Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה כאילו הדשבורד הפסיק לעבוד, ותקעו במקומו טאבלט שמחובר לOBDII.

ותקעו עוד אחד באמצע קונסולה מרכזית משיקולי סימטריה.

אני מבין שזה יותר זול לייצור, מאשר לשים מחוגים, או לפסל את הדשבורד סביב המסך, אבל זאת פאקינג S קלאס 🤦

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, ProCC כתב:

ממש לא קרוב באירופיה , בבריטניה S500 ברמת הגימור AMG GT הכי גבוה תעלה

£110,335

לא רואה איך זה בדיוק מתקרב למחיר בארץ.

אה, כן?!

מפתיע...😏

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אהבתי.

לא בדיוק מכונית החלומות אבל משתייכת לקטגוריה של "לא אתנגד לכזו".

לא ייאמן איך הלד הפשוט חולל מהפיכה של ממש -

אין לי שום ספק שהקונספט של "ציורים על הכביש" יחלחל בעוד עשור גם למכוניות הפשוטות. לכל רכב מודרני יש כיום מערכת מצלמות לזיהוי הדרך בכל מקרה, ופה יש בסך הכול עוד שכבה (פריסת תאורה) שמתבססת על מידע שכבר קיים. יפה מאוד.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בתור אחד שנהג שעות בדור היוצא אני מאמין שגם הדור החדש יהיה טוב.. והכי נחמד זו הצעת המימון שהיבואן פרסם.. פיתוי של ממש!

@פבל עזוב אותי מהרכב.. מה יהיה עם הכתיבה שלך? אני עדיין מנסה להחליט מה יותר מעניין - הרכב או הכתבה.. שאפו!

IMG-20201223-WA0015.jpg

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
לפני כשעה, me5000 כתב:

מצחיקות אותי הביקורות כאן כי מי שצופה בוידאו מבין שזה האוטו הטוב בעולם 

אין ויכוח שמבחינת איכות הרכב הוא בטופ, שיא הטכנולוגיה וכו׳. זה עדיין לא סותר כמה החלטות עיצוביות מפוקפקות שזה עיקר הביקורות פה בת׳רד.

פורסם (נערך)

האמת שאני לא מבין מה אתם רוצים מהמסך הענק ובכלל מעיצוב הדשבורד,

מרצדס כמו כל עולם הרכב מסתכלים קדימה,

עוד מעט הרכבים אוטונומיים ברמה כזו או אחרת,

עכשיו צריך להפסיק להסתכל על חלל הרכב כמקום שבו "הנהג" נמצא,

אלא כמקום טוב להעביר את זמן הנסיעה לשוהים ברכב.

אז יאללה כורסאות עיסוי, טלוויזיה מרכזית, מסכים ענקיים ועוד.

תחשבו שבבית שלכם יציעו לכם מסך מגע 7 אינץ'.

מרצדס לא רוצים לעשות את השינוי במכה אז לאט לאט דוחפים לרכבים של "היום" את עיצוב "המחר",

כל מתיחת פנים או הצגת דגם חדש רק יתקדמו שלב אחד יותר לכיוון הזה, 

זה מה יש וזה רק הולך להקצין, תתרגלו.

פבל 

כרגיל תודה על הכתבה והכתיבה,

דבר אחד קצת הפריע לי, בד"כ אני אוהב יותר את הכותרות שלך,

הסגנון של - "5 דברים שאתם חייבים לדעת על x",

גרם לי לחשוב לרגע שאני בטמקא.

עריכה אחרונה על ידי איצי בר

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

טסלה כרגיל הקדימו את השאר ותקעו מסך עצום לפני שנים רבות - כדי להראות לנו "מה הולך לקרות". זה מה שיקרה, וזה בסך הכול הגיוני עם התקדמות המסכים וההוזלה שלהם.

