Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבין את פות"ש. יש לי חבר שכל מה שמעניין אותו זה לתת גז ולהידבק למושב, הוא נהנה מזה בלי סוף. לגיטימי. גם אני הייתי נהנה מזה. גם לו חשובה הפרקטיות. זכותו.

אבל, חשוב לדייק, התפיסה של "מה הוא ספורטיבי" היא לא סובייקטיבית. ספורט מוטורי = מירוצים. ככל שרכב נועד יותר למסלול כך הוא יותר ספורטיבי.

התפיסה מה יותר כיף/חשוב בנהיגה היא אכן סובייקטיבית כאמור, ועל כן כל אחד ומה שבכיף שלו (או ברוסית У каждого Абрама своя программа).

• אהבתי 3

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני שעה, ניקו פ. כתב:

ככל שרכב נועד יותר למסלול כך הוא יותר ספורטיבי

גם אם אני מקבל את זה (ואני לא משוכנע שזה לגמרי מדויק), "מסלול" הוא הגדרה מאוד סוביקטיבית, אין דין סנטה פוד כדין סילברסטון, ואין דין סילברסטון כדין סטייג' ראלי. אני לא חושב ש SUV מגודל, חזק ככל שיהיה ועם מתלים קשיחים ינצח, נגיד, ברז במסלול, אבל יתכן שבדראג הוא דווקא כן יתן בראש.

אישית אני לא חושב ש SUV יכול לענות להגדרה "רכב ספורט". גדול, חזק, מהיר, מפואר, בועט אותך למשענת, שילוב של מהירות ומשפחה - הכל נכון. ספורטיבי? אינטואיטיבית פחות נשמע לי.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, Super_T כתב:

אני מניח שאני פשוט לא מבין אנשים שנוהגים במיאטה או BRZ,

לפני 3 שעות, Super_T כתב:

אותי מעניינים דברים אחרים שנופלים בקטגוריית ה"חזק" או ה"מהיר",

אין על "חזק" ו"מהיר"!

(מקרא: מלפנים קאדילק CTS-V עם 640 כ"ס, אני בברז)

• אהבתי 6
פורסם

שים נהג מירוצים שיודע להוציא את המיטב משתי המכוניות וייתכן וזה יראה אחרת. אולי לא.

לא יודע,

שים לב שהבאת דוגמה ממסלול, בדיוק מה שלא מעניין אותי כרוכש.

אם אני שם את שניכם על רמזור אדום ונותן לשניכם לצאת מהמקום, הקאדי פותחת מרווח של שני רכבים על הברז תוך שניות בודדות. האם זה אומר משהו על הברז? כנראה שפשוט שום דבר 🙂

בנוסף,

הקאדי מרווחת, מפוארת וייתכן ונוחה ומאובזרת יותר מהברז, גם זה סוג של שיקול. תלוי בנהג הרוכש. 🤷🏻

לכן רשמתי קודם ואני רושם שוב,

מה נחשב מהנה, או חזק, או ספורטיבי, זה דבר סופר נזיל ומאוד אינדיבידואלי.

אני מכיר אישית בעל ברז שנשבע שזה רכב מדהים, אני מאמין לו שכך הוא מרגיש בכל ליבו, אני פחות בעניין וזה היופי בתחביב הזה שנקרא עולם הרכב, כל אחד יכול למצוא את מה שבא לו טוב.

ממש לא בא לי שהדברים שלי יתפסו כדיס על ברז, אין לי כלום נגד ברז או לאנצ׳יה אינטגרלה או ג׳יפ רנגלר או אפילו אוטוביאנקי, מבחינתי, כל רכב מגניב בדרכו שלו ואני מודע לזה שלכל רכב יש קהל.

