Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נקודת המוצא שלי היא שאפשרות 2 אינה עבודה מונוטונית, אם כי כזו שפחות מאתגרת מאופציה 1.

אני חוזר לנאום של דיקן הפקולטה בקבלת התואר: "לא כולכם תעבדו בתחום שרציתם, לא כולכם תעבדו במקום שרציתם, אבל כולכם תמצאו עניין במה שתעשו".

אולי כדאי שפות"ש יפרט קצת יותר (ככל שאפשר, בלי להסגיר פרטים מוכמנים), וכיוון שאני מניח שמה שאמר אותו דיקן נכון גם לגביו, אופציה 2 נראית עדיפה, אפילו אם היא מספקת "רק" הכנסה סבירה פלוס ולא משכורת של מנכ"ל על.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

סליחה על האוף טופיק ניקו.

לפני 15 דקות, SlowRide כתב:

אתה חייב סיפוק דווקא בעבודה? למה שהסיפוק בחיים לא יגיע מדברים אחרים?

כי אני בעבודה לפחות שליש מיממה, (תכלס יותר כי נסיעה וזה)

עוד (כמעט, הלוואי) שליש הולך על שינה. 

כמה שעות על כול מיני מטלות של החיים שיש חייב לעשות והן לא מספקות בכלל.

אז וואלה, כן, מעדיף שהסיפוק בחיים יגיע גם מהעבודה.

במקום להסתמך על זה שיהיה לי כוח בסוף היום לפעילות מספקת של שעה או אולי שעתיים. 

עריכה אחרונה על ידי David32
  • רעיון טוב! 3

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זאת פריבילגיה שיש רק למי שעבודה בתחומי העניין שלו מסוגלת לספק לו פרנסה ברמה שהוא רוצה. 

מבחינתי לפתור איזו בעיה מסובכת בעבודה ושיגידו לי איזה יופי כל הכבוד זה לא באמת סיפוק, זאת העבודה. זה כמו שאומרים לילד קטן כל הכבוד אחרי שהוא מחרבן.

• לא הבנתי... 1
  • מעניין 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• אחראי פורום
פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

השאלה כמה תובעני הג'וב ומה הוא נותן לך בחיים חוץ מ$$$ ועניין.

בכוונה לא כתבתי כי כל פרט הוא אובייקטיבי והשאלה היא עקרונית. היית מוכן לעשות X בשביל Y ומישהו אחר לא.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 32 דקות, SlowRide כתב:

זאת פריבילגיה שיש רק למי שעבודה בתחומי העניין שלו מסוגלת לספק לו פרנסה ברמה שהוא רוצה. 

אהם, פותח השירשור... אהם.

לפני 33 דקות, SlowRide כתב:

מבחינתי לפתור איזו בעיה מסובכת בעבודה ושיגידו לי איזה יופי כל הכבוד זה לא באמת סיפוק, זאת העבודה. זה כמו שאומרים לילד קטן כל הכבוד אחרי שהוא מחרבן.

למה הפכת את זה לילדותי ומטומטם? רק כדי לזלזל?

לא הבנתי את הגישה הזאת.

אם לרגע כתבת ברצינות, אז סיפוק בעבודה זה לא שיגידו לי כול הכבוד, זה שאפתור בעיה שמעניינת אותי, שאראה תוצאה סופית שאהיה גאה בה או כול דבר אחר מתחומים שאני פחות מכיר.

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפתור בעיות שמעניינות *אותך* זו פריבילגיה.

גם לא הבנתי מה ילדותי מטומטם ומזלזל במה שכתבתי.

אדם יכול לעבוד במשהו שהוא טוב ומוצלח בו אבל עיקר הסיפוק שלו מהעבודה הזו מתבטא בחשבון הבנק כל 10 לחודש ולא הרבה מעבר. זה שהמעסיק שלו מבסוט והלקוחות מבסוטים לא אומר שגם הוא יוצא משם כל יום מסופק.

פורסם
לפני 19 דקות, SlowRide כתב:

עיקר הסיפוק שלו מהעבודה הזו מתבטא בחשבון הבנק כל 10 לחודש ולא הרבה 

או בסוף הפרוייקט כי ביום יום העבודה היא אוסף פעולות בעלות משמעות לא כזאת גדולה.

מכיר אנשים שהנחיתו (יותר נכון ריסקו) חללית על הירח אין ספק שבסוף הפרוייקט היה הרבה ריגוש וכיף אבל ביום יום הם לא נראו קורנים במיוחד.

פורסם
לפני 16 דקות, SlowRide כתב:

גם לא הבנתי מה ילדותי מטומטם ומזלזל במה שכתבתי.

ההשוואה לילד שעושה קקי, זה שלקחת את הסיפוק בעבודה והפכת אותו לזה שאומרים לך "כול הכבוד".

לפני 20 דקות, SlowRide כתב:

לפתור בעיות שמעניינות *אותך* זו פריבילגיה.

לגבי הפריבילגיה כבר עניתי, פות"ש מתלבט בין "מאוד מעניין אותי" ל "קצת פחות". 

אני בוחר קריירה לפי מה שמעניין *אותי*, ברור. לא מה שמעניין את סבתא שלי. 

אני רוצה שהעבודה שלי תספק אותי כי זה מה שאני עושה רוב היום. בין אם זה סיפוק כי אני עו"ד שחושב שהוא עושה טוב בעולם, יצרן מוצרי פלסטיקה מסובכים שעוזר ללקוחות שלו לייצר מוצר טוב, מתכנת שכותב תוכנה שעוזרת לתפוס טרוריסטים, מהנדס שמתכנן חלק שמאיץ את הטעינה של הסוללה ברכב בעוד 3 דקות, פסיכולוג שאוהב לעזור לאנשים, מורה שמחנך את הדור הבא, חקלאי שמגדל אוכל לאנשים... הבנת.

