Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, waterman כתב:

שאלת תם: תאורטית ניתן לרשום רכב על שם המוכר והקונה בו זמנית, ולהסיר את המוכר בסמוך - באם אכן אפשרי, הקונה יהיה היד הראשונה.

מעשית, המגבלות השונות (הלוואה ע״ש הקונה וכו׳) תעמודנה בעינן.

זאת ועוד, קונה לא ישמח לסיכון הקטן באי קיום חוזה, קרי שהמוכר לא יסכים להסרת שמו.

אתה בטוח? עד כמה שאני זוכר, ניתן להוסיף רק בן זוג נשוי (או ידוע(ה) בציבור, אם מצרפים תצהיר עו״ד) לרשיון ללא הוספת יד (ואא״ט אז זה גם חינם). הוספה של כל אדם אחר, כולל בן משפחה, גוררת עליה במס׳ הידיים. מנין לך שהיבואן יסכים לרשום ע״ש מוכר וקונה בו זמנית, כשרק הקונה היה המזמין?
מה שנכון, יש נוהל שלפחות מחיקת בעלים שותף לא מוסיפה יד.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
פורסם

שאלת תם נוספת: למה שהיבואן יהיה צר עין בסיבוב הזה, הוא לא הרוויח מספיק על הרכב? 

ב"א קנה במחיר שהם מכרו. מה הלקוח עושה עם זה יום אחרי, מה זה עניינם?

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, לב טוב כתב:

שאלת תם נוספת: למה שהיבואן יהיה צר עין בסיבוב הזה, הוא לא הרוויח מספיק על הרכב? 

ב"א קנה במחיר שהם מכרו. מה הלקוח עושה עם זה יום אחרי, מה זה עניינם?

יום אחרי זה באמת לא עניינים, אבל אז זה באמת מוסיף יד 😃 (ובמציאות המצחיקה בישראל לידיים יש משמעות. אין בכלל מושג כזה בארה״ב, ואין רישום של מספר הידיים הקודמות). בבריטניה יש חלקי, אא״ט.
וברצינות, הסיבה היא בדיוק אותן סיבות שמי מוכר כרטיסים להופעות מנסה להילחם בתופעת הספסרות.
מי שקונה רכב לספסר בו מצמצם את מספר הרכבים שעומדים לרשות קונים רגילים, ויוצרים מעמדות שונים של קונים. זה נוטה להכעיס את קהל הקונים, לפגוע בשם הטוב של היבואן, ולהעלות מחירים בלי שהיבואן נהנה מזה. בהרבה מקרים יכולות להיות הבטחות שקריות של המזמין המקורי שלמרות שהיבואן לא אחראי להם בכ״ז יפגעו בשם הטוב שלו.

• מעניין 1
פורסם

מקווה שאף קונה משומש במחירים האלה לא יצטרך להפעיל ביטוח על טוטאל לוס/גניבה.

אז הוא באמת יחטוף את המכה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)

והנה עוד שיטה בעזרתה היבואנים יכולים להערים קשיים על הספסרים:

ייתכן שזו תמונה של ‏טקסט‏

זה רכב שכבר הוקלד למאגר, אבל לא ניתן לעשות עליו שום פעולה (לרבות העברת בעלות) כי אגרת הרישוי לא נקלטה במחשב.

ולכן הרכב "תקוע" עד לקליטת אגרת הרישוי. ניתן לזהות כלי רכב במצב הזה ע"י כך שתאריך הרישום שלהם ותאריך פג תוקף (במאגר) - זהים.

נכון לכתיבת שורות אלה יש למעלה מ-4500 מכוניות שעלו על הכביש השנה בסטטוס המוזר הזה. רובן מהחודש האחרון, אבל יש גם לא מעט מהחודשים הקודמים, אפילו מינואר בו יש עדיין 181 כלי רכב שמבחינת המחשב אגרת הרישוי לא שולמה.

עריכה אחרונה על ידי PriceDevil
פורסם
לפני 7 שעות, PinkDolphin כתב:

אתה בטוח? עד כמה שאני זוכר, ניתן להוסיף רק בן זוג נשוי (או ידוע(ה) בציבור, אם מצרפים תצהיר עו״ד) לרשיון ללא הוספת יד (ואא״ט אז זה גם חינם). הוספה של כל אדם אחר, כולל בן משפחה, גוררת עליה במס׳ הידיים. מנין לך שהיבואן יסכים לרשום ע״ש מוכר וקונה בו זמנית, כשרק הקונה היה המזמין?
מה שנכון, יש נוהל שלפחות מחיקת בעלים שותף לא מוסיפה יד.

ראה כאן - אמנם שרשור ישן אך סביר שעדיין רלבנטי.

להבנתי, יש להבדיל בין רישום שני בעלים (שאינם בני זוג/נשואים) במועד הראשוני (קרי, בו-זמנית) שלא מוסיפה יד לבין הוספת בעלים יום אחרי  המוסיפה יד.

