Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

קיבלתי לפני כחודשיים דו"ח חנייה מוצמד לשמשת הרכב.

הרכב צולם וכו' וכו', לא רלבנטי.

רציתי לוודא מול חכמי הפורום האם:

1. נדרשת הוכחת/חובת מסירת הדו"ח בדואר רשום בלבד? האם הנחה על השמשה מספיקה כחובת מסירה?

2. באם התשובה לסעיף 1 היא 'כן' ולא אקבל את הדו"ח בדואר רשום במהלך 12 חודשים מביצוע העבירה, האם דינו של הדו"ח להתבטל?

3. נניח ואקבל את הדו"ח בעוד כחצי שנה, כשהוא עדיין "בתוקף" אבל בטח כבר הוכפל/נוספו ריביות, האם אדרש לשלם אותם? הרי רק קיבלתי את הדו"ח.

אני די בונה על זה שדואר ישראל יפשל עם הדו"ח בדיוק כמו שהוא עושה עם החבילות שלי מהדוד אלי.

עריכה:

מדובר על דו"ח של רשות מקומית ולא משטרה.

תודה

עריכה אחרונה על ידי BeBest
פורסם

אכן, הצמדה לשמשה לא מהווה מסירה, חייבים לשלוח בדואר רשום.

זה בהנחה שכתובתך מעודכנת במשרד הפנים, והשם מופיע ברור על תיבת הדואר.

ואכן, צריך להשלח תוך שנה.

אבל, הרשות צריכה רק להוכיח ששלחה ברשום, היא לא צריכה להוכיח שקיבלת, ואם הדוור החליט לזרוק את המכתב שלך לפח, לך תוכיח שאין לך אחות.

דואר ישראל לא מהצטיינים וכבר היו פה מקרים של אנשים שנאלצו להלחם ולטרטר עצמם כדי להוכיח שלא קיבלו את הדוח שלא באשמתם, כל שהמתנה בקתווה שישכחו, מכילה סיכון.

פורסם

תשובה לשאלתך הראשונה נמצאת בסעיף 237 לחסד״פ:

237.  (א)  מסמך שיש להמציאו לאדם לפי חוק זה, המצאתו תהיה באחת מאלה:

(1)   במסירה לידו; ובאין למצאו במקום מגוריו או במקום עסקו - לידי בן משפחתו הגר עמו ונראה שמלאו לו

שמונה עשרה שנים, ובתאגיד ובחבר בני-אדם - במסירה במשרדו הרשום או לידי אדם המורשה כדין לייצגו;

(2)   במשלוח מכתב רשום לפי מענו של האדם, התאגיד או חבר בני האדם, עם אישור מסירה; בית המשפט רשאי

לראות את התאריך שבאישור המסירה כתאריך ההמצאה.

(ב)  מסירת המסמך לידי סניגור הנאשם, או מסירתו במשרד הסניגור לידי פקידו, וכן משלוח מכתב רשום עם אישור

מסירה לפי מען משרדו, כמוה כהמצאה לנאשם, זולת אם הודיע הסניגור לבית המשפט, תוך חמישה ימים, כי אין

ביכלתו להביא את המסמך לידיעת הנאשם.

(ג)   נוכח בית המשפט כי המצאה לפי סעיף זה לא בוצעה עקב סירוב לקבל את המסמך או המכתב, או לחתום על

אישור המסירה, רשאי בית המשפט לראות את המסמך כאילו הומצא כדין.

(ד)  נוכח בית המשפט שאי אפשר להמציא את המסמך כאמור בסעיפים קטנים (א) או (ב), רשאי הוא להורות על

המצאתו באחת הדרכים האלה:

(1)   בהדבקת עותק שלו במקום הנראה לעין בבנין בית המשפט, וכן בבית שבו, כידוע, גר או עסק הנמען לאחרונה;

(2)   בפרסום מודעה ברשומות או בעתון יומי;

(3)   בכל דרך אחרת שתיראה לו.

קל לראות כי הצמדת הודעת הקנס לשמשת הרכב אינה נכללת בין האפשרויות המנויות בסעיף, ועל כן אינה נחשבת המצאה כדין.

