Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

מה אתם אוכלים בעבודה? (או הצעות לאוכל שקל להכין ונוח לקחת)


Nakamichi
שימו לב! השרשור הזה בן 549 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

מחפש הצעות לאוכל שלא מסובך להכנה ונוח לקחת לעבודה.

יש לי מיקרו. מקרר. ואין לי הרבה זמן לאכול.

 

בגדול עד עכשיו זה היה או לחכות עם האוכל עד הערב שחוזרים הביתה או לאכול משהו שנקנה בחוץ - קצת נמאס לי מ-2 האופציות.

 

אז איך אתם מתנהלים?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל הדבר שהכי הגדיל את הנכונות שלי להביא קופסאות זה, קופסאות. טובות. אז הייתי מתחיל שם. לדוגמה אם אני מכין תבשיל על איזו פחמימה, בסדר אפשר שיתערבבו.

אבל אם בא לי שניצל וירקות, אני רוצה הפרדה. אז קניתי קופסה עם הפרדה או לחלופין קופסה אחת גדולה עם נגיד ירקות/אורז/תפו"ח ששוכבת 3-4 ימים במקרר בעבודה ובכל יום מביא איתי רק פחמימה ואוכל מצלחת שהבאתי מהבית. באיזה שהוא שלב ראיתי שהמקרר משמש אולי שני אנשים, אז פשוט בראשון הייתי מביא 3-4 קופסאות לכל השבוע. אחר כך הייתי שותף אותן, שם במדף ייבוש במטבחון ובסופ"ש לוקח הביתה. 

הדבר השני הוא שקניתי למטבחון סכין טובה וקרש חיתוך. ואז באמת שלחתוך לעצמי ירקות לצד מנת חלבון רנדומלית לוקח 3 דק בלחץ. לא עכשיו מכין סלטים משוגעים, אבל חותך רגע עגבניה/גמבה + נשנושי גזר שקניתי ואני מסודר לתוספת. עוזר כשיש סופר ליד. 

 

לגבי אוכל,

בגדול, תבשילים נשמרים מאוד יפה והטעם שלהם מצוין גם אחרי כמה ימים. מרקים אותו עיקרון. כל תבשיל שתצליח לדמיין בין אם בשר/עוף/קציצות ביין, או רוטב כל שהוא. קובה. דגים ברוטב חריף. מה שאתה אוהב. זורקים את כל מה שאתה אוהב לסיר אחרי השחמה, זורקים נוזלים רלוונטיים, נתראה אחרי שעתיים. אני גם מכין מרקים שהם חצי תבשיל, כלומר מרק סמיך עם קטניות בדרך כלל וירקות. מרק בצל ותפו"א אדמה נגיד נשמר מעולה. גם בטטה ואפונה. 

שקשוקה על אותו עיקרון וזו אחלה ארוחת צהריים. כדורי פלאפל פחות. רק אם יש טוסטר אובן או משהו לחימום. 

הדברים שאני באמת אוהב לאכול כמו שניצל, חזה עוף /דג בגריל עוד לא פיצחתי איך שיהיו טעימים ביום למחרת כמו טריים. שניצל עוד סבבה לאכול, אבל חזה עוף פחות. דג סביר. 

 

 

 

  • אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מכין פחמימה (אורז/כוסמת/פירה/פסטה) עם משהו בשרי.

מאוד נהנה מההכנה עצמה לימים שאני במשרד השבוע.

 

+

פירות

 

או במקרה הכי גרוע - דייסת קוואקר אם אין זמן. זה ממלא רצח.

 

כן הייתי רוצה גם סלט, אבל סלט צריך לחתוך טרי ו...

SlowRide כתב:
עם השאלה הזו אתה צריך לפנות לפורום מתאבדים, הבעיה ששם לא תקבל עצות מאנשים עם ניסיון.
Pika007 כתב:
זה כל כך תמים שאני על סף לעניין אותך באופציות למסחר בפורקס.
לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

אני לא פסיכולוג, אבל קראתי את כל הספרים של ג'ורדן פיטרסון חוץ מהאחרון שיצא.

  

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אל תביאי תבשילי דגים, זה יסריח את כל המטבח לאחר החימום. 😅

לגבי שאר המזונות, כל מה שאתה מבשל בבית וניתן לחימום חוזר. 

