Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם ותודה מראש 🙏🏼

לגבי הפרופיל שלנו -

• זוג (גובה ממוצע) + ילדה בת שנתיים אבל הרכב מיועד לשרת אותנו + שני ילדים בשנים הקרובות.
  • גרים ועובדים בתל-אביב (משתמשים ברכב להגיע לעבודה)
  • עיקר הנסיעות בסופ״ש הם למשפחה בירושלים ולחברים באזור המרכז. מדי פעם נוסעים לטייל בארץ אבל לא ברמת 4x4.
  • בשנים האחרונות אנחנו עם גולף 1.6 שנתון 2010 ומעוניינים להשתדרג בשני אופנים -

• רכב מפנק (רמת גימור/אבזור/בטיחות גבוהה)
    • מרווח (ג׳יפון אבל לא קטנטן)
    • אני מעריך שנעשה באזור ה20,000-25,000 ק״מ בשנה.
  • התקציב שאנחנו מייעדים לרכב החדש יהיה בערך 130 אלף ₪ ועוד לא החלטנו אם נשאיר את הגולף כרכב משני.

ההתלבטות התחילה מפיג׳ו 2008 פרימיום או קיה נירו (חדשים) אבל התחלנו לתהות האם באמת נרגיש את הקפיצה מהגולף הנוכחית ושאולי כבר כדאי ללכת על רכב גדול.

אז כרגע הכיוון הוא יד שנייה של פיג׳ו 3008 פרימיום או קיה ספורטז׳ פרימיום (שנתונים 2017-2019).

רציתי לשאול מה לדעתכם הכיוון הנכון? גם מבחינת שתי הקטגוריות וגם בין הרכבים עצמם.

עריכה אחרונה על ידי Kintush
פורסם

קודם כל כנראה שכל דבר שתקנו יהיה שדרוג מגולף 2010 אחרי הכל זה כמה דורות קדימה.

נירו מאוד מרווחת ויחידת ההנעה ההיברידית תהיה טובה לכם לנסיעות עירוניות אם כי מנסיעה לא מועטה בנירו לא התלהבתי מהאיכות של הרכב (נוחות, בידוד רעשים, התנהגות כביש וכו...)
אם אתם מתניידים בת"א נשמע שגיפון כמו 3008 (סגמנט C) יהיה קצת OVERKILL ויקשה עליכם בהתניידות בעיר ואישית הייתי מתמקד בסגמנט B  כאשר הנירו נמצאת בין סגמנט B לC.
ה2008 אמנם מאוד מאובזרת ומגניבה אבל היא דיי צפופה בספסל האחורי ויחידת ההנעה שלה היא בנזין רגילה לכן לשיחמושים שלכם נשמע ל שהנירו תהיה יותר פרקטית.

לי נראה שהנירו הכי מתאימה הייתי גם ממליץ לכם לעשות סיבוב על קורולה אקסייט היא אמנם לא גיפון אבל היא פרקטית למשפחה ויש לה יחידת הנעה שמתאימה לנסיעות עירוניות מרובות.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Gavrik כתב:

קודם כל כנראה שכל דבר שתקנו יהיה שדרוג מגולף 2010 אחרי הכל זה כמה דורות קדימה.

באמת שאין לי תלונות על הרכב, משרת אותנו בצורה מדהימה וגם בהיבט של מולטימדיה, החלפנו לפני שנתיים למערכת Pioneer AVH-Z5150BT עם carplay והכל (וגם מצלמת רוורס). הסיבה המרכזית היא אוטו מרווח וגדול שינעים את הנסיעות.

לפני 3 שעות, Gavrik כתב:

אם אתם מתניידים בת"א נשמע שגיפון כמו 3008 (סגמנט C) יהיה קצת OVERKILL ויקשה עליכם בהתניידות בעיר ואישית הייתי מתמקד בסגמנט B  כאשר הנירו נמצאת בין סגמנט B לC.

זה מתמצת את החשש שלי, רכב מגודל מדי לעיר כמו תל אביב. אתה חושב שמלבד חניה יש סיבות נוספות שאני לא חושב עליהן שהוא יקשה עלינו?

לפני 3 שעות, Gavrik כתב:

ה2008 אמנם מאוד מאובזרת ומגניבה אבל היא דיי צפופה בספסל האחורי ויחידת ההנעה שלה היא בנזין רגילה לכן לשיחמושים שלכם נשמע ל שהנירו תהיה יותר פרקטית.

• אין ספק שהמגניבות של הפיג׳ו קונה אותי אבל גם הביקורות המהללות. כשאתה אומרת ״צפופה בספסל האחורי״ ביחס למה זה? לגולף? לנירו? כי כמובן אין לי כוונה ללכת אחורה מהבחינה הזו. כמו שאמרתי זאת אחת הסיבות העיקריות שאנחנו מחפשים לשדרג בגללן.
  • לעומת הגולף הנוכחית שלי - הנירו (או ה-2008) יהיו קפיצה משמעותית ברמת הספייס מקדימה, מאחורה ובתא המטען? מהסתכלות על המידות הטכניות של הרכבים נראה שהתוצאה די דומה.

לפני 3 שעות, Gavrik כתב:

ממליץ לכם לעשות סיבוב על קורולה אקסייט היא אמנם לא גיפון אבל היא פרקטית למשפחה ויש לה יחידת הנעה שמתאימה לנסיעות עירוניות מרובות.

את האמת ששללתי מראש מכוניות משפחיות מתוך מחשבה (אולי לא נכונה) שהן פחות מרווחות מהג׳יפונים.

תודה שוב :)

נ.ב. קבעתי לעשות נסיעת מבחן על 2008 ועל ה-3008 ואז כמובן אהיה חכם ואובייקטיבי יותר. לאחר מכן אקבע עם הסוכנות של קיה לנסות את הנירו והספורטז׳.

פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, Kintush כתב:

באמת שאין לי תלונות על הרכב, משרת אותנו בצורה מדהימה וגם בהיבט של מולטימדיה, החלפנו לפני שנתיים למערכת Pioneer AVH-Z5150BT עם carplay והכל (וגם מצלמת רוורס). הסיבה המרכזית היא אוטו מרווח וגדול שינעים את הנסיעות.

זה מתמצת את החשש שלי, רכב מגודל מדי לעיר כמו תל אביב. אתה חושב שמלבד חניה יש סיבות נוספות שאני לא חושב עליהן שהוא יקשה עלינו?

• אין ספק שהמגניבות של הפיג׳ו קונה אותי אבל גם הביקורות המהללות. כשאתה אומרת ״צפופה בספסל האחורי״ ביחס למה זה? לגולף? לנירו? כי כמובן אין לי כוונה ללכת אחורה מהבחינה הזו. כמו שאמרתי זאת אחת הסיבות העיקריות שאנחנו מחפשים לשדרג בגללן.
  • לעומת הגולף הנוכחית שלי - הנירו (או ה-2008) יהיו קפיצה משמעותית ברמת הספייס מקדימה, מאחורה ובתא המטען? מהסתכלות על המידות הטכניות של הרכבים נראה שהתוצאה די דומה.

את האמת ששללתי מראש מכוניות משפחיות מתוך מחשבה (אולי לא נכונה) שהן פחות מרווחות מהג׳יפונים.

תודה שוב :)

נ.ב. קבעתי לעשות נסיעת מבחן על 2008 ועל ה-3008 ואז כמובן אהיה חכם ואובייקטיבי יותר. לאחר מכן אקבע עם הסוכנות של קיה לנסות את הנירו והספורטז׳.

ה2008 צפופה מאחור ביחס לנירו ולמתחרות מצטיינות (קאמיק/ארונה)

ביחס לגולף דור 6 הנירו תהיה הרבה יותר מרווחת ה2008 אולי טיפה יותר מרווחת אבל זה זניח.

יש משפחתיות שמרווחות יותר מג'יפונים ויש כאלו שפחות צריך פשוט לדעת על מה להסתכל.

נסיעת מבחן זה רעיון מצוייןא אני מציע אולי גם שתשכרו לכם רכב כמו הנירו/3008 לכמה ימים ותראו איך אתם מסתדרים איתו עם התמרונים בתוך העיר אם הגודל העודף לא יהיה לכם עד כדי כך אישיו אז זאת תהיה בחירה טובה.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לעיר באמת סגמנט B ,כמו ה2008 מתאים ,אבל אם אתם רוצים רכב יותר מרווח ה3008 יהיה מעולה,לפי כמות הקילומטראז הייתי הולך לכיוון של הדיזל.

• רעיון טוב! 1
פורסם

מציע לך גם לקפוץ לסוכנות רנו הקרובה אליכם ולבדוק את הרנו קפצ׳ור החדשה. מבחינת ה״מגניבות״ שאתה מדבר עליה היא קרובה יותר ל-2008 מלצמד הוואגיות שהוזכרו פה. מאובזרת, איכותית, זריזה, ומאוד מרווחת מאחור בייחס לקטגוריה, עם הבונוס של פתחי מיזוג מאחור.
ואם אתם כן הולכים על סגמנט הג׳יפונים הגדול יותר, ה-3008 פשוט מעולה.

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, robertf כתב:

מציע לך גם לקפוץ לסוכנות רנו הקרובה אליכם ולבדוק את הרנו קפצ׳ור החדשה

לא נחשפתי אליה - מכמה סרטונים ותמונות היא לגמרי מרשימה! אברר עליה קצת ואארגן נסיעת מבחן, תודה.

אני רואה עכשיו שכתבו פוסט דומה וההמלצות על הנירו והקפצ׳ור הוזכרו גם שם:

פורסם

מאחר ורוב הנסיעה היומיומית שלכם תהיה בעיר, רכב עם גיר רובוטי כמו הקפצ'ור יהיה פחות אמין ויתפקד פחות טוב. 

הייתי בודק את האופל קרוסלנד, הוא בנוי על אותו בסיס של ה2008 אבל מאחור הוא מרגיש פחות קלסטרופובי. החיסרון הגדול שלו הוא החוסר בבקרת שיוט אוטונומית. 

הנירו גם אופציה מעולה, המרווח מאחור יהיה הטוב ביותר אבל תא המטען קצת קטן ולא הכי שימושי. הוא היברידי מה שיעזור להתניידות בעיר ולצריכת הדלק.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, The Greek Freak כתב:
מאחר ורוב הנסיעה היומיומית שלכם תהיה בעיר, רכב עם גיר רובוטי כמו הקפצ'ור יהיה פחות אמין ויתפקד פחות טוב. 

מניסיון? כי הגיר הרטוב בקפצ׳ור החדשה (בניגוד לקודמת) מתפקד מצויין גם בעיר. בכלל השילוב מנוע גיר שם עובד נהדר וזריז מאוד.
לגבי אמינות, בניגוד אליך אין לי כדור בדולח והדגם חדש מדי (רק כשנה על הכביש באירופה ושלושה חודשים פה), אבל בגדול ככל הידוע לי הכפול מצמדים הרטוב אמור להיות אמין.

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם

אחרי נסיעת מבחן על הקפצ׳ר וה-2008 אין לי מסקנה חותכת מה עדיף. הרכבים הרגישו לי דומים מאוד מכל הבחינות.

עם זאת, אחרי נסיעת מבחן על ה-3008 הרגשתי שזאת ליגה אחרת וכרגע זה הכיוון שלי.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...