מה משמעות העניין? - ניתן ללמוד את ההשלכות לאי המצאה (כדין) של הודעת קנס בסעיף 239א לאותו החוק:

239א. (א) עברה שנה מיום שבוצעה עבירה לפי פקודת התעבורה או לפי התקנות לפיה, או לפי פקודת ביטוח רכב

מנועי [נוסח חדש], תש"ל-1970, שלא גרמה לתאונת דרכים שבה נפגע אדם או ניזוק רכוש, לא יוגש עליה כתב

אישום ולא תומצא בעניניה הזמנה למשפט לפי תקנה 38 לתקנות סדר הדין הפלילי, תשל"ד-1974, אלא אם כן,

תוך אותה תקופה, הוזמן החשוד בביצוע העבירה לחקירה, או נשלחה לו הודעה על ביצוע העבירה; אולם, אם

הוכיח בעל הרכב החשוד בעבירה כי לא חלה עליו אחריות לעבירה לפי סעיף 27ב לפקודת התעבורה, ניתן להגיש

כתב אישום ולהמציא הזמנה למשפט למי שנהג ברכב, אם לא עברו שנתיים מיום ביצוע העבירה.

(ב)  היתה העבירה כאמור בסעיף קטן (א) עבירה שהחשד לביצועה מבוסס על צילום רכב כאמור בסעיף 27א לפקודת

התעבורה, לא יוגש עליה כתב אישום ולא תומצא בענינה הזמנה למשפט, אלא אם כן הוזמן החשוד בביצוע העבירה

לחקירה או נשלחה לו הודעה על ביצוע העבירה בתוך התקופות כמפורט בסעיף 225א(א1)(1) או (2) או התקיים

האמור בסעיף קטן (א2).

כלומר - אם לא הומצאה הודעת הקנס כדין (קרי - עפ״י סעיף 237) וחלפה שנה מיום ביצוע העבירה - חלה התיישנות ולא ניתן לפעול עוד בעניינה.

במילים פשוטות - הצמדה לשמשה לא נחשבת כהמצאה כדין, ובאם חלפה שנה מיום ביצוע העבירה ולא הומצאה לך דרישה לתשלום קנס - הרי היא התיישנה.

הנ״ל מהווה גם תשובה לשאלתך השנייה, בחלקה. כדי להשלים את התשובה יש לפנות לתקנה 44א לתקנות סדר הדין הפלילי:

44א.  בעבירות תעבורה שעליהן חל סעיף 239א לחוק ובעבירות קנס רואים את ההודעה על ביצוע העבירה, ההודעה לתשלום

קנס או ההזמנה למשפט לענין עבירת קנס כאילו הומצאה כדין גם בלא חתימה על אישור המסירה, אם חלפו חמישה עשר

ימים מיום שנשלחה בדואר רשום, זולת אם הוכיח הנמען שלא קיבל את ההודעה או את ההזמנה מסיבות שאינן תלויות בו

ולא עקב הימנעותו מלקבלן.

כלומר - לא די בכך בטענה שלא קיבלת את ההודעה לתשלום קנס שנשלחה אליך בדואר רשום, אלא עליך להוכיח שזו לא התקבלה בשל סיבות שאינן תלויות בך (שים לב שנטל ההוכחה חל עליך במקרה זה!).

הסיבות יכולות להיות כמובן הימנעותך מלאסוף את דבר הדואר, אך גם רשלנות בעדכון כתובתך כנדרש, ועוד.

עכשיו, רז גלוי הוא שדואר ישראל אינו מצטיין במסירת דברי דואר רשומים, בנוהל מסודר וברישום. ואכן, היו מקרים שדוחות התבטלו בשל אי מסירה במועד.

אוכל להעיד על עצמי, שדבר דואר רשום הושב לשולח מסיבת ״לא נדרש״, על אף שבירור קצר הראה שכלל לא נשלחה הודעה אודות קיומו של דבר דואר זה בסניף ולא הומצאה קריאה לסור ולאספו.

אפשר להבין שתשובה ״לא נדרש״ ניתנת לסתירה בקלות יחסית. הבירור דורש משאבים מדואר ישראל (על מנת לתחקר, וכו׳) מצד אחד, ומן הצד השני מציג את השירות שמעמיד הדואר כלקוי, פגום, ואולי אף בהחרג מתנאי המכרז.  

שמעתי על יותר ויותר מקרים, עם קשר ו/או בלי, בהם הדואר מספק סיבה אחרת לאי מסירת הדואר - ״נמען אינו ידוע״...

את ה-״אשמה״ מטיל הדואר בנמען - פרט מפרטיו חסרים על תיבת הדואר (מספר הדירה, שמו הפרטי או שם משפחתו, וכו׳).

