Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש בימים אלו רכב יד 2.

סיפור מעצבן כשלעצמו.

אבל לענייננו - נניח יש דגם שאתם רוצים

הדגם הזה מגיע בחלק מרמות האבזור עם חבילה אופציונלית של מערכות בטיחות. כוללות סטייה מנתיב. בלימה אוטונומית והתראת נקודה מתה.

בעיה שרוב הלקוחות בחרו לוותר על החבילה הזאת ולקחו במקום שטויות כמו שדרוג למערכת הסטריאו או גג פנורמי.

מפה לשם יצא שיש מעט מאוד אקזמפלרים עם המערכות המדוברות.

מצאתי 2 רכבים. אחד עם ואחד בלי. 

הרכב בלי כמובן נראה טוב יותר. שמור יותר. יד1 ומטופל במורשה. וגם הצבע יפה יותר.

הרכב עם יד 2. מטופל במוסך כללי. ונראה… נראה שעברו עליו חיים לא פשוטים. אבל לא סוף העולם.

המחירון של שניהם זהה כי הראשון כולל אבזור נוחות נוסף (גג שמש).

המחיר המבוקש גם זהה.

אז מה אתם הייתם עושים?

* מחפש רכב אחר/מחכה וכו׳ זאת בהחלט אופציה תיאורטית. אבל בואו נתעלם ממנה לרגע.

פורסם

לא רואה מצב בו רכב שמור יותר לא מנצח בבירור התלבטות כזאת,

במיוחד שאני לא חובב את כל הטכנולוגיה הזאת שמנהלת אותי ולא אני אותה, אבל ברור לי שזה כנראה עוזר להרבה

כבר חתמתי...

פורסם

גם אני הייתי בוחר ברכב  שמור ולא ברכב שעברו עליו חיים לא פשוטים, למרות היעדר מערכת בטיחות אקטיבית.  אישית אני לא סובל תיקון סטיה מהנתיב.

• אהבתי 2

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני הייתי מעדיף את הרכב עם מערכות הבטיחות. החבילה שציינת לא רעה וכוללת את כל המערכות העיקריות והחשובות. הייתי מתפשר על רכב פחות שמור קוסמטית ואולי גם כזה שדורש יישור קו, אבל מעדיף את זה שכולל את מערכות הבטיחות.

אם לא מדובר ברכב נדיר במיוחד הייתי פשוט מחכה שיצוץ אחד שיותר מתאים לי.

אני לא זוכר הרבה דגמים שהגיעו עם חבילת מערכות בטיחות כאופציה, מדובר בפיאט 500X?

פורסם

יש באמת מעט מאוד מכוניות שהגיעו עם החבילה הזאת, עדיין הייתי מעדיף את הרכב שמגיע איתה ולא בלעדיה אבל סיכוי רע שלחפש אחד כזה הוא אפילו יותר גרוע מלחפש מחט בערימת שחת כי מראש נמכרו מעט פיאט 500X.

פורסם

תיקון סטיה מנתיב יכול להציל חיים במקרים מסויימים, למרות שאני ממש לא סובל אותו,

מה שכן, לדעתי בלימה אוטונומית היא אחת מערכות הבטיחות האקטיביות הכי חשובות היום.

פורסם

הייתי בוחר ברכב השמור יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• ספונסר פורום
פורסם

שאלה טובה...

אישית, אני מתייחס לכל הרכבים מהדור הראשון של מערכות הבטיחות האקטיביות כאל  Nice to have ולא יותר.

רוב המערכות הללו הן בוסריות מספיק כדי שממילא לא הייתי בונה עליהן כתחליף להורדת עירנות בנהיגה, שמלווה אותי כבר 40 שנה ויותר.

אני לא אומר שזה לא חשוב, ואני יודע שתוך שנים ספורות כבר לא תהיה לנו באמת ברירה ולכולנו יהיו מכוניות סמי-אוטונומיות במידה זו או אחרת, ואני גם ממש לא מתנגד להן ברמת העיקרון.

אבל - מערכת תיקון סטייה שלא תמיד מזהה ויודעת מתי באמת הרכב סוטה, מערכת בקרת שיוט אדפטיבית ש"נבהלת" מכל ישראלי מצוי שחותך אותך כי המרחק שנבחר מהרכב שלפניך הוא פשוט גדול מידי מכדי לאפשר השתלבות טבעית בתנועה, אלו דוגמאות קטנות שהופכות את הנהיגה ברכבים כאלו לחוויה שהיא יותר מתסכלת מאשר בטוחה.

בעוד כמה שנים, כשכל המכוניות כבר תתקשרנה האחת עם השנייה, זה כבר לא יהיה נושא לדיון.

היום, במצב המורכב של "אוכלוסיה מעורבת" על הכביש, אני מעדיף אפילו עוד יותר להיות זה ששולט ברכב.

עניין של גישה.

ולכן, לשאלת פות"ש, בטכנולוגיה הקיימת היום הייתי בוחר להמשיך ולשמור על העירנות הטבעית שלי, ולוקח את הרכב השמור יותר (שזה ממילא הקריטריון היותר חשוב בהחלטת קנייה של משומשת).

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

גם אם המערכות לא מושלמות, רוב הזמן הם עובדות טוב ויכולות למנוע תאונה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

@הלוחש למכוניות, ממש לא מדובר ב-Nice to have.

מערכת בלימה אוטונומית הוכחה כיעילה בהפחתת תאונות חזית-אחור, גם אם מדובר לרוב בתאונות עירוניות שמסתיימות ללא נפגעים, היא לכל הפחות חוסכת את עוגמת הנפש וכאבי הראש של התיקון אחרי התאונה.

