Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זה נכון שצריך להמתין דקה לפני שמתחילים נסיעה ברכב טורבו?

talbin1212
שימו לב! השרשור הזה בן 1473 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

היי יש לי סקודה סופרב 2012 עם מנוע 1800 טורבו... אמרו לי שאחרי שמניעים את האוטו צריך להמתין דקה ואז להתחיל נסיעה, ואחרי שמסיימים נסיעה גם להמתין דקה ואז לכבות את הרכב... זה נכון? מה יקרה אם לא נקפיד על זה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

לא ולא.  חריג - אם קרעת את המנוע וישר רוצה לדומם - חכה כמה שניות.  אבל אין כל צורך במנועים מצודרניים בנסיעה רגילה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הציר של הטורבו מסתובב במהירות מאוד גבוהה ובמקום מיסבים הוא ״צף״ על שמן שמוזרק לצירים.

לפני שמדוממים כדאי להמתין על מנת לתת לטורבו להאיט על מנת שלא יהיה מצב שהוא מסתובב במהירות גבוהה בשעה שהמנוע כבר לא מספק לו לחץ שמן.

חימום מנוע לפני נסיעה טוב על מנת לגרום לשמן להתחמם ולהגיע לכל המקומות ולקבל צמיגות נכונה לפני שמתחילים לעלות בסלד

Jeep ZJ V8
Honda 300ex

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בכלליות בכל רכב - מומלץ לסוע רגוע בתחילת הנסיעה עד שהטמפ׳ של השמן עולה.

בסוף נסיעה גם לסוע רגוע לקראת הסוף.

ברכבים מודרנים - עם טורבוים קטנים + שמנים הרבה יותר איכותיים - אין צורך לעמוד.

בנוסף ברוב המערכות טורבו המקוריות יש מערכת שמעבירה גם מים לפעמים כדי להביא את הטורבו לטמפ עבודה ולקרר אח״כ.

אני עם מאזדה מיאטה טורבו - שנת 2004 (דגם ספציפי - בא מקורי) - חוץ מבימי מסלול - איפה שצפויים לי 20 דקות * 7 סשנים של נסיעה אגרסיבית מעל 4000 סל״ד קבוע - עושה בדיוק את זה.

הרכב אגב עם 160 אלף קילומטר וטורבו מקורי ... (וכמובן עם הפתיחת פה שלי - פעם הבאה אני שובר משהו :) )

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ככלל אצבע תמיד רצוי להמנע מהתנעה- דרייב- נסיעה, או לחילופין עצירה- פרקינג- כיבוי מנוע.

הדרך הנכונה לשמור על המנוע ושאר המכלולים היא קודם כל להתניע ולהמתין מעט לפני שמתחילים בנסיעה על מנת לאפשר למשאבת השמן לזרוק שמן לכל האזורים, ממליץ לדוגמא דבר ראשון להתניע ולאפשר למנוע לעבוד בזמן שמכניסים את הילדים, מניחים את התיק והדברים, מחברים את הטלפון לטעינה, מכוונים את הוויז וכדומה...

לגבי מצבי קיצון תמיד תמנע מלהריץ את האוטו חזק לפני שנגיע לטמפרטורת עבודה פלוס כמה דקות כיוון שהשמש יעיל יותר בטמפרטורת עבודה ולוקח לו יותר זמן להתחמם מאשר למים או במילים אחרות לאינדיקציה שיש לך בשעון החום.

תתניע, תסע רגוע, תגיע לטמפרטורת עבודה פלוס כמה דקות ואז תתחיל להשתולל...

בכיבוי אותו הדבר, למרות שמכוניות מודרניות מצוידות במשאבה חשמלית לסיכוך וקירור הטורבו תשתדל לא להכנס לחניה אחרי נהיגה מאומצת ומיד לכבות את האוטו ופשוט תעשה סדר פעולות הפוך כשכיבוי המנוע הוא הדבר האחרון לפני שאתה יוצא מהאוטו...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 1473 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...