אני שאלתי בשרשור על העולם שנקרא ״ספורטיבי״ בין אם ברמת התפיסה הציבורית ובין אם ברמת החברים בפורום ורציתי להבין מהן ההשלכות של רכישה ואחזקה של רכב כזה,

אין כמעט מידע על זה,

מבחנים יש מפה ועד קופנהאגן, אף אחד לא עשה כתבה מקיפה על החיים עם דיילי ״חזק״ או ״ספורטיבי״ בהגדרה - 

משם הכל התחיל. 😁🏻

ביו-טיוב יש מיליון סרטים של יו-טיוברים על החיים עם מכונות של 500 סוסים או עלות של חצי מיליון דולר כדיילי ומה זה אומר,

זה לא עוזר לי כשמדובר בבחור או בחורה מקנדה או ארה״ב או שוויץ או כל מקום שהוא לא הארץ שלנו.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

כי אין באמת שום השלכות לחיים עם רכב כמו שלך בתור דיילי חוץ מ, אולי, צריכת דלק.

אחרי שטחנתי הרבה מאד ק"מ עם הברז בתור דיילי, שהיא רכב הרבה יותר ממוקד וחד-מימדי - וואלה, זה אפשרי. דורש קורבנות מסוימים, אבל אפשרי לחלוטין. ג'יפון עם מנוע חזק לא דורש שום התאמה.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני כשעה, Super_T כתב:

מה נחשב מהנה, או חזק, או ספורטיבי, זה דבר סופר נזיל ומאוד אינדיבידואלי.

לגבי מהנה אני מסכים איתך לגמרי.לגבי חזק זה די אובייקטיבי ומשתקף בכ"ס ומומנט. לגבי ספורטיבי אני אוהב הגדרה ששמעתי באיזה פודקאסט: "רכב ספורטיבי הוא רכב שהמטרה העיקרית בתכנון ובבניה שלו היא הנאה מנהיגה". אפשר לקחת את זה לכמה כיוונים. בכל מקרה נשמע שאתה יודע מה אתה רוצה, בתרגום חופשי שלי זה רכב גבוה, חזק , קצת יותר קשיח ומתנהג מהממוצע עם "אווירה" ספורטיבית. זה לא בהכרח עונה על הגדרת ספורטיביות אוניברסלית ומכאן הדיון. אתה כן מכיר בזה שיש עולמות נוספים מעבר למה שאתה מחפש כך שאין כאן וויכוח. בעיני רכב מתנהג זה הרבה מעבר לכוח, התנהגות גם מאפשרת לי להתפתח לאורך זמן כנהג ולכן הברז מתאימה לי כמו כפפה ליד. מנגד כוח ( בעיקר) זה ריגוש חולף לדעתי, ע"ע כמות הג'יפונים החזקים החדשים שיש ביד2 שדיברנו עליהם כאן מקודם.

פורסם

אני לחלוטין מבין שישנם עולמות נוספים,
בתחילת הדרך חשבתי להחליף את הסיוויק טורבו שהיתה לי בג'וליה Q4 ולא מצאתי אחת ביד 2 (חדשה היתה יקרה באופן לא ריאלי עבורי)

לכל אורך הדרך, רציתי רכבים "אחרים" , לא תמיד יכולתי להגדיר מה זה "אחר" ולא תמיד ה"אחר" שלי עמד בקנה אחד עם "ספורטיבי" או "חזק מהממוצע" (במונחי כ"ס ומומנט וכד') 
באותה הנשימה,

לא בא לי "לעשות התאמות", 
הרי אם הייתי פותח את השרשור הזה ואומר שאני מעוניין לעבור מסיוויק טורבו ל-C63 AMG או RS3 כנראה שהשיח היה אחר לחלוטין, או אולי RS3 היא לא רכב ספורטיבי מספיק לפי ההגדרה בפורום?