ציפצוף של מערכת התרעה על סטייה מהנתיב יכול להיות ההבדל בין נהג שמתעורר בבהלה אחרי שניקר, לבין רכב מרוח על מעקה הבטיחות.

גם לבקרת שיוט אדפטיבית אף אחד לא אמור להתייחס כמערכת לנהיגה אוטונומית. מדובר במערכת עזר שמפחיתה קצת מהלחץ של נהיגה בכבישים מהירים ובחלק מהרכבים גם בעומסי תנועה.

עם כל הכבוד לעירנות הטבעית שלך אתה בסך הכל בנאדם, וגם אתה יכול לעשות טעויות, לעלות להגה עייף, לסבול מהסחת דעת ובדיוק למקרים האלה המערכות האלה מיועדות.

אני לא מטיף, כל אחד יעשה את השיקולים וההתאמות שלו, אבל הגישה שלך למערכות האלה שגויה בעיני בעיני.

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 1 דקה, Mike808 כתב:

@הלוחש למכוניות, ממש לא מדובר ב-Nice to have.

מערכת בלימה אוטונומית הוכחה כיעילה בהפחתת תאונות חזית-אחור, גם אם מדובר לרוב בתאונות עירוניות שמסתיימות ללא נפגעים, היא לכל הפחות חוסכת את עוגמת הנפש וכאבי הראש של התיקון אחרי התאונה.

ציפצוף של מערכת התרעה על סטייה מהנתיב יכול להיות ההבדל בין נהג שמתעורר בבהלה אחרי שניקר, לבין רכב מרוח על מעקה הבטיחות.

גם לבקרת שיוט אדפטיבית אף אחד לא אמור להתייחס כמערכת לנהיגה אוטונומית. מדובר במערכת עזר שמפחיתה קצת מהלחץ של נהיגה בכבישים מהירים ובחלק מהרכבים גם בעומסי תנועה.

עם כל הכבוד לעירנות הטבעית שלך אתה בסך הכל בנאדם, וגם אתה יכול לעשות טעויות, לעלות להגה עייף, לסבול מהסחת דעת ובדיוק למקרים האלה המערכות האלה מיועדות.

אני לא מטיף, כל אחד יעשה את השיקולים וההתאמות שלו, אבל הגישה שלך למערכות האלה שגויה בעיני בעיני.

אני בהחלט מקבל ומאמין לסטטיסטיקה שמדברת על הפחתת תאונות חזית-אחור, זה יעיל ומוכח כבר מאז שמערכת מובילאיי נכנסה לשוק.

אך בכל הנוגע לשמירת מרחק וסטייה מנתיב, דעתי לגבי הדור הראשון היא שאלו מערכות בוסריות, אבל הן מוצגות כאילו הן יודעות באמת לשמש כתחליף כלשהוא לעירנות נהג - וזה כבר לא עובר טסט אצלי...

עצם העובדה שיש כרגע ערב רב של מערכות עם סטנדרטים שונים (החל מבלימה אוטונומית עד 30 קמ"ש - ועד 180 קמ"ש...) - איך נראית נהיגה באלפי רכבי השכרה למשל, כשאתה אפילו לא יודע למה לצפות כשעלית על רכב חדש לך?  הדרך הבטוחה היחידה - לנהוג כאילו אין שום מערכת ברכב.

מזכיר לכולנו את החקירה הכבדה שמתנהלת בימים אלו כנגד טסלה, חלוצת התחום. למרות שגם טסלה מדגישים שמערכת אוטו-פיילוט שלהם לא יכולה להחליף נהג, זו פשוט דוגמא בולטת לכך שהפסיכולוגיה האנושית, ברוב פשטנותה, מתפתה להוריד רמת עירנות בסיטואציה שדורשת מקסימום עירנות. ככה אנחנו בנויים, כנראה...

גם אני לא מטיף, ובהחלט לא מנסה להניא לקוחות שלי שמחפשים את המערכות הללו ברכב הבא שלהם.

אבל חשוב, לדעתי, לשים את הדברים בפרופורציות הנכונות.

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

המערכות האלה ממש לא מוצגות כתחליף לעירנות הנהג, יש אלפי הסתייגויות מהן והן תמיד מוגדרות כמערכות עזר בלבד. יצא לך לקרוא פעם ספר רכב בסעיפים שמתייחסים למערכות הבטיחות?

גם מי שנוהג באלפי רכבי השכרה צריך לדעת מה מותקן ברכב שהוא נוהג בו ולא לעלות עליו כאילו כלום ושום דבר. בכל מקרה צריך תמיד לנהוג בריכוז ובזהירות כאילו אין שום מערכת ברכב כי כאמור המערכות האלה לא מחליפות את הנהג בשום סיטואציה.

לגבי הפסיכולוגיה האנושית - זה עניין של חינוך. חבל מאוד שמשרד התחבורה לא מתייחס להתקדמות הטכנולוגית ולעובדה שכמעט כל רכב חדש מצוייד במערכות האלה ומכניס את הנושא למבחני התאוריה, שלא נדבר על שיעורי הנהיגה שבקושי מקנים מיומנויות תפעול רכב בסיסיות ולא ממש מלמדים נהיגה נכונה ואודות המערכות האמורות.

בתור מי שמסייע לאנשים שרוכשים רכב משומש או חדש דעתי היא שאתה צריך לעודד אותם לרכוש נכון, להבין מה מותקן ברכב שהם עומדים לרכוש, האם הם יכולים לרכוש רכב עם יותר מערכות בטיחות, ולהדגיש את חשיבותן של המערכות האלה.

• תוכן חדש...