Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

השאלה מופנית לבעלי קליאו מהשנתונים כמו זו שאני מחזיק בה, אני מרשה לעצמי להיות קצת חצוף ולבקש שרק מי שנהג על אחת יענה

אז החלפתי את הרכב במסגרת ההשכרה לקליאו 2019 1.2 רובוטית (עם 20 אלף קמ)

העניין הוא שבפתיחה לוקח לרכב יחסית הרבה זמן לשלב הילוך ולהתחיל וזה יוצר השתהות ולפעמים ״קפיצות״, מה שממש מוזר ולא מוכר לי מתיבות כפולות מצמד

יש השתהות 70% מהפעמים בהערכה גסה (כן, ספרתי בעודי נוסע כדי להביא את הנתון המפוקפק הזה)

הייתי זמן רב מאוד עם ואגית חמודה עם dsg7 ומעולם לא נתקלתי בדבר כזה, אולי בגיר ברובוטי החד מצמדי של הבראבו זה קרה לי אבל גם, לא בקביעות כמו כאן

יש לציין שגם ברוורס יש קפיצות קטנות ומוזרות, בעמידה אין בכלל רעידות (יש מערכת start stop, אני כמובן מדבר על מתי שהיא מבוטלת)

באופן כללי ההילוכים עוברים חלק (אני משתמש רק בטיפטרוניק ככה שאני בטוח שהם גם לא מחליקים, אבל העניין שאני מתאר קורה גם בדרייב) ובנוסף, לא צריך ללחוץ בפראות או בפתאומיות כדי שזה יקרה 

השאלה המתבקשת היא, האם כל הרכבים הללו מתנהגים ככה ועליי להשלים עם זה, או שמא עליי לכפכף את חברת ההשכרה כדי שיטפלו בגיר?

אין לי זמן ללכת למוסך לבדוק או שיתחילו להחליף לי רכבים, לכן אני שואל

(לא הייתי בטוח אם זה מתאים לפורום כללי או לטכני, אם זה לא הפורום הנכון קבלו את סליחתי)

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

התנהגות נורמלית לחלוטין של הגיר הזה, אבל אפשר ללמוד איך לצמצם את זה. חייב לציין שאני דווקא כן זוכר את אותה התופעה עם גיר DSG גם אם קצת פחות מורגש.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

אם אתה רגיל לDSG7 אז הוא יותר מהיר בהשוואה לגיר שנמצא בקליאו הקודמת. 

השהייה מיציאה אולי כן זכורה אצלי קצת, אבל לא הרבה קפיצות בשילוב הילוכים. 

פורסם

הגיר בקליאו פחות חלק מאשר הdsg ולפעמים מזכיר חד מצמדי במיוחד בעיר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם כך אני מבין שעליי להשלים עם ההתנהגות הזו ולהיות עדין יותר בפתיחה

תודה לכם על התגובה המהירה

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

מהרנו קליאו שהייתה לי, יש השהייה בתחילת נסיעה, יכולה להיות לא נעימה, כמו הפעם שיצאתי מתחנת דלק בצפון, הייתי צריך לצאת לנתיב הנגדי, עד שהאוטו התחיל לזוז, רכב שנסע בנתיב הנגדי כמעט ופגע בי.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

פורסם

מנסיון שלי גיר ה dsg מהיר וחלק יותר, גם ההשהיות העירוניות הרבה פחות מורגשות באשר בקליאו.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 3 שעות, Ron.P כתב:

גם ב DSG יש השהייה עד שהוא יוצא מהמקום.

אם זוהי התנהגות הגיר אז גם מניסיוני dsg7 מהיר וחלק יותר באופן מורגש.

בdsg כמעט ואין ״קפיצות״, מה שאני חווה יחסית הרבה בקליאו בהילוך ראשון.

בתאריך 1.5.2020 בשעה 07:18, guy.a כתב:

מהרנו קליאו שהייתה לי, יש השהייה בתחילת נסיעה, יכולה להיות לא נעימה, כמו הפעם שיצאתי מתחנת דלק בצפון, הייתי צריך לצאת לנתיב הנגדי, עד שהאוטו התחיל לזוז, רכב שנסע בנתיב הנגדי כמעט ופגע בי.