 

אם אתה רוצה להביא אוכל מבושל שמצריך חימום במיקרו,

ממליץ לקנות קופסאות מזון מזכוכית ולא מפלסטיק או לפחות כזאת שלא מכילה BPA.

או לחלופין, לקנות צלחת זכוכית/חסרינה שתשמש אותך לחימום המזון. 

 

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תלוי במבנה יום העבודה וחלוקת הארוחות אליה אתה רגיל.

אני מביא 2-3 סנדביצ'ים ותרמוס קפה (פינות הקפה לא שימושיות ב-4 מבין 4 המשרדים בהם אני עובד. ארועת צהריים כשאני מגיע הביתה, שזה בין 4-5 אחה"צ

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סנדוויץ לבוקר, כמה פירות ואיזה סלט או משהו קל לצהריים.

 

ערחכה: לימים דאני בחוץ יש בוטנים מצופים באוטו ואוכל משהו בסוף היום.

 

 

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה הגברת שרה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

פאי רועים, ירקות מוקפצים עם חתיכות עוף. כל מנה שלא מורכבת מכמה תבשילים ביחד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, sperial כתב:

תלוי במבנה יום העבודה וחלוקת הארוחות אליה אתה רגיל.

אני מביא 2-3 סנדביצ'ים ותרמוס קפה (פינות הקפה לא שימושיות ב-4 מבין 4 המשרדים בהם אני עובד. ארועת צהריים כשאני מגיע הביתה, שזה בין 4-5 אחה"צ

 

לא בארץ, נכון?
שנסעתי לארה"ב וגם לארופה הייתי בשוק מהמטבחונים הרקים.

אני בstartup בארץ מתבייש להגיד איך אנחנו מפונקים...
ועדיין פעם בשבוע אני חותך ירקות מוסיף קופסאת טונה וקופסא של חומוס מבושל מוכן ויש לי אחלה ארוחה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

ככלל, חברה שלי ואני לוקחים ליום כל דבר שהוכן מראש (היא יותר אנינת טעם ממני, אז למשל ריזוטו או פסטות מסוימות היא לא מוכנה לאכול ממיקרו כי זה ממש הורס אותם לטעמה). משתדלים שיהיה מאוזן (פחמימה, שומן, חלבון וירק).

אשמח להתעכב רגע על ה'לא מסובך להכנה'. בעקבות עצה של קולגה, בשבועות לחוצים שאנחנו לא מספיקים להכין אוכל מראש, אנחנו לוקחים קופסות של מרק מיסו אינסטנט בסיסי. זה סופר פשוט, טעים וזריז (בקושי 4 דקות בבוקר כשאני מעוך מת): כף גדושה של משחת מיסו, קצת שמן סומסום, שמן צ'ילי, אבקת טוגראשי, טופו חתוך לקוביות (נגיד רבע-חצי חבילה לקופסה), איטריות אורז בהכנה מהירה (שצריכות 1-3 דקות בערך), פטריות חתוכות, בצל ירוק ואצות וואקאמה (אם אני זוכר נכון). את כל הדבר הזה זורקים לקופסה וכשמגיע שעת הארוחה, פשוט מוסיפים מים רותחים, סוגרים ומנערים לפרקים, עד שמשחת המיסו נמסה לחלוטין. אפשר לחמם עוד 30-90 שניות במיקרו כדי להאציץ את הבישול או אם לא מספיק חם. לוקח לזה נגיד 5 דקות להתבשל מרגע הוספת המים החמים. אז תוך פחות מ10 דקות במצטבר אפשר להכין אחלה מנה, שכנראה תהיה יותר מזינה (שלא נאמר - פחות רעילה) מהרוב המוחלט של מה שאנחנו יכולים להשיג מסביבנו בפרק זמן דומה.

אם יש למישהו עוד רעיונות למתכוני אינסטנט כאלה, אשמח לקרוא.

  • רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בגדול אני אוכל בעבודה דברים שאפשר להכין בכמות שניתן לחלק לאיזה 2-6 מנות, אפשר לשמור במקרר למשך התקופה הרלוונטית בלי לפגוע בטעם, מתחממים בסדר במיקרוגל, ומכילים כמות סבירה של חלבון. את קבוצת המאכלים הכי גדולה שעונה על הדרישות האלה ניתן לקטלג כ"פסטה בשרית", והיא מכילה בתוכה כל מיני קדרות ומוקפצים.