באם אכן כך, ׳התרגיל׳ מעשי במגבלות האמון בין שני הצדדים

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
בתאריך 18.6.2022 בשעה 09:32, איציק נ. כתב:

כולם מחפשים פראיירים, גם בקניה וגם במכירה.

בשבועיים האחרונים יצאתי עם אחי לחפש משומשת בת 4 מקבוצת VW, מפתיע לראות כמה אנשים (שמוכרים משומשת) חיים בבועה של "אין מכוניות חדשות" ומפרסמים מכוניות ב 10-20K מעל המחירון, ואשכרה "יושבים על הסחורה" במשך חודשים (!!!!!!!!!!!!!!!!) כאשר טסט ו-4 צמיגים על הפרק (5000 שח סה"כ) והם "לא מוכנים להוריד שקל" (הרי חודש הבא אתה תכניס את היד לכיס ותוציא את ה 5000, אז צא מהסרט ותמכור...מה הרווחת בזה שישבת על הסחורה שלך 4 חודשים ? כלום ושום דבר).

הסיבה אחרת,

נוסעים ונהנים מהרכב.

"נמכור אז נמכור-אם לא גם טוב".

המחשבה היא :יש לי  רכב שמפורסם ככה ביד 2,מישהו ייתן לי את המחיר שאני מבקש שייקח ואם לא אז שיישאר אצלי עוד 3 שנים מצידי .

סתם יוצר מצב שווא. 

• אהבתי 2

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, waterman כתב:

ראה כאן - אמנם שרשור ישן אך סביר שעדיין רלבנטי.

להבנתי, יש להבדיל בין רישום שני בעלים (שאינם בני זוג/נשואים) במועד הראשוני (קרי, בו-זמנית) שלא מוסיפה יד לבין הוספת בעלים יום אחרי  המוסיפה יד.

באם אכן כך, ׳התרגיל׳ מעשי במגבלות האמון בין שני הצדדים

כן, ראיתי שירשור דומה גם כאן וגם בעוד מקום ועליהם התבססתי. הנקודה היא למה שהיבואן יסכים?
אני לא עו״ד, אבל להבנתי אפילו מבחינת החוק יש בזה בעייתיות, כי לפי חוק שירותים ומקצועות בענף הרכב, היבואן/יצרן צריך במפורש לרשום את  הרכב ע״ש המזמין כששולמה התמורה. בכלל לא ברור שמותר ליבואן לעשות רישום אחר, גם אם המזמין מבקש. ראה סעיף 85:
https://www.nevo.co.il/law_html/law01/501_433.htm#Seif84

פורסם (נערך)

הכל נכון מלבד מקרה אחד - הרישום ע״י היבואן על שם שני בעלים במעמד הרישום.

להבנתי, ׳משווק רכב ירשום את הרכב על שם הקונה בטרם מסירת החזקה בו לקונה׳ - קונה = קונים.

נניח שאני ואחותי מעוניינים לרכוש רכב בשותפות, מדוע שהיבואן יתערב?

מה בדבר שני בני דודים? שני חברים? שני שותפים בעסק קטן?

שוב, תרגיל מחשבתי מבחינתי - אין לי באמת עניין לנסות ולהשתמש באופציה.

עריכה אחרונה על ידי waterman
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני 5 שעות, Potato כתב:

הסיבה אחרת,

נוסעים ונהנים מהרכב.

"נמכור אז נמכור-אם לא גם טוב".

המחשבה היא :יש לי  רכב שמפורסם ככה ביד 2,מישהו ייתן לי את המחיר שאני מבקש שייקח ואם לא אז שיישאר אצלי עוד 3 שנים מצידי .

סתם יוצר מצב שווא. 

מה דעתך על זה שזה קורה גם עם מסחריות ? 

לא מדובר על רכב פרטי שנוסעים בו עם המשפחה ו"נהנים", אלא רכב עבודה נטו. 

גם אז המוכרים נהנים מהנוכחות של הגולם בחניה בלי שהוא נוסע ?

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

למה זה בהכרח גולם שיושב בחניה?

נוסעים ונהנים מהרכב, ועל הדרך מחכים לפראייר שייתן על הבונבוניירה שלהם 20% מעל המחירון בלי בדיקה.

אחד לא סותר את השני.

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 17.6.2022 בשעה 18:41, PriceDevil כתב:

הפשלתי שרוולים פתחתי אקסל ובדקתי. האם זה באמת המצב?

אשמח לדעת מאיפה נתוני הידים של הרכבים, אם זה מהאתר data.gov.il אז קישור למאגר המסוים

פורסם
בתאריך 21.6.2022 בשעה 15:08, garicho כתב:

איך זה עובד במדינות אחרות, בהן אין "מחירון"? איך חברות הביטוח מתמודדות שם? באמת מעניין אותי איך זה עובד?

יש למדינות מסוימות מחירון של משרד האוצר, במיוחד במקומות שאתה משלם גם כל שנה מס רכוש על הרכב.
ככה הם יודעים כמה מיסוי לקחת ממך (כמו אגרה בעצם).

• תוכן חדש...