Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שהסתכלתי בכלל על המחשבים: המעבד הוא הרכיב הכי זניח לשימוש שלך, אלא אם השימושי אופיס שלך הם אקסלים סופר מורכבים וכו'. 

המחשב ישמש בעיקר בבית או גם במקומות מוארים באור שמש? 

מיועד גם לצפייה במדיה? 

משקל, זה חשוב? 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעה, davemustaine87 כתב:

אין עיבוד גרפי מסובך, מקסימום תוכנה כמו CANVA. שאר הדברים יהיו אופיס ואינטרנט. המחשב יהיה בייתי לכול דבר.

למה לא לשדרג את הנייח הנוכחי?

ב 3 אש"ח ניתן לבנות מערכת ממש מכובדת (ואם הרשיון הנוכחי של מ"ה הוא לא OEM אז ניתן להשתמש בו ולשדרג אותו ללא צורך ברכישה של מ"ה חדשה)

פורסם
לפני שעתיים, davemustaine87 כתב:

בשביל מחשב במחיר הזה אתה מקבל מחשב שמהירות העיבוד והזכרון לא צריכים שיפור. למעשה, אפשר גם i3, ולא תרגיש בהבדל. 

היתרון שלו שהוא קל יחסית ואיכות הבנייה טובה, למרות שכולו פלסטיק ומסדרה נמוכה.

המסך הוא matte, שזה הכרחי ברמת הבהירות הנמוכה שלו. עדיף. זה לא מחשב שאפשר להשתמש בו בחוץ או מול חלון. גם צפייה במדיה לא תהיה חוויה מלבבת. לעבוד על טקסט וכו׳, יהיה בסדר גמור. מבחינת דיוק צבעים וזוויות צפיה, מדובר על תצוגה חיוורת, אבל זה מה יש במחירים האלו.

צריך לזכור שב-Dell מסדרה עסקית, ששירת אותי לפני עשור, לא היה פאנל משמעותית יותר טוב וגם הוא היה בנוי מפלסטיק. אז זה נחשב למחשב מקום-טוב-באמצע.

בקיצור, שמיש בבית.

באותה מידה המקלדת לא תהיה להיט וגם לא ה-touch pad, אם אתה לא משתמש בעכבר חיצוני.

זה מחשב מינימלי באיכות טובה מיצרן טוב והרבה אחריות, עובד, נטול פינוקים.

להורים שלי יש משהו ברמה הזו שקניתי להם לפני 8 שנים ועוד עובד. מבלה רב ימיו מחובר למסך ומקלדת.

נ.ב. לא מצאתי שום יתרון ב-spec של ה-Acer. יש לו מעבד יותר חדש, שזה חסר משמעות. לעומת זאת, יש לו רק 8GB, שלזה כן יכול להיות משמעות.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני שעה, falou כתב:

המחשב ישמש בעיקר בבית או גם במקומות מוארים באור שמש? 

לא. רק במקומות סגורים

מיועד גם לצפייה במדיה? מעט, אבל שימוש אינטרנטי רגיל(אינסטגרם, יו טיוב, לא מעבר.)

משקל, זה חשוב? 90 אחוז מהזמן הוא יהיה מחשב בייתי לכול דבר, אז לא. 

ובקשר לאייסר, יש לך איזה ניסיון או היכרות איתם? 

לפני 37 דקות, Haim_gds כתב:

למה לא לשדרג את הנייח הנוכחי?

כי צריך שהוא יהיה נייד מדי פעם. 

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
פורסם

בתקציב הזה אתה תצטרך להתפשר על מעבד או זכרון או איכות מסך, אי אפשר הכל במחיר הזה, ממליץ להוסיף עוד אלפייה ולקנות מחשב נורמלי שירוץ גם עוד כמה שנים קדימה (זאת המטרה אני מניח)

מעבד i5 דור 12 מינימום, זכרון 16 GB (אין מקום ל-8GB בימנו גם אם השימוש הוא הכי בסיסי של פתיחת דפדפן, רק מערכת ההפעלה צריכה כמות גדולה של זכרון) ולפחות 1GB של SSD, לא תקבל מסך מי יודע מה בתקציב הזה אבל לפחות החומרה שתהיה סבירה +. 

לדוגמא: מחשב נייד Acer Aspire 5 A515 58M 7645 צבע Steel (ksp.co.il)

פורסם

כאמור, הפשרה במחשבים כאלו היא לא על המעבד ולא על הזיכרון, שהם מספיקים לחלוטין ולא מהווים את צוואר הבקבוק.

הפשרה העיקרית היא איכות המסך ואיכות הבנייה.

לפני 4 דקות, Mikelt89 כתב:

ולפחות 1GB של SSD

ממש לא נחוץ. 512 מספיק לחלוטין. 

לפני 5 דקות, Mikelt89 כתב:

יופי. נו. הכפלת את התקציב.

כמו שהקטנה שלי (4) אומרת: אבל מה קשור?

פורסם
לפני 2 דקות, falou כתב:

ממש לא נחוץ. 512 מספיק לחלוטין. 

בחיית דינק 300 שקל עולה SSD 512GB לא כדאי להוסיך עוד אגורה וחצי ל-1GB?! על מה אתה מדבר, 515GB לא מספיק לסרטון אחד במחשב, מערכת ההפעלה רק תופסת 200GB, לא מספיק בשום מצב.

