Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 15 שעות, Super_T כתב:

ני מזכיר, מטרת השרשור, מבחינתי, היתה לפתוח שיח על אותן "התאמות" שעליהן דיברתם מעלי:

הביטוח

הדלק

הצמיגים

הטיפולים

כל אלה משתנים ברכב חזק \ ספורטיבי בצורה מאוד משמעותית, מה שיכול להעיב על הכיס

בנוסף, גם:

מקום ברכב ספורטיבי כמו מיאטב או ברז,

התנהגות ברכב בהנעה קדמית/אחורית/AWD,

נוחות ופינוק,

כל אלו משפיעים מאוד כשעוברים מרכב לרכב, קל וחומר ברכבים כמו ברז או מיאטה לעומת, נגיד RS3 או A45 ועד C63 AMG 

לא קראתי את כל השרשור, אבל נכנסתי לפה וראיתי שאתה עדיין עם השאלות מההתחלה. אנסה לענות קצת

1. ביטוח, רשיון רכב, טיפול צמיגים ודלק יכולים ביחד להגיע לסכומים די גבוהים. אני חושב שאין תשובה אחת כי זה משתנה מדגם לדגם, תדירות הביקורים במסלולים או סתם טיולי נהיגה. רק בשביל הדוגמא, סט של מישלן מכובדים ל-500 שלי עולה באזור ה-2000 שקל. בימי הזוהר של כוכב יאיר ז"ל הצלחתי לגמור שני סטים בפחות משנה. היום אני לא קרוב לזה. בכל מקרה, סדר גודל של 10-12 אלף בשנה זה לא מופרך, וזה עם קילומטרז' סביר יחסית. 

2. מקום - לא בעיה אמיתית בדגמי הקצה של משפחתיות מהסוג של גולף או רכבי מנהלים כמו או איך שלא קוראים לזה כמו ג'וליה. כן בעיה במכוניות קטנות יותר. 2 דלתות זו בעיה אם אתה צריך להסיע אנשים בתדירות גבוהה. אני משתדל לא להסיע יותר מבן אדם אחד בדרך. מאוד לא נח וקלסטרופובי אפילו בשבילי כנהג

3. התנהגות - זה כנראה דיון שלא נגמר. אפשר לדבר על משהו אובייקטבי יותר ואובייקטיבי פחות. הנעה קדמית כנראה תביא איתה נטייה לתת היגוי, הנעה אחורית כנראה תביא איתה נטייה להיגוי יתר. אחרי שכתבתי את המשפט הבנלי הזה, אישית את תת ההיגוי באוטו שלי אני מרגיש רק על המסלול. בנהיגה יומיומית או טיולי נהיגה זה לא משנה ואני נהנה ממה שהרכב מספק

4. נוחות ופינוק - גולף gti זו אחת המכוניות הכי נוחות שנהגתי בהן, וגם s1 בזמנו היתה נהדרת. גם פה זה משתנה מדגם לדגם מאוד.

בסופו של דבר, אני מסיים לכתוב את כל זה ומרגיש שזה לא מאוד עוזר. הממלצה שלי היא ללכת הפוך ולנסות להתפקס על דגם שנראה לך ורלוונטי מבחינת עלויות ראשוניות - לפני בכלל ההתעסקות בטיפולים והוצאות שוטפות. משם לבקש לעשות נסיעת מבחן אצל הסוכן אם יש (ולקוות שזה לא 30 דקות בפקק) ולנסות לברר מידע נוסף מסביב. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • אחראי פורום
פורסם

1. יותר יקר, הכל. למרות שמידת הצמיגים האידיוטית ב-C5 של אשתי עולה יותר ממה שעולה אצלי.

2. פחות נוח, הכל.

3. נדרש להתאמות - כמעט תמיד. יש לי רק 4 מושבים ו-5 בני משפחה כולל אותי.

יש לי רק 2 דלתות וזה נכון למרבית הרכבים שלי בשנים האחרונות.

אני גם לא לוקח אותו למקומות עם חניה מפוקפקת או כל מיני פושעי דלתות למינהם.

4. ביטוח יקר ולא כל אחד מבטח.

שורה תחתונה: כל עוד הכיס והבריאות מאפשרים את זה וה"קטע" עדיין יפעל אצלי, לא מתכוון לשנמך לעולם.

הערך המוסף שהרכבים האלה נותנים לי, עולה על כל חיסרון.

• אהבתי 4

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 6 שעות, Super_T כתב:

רידת ערך גבוהה תהיה לכל רכב, בטח ליקרים מבינהם,

אני איבדתי סביב 20K על הטיגואן שלי ב-10 חודשים וזה תודות למכירה של 10K מעל למחירון,

זה קורה לכל רכב מעל סכום מסויים - הירידה שלו תהיה בחבילות של כסף, 

היתרון ברכבים ספורטיביים ו\או מיוחדים הוא שתמיד יהיה מי שירצה לרכוש אותם.

הודות לטרפת של השוק היום, הרכב שלי בן 5 היום אצל לוי יצחק 160K משוקלל, ויש כל הזמן מתעניינים שמוכנים לשלם 5K ויותר מעל זה.  המחיר שקניתי היה 210K. אבסורד.

