Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביום רביעי האחרון, לקראת ערב, חזרתי מחיפה לת"א, ולקראת סיום הנסיעה החלטתי לעצור ולתדלק בתחנת "פז" הסיירים".

עד שנגשו אליי, הופתעתי לגלות נהג בעל פיז'ו 607 חדשה, עם מכסה מנוע מורם ובקבוק של שמן קסטרול מגנטק מינרלי, מחפש את פתח מילוי השמן.

-אני: "אתה יודע שהשמן הזה הוא מינרלי, והמנוע שלך דורש חצי סינטטי / סינטטי מלא".

-הנהג: "באמת?"

-אני, ניגש ושולף את מדיד השמן: "אתה רואה? המדיד מראה כי חסר שמן, אך זה משום שהמנוע עבד עד עכשיו. בדוק את המפלס כמה שעות לאחר סיום הנסיעה, ותראה מה המפלס האמיתי והנכון. אל תיתן למתדלקים להטעות אותך סתם".

-הנהג: "איזה קטע, תודה".

-אני: "בבקשה".

בינתים ניגש אליי סופסוף מתדלק.

-אני: "98 בבקשה, מיכל מלא, באשראי".

-המתדלק, פותח את פתח התדלוק וקורא את הכיתוב על המדבקה שבפנים: "אבל כתוב נטול עופרת".

-אני: "ומה לדעתך זה 98?"

מתחילים לתדלק...

-המתדלק:"לבדוק שמן,מים?"

-אני, בציניות: " מים?! אבל המנוע חם!"

-המתדלק: "אל תדאג אחי, אפשר לבדוק".

-אני: "ואיך בדיוק תבדוק שמן? המנוע צריך להתקרר במשך כמה שעות"

-המתדלק: "יש גם שמן הגה כח" (להזכירכם, מדובר במגאן II).

-אני: "אין ברכב הזה שמן הגה כח, יש הגה חשמלי".

-המתדלק: "מה? אין דבר כזה. בכל אוטו יש שמן הגה כח".

-אני: "אין".

-המתדלק: "יש. פתח מכסה מנוע".

-אני: "התערבות - אם יש, אני משלם כפליים מהמחיר של התדלוק. אם אין - המיכל עליך".

=פותחים מכסה מנוע=

-המתדלק: "וואי, איזה קטע, מה זה האוטו הזה?"

-אני: "יצא 240 ש"ח."

-המתדלק: "מה, אתה רציני??"

-אני, נכנס לרכב, חוגר, ומניע: "להתראות".

-המתדלק, שואל דרך החלון את הנוסע שישב לידי: "מה הוא רציני? המיכל עליי?"

-אני, שולף את כ. האשראי, וממלמל לחבר שישב לידי: "אלוהים ישמור אותנו מהמתדלקים האלו...".

תנו חיוך, הכל לטובה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עוד סיפור שגרתי על חוויה בתחנת דלק...

מה שכן טוב שלפחות לימדת נהג אחר איך בודקים שמן ומים ומתי... לפחות עזרת למישהו...

דרך אגב 240 ש"ח לפי דעתי זה יום עבודה וחצי של מתדלק...

פורסם
קודם כל יפה שעזרת לדביל עם הפיג'ו, דבר שני, בסוף נסעת בלי לשלם ?

הייתי שמח להגיד ששיחקת אותה, אם לא היה לי חשד שהעבירו את מספר הרכב שלך למשטרה :-)

בוודאי ששילמתי,

הרי לא מגיע ל"פז" להפסיד בגלל הטיפשות של המתדלקים שלה:wink: ... או שבעצם כן!:lol:

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

מצטער לשמוע את חווית התדלוק המסעירה שעברת, אבל...

א. אני לא בטוח שקסטרול מגנטק מייצרים שמן מינרלי.

ב. אפשר לבדוק שמן כשהמנוע חם ורק להוסיף למדיד מקסימום חצי קילו.

ג. לא כל מדלק הוא מכונאי של לובינסקי והגה חשמלי הוא עניין שלא מוכר להם.

ד. גרשון או איך שקוראים לך, אם יש לו 607 אני לא כל כך בטוח שהוא כזה דביל.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם
מצטער לשמוע את חווית התדלוק המסעירה שעברת, אבל...

א. אני לא בטוח שקסטרול מגנטק מייצרים שמן מינרלי.

ב. אפשר לבדוק שמן כשהמנוע חם ורק להוסיף למדיד מקסימום חצי קילו.

ג. לא כל מדלק הוא מכונאי של לובינסקי והגה חשמלי הוא עניין שלא מוכר להם.

ד. גרשון או איך שקוראים לך, אם יש לו 607 אני לא כל כך בטוח שהוא כזה דביל.

