Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, rashkana1 כתב:

כל חוברות "טורבו", מהראשונה שנרכשה בתערוכת הרכב בפסח בגני התערוכה

החזקתי בכל חוברות טורבו ואחר כך אוטו , כולל האוגדנים השנתיים שנמכרו למכורים כמוני.

עד שנת 2000 בערך, אלה שכנו בספריה בחדר העבודה, לצד קטלוגים מתערוכת רכב אחת בפרנקפורט (בה הוצגה לראשונה גולף 4) ומוספי רכב שונים. לפני שנים כבר הבנתי שהסנטימנט הוא שלי ולא עבר הלאה. לפני שנה הועבר האוסף של גליונות טורבו ואוטו שהיו בעריכת רוני, לידי חובב אחר ,כאן. 

אנחנו ככל הנראה בין אחרוני המכורים לרכב כפי שהיה ראוי לקרוא לזה עד שהופיעו שלל עזרי הנהיגה והחשמליים, שלטעמי שינוי את כל מה שריגש ברכב ונהיגה. 

עצוב לראות שגם האתר של רוני שומם והדבר שעוד פועל בו זה הפורום שגם הוא דליל פעילות. 

אנחנו דור שהולך ונעלם.😔

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 7
  • רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
בתאריך 30.12.2022 בשעה 17:27, zaf כתב:

אנחנו ככל הנראה בין אחרוני המכורים לרכב כפי שהיה ראוי לקרוא לזה עד שהופיעו שלל עזרי הנהיגה והחשמליים, שלטעמי שינוי את כל מה שריגש ברכב ונהיגה. 

אנחנו דור שהולך ונעלם.😔

אם אפשר קצת להתפלסף אתם דור שהולך ונעלם בהחלט כי היה לכם רכבי נהיגה טהורים בלי עזרים אבל אני חושב שגם היום יש מכורים רק שאין להם כ"כ איך לממש את זה..

אני לדוגמה מחזיק רכב בן 17 בעל אופי מחוספס ולא שקט גם יחסית לאז ואני נהנה ממנו מאוד דווקא בגלל זה ובגלל ההגה ההידראולי וכו'. נהגתי לא מעט על רכבים חדשים וזה מרגיש מאוד "הייטקי" אבל ממש כיף לי לחזור ל"גרוטאה" שלי שהיא הרבה יותר מכונת נהיגה מהמחשבים האלה שמתגלגלים היום בכבישים. גם שטות כמו דוושת הגז שמחוברת עם כבל למצערת ולא לחצן אלקטרוני שהוא עוד אחד ממקורות הנתונים של המחשב רכב שמחליט כמה גז לתת. והמערכת היחידה שאחראית על האחיזה בכל סיטואציה נמצאת בין האוזניים שלי. (טוב, ABS יש). אפשר להמשיך עוד אבל מניח שהובנתי..

לי זה עושה את זה ובגדול למרות שסביר שאני יכול להיות לפחות בן שלך.

אם היה לי זמן וכיס עמוק מספיק הייתי מחזיק רכב אספנות.  גם כעת לראות רכב אספנות טוב פשוט עושה לי את היום ..

עריכה אחרונה על ידי tza
  • אהבתי 2
פורסם

מזדהה בעיקרון,

בעל סופר מיני מתחילת העשור הקודם - וגם נהג חדש שלא ראה הרבה בחיים אבל מה שראיתי הספיק לי

אבל לא בטוח שהייתי מחזיק סוויפט בת 19 לו היתה לי אפשרות אחרת (גם ככה האישה לא מרוצה מהמראה שלו...)

אבל ברור לי שעוד יום אחד אתגעגע אליו ולצרות שהוא הכניס אותי

בגדול חושב שעשיתי בחירה נכונה לפי האפשרויות שהיו לי ועל הדרך אני נהנה להחכים מבפנים איך היצור הזה עובד (הרבה בזכות הפורום)

כל אלו שצעקו עליי לא לקנות רכב ב2000 ש"ח היום אוכלים את הכובע (-לא שהם לא צדקו, באמת שהיה לי יותר מזל משכל, אבל תנו לעשות שטויות לבד בחייאת)

אבל עמוק בפנים, אני חושב, כולנו אוהבים את הטוהר של הרכב הישן, את הרעד, הרעש שעולה ויורד 

או כמו שמישהו אמר לי "אולי אתה לא יכול ליסוע יותר מ120 אבל כשאתה בפנים - אתה בטוח שאתה על מאתיים"

אגב אצלי אין ABS והכיכרות אוהו הכיכרות - נס שיש במה להחזיק

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, נקודה טובה כתב:

אגב אצלי אין ABS והכיכרות אוהו הכיכרות - נס שיש במה להחזיק

ABS יש לך, לכיכרות צריך שלא תהיה בקרת יציבות..

עריכה אחרונה על ידי tza
פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, tza כתב:

ABS יש לך, לכיכרות כדאי שלא תהיה בקרת יציבות..

אתה צודק

לא באמת התכוונתי לקשר בין ABS לכיכרות סתם ככה זה יצא לי...

ואין לי ABS , לפחות כך טוען רשיון הרכב

image.png.1712199899e098cf3b539dad31e0aa56.png

עריכה אחרונה על ידי נקודה טובה
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אני דווקא די צעיר..

אבל עדיין זוכר את הימים שבגיל 13 הייתי רץ ברגל לתחנת דלק ביום שישי בבוקר כדי להספיק לקחת מגזין פוקוס ולראות תמונות של רכבים..

פרוספקטים של מכוניות זה כבר היה בגיל 15 שהייתי נוסע באוטובוס עד תלפיות ועובר מסוכנות לסוכנות בשביל לבקש כמו ילד טוב פרוסבקט של הרכבים.

השיא היה כשהגעתי ללקסוס בגבעת שאול והבחור הנחמד שם החליט שנשחק כאילו אני קונה רכב באמת...

מזג לי פיוזטי בכוס זכוכית ממותגת והתחלנו לדבר על הרכבים והוא נתן לי לשבת ולהרגיש את הרכב ובסוף פינק אותי בכל הפרוספקטים.

אחלה גבר

עריכה אחרונה על ידי המהיר הזהיר
  • אהבתי 2

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

"רוני אהרנוביץ'"  גורם לי להתחבר לפורום אחרי אדישות ממושכת.

אדישות שנובעת מההכרה שהגו'ק הזה שמקנן בתוכי מגיל 0 (ורוני סיפק את צרכיו) - מאבד את הרלוונטיות שלו. 

אנחנו מוקצים, התעשיה אומרת את דברה ולא רואה בנו רלוונטיים, והמציאות היומית הפכה נהיגה לסבל.

אני בעולם הפרטי שלי, עדיין מצטייד בכרכרות לא נוחות, צפופות, רועשות, שתייניות - אבל ברור לי שבקרוב לא אוכל להשיגן עוד.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...