Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחודש פרטנר התקינו אצלנו בבנין סיבים. האמת היא שמאוד הופתעתי כי אנחנו רחוב שצד אחד שלו בתים פרטיים וצד שני בתי דירות עם מספר דירות קטן בכל בניין (אנחנו 14 דירות על שתי כניסות ו-4 קומות). 

מרגע שנציג שלהם החתים את ועד בית שיאשר התקנה לקח כשלושה שבועות עד שהגיעו להתקנה בדירות. 

נציג המכירות לא ניסה למכור בכח נתב שלהם, שאל אם אני מעוניין ואחרי שאמרתי שלא בזה נגמר העניין, אמר שהם מספקים מתאם מאופטי לנחושת בחינם וכך היה.

אנחנו התחברנו לחבילה של 600/60 וזה מה שמקבלים. 

משרשורים באתר שכן אני מבין שסלקום ובזק קצת פחות ידידותיות בנושא. כנראה שהמערכות שלהן דורשות זיהוי של ה-MAC של הנתב שלהם או של המתאם האופטי, מה שמקשה על שימוש בציוד פרטי.

בכל מקרה, לדעתי, רצוי להשתמש בנתב פרטי שינהל את הרשת בבית ולא בנתב של חברה חיצונית שיתן לה גישה לרשת המקומית. 

• אהבתי 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, ALÞћÃ כתב:

בהמשך לעניין של ה PPPoE vs. DHCP... לא נראה ש PPPoE מומלץ/אפשרי עבור מהירויות גבוהות (מעל 500, לצורך העניין), בעיקר בשל ה overhead.

למי שרוצה לקרוא התבכיינויות על ISPz בחו"ל, מוזמן -

https://forums.anandtech.com/threads/which-consumer-routers-can-do-full-gigabit-speeds-over-wan-in-pppoe-mode.2498232/

אפשרי בהחלט, מצ"ב ספידטסט מלפני דקה.

התצורה שלי היא ראוטר openwrt שמחובר למודם אופטי של פרטנר.

הניסיון שלי עם חייגן הוא מעולה, גם מבחינת יציבות וגם מבחינת שליטה על החיבור (פתיחת פורטים וכו').

פרטנר לא אוהבים לתת את זה, צריך להתעקש איתם קצת, לדעתי ב DHCP הם זורקים כמה לקוחות על אותו פול כתובות פנימיות

וזה חוסך להם כתובות חוקיות (וכנראה גם רוחב פס), ואילו בחייגן הם חייבים לתת ללקוח חיבור עצמאי.

speed.thumb.jpg.8cb1d5de49aa6c79e6b178c611bb9825.jpg

• אהבתי 1
פורסם

אני לא רואה שום סיבה להשתמש בחייגן PPPOE אם יש אפשרות לחיבור DHCP פשוט ללא חייגן. חיבור ללא חייגן זה מה שמקובל פה בארה"ב בכבלים והוא הרבה יותר יציב מחיבור עם חייגן. זה גם מצריך הרבה פחות הגדרות והתעסקות.

• אהבתי 1
פורסם

גם אני מחובר לפרטנר קרוב לשנה כבר 600/60, מקבלים מהירות קרובה למוצהרת בחיבור קווי.

אני חושב שהם גם הכי גמישים בענייני המחיר, אני קיבלתי מהם שלושה חודשים ראשונים חינם, לאחר מכן 69 ש"ח לחודש מחיר קבוע לכל החיים (מופיע בהסכם כתוב איתם).

משתמש במתאם המדובר מאופטי לרשת (של פרטנר) עם ציוד קצה שלי.

פורסם
לפני 18 שעות, spidrman כתב:

תודה על ההסברים אבל לבור כמוני עדיין לא ברור האם תצורה זו עם הממיר האופטי יציבה ואמינה יותר? האם היתרון הוא שאני יכול לבחור את הראוטר (ולא צריך מודם...?)

האם תצורה זו עדיפה?

ושוב תודה

בעיקרון התצורות הן יציבות כמו היחידה הכי פחות אמינה בשרשרת.

התשתית (של פרטנר בראש העין במקרה שלי) יציבה כמו סלע, תכף 3 שנים והייתה תקלה אחת, פעם אחת.

הממיר האופטי - לא עושה בעיות בד"כ, קרה לי פעם אחת שהוא עשה לי בעיות.

וכן היתרון שאתה יכול לבחור את הראוטר - הממיר האופטי הוא המקביל למודם (הופך אות אופטי לחשמלי).

החסרון הוא כמובן שאתה לא מקבל מערכת "שלמה", אתה מקבל אינטרנט בנקודה אחת ספציפית, עם כבל רשת אחד בודד.