אז אני התמקדתי ברכבי SUV חזקים מהממוצע, זו ה"נישה" שבחרתי לעצמי, אותי זה משרת היטב,

אצל מישהו אחר ההגדרה למשרת היטב תהיה טסלה ואצל השלישי זו פורשה GT4RS

אני מזכיר, מטרת השרשור, מבחינתי, היתה לפתוח שיח על אותן "התאמות" שעליהן דיברתם מעלי:

הביטוח

הדלק

הצמיגים

הטיפולים

כל אלה משתנים ברכב חזק \ ספורטיבי בצורה מאוד משמעותית, מה שיכול להעיב על הכיס

בנוסף, גם:

מקום ברכב ספורטיבי כמו מיאטב או ברז,

התנהגות ברכב בהנעה קדמית/אחורית/AWD,

נוחות ופינוק,

כל אלו משפיעים מאוד כשעוברים מרכב לרכב, קל וחומר ברכבים כמו ברז או מיאטה לעומת, נגיד RS3 או A45 ועד C63 AMG 

על זה אני רוצה לדבר 😎

על מה אתם כבעלי רכבים ספורטיבים מוותרים, במה אתם מתעסקים?

כמה קל/קשה לבטח את הרכב?

כמה יקר יותר לטפל בו?

כמה "ויתורים" אתם עושים כי צריך "התאמות" ויש לכם (או לא) ילדים,

כמה זה קשוח למצוא תחנת דלק עם 98 והאם בכלל ויתרתם ונשארתם עם 95 למרות ש-98 רצוי ועדיף למנוע של הרכב שלכם,

כל אלה - הם מטרת השרשור,

שמי שיפתח אותו ויקרא בו -

יידע ויבין מה זה להיות הבעלים של רכב שלפחות ע"י החברה, מוגדר כ"ספורטיבי" - כי לקנות זה קל כיום,

להחזיק ולהבין שיש פה ROI טוב מספיק שיצדיק את אותם "ויתורים" - זה כבר סיפור אחר לחלוטין.

עכשיו תורכם. 😏

פורסם (נערך)

אני נוסע דיילי על קופרה 16 - לא שזה פורשה אבל כן רכב עם הוצאות קצת שונות מהרגיל.

ביטוח - מרבית חברות הביטוח לא מבטחות את הרכב. אלא שכן , ממציאות מחיר הזוי. כל מקרה לגופו אבל אישית יש לי סוכן שנתן מחיר סביר לחלוטין ואני מניח שיש עוד כמה כמוהו.

דלק - בנסיעה רגועה 1/10 בלחיצה 1/5 - החשבון החודשי תלוי בך . מה שכן עשיתי כרטיס תדלוק לדור אלון שנותן 1.8 הנחה על 98.

טיפולים - אצלי טיפול קטן סביבות 700 שח ,בינוני סביבות 1500 , גדול 3500.

בלמים - משהו נורמלי מתחיל בכ 2500 מקדימה ו 1500 מאחורה. (צלחות ורפידות של ברמבו לדוגמא)

צמיגים - מידה 19 צמיג מישלן כל צמיג כ 1000 שח. צמיג חתך נמוך רגיש למכות , יצא לי להחליף צמיג בגלל שנכנסתי לבור ונהיה גולה בדופן הצמיג

אחזקה - אין משהו מיוחד לדגם. נחשב יחסית עמיד להתעללויות.

נוחות - סה"כ אין תלונות . במצב COMFORT סביר +.

ויתורים - אין. 4 דלתות אין בעיה להכניס את הילדים. צריכת דלק סבירה לחלוטין בנסיעה רגועה . אפילו האישה נוהגת מידי פעם לעבודה.

עריכה אחרונה על ידי Stav132
  • אהבתי 2

😈Seat Leon Cupra 280😈

פורסם

בדומה לסתיו מעלי, קופרה 17, אבל 3 דלתות (כי כמו שנאמר ב fast & loud  יותר מידי דלתות לא עושה לי את זה ) . מבחינתי אין ויתור. הויתור הוא של המשפחה וחברים, כי לא נוח להם לשבת מאחור. כפי שנאמר עלויות סבירות, צמיגים זה 4K לרביעיה, דלק 98 , מרגע היציאה מהסוכנות בפתח תקווה אין בעיה למצוא. ( דור אלון ברחוב בזל, תפוז בסגולה , ומיקה בגיסין)  החיסרון היה באילת, יש תחנה אחת, שלפי המתדלק, תחלופת הדלק במיכל התחנה נמוכה. (לכן לא תדלקתי מלא שם, אלה צפונה יותר) 

הביטוח דרך סוכן, כי הישירים לא אוהבים את הרכב אז או לא מבטחים בכלל או דופקים מחיר שתברח. כרגע דרך סוכן בשלמה ביטוח אחרי שאיילון העלו ב 600 שקל משנה קודמת רק כי הם יכולים.

