Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לפני כמה ימים נחת אצלי בתיבת הדואר הדו"ח הבא.

image.jpeg

אז נניח בצד שזה כנראה הדו"ח הקטנוני ביותר שניתן בתולדות הדו"חות הקטנוניים. השאלה היא אחרת: כאמור בדו"ח, הסרטון בו מתועדת ה"עבירה" הגיע למשטרה דרך מיזם "שומרי הדרך", שלפי הצהרותיו שלו לא היה אמור בכלל לשלוח את ה"עבירה" הזו למשטרה. בלינק הזה אפשר למצוא את הפירוט אלו עבירות שולחים במיזם לטיפול משטרתי, והנה מה שנאמר שם על תמרור 815, שזאת העבירה בה אני נאשם:

שומרי הדרך.png

כלומר, התיעוד שלי בכלל לא היה אמור להישלח למשטרה כי הוא לא עונה על התנאים. לא הפרעתי לאף אחד ולא השפעתי לאף אחד - הפניה ימינה היתה ריקה לחלוטין.

בהתחלה פשוט רתחתי על הקטנוניות. אבל אז צפיתי בסרטון של המלשין והבנתי שהוא בכלל לא התכוין אליי, אלא שלח את הסרטון למשטרה כדי שתטפל ברכב אחר שחסם את הצומת ונסע באדום (ובגללו פספסתי את הרמזור פעמיים, ולכן בכלל פניתי ימינה כדי לפרסס בהמשך ולעקוף את הצומת. יום שישי לחוץ).

בהמשך אעלה את הסרטון שבו רואים בבירור שלא הפרעתי לאיש וכן את הרכב החוסם (לא הצלחתי עדיין לטשטש פרטים בסרטון, אשמח לטיפ מהיר בעניין), אבל השאלה כרגע אחרת: האם הטענה של "מיזם שומרי הדרך מצהיר כי בכלל אינו שולח ראיות נגד עבירה זו, והסרטון המפליל הגיע למשטרה שלא כדין" היא טענה הגיונית לביטול הדו"ח?

עריכה אחרונה על ידי el-chanan
סידור תמונות בתוך הטקסט

אם לא מוצא חן בעיניך איך שאני נוהג אז רד מהמדרכה

פורסם

מדובר על מסמך מנחה, לא חוק מחייב שאוסר על אכיפה של עבירה מסויימת ע״י המיזם, כדי למקד את המתנדבים בעבירות שהחליטו שהן חשובות.

בדיוק כמו ששוטרים מונחים לאכוף עבירות מסויימות.

זה לא אומר שתיעוד וידאו של עבירה אחרת לא יכול לשמש להפקת דו״ח. את העבירה ביצעת, גם אם לא בחומרה שבה הפרוייקט מתמקד. כך שכטיעון ליבטול הדו״ח הוא לא מחזיק מים. 

תעלה את הסרטון, אולי שם יתגלה פרט שיכול לעזור, או שחסימת הצומת תוכל לעזור לבקש התחשבות.

ואם אתה עומד בקריטריונים אתה יכול לבקש להמיר באזהרה.

פורסם
לפני 3 דקות, Be roo כתב:

מדובר על מסמך מנחה, לא חוק מחייב שאוסר על אכיפה של עבירה מסויימת ע״י המיזם, כדי למקד את המתנדבים בעבירות שהחליטו שהן חשובות.

בדיוק כמו ששוטרים מונחים לאכוף עבירות מסויימות.

זה לא אומר שתיעוד וידאו של עבירה אחרת לא יכול לשמש להפקת דו״ח. את העבירה ביצעת, גם אם לא בחומרה שבה הפרוייקט מתמקד. כך שכטיעון ליבטול הדו״ח הוא לא מחזיק מים. 

תעלה את הסרטון, אולי שם יתגלה פרט שיכול לעזור, או שחסימת הצומת תוכל לעזור לבקש התחשבות.

ואם אתה עומד בקריטריונים אתה יכול לבקש להמיר באזהרה.

אני רוצה להעלות את הסרטון, רק שכאמור לא הצלחתי בינתיים לטשטש את לוחית הרישוי. איך מוסיפים טשטוש לסרטון? לא יודע. עדיין.