אתה רוצה לחבר צרכנים קוויים? קנה סוויצ' או ראוטר (לפחות אצל פרטנר לפני כמה חודשים, התצורה הזו עבדה עם סוויצ' גם!), רוצה WiFi? קנה ראוטר WiFi וכו'.

לפני 18 שעות, teyal כתב:

בפרטנר, (ייתכן שגם אצל האחרים) יש אפשרות, לבקש חיבור

באמצעות חייגן PPPOE, (בדיוק כמו ADSL), ואז אפשר להגדיר את הראוטר הפרטי שיבצע את החיוג.

(פרטנר מספקים את המודם האופטי של דילינק ללא עלות).

מניסיון, (עוסק בתחום) זו התצורה היציבה ביותר, כמובן בתנאי שהראוטר הפרטי איכותי.

וכמובן שהראוטר צריך לתמוך בחיבור גיגה.

כמובן, זה ממש לא הדיפולט, ולפעמים אתה תעבור תהליך שלם עד שתקבל חיבור חייגן בסיב.

ובכל מקרה זו תצורה ששמורה כרגע למקרים שבהם החיבור הרגיל לא עובד.

והיא כנראה תהיה פחות יציבה ויותר נוטה לבעיות, פשוט כי יש יותר גורמים מעורבים, עם יותר הגדרות. בניגוד לעיקרון KISS.

לפני 16 שעות, קורן בן אשר כתב:

או. יפה. זה בגדול מה שאני שואף אליו.

בפרטנר זה ממש לא בעייתי, אצלי יש לי כרגע גם ראוטר של פרטנר וגם ממיר אופטי שיושב במגירה, למקרה ואחליט להיפטר מהראוטר שלהם.

בכל מקרה קח בחשבון שתצורה כזו אומרת שאם יש לך בעיות - הדבר הראשון שאתה עושה, זה מחבר כבל מהממיר האופטי למכשיר כלשהו (אפילו טלוויזיה חכמה או לפטופ, או פלייסטיישן) ובודק אם החיבור תקין.

אם החיבור תקין הספקית תשלח אותך לחפש את הבעיות בעצמך. אם לא אז ייתנו לך תמיכה.

הנתב הוא אפליינס של צ'קפויינט כולל פיירוול מובנה ועוד שאר כלי הגנה של צ'קפויינט.

אתה תמיד יכול בכל מקרה לשרשר אותו לראוטר של הספקית (באופן חוטי), ואז לקבל גם וגם.

לפני 16 שעות, Adamm כתב:

אצלי בסלקום הסיב מגיע עד לנקודה ומתחבר לראוטר בלי ממיר, שאלתי את הנציג מכירות לפני ההתקנה (ללא קדיחות בקירות וממיר אופטי).

אפס תקלות עד עכשיו. 

מהקיר יש כבל אופטי או נחושת?

אמרו כאן קודם בשרשור שאצל סלקום לפעמים ההמרה מהסיב לנחושת קורה מחוץ לדירה - זו אופציה אחת.

האופציה השנייה היא מודם עם SFP מובנה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הנתב הוא אפליינס של צ'קפויינט כולל פיירוול מובנה ועוד שאר כלי הגנה של צ'קפויינט.

בחלק מהאפליאנסים האלה יש כניסת SFP ל DMZ, אם יש לך אתה לא צריך בכלל מודם/נתב נוסף.

אם לא, אפשר לקנות ממיר מ SFP ל RJ45 בסכום לא גבוה ולמנוע מעצמך סיבוך עם ההגדרות של הנתב של סלקום על bridge mode.

בלי קשר לאלה, כדאי לוודא מול הספק שהוא לא שם אותך מאחורי NAT - לצערי לרוב הנציגים בתמיכה הטכנית לא יהיה מושג מה זה.

פורסם

היי, 

אני גר בחיפה. מחובר לסלקום עם סיב אופטי, כבר שנה לפחות. הראוטר בבית מחובר ישירות לסיב. 

הכל עובד סבבה. הדבר היחיד שעצבן אותי הראוטר שלא ניתן לתלות אותו על הקיר. קניתי פתרון מדוד עלי בשביל זה. 

אוהד

פורסם

אם אפשר לדעת - באיזה איזור בחיפה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יפה מאד. אם לא מדובר באחד מרבי הקומות או הרכבות זו התקדמות יפה.1

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 13 שעות, BloodFist כתב:

גם אני מחובר לפרטנר קרוב לשנה כבר 600/60, מקבלים מהירות קרובה למוצהרת בחיבור קווי.

אני חושב שהם גם הכי גמישים בענייני המחיר, אני קיבלתי מהם שלושה חודשים ראשונים חינם, לאחר מכן 69 ש"ח לחודש מחיר קבוע לכל החיים (מופיע בהסכם כתוב איתם).