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

עניין הצמיגים כבר מחלחל למכוניות יותר עממיות, שכן ps4 למאזדה 3 פשוטה יעלו 800+ שקלים לצמיג, אז ההפרש באמת לא גדול. מניח שזה ענייני קוטר במכוניות החדשות.

כמובן שמי שמתפשר על כל מיני פאלקנים למיניהם יכול לחסוך, אבל ברכב שנוהגים בו קרוב למגבלות לא הייתי שם פחות מצמיג מצוין. כמובן שכל אחד והשקפתו. 

אצלי סיויק ידנית 2012 עם קוטר 16R כמעט אותו PS4 יעלה 450 לצמיג. חצי מחיר כמעט. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

יכול לומר בהתאם למה שהגדרת כנושא לדיון.

החזקתי קליאו ספורט מספר שנים כדיילי, ההשלכות מבחינת בלאי /צריכת דלק היו אפסיות מול משפחתומטית מקבילה. הבעיה היחידה היא כשיש תקלה יקרה לתיקון והרכב הוא דיילי אז נאלצים לתקן במוסך ולקנות חלקים בארץ, אבל היו לי מעט מאוד מקרים שחייבו מוסך.

מצד שני כשרכשתי את המיאטה הבעיה המרכזית הייתה שלא הייתי מוכן להשאיר אותה ברחוב/בחניה לא מקורה, אז העלויות של חניונים הצטברו, גם פה לא היה בלאי משמעותי.

כעת המיאטה לא דיילי ואני הרבה יותר רגוע. אבל נטו בפאן הקוסמטי+ירידת ערך בעקבות הקילומטראז', יודע שמבחינה מכנית התדירות טיפולים בדרך כלל דומה (כל חצי שנה אם נסעתי או לא), ואין איזה חלק שנגרם לו בלאי מוגבר, גם הצמיגים בדרך כלל יוחלפו במועדים כמעט זהים(כי לא בדיילי הם יתייבשו בכל זאת ובכל מקרה רוב הבלאי לצמיגים יהיה בנסיעות לא רגועות שהן באותן תדירות כדיילי או לא כדיילי)

לגבי צריכת דלק אז בנסועה מאוד גבוהה רואים את ההבדל מול רכב סופר חסכוני, משלם חצי ממה שאני משלם במיאטה(20 קמל מול 10 קמ"ל), במקרה שלי יש 98 מאוד זול צמוד לביתי, אז מחיר הדלק לא רלוונטי.

כחסרון - בהחלט היה נחמד לנהוג באופן ספורטיבי במצבים מסויימים שהייתי שמח שתהיה לי את המיאטה בהם, אבל הם מועטים מאוד במיוחד במרכז בארץ שגם ככה גדוש בפקקים...

עריכה אחרונה על ידי Or05230
  • אהבתי 1

Miata ND2

פורסם (נערך)

במדינה שלנו להחזיק רכב ספורט ובמיוחד ליומיום זה קריעה, איך שלא הופכים את זה, זה קורע את הכיס. מי שמוכן לשלם 30 אלף שנתי + + וולקאם, המדינה תשמח לאמץ אותו. (30K זה 10 דלק מעל רכב ששותה 1 ל 20, 10 טיפולים תיקונים וחלקים בלאי מעל רכב סטנדרטי של 500 , ו 10 ירידת ערך שנתית, ++ אומר שירידת הערך יכולה להיות הרבה יותר מ 10K .... יש מצב גם 30 וגם 40). יש אנשים שייש להם אז אין להם בעיה עם זה, יש כאלו שרושמים את המכונית על החברה אז אין בעיה, ויש כאלה שחיים בחובות שרק מצטברים והעיקר השופוני הגדול, יש גם כאלה שלא משלמים אחזקה כי הם מחזיקים את הרכב שנה ולא מתקנים כלום ומעיפים אותה בגלל זה כל רכב ספורט ביד 2 הוא יד 20, הכל בסדר, רק שנהיה בריאים.