קרא לי קונספירטור, אבל אני משוכנע שהדבר נעשה בכוונת מכוון. הדבר מקשה על טענות בדבר אי קבלת דברי דואר, ובכך מסיר אחריות מדואר ישראל. דו״חות שהולכים למדינה זה דבר אחד, אבל אחריות ופיצוי בשל פרטי דואר שלא נמסרו זה דבר אחר (גם אם בעקיפין, על ידי דרישת פיצוי של הנמען מהשולח, והשולח בתורו דורש פיצוי מהדואר). יתרה מכך - התשובה יכולה להיות אוטומטית, ומבלי שיהיה צורך במשאבים כדי לבדוק ולתחקר את שארע עם דבר הדואר. אלא שהחלטה שכזו, שנבעה אולי משיקולים כלכליים ומרצון לשפר את מעמד הדואר בעיני בגורמים המפקחים והמבקרים - יש בה בכדי להשפיע בפן הפלילי על נאשמים שנשלחה להם הודעה לתשלום קנס.

כאשר הסיבה הרשמית של דואר ישראל לאי מסירת דבר דואר רשום היא רשלנותו של הנמען לציין את פרטיו על תיבת הדואר - הרי שיש בה בכדי לשמוט את הקרקע מהסייג בתקנה 44א - ״מסיבות שאינן תלויות בו״ (שהרי הוא זה שאמור לדאוג שכל פרטיו יופיעו על תיבת הדואר).

אשר לשאלתך השלישית - ככל ותהיה זו הודעה לדרישה לתשלום קנס ראשונה (וכאמור - הצמדה לשמשה אינה נחשבת להמצאה) - הקנס צפוי להיות בגובהו המקורי.

אלא שייתכן ותהיה זו הודעה שנייה (הדואר לא הצליח להמציא לידך את ההודעה הראשונה) - ואז תהיה מחוייב בכפל הקנס ושאר ירקות. ברם, אם תוכל להוכיח שלא קיבלת את ההודעה הראשונה - תוכל לבטל את כפל הקנס.

• אהבתי 1
פורסם

תודה על התשובה המפורטת.

עד כה דואר ישראל הצליח למסור לי באופן מוצלח ביותר הודעות קנס בדואר רשום.

הפרטים שלי מעודכנים במשרד הפנים/הרישוי והשם מופיע על התיבה בצורה ברורה.

נמתין ונראה אם ומתי נקבל את הדו"ח.

פורסם

אני קיבלתי התראה לפני עיקול,  

על דוח מעירית ירושלים שהם טענו ששלחו ברשום וזה שלא קיבלתי לא מענין אותם,

שילמתי עם המון ריבית, ובקשה לערור אקבל תשובה לפחות עוד שנה כך על פי טענתם,

לבנתים אם לא תשלם אמרו לי יעקלו לי את החשבון,

אז המלצה שלי לא לחכות.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

בלי כוונה לזרוע מלח על הפצעים, אבל כנראה שפעלת לא נכון...

בהתראה לפני עיקול היה עליך לפנות לעירייה, ולדרוש אסמכתא שדבר הדואר נשלח בדואר רשום, על פי דרישת החוק.

אז יכולת לוודא מספר פרטים - הכתובת (שנשלח אכן למענך ולא לכתובת אקראית), התאריך (לטובת טענת התיישנות), צילום העבירה, ככל שקיים (לוודא שאכן מדובר ברכבך וכן נסיבות העבירה), וכן את מספר המשלוח.

מצוייד במספר המשלוח היה עליך לברר האם הגיע אליך, ומדוע לא הומצא לידך. 

כך, היה באפשרותך לפנות לעירייה, למרכז לגביית קנסות, ואף לבית המשפט בבקשה להמתין עם ביצוע העיקול,  עד יובהרו הנסיבות.

פורסם

אתה צודק,

לאחר מעשה,

אבל כשקיבלתי את המכתב וחשבתי על עצמי כאזרח שומר חוק,

שלא מעונין להגיע לעיקולים וכד' דבר ראשו שילמתי,

טעיתי.

מקקוה שבסוף הם יזכו אותי

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
  • שנה מאוחר יותר...
פורסם

הדו"ח הראשון מעולם לא הגיע.

מה כן קיבלתי? "דרישה לתשלום חוב"

קנס מוגדל, במקום 500 ש"ח כבר 793 ש"ח.

המכתב הזה לא נשלח בדואר רשום, אלא בדואר רגיל.

באתר העירייה יש טלפון ליצירת קשר עם שעות מענה מעניינות (13:00-15:00).

כמובן שניסיתי לחייג מספר פעמים אבל אין מענה (יש מזכירה אלקטרונית של פעם להשארת הודעות אחרי ה"ביפ" שאני בספק אם מישהו שומע).

