכון. אז צלצלתי ללוי יצחק וברגע שבדקו בשירות לקוחות היא הבינה שיש טעות ושינתה את הקוד של כל הרכבים מהרמת גימור שלי על המקום. כמה ימים אחרי זה דיברתי עם הסוכנת ביטוח ועם הקוד החדש יצא יותר זול בכמה מאות שקלים.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם
לפני 17 שעות, סולל הדרך כתב:

אפשר לפנות אלהם והם מתקנים מהר
אי שם בשנות התשעים כשחיפשתי VR6 היתה איזה אנומליה אצלם (כבר לא זוכר מה)
טלפנתי ובמחירון הבא זה כבר תוקן

כמו כל המחירונים, הונאה, כי אין להם שום מידע על עיסקאות פרטיות (אין חובה לאף גורם לדווח), ולכל היותר מידע חלקי לגבי דגמים נפוצים מחברות ליסינג שמוכרות אותם משומשות.
בהחלט קורה שיש שם מחיר לדגם שלא נמכר או נקנה אפילו אחד ממנו כבר שנים (קרה לי באופן אישי, במקרה בו היכרתי את כל הבעלים בארץ ואת המוסך היחיד שמטפל), וגם מחיר לדגם שלא היה קיים מעולם, לא בארץ ולא בעולם. ולא, הם לא תיקנו כשהיערתי להם (פעמיים), גם בשנות ה-90.
אין מה לעשות, חברות הביטוח משתמשות בהם, אבל לכל מטרה אחרת, המחירונים זו הונאה.
לא משקפים מחירי שוק, ונוסחאות השיקלול זו בדיחה, כי הם לא לוקחים בחשבון את הדגם הספציפי.

• מעניין 1
פורסם (נערך)

אתה חשוף להפסד במקרה של אובדן להלכה. במקרה כזה אולי שווה לתבוע את הביטוח על דגם שגוי לתמורה. אם זה מגיע לביהמ"ש כנראה שיביאו שמאות פרטית. 

רק תדאג שבפוליסה יהיה רשום את כח המנוע ורמת הגימור האמיתית, כפי שמופיע ברישיון רכב. 

עריכה אחרונה על ידי save
  • תוכן חדש...