עריכה אחרונה על ידי m&t
פורסם

ירידת ערך גבוהה תהיה לכל רכב, בטח ליקרים מבינהם,

אני איבדתי סביב 20K על הטיגואן שלי ב-10 חודשים וזה תודות למכירה של 10K מעל למחירון,

זה קורה לכל רכב מעל סכום מסויים - הירידה שלו תהיה בחבילות של כסף, 

היתרון ברכבים ספורטיביים ו\או מיוחדים הוא שתמיד יהיה מי שירצה לרכוש אותם.

לגבי 10K על תיקונים וחלקים בשנה - אני סקפטי, בטח במקרה של רכב חדש,

אלא אם כן הרכב נקנה כרכב שיורד לימי מסלול ושם בלאי וצמיגים יהיו הוצאה.

רכב ששותה 1 ל-20 זה (בראש שלי) רכב היברידי או עם מנוע קטן שננהג בעדינות,

אם אתה רוצה לחסוך בדלק - רכב חזק הוא לא בשבילך (אלא אם כן אתה בענייני טסלה וכד')

פורסם
לפני 15 שעות, Super_T כתב:

על מה אתם כבעלי רכבים ספורטיבים מוותרים, במה אתם מתעסקים?

כמה קל/קשה לבטח את הרכב?

כמה יקר יותר לטפל בו?

כמה "ויתורים" אתם עושים כי צריך "התאמות" ויש לכם (או לא) ילדים,

כמה זה קשוח למצוא תחנת דלק עם 98 והאם בכלל ויתרתם ונשארתם עם 95 למרות ש-98 רצוי ועדיף למנוע של הרכב שלכם,

ויתורים/התאמות - לא יודע אם תקרא לזה ויתור, אבל לרוב נוסעים נסיעות משפחתיות עם הרכב של האישה. זה יותר נוח מאשר להידחס בברז וגם דוגרי, אני מעדיף שאשתי תנהג בסופ"ש אחרי שטחנתי כבישים כל השבוע, או אחרי שחזרתי מבוקר של טיול/מסלול. לפזר את הבנות למסגרות לא היה בעיה, במיוחד מהרגע שהקטנה למדה לחגור עצמה לבד. הקטע של קיפול המושב הוא אחלה משחק בשבילן, אז זה רק בכיף.

ביטוח - יותר יקר ביחס לרכב משפחתי. אין קסמים. לא היה מעולם קושי לבטח, יש לי סוכן מעולה שאני איתו כבר שנים רבות.

טיפולים - ספציפית בברז זה לא הרבה יותר יקר כי בכל זאת סובארו, אבל יש הרבה יותר בלאי של צמיגים ובלמים, מן הסתם. פעם אחת נתקעתי כשלא היה בארץ מלאי של צלחות אחוריות, נאלצתי לחרוט חריטה שניה, העמדתי אותה שבוע וחצי ונסעתי ברכב השני שבוע עד שהגיעו הצלחות לארץ. מאז מחזיק סט ספייר בבית.

דלק 98? ברוב המקרים לא בעיה למצוא. החריג היה כשעשינו טיול חוצה ישראל של 3 ימים עם מועדון אלפא ואז נאלצתי לתדלק כשראיתי 98 ולא בהתאם לסיום המיכל. אבל זה סצנריו לא שגרתי בלשון המעטה. ברוב האזורים בהם אנחנו מטיילים יש תחנות 98 בנקודת המוצא או בסמוך אליה ובנקודות הסיום, ובקרבת כל מסלול יש 98 גם כן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...