מבחינת חומרה אנחנו כבר שם עם וריאציות שונות של oled ומסכים חדים וברורים בכל מזג אוויר. מבחינת חוויית משתמש היצרנים עדיין לא קלעו לנוסחה - להבדיל מטלפונים חכמים, אין עדיין שפה אינטואיטיבית מקובלת ואחידה בתעשייה להפעלת מסך מגע של מכונית. אי אפשר "לייבא" חוויית משתמש של טאבלט, צריך לדרדס אותה מחדש.

• אהבתי 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לפני 15 שעות, memilavi כתב:

הכתיבה, כרגיל, מצויינת, והתמונות, כרגיל, מעולות.

נראה רכב מדהים, ומעניין אם הוא יהווה סמן ימני למכוניות המשפחתיות שיבואו.

ובכל זאת - הערה קטנונית (אבל ממש...): אפולו 13 לא נחתה על הירח. הייתה בה תקלה רצינית כמה ימים אחרי ההמראה שחייבה את ביטול המשימה והחזרת האסטרונאוטים בדרך סופר-יצירתית (שגם מוצגת נהדר בסרט בשם, ובכן, אפולו 13). אני מניח שהכוונה הייתה לאפולו 11, שהייתה החללית הראשונה שנחתה על הירח.

אוי סנאפ! לא קטנוני בכלל, זאת טעות טריוויה קרדינלית וטוב שכתבת את זה. יצאתי חומוס ממש. שמתי את ה-13 שם כ-Place holder כי לא זכרתי אם זה היה 11 או 13 ואמרתי שאני אבדוק מעט מאוחר יותר ואתקן אם צריך. ואז אשתי, והתינוק, ודברים... ושכחתי 🤦‍♂️ הולך לתקן את זה עכשיו.

לפני 15 שעות, vadim6385 כתב:

אני מבין שזה יותר זול לייצור, מאשר לשים מחוגים, או לפסל את הדשבורד סביב המסך, אבל זאת פאקינג S קלאס 🤦

אני לא חושב שכאן זה יותר זול, כי המסכים שמותקנים במכוניות יוקרה מאוד איכותיים וקשה לי מאוד להאמין שהם זולים יותר לקניה (מרצדס לא מייצרת את המסכים האלה בעצמה) מאשר לייצר לוח שעונים אנלוגי. המטרה פה היא כדי שיהיה אפשר להציג לנהג הרבה יותר אינפורמציה מאשר רק מהירות וסל"ד. בחלק ממצבי התצוגה במרצדס (ואאודי, ובמוו, ועוד כמה), המהירות והסל"ד מוצגים מאוד בקטן (הסל"ד בחלק מהמצבים בכלל לא מוצג) ועל כל המסך מוצגת מפת ניווט, או הדמיה של מערכות הבטיחות, או תצוגת ראיית לילה וכו'.

לפני 14 שעות, hans כתב:

לא ייאמן איך הלד הפשוט חולל מהפיכה של ממש -

אין לי שום ספק שהקונספט של "ציורים על הכביש" יחלחל בעוד עשור גם למכוניות הפשוטות. לכל רכב מודרני יש כיום מערכת מצלמות לזיהוי הדרך בכל מקרה, ופה יש בסך הכול עוד שכבה (פריסת תאורה) שמתבססת על מידע שכבר קיים. יפה מאוד.

הוא יחלחל, בלי ספק, אבל אני לא חושב שבעוד עשור. במקרה לפני כמה ימים נתקלתי בסקירה שעשה ג'יימס מיי ל-S קלאס W220 בשנת 1999. שם הוא מספר על מערכת חדשנית שיש לה - רדאר. באמצעותו המכונית יכולה להינעל על הרכב מלפנים ולשמור ממנו מרחק קבוע. נשים רגע בצד את כמה מגניב לראות את ההשתאות וההערצה בה הוא מדבר על מערכת ש-20 שנה אחרי זה אנחנו רק מתלוננים עליה שהיא לא מספיק ככה והזה שלה לא טוב. לקח למערכת הזו בערך 15-17 שנים להגיע למשפחתיות הראשונות, וקרוב ל-20 שנה להגיע לפריסה רחבה יחסית, ומי יודע איך ייראו המכוניות בעוד 20 שנה - אם הן ינהגו את עצמן כבר, הן בכלל לא יצטרכו "להמליל" סכנות לנהג, כי לא יהיה נהג, ואז אולי המערכת הזו בכלל תיעלם ולא תיזלוג. 