בכל מקרה, פניתי גם לשומרי הדרך שדווקא גילו אהדה ואמרו שיבדקו מה ניתן לעשות.

ולענין העבירה עצמה: איפה אני מוצא את ההגדרה החוקית של העבירה? כי הרכב, בתור התחלה, לא עלה כולו על שטח ההפרדה - השטח המצויר על הכביש קטן מדי. האם זה משנה?

פורסם

ברגע שהדו"ח הופק ע"י משטרה, לשומרי הדרך אין מה לסייע לך. כאמור , אתה יכול לפנות למפנ"א ולבקש להמיר באזהרה (אם יש לך 5 שנים אחרונות ללא עבירות). בנוגע למהות העבירה, תקרא תקנה 22 ותלמד. זה לא משנה אם הפרעת או לא הפרעת למישהוא ע"י חציית  אי התנועה, עצם החצייה מהווה עבירה. בדיוק כמו שנסיעה באור אדום מהווה עבירה, מבלי קשר לשעת ביצועה או העובדה שלא הפרעת לאף אחד בעת המעבר.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני שעה, fatboy1340 כתב:

ברגע שהדו"ח הופק ע"י משטרה, לשומרי הדרך אין מה לסייע לך. כאמור , אתה יכול לפנות למפנ"א ולבקש להמיר באזהרה (אם יש לך 5 שנים אחרונות ללא עבירות). בנוגע למהות העבירה, תקרא תקנה 22 ותלמד. זה לא משנה אם הפרעת או לא הפרעת למישהוא ע"י חציית  אי התנועה, עצם החצייה מהווה עבירה. בדיוק כמו שנסיעה באור אדום מהווה עבירה, מבלי קשר לשעת ביצועה או העובדה שלא הפרעת לאף אחד בעת המעבר.

בנוגע לסיפא שלך - לא חידשת דבר, כן? לא טענתי אחרת. הטענה של אי ההפרעה נכתבה לגבי המעורבות של "שומרי הדרך".

פורסם
לפני 4 שעות, fatboy1340 כתב:

ברגע שהדו"ח הופק ע"י משטרה, לשומרי הדרך אין מה לסייע לך. 

אולי עזרא ק ישלח מכתב למשטרה ויגיד שהוא טעה.

פורסם

טעה במה בדיוק? זה היופי והפשטות של תיעוד במצלמה. לא צריך להרחיב במלים בדו"ח עצמו, אין מחלוקות, הכל שקוף. מאז שיש לנו מצלמות גוף, אני משתדל לתעד את העבירה בעזרתה, בד"כ מצליח. קיימת אפשרות לראות מיד את הסרטון בטאבלט, ואז אם יש ספק, הוא תמיד יהיה לטובת הנהג.

• אהבתי 1

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני 22 שעות, fatboy1340 כתב:

טעה במה בדיוק? זה היופי והפשטות של תיעוד במצלמה. לא צריך להרחיב במלים בדו"ח עצמו, אין מחלוקות, הכל שקוף. מאז שיש לנו מצלמות גוף, אני משתדל לתעד את העבירה בעזרתה, בד"כ מצליח. קיימת אפשרות לראות מיד את הסרטון בטאבלט, ואז אם יש ספק, הוא תמיד יהיה לטובת הנהג.

אתה מתנדב במשטרה? אז איך יש לך מצלמת גוף משטרתית?

פורסם
בתאריך 27.7.2022 בשעה 15:12, el-chanan כתב:

אני רוצה להעלות את הסרטון, רק שכאמור לא הצלחתי בינתיים לטשטש את לוחית הרישוי. איך מוסיפים טשטוש לסרטון? לא יודע. עדיין.

בכל מקרה, פניתי גם לשומרי הדרך שדווקא גילו אהדה ואמרו שיבדקו מה ניתן לעשות.

ולענין העבירה עצמה: איפה אני מוצא את ההגדרה החוקית של העבירה? כי הרכב, בתור התחלה, לא עלה כולו על שטח ההפרדה - השטח המצויר על הכביש קטן מדי. האם זה משנה?

למיטב זכרוני, לא משנה. מספיק שצמיג אחד עולה בסמ״ר אחד על אי תנועה, והעבירה נחשבת.

• תוכן חדש...