דניאל.

א. קסטרול מגנטק הינו שמן מינרלי. אתה מוזמן לעיין ב- DataSheet של השמן: http://amtulld002.bp.com/bpglis/lsdsukf.nsf/0/D5B174F422ACE60680256CD400301590/$file/CHEM010191.PDF

ב. אפשר לבדוק שמן מנוע גם כשהאוטו בשיפוע. החכמה היא למדוד את המפלס בצורה הנכונה ביותר.

אני די ספקן לגבי העצה של החצי קילו - אחרי הכל, כמויות השמן במנוע 2.8 V6 ובמנוע 1.1 אינן זהות.

לכן אין טעם להתעסק עם זה, אלא למדוד כראוי.

ג. לא צריך להיות מכונאי של לובינסקי בשביל לדעת את הדברים הללו. עובדה, אני לא. אם עניין ההגה החשמלי אינו מוכר להם, הדבר חמור. אחרי הכל, אם אני הייתי סבתא בת 65, שאין לה מושג בענייני רכב, היו "דוחפים" לי חצי קילו שמן הגה כח איפשהו מתחת למכסה המנוע, לך תדע לאן בדיוק.

ד. קוראים לי אפי, ובעל ה-607 אינו דביל. הוא פשוט לא ידע איך בודקים שמן ומה הסוג שבו הוא היה אמור להשתמש.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם
א. קסטרול מגנטק הינו שמן מינרלי. אתה מוזמן לעיין ב- DataSheet של השמן: http://amtulld002.bp.com/bpglis/lsdsukf.nsf/0/D5B174F422ACE60680256CD400301590/$file/CHEM010191.PDF

ב. אפשר לבדוק שמן מנוע גם כשהאוטו בשיפוע. החכמה היא למדוד את המפלס בצורה הנכונה ביותר.

אני די ספקן לגבי העצה של החצי קילו - אחרי הכל, כמויות השמן במנוע 2.8 V6 ובמנוע 1.1 אינן זהות.

לכן אין טעם להתעסק עם זה, אלא למדוד כראוי.

ג. לא צריך להיות מכונאי של לובינסקי בשביל לדעת את הדברים הללו. עובדה, אני לא. אם עניין ההגה החשמלי אינו מוכר להם, הדבר חמור. אחרי הכל, אם אני הייתי סבתא בת 65, שאין לה מושג בענייני רכב, היו "דוחפים" לי חצי קילו שמן הגה כח איפשהו מתחת למכסה המנוע, לך תדע לאן בדיוק.

ד. קוראים לי אפי, ובעל ה-607 אינו דביל. הוא פשוט לא ידע איך בודקים שמן ומה הסוג שבו הוא היה אמור להשתמש.

אפי.

א. אכן שמן מינרלי, זאת חוצפה !

ב. כוונתי הייתה שבעת בדיקה בתחנת דלק (לא בשיפוע) המנוע אומנם חם אבל עדיין אפשר לקבל אינדקציה לגבי כמות השמן הקיימת במנוע, במקרה הכי גרוע כמה מאות גרמים (חצי קילו) של שמן יהיו "חסרים" במקרה כזה מתדלקים בד"כ לא דוחפים שמן.

ג. אם הוא לא היה מוצא את הפתח של השמן הגה אין לא מאמין שהוא היה "מוסיף" שמן הגה סתם, הרי תלונה כזאת יכולה לעלות לו בעבודה.

דניאל.

פורסם

כל פעם מחדש עולה לי השאלה הזאת כאשר אני מתדלק.

"האם לבדוק שמן מים?"

תגידו הבעלים של תחתנת הדלק משלם למתדלק המסכן/ה ת דמי ביטוח או תוספת סיכון אם במקרה חס וחלילה ישפריצו למתדלק לפנים מי קירור רותחים?

למה זה בכלל מקובל?

השאלה היחידה שצריכה להיות לדעתי

"האם לנגב לך את השמשה?" למרות שגם את זה הם עושים על הפנים.

בברכה L.A

פורסם

QUOTE=Lethal_Acid]כל פעם מחדש עולה לי השאלה הזאת כאשר אני מתדלק.

"האם לבדוק שמן מים?"

תגידו הבעלים של תחתנת הדלק משלם למתדלק המסכן/ה ת דמי ביטוח או תוספת סיכון אם במקרה חס וחלילה ישפריצו למתדלק לפנים מי קירור רותחים?

למה זה בכלל מקובל?

השאלה היחידה שצריכה להיות לדעתי

"האם לנגב לך את השמשה?" למרות שגם את זה הם עושים על הפנים.

