Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

לאחר שהחלטתי להיכנס לתחום של הדיטיילינג התייעצתי פה עם חברי הפורום והתחלטתי את העבודה על הרכב שלי.

הרכב שנת 2014 שמור ולא נסעו עליו הרבה אך מעבר לשטיפות במכוני שטיפה לא טיפלו בו ממש.

החלטתי להתחיל מהג'אנטים שהיו במצב ממש לא טוב לנקות אותם טוב ולהסיר את כל הפיח וגם להשתמש בחומר לפירוק מתכות. השתמשתי בתכשיר של SONAX Xtreme ביחד עם מברשות לג'אנטים.

להלן המצב של הגלגל הקדמי (שהיה במצב הכי גרוע) לפני:

photo_2021-03-20_17-34-56.thumb.jpg.fa1f85a68a08f21d51f6606dcbdc9d50.jpg

תוך כדי (הייתי בשוק מהתגובה):

photo_2021-03-20_17-34-58.thumb.jpg.5886350e580069f92478d52700634ff7.jpg

והתוצאה הסופית:

photo_2021-03-20_17-34-59.thumb.jpg.e3d4623e5a94c7d1c410589263f2633a.jpg

2 דברים להגיד:

1. התכשיר של Sonax עשה את העבודה טוב, אני נתקלתי בבעיה קטנה ביישום שהשפריצר של הבקבוק מוציא זרם מאוד מרוכז ולא "ספריי" ולכן כדי ליישם על כל הג'אנט הייתי צריך הרבה מאוד לחיצות ויצא שעל כל ארבעת הגלגלים התרוקן לי חצי בקבוק. אשמח לדעת אם יש איזה שיטה ליישם את החומר שהיא פחות בזבזנית?

2. סה"כ שיפור טוב, אם כי אני לא מרוצה ממה שנותר לי על הג'אנט. אני לא בטוח אם זה חלודה או לכלוך ממש עיקש אבל הייתי רוצה שהוא ייראה חדש לגמרי. האם יש למישהו פה המלצה מה ניתן לעשות?

פורסם

1. יש אפשרות לקנות מרססים שיתנו לך פיזור יותר טוב, ככה שזה אמור לפתור את הבעיה שלך. יש גם חומרי ניקוי שניתן למהול אותם כמו Brake Buster, כך שאולי זה יהיה יותר משתלם בעתיד.

2. אם הניחוש שלי נכון, רק ריססת את החומר ולא עברת עם איזושהי מברשת. לדעתי אם תנסה שוב, והפעם תיקח מברשת ארוכה לפנים הגלגל, ומברשת קטנה לחלק החיצוני יותר, אני מאמין שהמצב יהיה יותר טוב.

בכל מקרה, ייתכן שידרשו כמה סבבי ניקיון על מנת להביא את הגלגלים למצב ראוי.

פורסם
לפני 43 דקות, imprezadude כתב:

1. יש אפשרות לקנות מרססים שיתנו לך פיזור יותר טוב, ככה שזה אמור לפתור את הבעיה שלך. יש גם חומרי ניקוי שניתן למהול אותם כמו Brake Buster, כך שאולי זה יהיה יותר משתלם בעתיד.

2. אם הניחוש שלי נכון, רק ריססת את החומר ולא עברת עם איזושהי מברשת. לדעתי אם תנסה שוב, והפעם תיקח מברשת ארוכה לפנים הגלגל, ומברשת קטנה לחלק החיצוני יותר, אני מאמין שהמצב יהיה יותר טוב.

בכל מקרה, ייתכן שידרשו כמה סבבי ניקיון על מנת להביא את הגלגלים למצב ראוי.

1. יש לי מיכל ריסוס אחר הרגיש לי קצת מפגר להעביר אליו, אני אנסה את זה בפעם הבאה אולי

2. לא, ריססתי ועברת ביסודיות עם מברשות ג'נטים, אחרי זה עשיתי סיבוב שני על הג'אנט הזה ולא הייתה תגובה כמעט כבר, גם ניסיתי נקודתית במקומות שמופיע הלכלוך וזה בקושי ירד..

פורסם (נערך)

השפיצר של הבקבוק שבור או תקול, אמור לתת לך פיצור של החומר ולא נקודתי, מציע לך לשפוך לשפירצר חדש. 

פעם הבא תשתמש במברשת עם שיער קשה יותר שמגיע לפינות,

אחרי כמה סבבי ניקיון אמור לרדת כל הפיח שנדבק. 

תעלה תמונה של המברשת שהשתמשת. 

עריכה אחרונה על ידי caravelle
פורסם

לפי מה שאני מצליח לראות אין צריבה מעל החישוקים מאבק בלמים. רכבים מוזנחים זוכים לכבוד המפוקפק הזה.

כמו כל טיפול ברכב לא מתוחזק לוקח מעט זמן להסיר את כל הלכלוך, נסה עוד כמה פעמים בשילוב מברשת

מאמין שזה יעלם. 

פורסם

מנסיון שלי עם החומר הזה:

1. כן, השפריצר די מרוכז ולכן קשה למלא את כל הגאנט. אבל גם לא צריך! רסס על האיזורים עם הלכלוך העיקש בלבד, אחכ תעבור עם מברשת על החלקים הבעיתיים וזה ימרח גם על השאר.

2. יש לך בפינות שאריות של אבק בלמים, קלאסי. ממש קשה להסיר אותם, ולא תמיד החומר הזה עוזר. רסס על הנקודות, תן לזה 10 דק, ואחכ שפשף די חזק. מה שירד - ירד. מה שלא - רק בשיטות אגרסיביות יותר.

פורסם
לפני שעה, Ooga כתב:

מנסיון שלי עם החומר הזה:

1. כן, השפריצר די מרוכז ולכן קשה למלא את כל הגאנט. אבל גם לא צריך! רסס על האיזורים עם הלכלוך העיקש בלבד, אחכ תעבור עם מברשת על החלקים הבעיתיים וזה ימרח גם על השאר.

2. יש לך בפינות שאריות של אבק בלמים, קלאסי. ממש קשה להסיר אותם, ולא תמיד החומר הזה עוזר. רסס על הנקודות, תן לזה 10 דק, ואחכ שפשף די חזק. מה שירד - ירד. מה שלא - רק בשיטות אגרסיביות יותר.

מסכים! 

יש לי Sonax FelgenBeast שדי דומה לחומר הזה, והשפריצר באמת די נקודתי. אבל כשיש מברשת פשוט עוברים איתה על כל חלקי הג׳אנט ולא צריך לרסס המון חומר, בטח לא ברמה של לגמור חצי בקבוק. 

במקרה שלי הג׳אנט מלכתחילה היה די נקי, אז לא נשאר לכלוך אחר כך. 

מה שכן, אני שוקל לפרק גלגל-גלגל כי יש לכלוך בתוך הג׳אנט שקשה להגיע אליו, אין לי מברשת ארוכה/גמישה. 

0A8C0AD3-30B1-4111-B43E-69E5BC6AA2CF.jpeg

8B5695FF-DFF1-4566-9B26-4A4DDC0B3617.jpeg

39B9C344-9C78-4395-A8AB-BCDDC95AC2A9.jpeg

0BB721C7-6388-40E7-A0D4-15B84FCAC87A.jpeg

Mazda 3 2.0L, 2016 

• תוכן חדש...