Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

אשמח מאוד לעזרה בבחירת הצמיגים שהכי מתאימים עבורי:

רכב: קיה ספורטאז' 2016 (עיצוב חדש), 4X2

מידות: 215/70R16 100H

אופי נסיעה: משפחתי - 70% כביש בינעירוני, 30% כביש עירוני. לא יורד לשטח בכלל

סדר עדיפויות:

1. בטיחות (בלימה, אחיזה)

2. נוחות

3. רעש

4. צריכת דלק (זה באמת כ"כ משפיע?)

כרגע שלושת המובילים, מסקר השוק שעשיתי הם:

1. Goodyear EfficientGrip SUV

2. Michelin Primacy SUV

3. Falken ZE310 100H TL

אשמח מאוד להמלצתכם - בנוגע לדגמים האלה או דגמים אחרים שבכלל לא חשבתי עליהם.

תודה!

עריכה אחרונה על ידי CaptainDN
פורסם

ניתן להרכיב צמיגים גם עם קוד מהירות גבוה מהמצוין ברישיון,אין עם זה בעיה.

התנאי הוא שעל כל ציר יהיו צמיגים עם קוד זהה ולא פחות מהמצוין ברישיון.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

תודה על ההערות.

המידות שרשמתי בהודעה המקורית אלה המידות שרשומות ברישיון הרכב. 

אגב, הצמיגים המקוריים הם  Hankook Ventus Prime 2.
אני לא באמת יודע איך הם כי כרגע הם שחוקים וחייבים החלפה (רכב יד 2).

פורסם

השבוע קניתי רביעייה של Goodyear EfficientGrip 

אבל המידות אצלי שונות לגמרי. 

בכל מקרה אני ממליץ עליו מתוך השלושה.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

אני חושב שהצמיג האיכותי בחבורה הוא המישלן, אם תוספת הכסף לא גדולה, לך על זה.
אם לא - השניים האחרים יהיו דומים עם יתרון קל לגודייר (בתנאי שהוא לא מיוצר בעולם השלישי, לגודייר יש צמיגים טובים, בתנאי שהם מאירופה, צמיגים מייצור אינדונזי וכו' לרוב פחות טובים).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני שומע יותר ויותר מאנשים שמבינים עניין בתחום, שצמיגי מישלין באמת בטופ אבל עם טריידאוף רציני של שחיקה ופגיעות יתר מול המתחרים, שחלקם לא פחות טובים.

מעניין אם יש אמת בדבר, יש לאנשים כאן ניסיון? 

פורסם

תלוי איזה מישלין.
אנרג'י סייבר מחזיק מעמד גם 90-100 אלף קילומטרים ( אצלי ירד אחרי 85 אלף במצב סביר לגמרי ).
פרימסי 4 מדיווחים בעולם לא רחוקים מזה גם, אבל הרבה יותר שקטים ורכים.
פיילוט ספורט נשחק כנראה משמעותית יותר מהר.

• אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 2 שעות, danniel כתב:

אני שומע יותר ויותר מאנשים שמבינים עניין בתחום, שצמיגי מישלין באמת בטופ אבל עם טריידאוף רציני של שחיקה ופגיעות יתר מול המתחרים, שחלקם לא פחות טובים.

מעניין אם יש אמת בדבר, יש לאנשים כאן ניסיון? 

הם אכן מהחברות המובילות והתמחור שלהם בארץ טוב יותר משל קונטיננטל המתחרים (מצד שני, למישלן יש צמיגים ספורטיביים טובים בעוד שקונטיננטל לא להיט בתחום), יוקוהאמה שהיו פעם עם מבחר מצויין בארץ הולכים ונעלמים מהשוק (כנראה בגלל תמחור).
באשר לשחיקה - ולאד ענה מדוייק.
לי נקרע פאלקן כמעט חדש אגב מאבן קצת חדה ששפשפה את הדופן בנוסף קרה לי מה שקורה לחברים בפורמולה 1 עם שלפוחית ופס שהתפורר לו לאורך ההיקף - להסיק מזה משהו על פאלקן בכללי אני לא יכול, מקסימום יכול לא להמליץ על הדגם הספציפי (זה לא ה310 או ה914 הנפוצים אלא דגם עולם 3 כלשהו למידות קטנות (155/180/13).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לא רשמת כמה קילומטר אתה נוסע בשנה

מישלין יש את כל היתרונות של רכים נוחים אוחזים שקטים ומחזירים הרבה ושאני אומר הרבה זה אפילו 120 אלף (פרימסי 4 מניסיון)

אם אתה נוסע הרבה ללא ספק זה צמיג שיתן לך את כל היתרונות וגם לא תצטרך להחליף אותו אחרי שנתיים

גודיר אם אתה לוקח שזה צמיג מאוד מומלץ וטוב רק לא טורקי שקיבל ביקורות פחות טובות מאחיו.

לגבי הפאלקן במחיר שלו אין לו מתחרים אבל הוא פחות אוחז נוח שקט וכו אבל לא ברמה של צמיג סיני, אם אתה רוצה לחסוך עלויות ואתה נוסע הרבה - מישלין (יחזיק הרבה קילומטרים) אם אתה נוסע קצת (אזור ה15-20 בשנה) קח פאלקן הוא זול אוחז ובכללי פרקטי וזה גם מניסיון שלי איתו.