משתמש במתאם המדובר מאופטי לרשת (של פרטנר) עם ציוד קצה שלי.

לפני 7 שעות, m3x7r3m3 כתב:

בפרטנר זה ממש לא בעייתי, אצלי יש לי כרגע גם ראוטר של פרטנר וגם ממיר אופטי שיושב במגירה, למקרה ואחליט להיפטר מהראוטר שלהם.

בכל מקרה קח בחשבון שתצורה כזו אומרת שאם יש לך בעיות - הדבר הראשון שאתה עושה, זה מחבר כבל מהממיר האופטי למכשיר כלשהו (אפילו טלוויזיה חכמה או לפטופ, או פלייסטיישן) ובודק אם החיבור תקין.

אם החיבור תקין הספקית תשלח אותך לחפש את הבעיות בעצמך. אם לא אז ייתנו לך תמיכה.

נשמע שפרטנר הספק האידיאלי מבחינתי, רק מה לעשות שאצלנו זה סלקום. לפחות בינתיים.

עדכון מהרגע: הפתעה!

image.png

• אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם

לפני 22 שעות, teyal כתב:

אפשרי בהחלט, מצ"ב ספידטסט מלפני דקה.

התצורה שלי היא ראוטר openwrt שמחובר למודם אופטי של פרטנר.

הניסיון שלי עם חייגן הוא מעולה, גם מבחינת יציבות וגם מבחינת שליטה על החיבור (פתיחת פורטים וכו').

פרטנר לא אוהבים לתת את זה, צריך להתעקש איתם קצת, לדעתי ב DHCP הם זורקים כמה לקוחות על אותו פול כתובות פנימיות

וזה חוסך להם כתובות חוקיות (וכנראה גם רוחב פס), ואילו בחייגן הם חייבים לתת ללקוח חיבור עצמאי.

מחובר לפרטנר ב DHCP. המהירות שקיבלתי קצת יותר גבוהה משלך אבל זה לא אומר כלום. החיבור יציב והכתובת אינה מאחורי NAT. לא הייתי צריך לבקש כלום, למרות שווידאתי את זה לפני שהתחברתי "מצלמות אבטחה".

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, nadavd4 כתב:

בחלק מהאפליאנסים האלה יש כניסת SFP ל DMZ, אם יש לך אתה לא צריך בכלל מודם/נתב נוסף.

אם לא, אפשר לקנות ממיר מ SFP ל RJ45 בסכום לא גבוה ולמנוע מעצמך סיבוך עם ההגדרות של הנתב של סלקום על bridge mode.

בלי קשר לאלה, כדאי לוודא מול הספק שהוא לא שם אותך מאחורי NAT - לצערי לרוב הנציגים בתמיכה הטכנית לא יהיה מושג מה זה.

אצלי זו סדרה 600, מכשיר קצת עתיק. אין כניסת SFP נפרדת. בכל אופן, אנסה בעדיפות 1 עם פרטנר (=שיתנו לי ממיר אופטי וזהו), ואם משום מה זה לא יעבוד אלך לסלקום ואני כבר מכין את עצמי נפשית להתמודד עם התמיכה הטכנית שלהם.

בכללי, זה לא המצב הדיפולטי שאני תמיד כמנוי של ספק כלשהו מאחורי NAT, אלא אם כן זה IP סטטי? הרי ככל שאני מבין אין למעשה מספיק כתובות (הייתי בים בזמן השיעור על רשתות תקשורת).

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם
לפני 30 דקות, borsood כתב:

מחובר לפרטנר ב DHCP. המהירות שקיבלתי קצת יותר גבוהה משלך אבל זה לא אומר כלום. החיבור יציב והכתובת אינה מאחורי NAT. לא הייתי צריך לבקש כלום, למרות שווידאתי את זה לפני שהתחברתי "מצלמות אבטחה".

אתמול הוא היה עייף קצת 😀 בד"כ המהירות מעל 900, אבל 50 לכאן 50 לשם זה חסר משמעות במהירויות האלו.

אתה מחובר DHCP ומקבל כתובת ציבורית חוקית? אם כן אז באמת אין בעיה, אולם יצא לי לראות אצל לקוחות

שהם מקבלים כתובת פנימית למהדרין (x.x.x.10) כלומר זרקו אותם מאחרי NAT בשביל לחסוך כתובת.

פורסם

בזק מפרסמים מפה נוחה שבה אפשר לראות איפה הם כבר פרסו (ומתוך זה אפשר לנסות להסיק האם הם קרובים למקום מגורים כזה או אחר, שעדיין אין בו פריסה):

https://www.bezeq.co.il/bezeqfibermap

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

• תוכן חדש...