לפני 3 דקות, falou כתב:

יופי. נו. הכפלת את התקציב.

תקציב עד 3 אלף, 4 זה כפול? כדאי מאוד להוסיף עוד קצת ולקנות מחשב נורמלי שלא יתחרט עליו בזמן השימוש. 

פורסם

1. לא לחצת על הלינק בהודעה האחרונה שלו ולא קראת בעיון

2. 

לפני 8 דקות, Mikelt89 כתב:

מערכת ההפעלה רק תופסת 200GB

שו?!

פורסם
לפני 3 שעות, Mikelt89 כתב:

בתקציב הזה אתה תצטרך להתפשר על מעבד או זכרון או איכות מסך, אי אפשר הכל במחיר הזה, ממליץ להוסיף עוד אלפייה ולקנות מחשב נורמלי שירוץ גם עוד כמה שנים קדימה (זאת המטרה אני מניח)

מעבד i5 דור 12 מינימום, זכרון 16 GB (אין מקום ל-8GB בימנו גם אם השימוש הוא הכי בסיסי של פתיחת דפדפן, רק מערכת ההפעלה צריכה כמות גדולה של זכרון) ולפחות 1GB של SSD, לא תקבל מסך מי יודע מה בתקציב הזה אבל לפחות החומרה שתהיה סבירה +. 

לדוגמא: מחשב נייד Acer Aspire 5 A515 58M 7645 צבע Steel (ksp.co.il)

אהה... לא.

המחשב נייד הקודם שלי התחיל להתפלפ, חיפשתי משהו בסיסי לבית (בעבודה יש אחד יותר חזק אז לא צריך יותר מדי), הזמנתי מ-ORPC מחשב נייד ASUS I5-1235U עם 8GB+512 במחיר מצוין, עושה את העבודה יופי.. 

אם מישהו מחפש להתחיל לערוך וכאלה בצורה מקצועית אז כן שיחפש 16GB ומעלה, אבל אם אתה לא מתעסק יותר מדי 8GB יכול להחזיק בלי בעיה.

וכמו שרשם פאלו, אין לי מושג איך הגעת ל-200GB מערכת הפעלה.. אני לא זוכר כמה זה בדיוק אבל אפילו באתר של מייקרוסופט הדרישה היא למחשב עם 64GB בלבד.

הערת אגב לגבי ORPC, המחשב הגיע עם תקלה של ריצוד במסך, התקשרתי יום למחרת ושלחו מחשב נייד חדש בלי לשלוח אותי להתעסק עם היבואן ותיקונים במעבדה. מומלץ בחום.

פורסם
לפני 9 שעות, Mikelt89 כתב:

אני נוטה להסכים עם רוב התגובות פה בשרשור, המחשב הנייח שלה די מקרטע אבל הוא עם מעבד I3 דור 3 ו-4 גיגה ראם(3.3 למען האמת)

אני חושב שמעבד I5 דור 11 +16 גיגה ראם יהיה מעל ומעבר. 

כמו כן בשימוש כיום היא מנצלת 100 גיגה זיכרון. לכן 512 יהיה לגמרי מספק. 

תודה לעונים, אני כניראה אלך על הדל שציינתי לפני 

פורסם

אוקיי אז הייתה הזדמנות טובה לקנות באילת 

ונקנה לנובו IDEAPAD 15 , עם I5 -16 גיגה זיכרון. בוא נגיד משימוש מאוד ראשוני, אם המחשב לא היה אמור להיות מחובר רוב הזמן למסך 24 אינץ, אני הייתי מאוכזב. 

ציפיתי שתהיה התקדמות טובה הרבה יותר בגזרת המסכים. אמנם מסך IPS אבל מאוד מרגיש מאוד דהוי. יש לי מסך נוסף IPS 19 אינץ' של דל שנקנה מתישהוא לפני 7 שנים ב-400 שקל, והוא ניראה טוב ממנו באופן מורגש. 

אם תיאורתית הייתי מעוניין בנייד עם מסך באמת נורמלי, זה רק גזרת מחירים של 3500 וצפונה? 

פורסם

כמו שרשום בפורום שיפורים - זול/אמין/טוב, תבחר 2, אי אפשר 3 ביחד.

בתקציב נמוך צריך להתפשר על משהו. 
במחשב שרשמתי למעלה שהזמנתי המסך לא טירוף בשמש והרמקולים יחסית חלשים, אבל וואלה ביחס למחיר? סוגר פינה יופי.

פורסם

ציפיתי שתהיה התקדמות טובה הרבה יותר בגזרת המסכים

אני חושב שהסברתי את זה הלוך והסבר וכותב וחוזר ומנג׳ז ומציק וחוזר חלילה. 

מה שעולה כסף במחשבים זה איכות בנייה ומסך. 

לא תמצא מסך איכותי בתקציב של 2000 ש״ח ולכן עדיף בתקציב הזה ללכת על מסך matte. לפחות יהיה טוב בטקסט.

אם תיאורתית הייתי מעוניין בנייד עם מסך באמת נורמלי, זה רק גזרת מחירים של 3500 וצפונה? 

אפשר גם בפחות. אפשר היום לקנות מק אייר בסיסי עם מסך טוב מאוד ב-3000, באילת. יש גם אופציות אחרות, אבל לא ב-2000 ש״ח.

אפשרות אחרת זה יד 2.

• תוכן חדש...