כן, אני חושב שסיפוק מזה זה חשוב, נראה שגם פות"ש.

לפני 2 דקות, Dimo כתב:

מכיר אנשים שהנחיתו (יותר נכון ריסקו) חללית על הירח אין ספק שבסוף הפרוייקט היה הרבה ריגוש וכיף אבל ביום יום הם לא נראו קורנים במיוחד.

גם בזמן ריצת מרתון אנשים לא קורנים במיוחד.

לא טענתי לאורגזמה בסוף כול יום עבודה.

- By lifting money bags

פורסם
לפני 20 דקות, David32 כתב:

אני בוחר קריירה לפי מה שמעניין *אותי*, ברור. לא מה שמעניין את סבתא שלי. 

הכל טוב ויפה אבל אתה מתעלם מהעובדה שבמשוואה שסיפק פות"ש העבודה המספקת יותר באה על חשבון זה שלא יהיו לו חיים ולא יהיה לו זמן לגדל את הילדים.

לא יודע אם יש לך ילדים אבל הסיפוק בלעשות עם הילדים שלך דברים שווה פי 100 מהסיפק שאתה יכול לקבל מעבודה כלשהיא, מבלי לזלזל לרגע מעוצמת ורמת הסיפוק שיכולה להתקבל מעבודה.

אז במשוואה אחרת, עם נתונים אחרים, אולי הצדק איתך. במשוואה הנוכחית יש תשובה ברורה.

• אהבתי 3
פורסם

אני לא ייעצתי לפות"ש כלום.

רק הגבתי לשאלה "למה צריך סיפוק בעבודה"

אגב, אצל פות"ש שתי העבודות מספקות, פשוט ברמות שונות.

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 36 דקות, David32 כתב:

ההשוואה לילד שעושה קקי, זה שלקחת את הסיפוק בעבודה והפכת אותו לזה שאומרים לך "כול הכבוד

ילד שעושה קקי ואומרים לו כל הכבוד זה מבחינתי כמו שעובד עושה את התפקיד שלו ומשום מה אמור להרגיש וואו. 

לפני 36 דקות, David32 כתב:

אני בוחר קריירה לפי מה שמעניין *אותי*, ברור. לא מה שמעניין את סבתא שלי

אתה בוחר קריירה בתחום שיש לך זיקה אליו, אבל זה עדיין לא אומר שאתה עובד בdream job אלא בסך הכל בפשרה סבירה בין יכולות לתחומי עניין. אם אתה באמת מבסוט על עצמך מכל פעולה שאתה עושה בעבודה או קם כל בוקר בהרגשה שאתה הולך לנצח טרוריסטים/לחנך את הדור הבא/וואטאבר אז אשריך, אני מניח שהרבה אנשים לא מרגישים ככה למרות שכולם עוסקים בתחומים שיש להם איזשהו עניין בהם אחרת לא היו מסוגלים להתמיד בקריירה.

אבל עניין ויכולות זה לא תמיד מספיק בשביל להרגיש מסופק.

לפני 40 דקות, Dimo כתב:

או בסוף הפרוייקט כי ביום יום העבודה היא אוסף פעולות בעלות משמעות לא כזאת גדולה

השאלה אם הסיפוק בסוף הפרוייקט מצדיק את השגרה הלא כ"כ מספקת, או שבגלל לא צריך להסתכל על זה ככה והסיפוק מהעבודה מתבטא בזה שהיא מאפשרת לך לטייל בעולם או לקנות דברים או ללכת להופעות או מה שאתה בוחר לעשות בשכר שלך.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

יש עוד כמה פרמטרים, כמו:

יש לך מקום להתגאות במה שאתה עושה

הבוס לא יותר צעיר/טיפש/מסטול ממך

בבוקר אתה לא בוחן ברצינות את האפשרות לרדת מהכביש ולתלות את עצמך על עץ (ברוב הימים)

אתה לא מתבייש לספר לחברים איפה אתה עובד

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

ילד שעושה קקי ואומרים לו כל הכבוד זה מבחינתי כמו שעובד עושה את התפקיד שלו ומשום מה אמור להרגיש וואו. 

עובד שעושה את התפקיד שלו, בטח בעבודות צווארון לבן, זה ממש לא בינארי אלא ספקטרום רחב מאוד שמתחיל איפשהו ב- "ראש קטן" לבין עובד מגדיל ראש ויצירתי שגם מניע תהליכים. לדעתי יש קורלציה גבוהה בין איפה אתה נמצא על הספקטרום הזה לרמת העניין והסיפוק שלך.

עריכה אחרונה על ידי BarryG
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אין ספק, אבל גם בתפקיד שהוא לא ראש קטן ודורש ממך יצירתיות ויוזמה, לא מחייב שתרגיש מסופק במיוחד. הגיוני שיש יותר סיכוי שכן מאשר בעבודה של ראש קטן שבה היכולות שלך לא מנוצלות, אבל עדיין, אתה יכול להיות מהנדס מוצלח שפותר כל יום בעיות מורכבות עבור החברה שלו אבל פרוייקטון של תליית מדפים או פתיחה של סתימה בכיור בבית תסב לך יותר סיפוק מאשר עוד יום בעבודה.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...