PEUGEOT 206XS

פורסם
לפני 11 שעות, CaptainDN כתב:

היי,

אשמח מאוד לעזרה בבחירת הצמיגים שהכי מתאימים עבורי:

רכב: קיה ספורטאז' 2016 (עיצוב חדש), 4X2

מידות: 215/70R16 100H

מהו הצמיג המקורי שיש ברכב מהיצרן? כמה זמן וק"מ החזיקו וכמה אתה מרוצה מהצמיגים האלו? 

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, danniel כתב:

מהו הצמיג המקורי שיש ברכב מהיצרן? כמה זמן וק"מ החזיקו וכמה אתה מרוצה מהצמיגים האלו? 

כתבתי את זה בהודעה בהמשך השרשור:
הצמיגים המקוריים הם  Hankook Ventus Prime 2.
אני לא באמת יודע איך הם כי כרגע הם שחוקים ויבשים וחייבים החלפה (רכב יד 2).

הרכב עבר 60,000 ק"מ (ב- 4 שנים).

הנסיעה הממוצעת שלי היא 17-20 אלף ק"מ בשנה

לפני 13 שעות, admtaynov13? כתב:

לא רשמת כמה קילומטר אתה נוסע בשנה

מישלין יש את כל היתרונות של רכים נוחים אוחזים שקטים ומחזירים הרבה ושאני אומר הרבה זה אפילו 120 אלף (פרימסי 4 מניסיון)

אם אתה נוסע הרבה ללא ספק זה צמיג שיתן לך את כל היתרונות וגם לא תצטרך להחליף אותו אחרי שנתיים

גודיר אם אתה לוקח שזה צמיג מאוד מומלץ וטוב רק לא טורקי שקיבל ביקורות פחות טובות מאחיו.

לגבי הפאלקן במחיר שלו אין לו מתחרים אבל הוא פחות אוחז נוח שקט וכו אבל לא ברמה של צמיג סיני, אם אתה רוצה לחסוך עלויות ואתה נוסע הרבה - מישלין (יחזיק הרבה קילומטרים) אם אתה נוסע קצת (אזור ה15-20 בשנה) קח פאלקן הוא זול אוחז ובכללי פרקטי וזה גם מניסיון שלי איתו.

אם המישלין משמעותית יותר טוב מהפאלקן, למה בכל זאת עדיף פאלקן אם הנסועה שלי היא נמוכה יחסית (17-20 בשנה)?

אגב, ההפרש במחירים, ממה שאני מצאתי, הוא 155 ש"ח לצמיג, או 620 ש"ח ל- 4 צמיגים (מישלין 600 ש"ח, פאלקן 445 ש"ח, גודייר 515 ש"ח)

פורסם

ענית לעצמך - יש הפרש במחיר, והוא לא זניח.
גם פאלקן יעשה את העבודה, יהיה פחות נוח ושקט, אבל יעשה.
בכמות הנסיעות שלך הבחירה היא לא קריטית - גם אם מישלין יחזיק שנה או 20 אלף קילומטרים יותר ( עד שיתייבש ), לא הפסדת.
אבל מי שנוסע קילומטראז' כפול משלך - עדיף לו לשלם יותר על מישלין עכשיו , כי בסופו של דבר זה משתלם אפילו כספית.

• מעניין 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני כשעה, CaptainDN כתב:

כתבתי את זה בהודעה בהמשך השרשור:
הצמיגים המקוריים הם  Hankook Ventus Prime 2.
אני לא באמת יודע איך הם כי כרגע הם שחוקים ויבשים וחייבים החלפה (רכב יד 2).

הרכב עבר 60,000 ק"מ (ב- 4 שנים).

הנסיעה הממוצעת שלי היא 17-20 אלף ק"מ בשנה

אם המישלין משמעותית יותר טוב מהפאלקן, למה בכל זאת עדיף פאלקן אם הנסועה שלי היא נמוכה יחסית (17-20 בשנה)?

אגב, ההפרש במחירים, ממה שאני מצאתי, הוא 155 ש"ח לצמיג, או 620 ש"ח ל- 4 צמיגים (מישלין 600 ש"ח, פאלקן 445 ש"ח, גודייר 515 ש"ח)

זה לא יגמר, תמיד תוכל להוסיף עוד כסף ולקנות משהו יותר טוב

אתה נוסע 20 בשנה, צמיג מחזיק בערך 3 שנים שזה 60 ב3 שנים שזה פחות או יותר מה שהפאלקן מחזיק מהניסיון שלי, אם תקח מישלין אולי תהנה ביותר נוחות אחיזה וכו אבל זה לא בצורה משמעותית שעדיף להוסיף את ה150 שקל לצמיג, כי הרי המישלין יתייבש אחרי 3 שנים ואתה עדיין תעשה 60 אלף ותצטרך להחליף את הצמיג בכל מקרה, קח פאלקן וזהו, אם היית נוסע יותר מ20 בשנה הייתי אומר לך לקחת את המישלין. הגודיר צמיג יותר טוב מהפאלקן החלטה שלך אם להוסיף את ההפרש של הכסף, לדעתי פאלקן מספיק לנסיעה רגועה +

PEUGEOT 206XS

• תוכן חדש...