בברכה L.Aתחנות דלק בכל העולם עושות לך טיפולון כשאתה נכנס אליהם, זה חלק מהשרות.

זה שבמדינה %$&$#^ (נמחק לכבוד יום העצמאות) כמו שלנו עושים מזה קומבינות מפה ועד למחרתיים זה משהו אחר.

בקשר לאם ישפריצו לו מים רותחים על הפנים, אני מניח שיש לו ביטוח עובדים כמו לכל עובד.

דניאל.

פורסם

שלום.

אתה כתבתה : "אין ברכב הזה שמן הגה כח, יש הגה חשמלי".

ואני כותב"" אתה מדבר שטויות ולא מבין כלום"".

בדיוק כמו אותו תדלקן אבל הוא איין לא ברירה כי בדרך כלל אלא חילים נחמדים משוחררים שרוצים לזכות במענק השחרור ונעלצים לעבוד בתחנת דלק אתה לא!!!

לתשומת לבך!!! ברכבך יש מערכת הגה כוח . אבל המשאבת הגה מופעלת בעזרת מנוע חשמלי,

אבל מה לעשות היא הידראולית כמו כולם ויש ועוד איך יש "שמן הגה כוח".

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני, אם בהגה כוח עסקינן הרי לך כמה שאלות:

למה הגה כוח רגיל מאבד מהנוזל עם הזמן?

איפה ממלאים נוזל הידראולי להגה חשמלי?

האם משאבת הגה כוח רגיל מקבלת וואקום בדומה לבוסטר?

פורסם

אפי שלום!

אדאג להעביר את "חוויותיך" מהתחנה הנ"ל למנהל התחנה ולגורמים נוספים בפז!

לגבי סוג השמן ,אעביר את הממצאים שלך למנכ"ל "פז שמנים וכימיקלים" לבדיקה.

עם זאת:

1.כמו שאתה כמובן יודע ישנן מכוניות שאין להן בכלל הגה כח וגם להן מרימים מכסה כדי לבדוק "שמן מים" עובד לא צריך לדעת מראש האם יש הגה כח ברכב הספציפי כי הוא בודק עוד מספר דברים לדוגמא: מים למצבר,מי סבון לשפריצרים,נוזל ת"ה אוטומטית(בודקים עם מנוע מונע),שמן מנוע,מים לרדיאטור.

2.אם יודעים להזהר לא נכווים כשפותחים את מיכל העיבוי-לראייה עובדים אצלי בנים ובנות שהם לא מכונאים אבל קיבלו הדרכה נכונה ואף אחד עדיין לא נכווה אצלי(טפו,טפו).

3.כל אדם רוצה למקסם אם הרווחים בעסק שלו,כשאתם קונים ג'ינס מציעים לכם חגורה,תחתונים,גרביים.

כשאתם קונים סיגריות מציעים לכם מצית.

כשאתם קונים אוכל מציעים לכם שתייה.

מישהו אמר להגדיל בשקל תשעים?

גם כשאתם מתדלקים "מלא בבקשה" מלמדים את המלאן לסחוט את ההדק לטובת עוד מספר ליטרים.

אלו החיים!!!

4.כמובן שתמיד יש תחמנים וקומבינות, צריך לפקוח עין ולהשתמש בהגיון בריא,לדרוש לראות את החוסר,לדרוש לראות את בקבוק המילוי שהוא חתום עם אלומניום וכ"ו.

אני חייב לומר שאם יש אדם עם ידע מכני וטכני הוא כמובן יכול לבדוק לבד ולא להעזר בשרותים של תחנת תדלוק כזו או אחרת אבל יש אנשים שפשוט מרוצים מהשרות הזה שאף אחד לא יכול לעשות עבורם!

אני באופן אישי מקבל לא פעם תלונות מלקוחות שמגיעים אליי למשרד לספר לי שתמיד בודקים להם שמן מים והיום השרות היה גרוע ולא בדקו להם שמן מים,הם פשוט דורשים את הבדיקה הזו!

אל תשכחו שכל אחד רואה את הדברים מנקודת המבט הצרה שלו!

אני ראיתי המון נקודות מבט צרות אחרות ,למשל:

אותה זקנה ערירית שמודה לנו על-כך שאנו בודקים לה את נוזלי המנוע.

אותו נכה עם GMC שהיה חסר לו 4!!! ליטר שמן מנוע(בעצמי הוספתי).

אותה לקוחה שמנועה התחמם בגלל חוסר במי קרור.

אותו לקוח שרק רצה לבדוק שמן מים וכשהרמנו את המכסה גילינו שהמכונאי שכח לסגור את מכסה השמן וכך בעצם "הצלנו" את המנוע.