לפני 12 שעות, LEGACY 1.8 כתב:

@פבל עזוב אותי מהרכב.. מה יהיה עם הכתיבה שלך? אני עדיין מנסה להחליט מה יותר מעניין - הרכב או הכתבה.. שאפו!

הרכב, חד משמעית. 

וכמובן תודה. תגובות כאלה גורמות לכל המאמצים וההשתדלות להיות שוות את זה.

לפני 11 שעות, איצי בר כתב:

פבל 

כרגיל תודה על הכתבה והכתיבה,

דבר אחד קצת הפריע לי, בד"כ אני אוהב יותר את הכותרות שלך,

הסגנון של - "5 דברים שאתם חייבים לדעת על x",

גרם לי לחשוב לרגע שאני בטמקא.

אני יודע, אני מרשה לעצמי הקצאת "קליקבייט טמקאי" אחת לחצי שנה בערך. אני לא יכול להיות נחמד אליכם כל הזמן, צריך מדי פעם להתעלל בכם קצת 😜

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 14 שעות, אלי55 כתב:

גימיק ? תשפטו אתם אני לא בטוח שבמבחן התמורה הפנסים האלו עומדים בכבוד.

ברור שהמערכת כוללת גם גימיקים כמו הקרנת סרט או ה שוטינג לייט כשאתה מתקרב לרכב, אבל יחד עם זאת הפיצ'רים הבטיחותיים שהיא מציעה זה פשוט פנומנלי לדעתי. האפשרות ליסוע עם אורות גבוהים גם כאשר יש רכבים סביבך, הדגשה של הולכי רגל, מניעת סינוור מתמרורים וכו', פשוט מדהים. בפרט באירופה שאתה יכול לנהוג שעות בחושך מוחלט ואפילו יצא לי לנהוג באוטוסטרדות חשוכות. לגבי התמורה, אני חושב שהמערכת חסרה רק בדגם הבסיס שהוא גם הדגם הכי פחות נמכר של הרכב, אז העניין פחות רלוונטי.

פורסם

את רוב אם לא כול הפיצ'רים הבטיחותיים ניתן לקבל בכל מערכת תאורה מסוג לד מטריקס

שקיימות בשוק כבר כמה שנים טובות.

פורסם
לפני 3 שעות, פבל כתב:

הוא יחלחל, בלי ספק, אבל אני לא חושב שבעוד עשור. במקרה לפני כמה ימים נתקלתי בסקירה שעשה ג'יימס מיי ל-S קלאס W220 בשנת 1999. שם הוא מספר על מערכת חדשנית שיש לה - רדאר. באמצעותו המכונית יכולה להינעל על הרכב מלפנים ולשמור ממנו מרחק קבוע. נשים רגע בצד את כמה מגניב לראות את ההשתאות וההערצה בה הוא מדבר על מערכת ש-20 שנה אחרי זה אנחנו רק מתלוננים עליה שהיא לא מספיק ככה והזה שלה לא טוב. לקח למערכת הזו בערך 15-17 שנים להגיע למשפחתיות הראשונות, וקרוב ל-20 שנה להגיע לפריסה רחבה יחסית, ומי יודע איך ייראו המכוניות בעוד 20 שנה - אם הן ינהגו את עצמן כבר, הן בכלל לא יצטרכו "להמליל" סכנות לנהג, כי לא יהיה נהג, ואז אולי המערכת הזו בכלל תיעלם ולא תיזלוג. 

אני חושב שבכל הנוגע לטכנולוגיה, הצמיחה היא מעריכית. כלומר אולי לפני 20 שנה לקח 15 שנה לחלחל, אבל היום כשהכל גלובאלי יותר, אני מאמין שזה כן יקח רק עשור.

• תוכן חדש...