נשמע מפחיד, העיקר שאתה בסדר.

שמתי לב שבדרייב הרכב באמת איטי יותר בהאצה, כנראה שהוא מתוכנן חזק לחיסכון בדלק.

על manual ברגע שעוברת ההשהיה הרכב חיה רעה. (באופן יחסי כמובן)

פורסם

ההשהיה של רנו קליאו זה כמו נצח שאתה בלחץ. שלא לדבר על המזגן המצחיק ואיכות בנייה נמוכה . החליפו לאישתי את הרכב ליונדאי 20ו טורבו. אוטו הרבה יותר טוב. חוץ ממערכת מולטימדיה תוצרת הארץ ששמו שם. ממש לא לעניין

פורסם
בתאריך 1.5.2020 בשעה 07:18, guy.a כתב:

כנ"ל במגאן, השהייה שגורמת לי להיות הרבה יותר הססן בכניסה לכיכרות וביציאה מצמתים בהם חובת עצירה מוחלטת.

פורסם
לפני 2 שעות, guy.a כתב:

ההשהיה של רנו קליאו זה כמו נצח שאתה בלחץ. שלא לדבר על המזגן המצחיק ואיכות בנייה נמוכה . החליפו לאישתי את הרכב ליונדאי 20ו טורבו. אוטו הרבה יותר טוב. חוץ ממערכת מולטימדיה תוצרת הארץ ששמו שם. ממש לא לעניין

הרכב שאצלי שכור והוא מגיע ברמת גימור הכי נמוכה, איכות הבניה אכן נמוכה ומרגיש שהרכב פשוט מתפרק. לא חוויתי דבר כזה ברכבים אירופאיים עד עכשיו.

באיביזה שהייתה לי לצורך השוואה איכות הבנייה הייתה הרבה יותר סבירה למרות שהרכב ישן יותר.

החלפתי טויוטה יאריס היברידית בקליאו בגלל שני יתרונות – מנוע ועיצוב. לא יכלתי יותר לסבול את המנוע ההיברידי והעיצוב המחריד של היאריס, אבל חוץ משני היתרונות האלה לקליאו הרבה חסרונות.

פורסם

בתכלס משהו התפרק? 

אני לא מכיר פלסטיקה שנשברת או רופפת בקליאו.

אולי הרכב השכור עבר חיים קשים/ התקנות.

פורסם

חיים קשים הוא בטוח עבר.

אני בעיקר מדבר על דלתות, תא מטען ותא כפפות שנסגרים בצורה מאוד רועשת ולא נעימה, ידית הנדברקס רופפת, המנופים של ההגה קצת רופפים ועוד כמה דברים. בהתחלה אפילו חשדתי שהרכב עבר תאונה אבל אחרי בדיקה נראה שלא.

מה שממש מחריד אותי זה שהחלונות מאחור נפתחים עם גלגלת, אני ממש, ממש משתדל להתעלם מזה, בכל זאת ברור לי שזוהי רמת האבזור הנמוכה.

בלי קשר אוסיף שבכיכרות עם קצת לחיצה על הדוושה הרכב ממש ״זורק תחת״. הצמיגים בכלל לא יבשים או גמורים, מה שמוזר, אבל אני אשקר אם אגיד שאין בי חלק שנהנה מזה. 

פורסם

ידיות כמו שאמרת זה כבר קשור לרמת איבזור, רכבים פרטים נמכרו במרמות איבזור הבכירות למעט רכבי 0 ק״מ שנמכרו באמת איבזור life.

לגבי הדלתות ותא מטען אישית לא חושב שיש משהו חריג, ממה שאני רואה בשטח הרכב לא מתפרק.

לגבי כיכרות, לא זכור לי משהו כזה בגירסת האצבק או סטיישן, הרכב מרגיש יציב גם בזכות זווית גילגול נמוכה.

• תוכן חדש...