Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2225 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כנראה זו שאלה של הדיוט

אבל אני לא מוצא לה תשובה.

אני זוכר שבאופניים יש פנימית ואולי היו גם בצמיגי רכב בעבר?

האם בכלל מוכרים צמיגים עם פנימית?

אני יודע שיש איזו שכבה שמחליפה אותה היום, אבל לא ממש הבנתי איך זה עובד

ואיך כשיש פנצ'ר נגיד ממסמר, אז כשמתקנים מלטשים דופן פנימית שנראית שטוחה לגמרי

מורחים עליה איזה דבק, וזהו, הצמיג מוכן. הרי הסיכה נכנסה מחלקו החיצוני, אז איך תיקון השכבה הפנימית

סותמת את החור שקרה בחלק החיצוני?

דבר נוסף שראיתי לדעת זה לגבי הספריי הזמני לתיקון פנצ'ר

לא השתמשתי בזה, ואני מבין שהמטרה שלו היא שברגע שמזהים את הפנצ'ר, אז במקום להחליף גלגל

פשוט מחברים את הספריי, ממלאים אוויר יחד עם דבק מסויים שאוטם זמנית את הפנצ'ר עד שמגיעים לתקן (אבל זה נועד לנסיעה קצרה בלבד!)

אבל לא הבנתי, צריך קודם להעלות את הרכב על ג'ק ? כי קשה לי להאמין שהמיכל הקטן הזה הוא בעל לחץ כל כך חזק שיכול למלא צמיד מרוקן

ולהרים את הרכב? מישהו יכול לעשות לי סדר?

פורסם

אין יותר צמיגים לרכב פרטי עם פנימית.

רוצה קצת היסטוריה ?

https://he.m.wikipedia.org/wiki/%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92

בקשר לתיקון תקר- מבצעים זאת רק בעזרת פטריה. מגדילים את החור בעזרת דוקרן, מגלחים עיגול מבפנים מסביב לחור ( בגודל שמתאים לראש הפטריה), מורחים דבק ומשחילים מבפנים החוצה את הפטריה , ככה שהראש הרחב שלה נדבק מבפנים ולא נותנת לאוויר לצאת, חותכים את החלק המיותר שיצא החוצה .

• רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה רבה על ההסבר!

אגב, יש לך מושג איך עובדים עם הספריי פנצ'ר?
הרי לא יכול להיות שמיכל לחץ קטן ימלא צמיג ריק מאוויר (ותוך כדי כך גם ירים רכב ששוקל טון)

האם צריך לפני זה לעלות את הרכב על ג'ק ואז שהצמיג באוויר לחבר את הספריי פנצ'ר?

פורסם

בעיקרון הקצף הוא כמו קל הבניין, הוא אמור להתנפח בצמיג ולסתום את החור.

זה לא אמור להיות דבר שיגרום לך לנסוע 100 קילומטר.

אלא משהו לשעת חירום, להגיע לפנצרייה ולתקח.

פרנקופיל מושבע!

פורסם
לפני 2 שעות, road06 כתב:

תודה רבה על ההסבר!

אגב, יש לך מושג איך עובדים עם הספריי פנצ'ר?
הרי לא יכול להיות שמיכל לחץ קטן ימלא צמיג ריק מאוויר (ותוך כדי כך גם ירים רכב ששוקל טון)

האם צריך לפני זה לעלות את הרכב על ג'ק ואז שהצמיג באוויר לחבר את הספריי פנצ'ר?

במקרה של פנצ'ר, אם החלטת להשתמש במיכל הזה- רצוי שהונטיל יהיה בשעה 12 (משמע למעלה), לרוקן את כל תכולת המיכל וישר להתחיל לנסוע. כך יש לחומר סיכוי טוב יותר להתפזר בצמיג ולמצוא את דרכו לחור.

אם החור לא גדול מדי זה בדר"כ מחזיק.

כמובן שאם התיקון החזיק השאיפה היא לנסוע ישר לפנצ'רייה לשם פירוק ובדיקה/תיקון/ החלפה.

פורסם

תודה, אבל זה עדיין לא עונה לשאלה שמסקרנת אותי
צריך לעלות את הרכב על ג'ק לפני השימוש בספריי?
כי נראה לא הגיוני שמיכל לחץ קטן יש בכוחו לנפח צמיג שאין בו אוויר כלל ושכרגע כל משקל הרכב יושב על הג'נט של אותו גלגל מפונצ'ר

ואמרתם שזה מכיל קצף, זה לא מפריע לפנצ'ריה לתקן את אותו גלגל בהמשך? נשמע כמו קצף דומה לפוליאוריתן

פורסם
לפני 8 דקות, road06 כתב:

כי נראה לא הגיוני שמיכל לחץ קטן יש בכוחו לנפח צמיג שאין בו אוויר כלל ושכרגע כל משקל הרכב יושב על הג'נט של אותו גלגל מפונצ'ר

ואמרתם שזה מכיל קצף, זה לא מפריע לפנצ'ריה לתקן את אותו גלגל בהמשך? נשמע כמו קצף דומה לפוליאוריתן

באופניים יש חומר שנקרא בעברית "ג'יפה".

רכבת ונהיה תקר, אתה ממלא את הצמיג בחומר הזה ומסובב את הגלגל.

בעזרת הכוח הצנטרופוגי, החומר נצמד לצד הפנימית וסותם את החור הקיים.

החומר ברכב עושה אותה עבודה וההבדל שהוא גם מתנפח ונותן נפח לצמיג שתוכל לנסוע לצמיגאי.

בעת תיקון הצמיג, הצמיגאי מנקה את החומר במידה ומפריע ולא התייבש.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

תודה

הבנתי, אז בעצם אם אני מחבר ספריי כזה, מרוקן אותו לתוך הצמיג , אז אחרי המילוי ועוד לפני הנסיעה הצמיג מתנפח?
אני לא צריך להרים את הרכב על ג'ק, לחבר את הספריי ואז להוריד את הצמיג אחרי שהתנפח ולנסוע?

פורסם

ראיתי עכשיו סרטון ויש משהו, שבעיני הוא חדש, ולא ידעתי עליו קודם.

קומפרסור שמגיע עם הספריי, ביחד הם ממלאים את הצמיג עד הגעה לצמיגאי.

וגם ראיתי אתר שכביכול משווה בין החזקת צמיג רזרבי לבין פחית/קומפרסור עם קצף.

מקווה שזה עונה לשאלתך.

https://www.saga.co.uk/magazine/motoring/cars/maintenance/spare-tyre-or-tyre-foam

פרנקופיל מושבע!

פורסם

אין צורך להרים את הרכב, המיכל בהחלט מסוגל לנפח את הצמיג.
שים לב שלא נדרש לחץ גבוה במיוחד בצמיג, ברוב הרכבים מדובר 32psi, כלומר סך הכל 2.2 אטמוספרות. מיכל מתכת יכול בקלות להכיל גז בלחץ עשרות אטמוספרות..
במקרה הזה ההגיון שלך מטעה אותך.
  • רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...