ירידת ערך אפסית. אני מניח שזה עשוי להימשך מכיון שאין יותר רכבי 3 דלתות חדשים. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

הכל טוב ויפה עם טרפת יד 2 אבל מכוניות חדשות עלו באופן יותר משמעותי. סיאט שעולה 300 אלף? טסלה פרפורמנס כבר סביב 310 אלף. זו עליה הרבה יותר משמעותית מאשר רכב יד שניה שאולי ניתן למכור ב 5 אלף מעל המחירון. במוו 240 חדשה כמה תעלה? 450 אלף? 340 עולה חצי מיליון. וזה רכבים שעלו סביב 320 בזמנם שהיו חדשים לפני בערך 5-6 שנים.נכון שהדגמים חדשים אבל גם בדורות הקודמים שהיה מעבר ביניהן לא הייתה כזו קפיצה במחירים. אז מה שקורה היום זה הזוי לגמרי ולעשירים בלבד. 

• אהבתי 1

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם
לפני 44 דקות, adirnasri כתב:

בחנת את הסטלביו? לא ראיתי שהזכרת אותה

אם כן אשמח לשמוע למה העדפת את האטקה על הסטלביו

הסטלביו שהייתי מוכן לשקול היתה רק זו עם ה-280 סוסים,

המחיר היה פשוט לא ריאלי ואיפשהו באמצע הדרך קיבלתי טרמפ באחת,

בעוד שהיה לי יחסית נוח, מרשים זה לא היה, לא בקצב ולא בהרגשה,

אם כבר, אז העדפתי ג׳וליה מבחינת אלפא.

כמה שיחות עם בעלי אלפא בהווה ובעבר והקופרה היתה עדיפה,

גם ברמת אחזקה, גם ברמת ביצועים ובטח ברמת מכירה עתידית.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

הבנאדם מחפש קו ישר. אלפא לא תיתן את זה, היתרונות שלה לא שם. זה שני קוים מקבילים, פחות או יותר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 54 דקות, אליהו שבת כתב:

מבין לגמרי את פות"ש

הטיגואן עם ציפ היתה פותרת לך הכל אך ללא אחריות

הקופרה זה טיגואן עם ציפ מקורי ומחיר בהתאם.

ומושבים ספורטיבים ואוחזים יותר

ומערכת סטריאו טובה יותר

והתנהגות אחרת

וג׳אנט יפה פי כמה 

ומערכת פליטה שנשמעת טוב פי מיליון 😁

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

לא הבנתי את הקטע של רכב פנאי בסופי שבוע וגם שכן שלי לא מבין, שכן שלי עם גולף gti עצבנית וזה הרכב היחיד  המשפחתי שלהם זוג עם 2 ילדים, והוא קנה את הרכב סתם כי הוא יכול , אני לא חושב שהוא אימץ פעם את הרכב הזה גם הוא לא מבין את ההגדרה של רכב פנאי

פורסם
לפני 36 דקות, שברו כתב:

לא הבנתי את הקטע של רכב פנאי בסופי שבוע וגם שכן שלי לא מבין, שכן שלי עם גולף gti עצבנית וזה הרכב היחיד  המשפחתי שלהם זוג עם 2 ילדים, והוא קנה את הרכב סתם כי הוא יכול , אני לא חושב שהוא אימץ פעם את הרכב הזה גם הוא לא מבין את ההגדרה של רכב פנאי

איפה אתה גר? אני רואה שבסביבה שלך אף אחד לא מבין את ההגדרה של רכב פנאי, לא אתה ולא השכן שלך.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 21 שעות, Super_T כתב:

הסטלביו שהייתי מוכן לשקול היתה רק זו עם ה-280 סוסים,

המחיר היה פשוט לא ריאלי ואיפשהו באמצע הדרך קיבלתי טרמפ באחת,

בעוד שהיה לי יחסית נוח, מרשים זה לא היה, לא בקצב ולא בהרגשה,

אם כבר, אז העדפתי ג׳וליה מבחינת אלפא.

כמה שיחות עם בעלי אלפא בהווה ובעבר והקופרה היתה עדיפה,

גם ברמת אחזקה, גם ברמת ביצועים ובטח ברמת מכירה עתידית.

חדש מהחברה רק הם גמישים לא יודע עד כמה האמת,אם יד שניה הייתה אופציה אז המחיר היה טיפה יוצר זול מהחברה.

עשיתי נסיעת מבחן אתמול בסטלביו והאמת ציפיתי לרכב יותר מרגש עם 280 כס ו5.6 שניות ל100.

וגם הרכב מבחן היה כולו שחור בפנים שהוריד את היוקרה לטעמי

אבדוק אולי את הקופרה גם

אפשר לדעת כמה יצא על הכביש? אפילו בפרטי

פורסם
לפני 20 שעות, RK כתב:

איפה אתה גר? אני רואה שבסביבה שלך אף אחד לא מבין את ההגדרה של רכב פנאי, לא אתה ולא השכן שלך.

זה לא מה שכתבתי? שאנחנו לא מבינים את הקטע של רכב פנאי? תסביר לי בבקשה מה אתה עושה עם הרכב פנאי שלך חוץ מלנסוע מהר

עוד שאלה, טסלה שחזקה יותר מהמכוניות שהזכרת היא רכב פנאי או דיילי? מרצדס amg כמו של הבוס שלי היא פנאי או דיילי

פורסם

לא הבנתי מה עוד אני אמור לעשות עם רכב הפנאי שלי חוץ מלנסוע מהר. לגבי טסלה או AMG, כל אחד יכול להשתמש בהן איך שבא לו. גם רכב הפנאי שלי היה דיילי מאד אינטנסיבי במשך שנתיים וחצי, וגם עכשיו הוא לא סופ"ש נטו, אני מוציא אותו לפעמים כשמתגעגע ונהנה גם בנסיעות שגרתיות.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...