 

עוד משהו שנכנס אצלי חזק בתקופה האחרונה זה לביבות חלבון מתערובת קמח מלא. פשוט, מאוזן תזונתית, ומחזיק סבבה במקרר ובמיקרו.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@llaavviiבארץ. טוב, גר בחיםה, בשרשור מקביל זה נחשב חו"ל.

 

עובד בשירות הציבורי, אז יש מטבחונים, יש מקרר, מיקרו וקומקום חשמלי או בר מים - אבל מכל מיני סיבות הם לא נוחים לשימוש. חוץ מזה, אני עובד עם קהל, אז אני חוטף את הסנדביץ או את השלוק מהתרמוס כשנוצר איזה רווח, עושה את זה ליד שולחן העבודה בלי לצאת מהחדר. נמנע מהפסקה של יותר מכמה דקות כדי לצמצם המתנה בתורים.

 

שני בנים שעובדים - אז אחד הייטקיסט שעובד בת"א שמזמין מהתן-ביס או יוצא עם חברים, ואחד לואוטקיסט שעובד קרוב לחיפה ולוקח קופסה עם שניצל ואורז או משהו דומה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ארוחת בוקר - פירות חתוכים (תמיד תפוח ועוד פרי עונתי), גרנולה/מיסלי/קוואקר עם אגוזים ומעל יוגורט. את הפירות חותך במטבחון ומשתמש בקערה אישית מהבית. 

צהרים - אוכל מבושל, שמביא מהבית ומחמם במיקרו.

האוכל המבושל יכול להיות קציצות בשר ברוטב, גולש, קציצות ירקות, אורז, פסטה, סיני מוקפץ, כרובית, פשטידה, שניצל, תפוחי אדמה... בקיצור מה שמכינים בבית ומתחמם במיקרו.

 

לאוכל של הצהרים משתמש בכלי זכוכית של lock&lock ומחמם עם מחסה פתוח. 

 

אגב, אוכל מוצק שלא מתערבב עדיף לחמם במיקרו על עוצמה נמוכה (30-40 אחוז) כ-8 עד 10 דקות (תלוי בכמות האוכל ועוצמת המיקרו) ולא זמן קצר על עוצמה מקסימלית. החימום יותר אחיד. ככה גם הוא לא משפריץ. 

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מציע לחקור את תופעת הרשת הקרויה meal prep sunday. חתיכת כת עם אנשים מטורללים, אבל הרעיון שבבסיסה חיובי - הכנה של אוכל בכמות גדולה בסופ"ש, אריזתו במנות נוחות והקפאה או קירור לשבוע/חודש הקרוב כדי למזער התעסקות. יש להם תורה שלמה על מתכונים, קופסאות ושאר פרמטרים הנחוצים לאופטימיזציה חולנית של התהליך.

 

אישית, אחרי כמה שנים של ארוחות מוכנות מהבית בקופסאות פלסטיק, עברתי לסנדוויצ'ים בעבודה ואז ארוחת ערב דשנה בבית - בלי עדים ועם כל הריחות והרעשים שבא לי. אבל אני יודע שזה לא מתאים לכולם, אז אין לראות בזה המלצה גורפת.

 

  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בגדול זה מה שאנחנו עושים בבית.

מכינים כמות גדולה בסופ"ש ומכניסים למקרר. במוצאי שבת לרוב אין בו מקום פנוי.

במשך השבוע צורכים את הכל, הילדים בבית אחרי בי"ס  וזוגתי ואני לוקחים לעבודה. לעיתים מוסיפים תגבור של דברים מהירים להכנה.

כמעט לא מבשלים באמצע השבוע.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בכל מקרה - תמיד אוכל ארוחת בוקר וקפה לפני שיוצא מהבית בבוקר.

בימים שאני עובד בעיר שלי - קופץ הביתה לאכול בצהריים ארוחה מבושלת (שנשארה משבת, אני לא מבשל כלום).

ביום שאני עובד מחוץ לעיר - לוקח סנדוויצים. כשאחזור הביתה בערב אוכל משהו חם.

בעבודה בחו"ל לוקח איתי לחם פרוס וכמה מצרכים ומכין בבוקר סנדויצים למשך היום.

לא מתעסק עם חימום אוכל מחוץ לבית.

 

אני מחכה ליום שימציאו כדור שניתן לקחת אותו במהלך יום עבודה, וזה יספק את הצרכים מבחינת אנרגיה ושובע. לא אוהב לבזבז זמן על אוכל במהלך יום עבודה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...