יש עוד המון דוגמאות אבל אני מקווה שהמסר ברור.

סופ"ש נעים

ג'ורג'

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם
אפי שלום!

אדאג להעביר את "חוויותיך" מהתחנה הנ"ל למנהל התחנה ולגורמים נוספים בפז!

לגבי סוג השמן ,אעביר את הממצאים שלך למנכ"ל "פז שמנים וכימיקלים" לבדיקה.

עם זאת:

1.כמו שאתה כמובן יודע ישנן מכוניות שאין להן בכלל הגה כח וגם להן מרימים מכסה כדי לבדוק "שמן מים" עובד לא צריך לדעת מראש האם יש הגה כח ברכב הספציפי כי הוא בודק עוד מספר דברים לדוגמא: מים למצבר,מי סבון לשפריצרים,נוזל ת"ה אוטומטית(בודקים עם מנוע מונע),שמן מנוע,מים לרדיאטור.

2.אם יודעים להזהר לא נכווים כשפותחים את מיכל העיבוי-לראייה עובדים אצלי בנים ובנות שהם לא מכונאים אבל קיבלו הדרכה נכונה ואף אחד עדיין לא נכווה אצלי(טפו,טפו).

3.כל אדם רוצה למקסם אם הרווחים בעסק שלו,כשאתם קונים ג'ינס מציעים לכם חגורה,תחתונים,גרביים.

כשאתם קונים סיגריות מציעים לכם מצית.

כשאתם קונים אוכל מציעים לכם שתייה.

מישהו אמר להגדיל בשקל תשעים?

גם כשאתם מתדלקים "מלא בבקשה" מלמדים את המלאן לסחוט את ההדק לטובת עוד מספר ליטרים.

אלו החיים!!!

4.כמובן שתמיד יש תחמנים וקומבינות, צריך לפקוח עין ולהשתמש בהגיון בריא,לדרוש לראות את החוסר,לדרוש לראות את בקבוק המילוי שהוא חתום עם אלומניום וכ"ו.

אני חייב לומר שאם יש אדם עם ידע מכני וטכני הוא כמובן יכול לבדוק לבד ולא להעזר בשרותים של תחנת תדלוק כזו או אחרת אבל יש אנשים שפשוט מרוצים מהשרות הזה שאף אחד לא יכול לעשות עבורם!

אני באופן אישי מקבל לא פעם תלונות מלקוחות שמגיעים אליי למשרד לספר לי שתמיד בודקים להם שמן מים והיום השרות היה גרוע ולא בדקו להם שמן מים,הם פשוט דורשים את הבדיקה הזו!

אל תשכחו שכל אחד רואה את הדברים מנקודת המבט הצרה שלו!

אני ראיתי המון נקודות מבט צרות אחרות ,למשל:

אותה זקנה ערירית שמודה לנו על-כך שאנו בודקים לה את נוזלי המנוע.

אותו נכה עם GMC שהיה חסר לו 4!!! ליטר שמן מנוע(בעצמי הוספתי).

אותה לקוחה שמנועה התחמם בגלל חוסר במי קרור.

אותו לקוח שרק רצה לבדוק שמן מים וכשהרמנו את המכסה גילינו שהמכונאי שכח לסגור את מכסה השמן וכך בעצם "הצלנו" את המנוע.

יש עוד המון דוגמאות אבל אני מקווה שהמסר ברור.

סופ"ש נעים

ג'ורג'

אפשר להבין מתגובתך שאתה בעל תחנת דלק בעצמך או עובד בתחנת דלק.

אתה יכול להסביר לכולם למה אתם עובדים על לקוחות שבאים לתדלק?

הרי אם לקוח בא לתדלק ושואלים אותו אם לבדוק שמן ומים בבדיקה תמיד אבל תמיד יראה מדיד השמן שחסר קצת שמן, ואז מוכרים ללקוח ג'ריקן של 5 ליטר שמן, ממלאים קצת ושמים את השאר בתא המטען! אני בעצמי ראיתי את זה בתחנת פז ביוקנעם.

אתם מסכנים את העובדים שלכם בכויות! פתיחת מכסה הרדיאטור שהמנוע חם מסוכן מאוד גם אם פותחים קצת כל פעם!

הכי טוב והכי כדאי שכל בעלי תחנות הדלק יתלו ברחבי התחנה שלט אזהרה: "בדיקת מפלס שמן מנוע ומפלס נוזל הקירור לא מדוייקת שהמנוע חם. בדיקת שמן ומים על אחריות ובהסכמת הלקוח".

ככה לפחות יידעו הלקוחות את האמת ויחליטו בעצמם האם לבדוק לבד או לבדוק בתחנת הדלק!!

• תוכן חדש...