דרך אתר התשלומים יש אפשרות להגיש ערעור אבל בגלל שהדו"ח הועבר לגבייה כבר אין לי את האופציה הזו.

יש אפשרות לשלוח מייל למנהל מחלקת פיקוח עירוני ולמזכירת הפיקוח העירוני, בתקווה שפרטי המייל מעודכנים באתר והם באמת קוראים מיילים.

איך אני מתקדם מפה?

פורסם

אתה צריך ליצור קשר עם מחלקת האכיפה ולדרוש מהם הוכחה לכך שהדוח המקורי נשלח בדואר רשום לכתובתך המעודכנת במשרד הפנים. כולל מספר מעקב שיאפשר בדיקת סטטוס בדואר.

פורסם

הצלחתי ליצור איתם קשר.

סיפקו לי מספר מעקב של הדואר הרשום.

נשלח לכתובת הנכונה, אפילו "קיבלתי" הודעה שנייה מהדואר לאסוף את המכתב (הסטטוס בדואר הוא "לא נדרש")

הבעיה שמעולם לא קיבלתי דבר, וכמו שציינתי כבר קיבלתי הרבה פעמים מכתבים רשומים בלי שום בעיה.

מניח שאין לי יותר מידי מה לעשות חוץ מלשלם ולהתעצבן על דואר ישראל?

פורסם
לפני שעה, BeBest כתב:

מניח שאין לי יותר מידי מה לעשות חוץ מלשלם ולהתעצבן על דואר ישראל?

לצערי זה המצב.

אין מערך אכיפה וביקורת על התנהלות דואר ישראל ועובדיו. דוור יכול לזרוק את כל המכתבים בדרך וללכת לשבת בבת קפה, ולך תוכיח שאין לך אחות.

מתנהלים כאילו אנחנו במאה ה-19 במקום ליישם טכנולוגיות בסיסיות למעקב.

• אהבתי 1
  • שנה מאוחר יותר...
פורסם

שלום,
קיבלתי היום בדואר רגיל לבית מכתב מרשות המקומית אור יהודה, דרישת תשלום חוב על עבירה שבוצעה ביולי 2024. חייב לציין שלא הוצמד לרכב שלי קנס חניה או דרישת תשלום בדרך כלשהו חוץ ממכתב דואר רגיל שקיבלתי שכולל את התוספת פיגורים.
האם  יש ביכולתי לפנות לרשויות ולבקש הוכחה כגון תמונה, מסירת מכתב או סמס או כל בקשה לדרישת תשלום?

פורסם

היית באותו יום באור יהודה? עברת את העבירה? האם צויין בדו״ח שהעבירה צולמה?

האם הרכב בבעלותך או שכור או ליסינג?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הם צריכים להוכיח ששלחו מכתב.

להוכיח = על ידי מספר דואר רשום שהם שלחו.

כשהשאלה האם העירייה פספסה או הדואר פספס (או ששמו לך דף לקחת את הדואר והוא עף), אני חושב שהתשובה ברורה.

הייתי פונה ומבקש את מספר הדואר הרשום, אם יש להם (ובאתר הדואר מופיע המעקב תקין) אפשר לבקש לפנים משורת הדין שיחזירו את הקנס לגובה המקורי, אם אין להם זכותך לבקש לשלם רק את הקנס המקורי (אתה תוך שנה מהעבירה ולכן הם יכולים תיאורטית לשלוח לך אותו עכשיו).

תיאורטית אפשר לחכות עם הפנייה ואחרי שתעבור שנה לטעון שלא קיבלת כלום (ולהרויח שאם הם אכן לא שלחו דואר רשום גם הקרן תתבטל), אבל לא מומלץ בכלל. אני כמעט בטוח שהם שלחו דואר רשום וזה התפספס בדואר או אצלך.

פורסם

חבר הפורום @ישה היה נוהג לומר ״תעשה מהמכתב טיארה״ - מכתב שאינו רשום הוא חסר משמעות משפטית. פניה לעיריה כמוה כהודאה שהמכתב התקבל.

האם היה על המעטפה סימון של דואר רשום? נתקלתי כבר במכתבים רשומים שהונחו בתיבה כמכתבים רגילים. במצב הזה יש לעיריה מספר דואר רשום שנשלח (לא מחוייבים באישור מסירה), ואז, כמובן, עליך להתנהל כמו עם דואר שנמסר, כלומר לשלם או לערער, כפי דהמליץ אלעדית

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...