Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2262 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם זה לא נפתח בפורום הנכון אז אבקש להעביר למקום הראוי ועמכם הסליחה.

מדובר על רכב שיש לבעליו המבוגרים ערך סנטימנטלי אליו. הרכב ללא תיקוני צבע/פחחות מאז 2004 (עד עכשיו...)

הרכב קיבל מכה בתא מטען שנגרמה כנראה מטנדר/משאית, מכה שדי מכערת את אחוריו (מצ"ב תמונות מהטלפון שלו). יש לציין שתא המטען  נפתח ונסגר היטב ועדיין "יושב" ישר.

המטרה היא לתקן את המכה תו"כ שתיקון הצבע יהיה מינימלי ככל האפשר ע"מ לנסות להחזיר את תא המטען למצבו המקורי. ברור שזה לא יהיה מאה אחוז אבל השאיפה היא להגיע לתוצאה הטובה ביותר.

לפני שהרכב ישלח לפחח, האם ישנה דרך נוספת לתיקון המכה? האם כדאי לנסות דרך אנשי ה-PDR למרות שיש פה גם עניין של תיקון צבע מסוים? או שמראש כדאי ללכת לפחח? החשש הוא שתיקון צבע רחב מידי יגרום להבדלי צבע בולטים.

בנוסף, יש גישה למכה מחלקו הפנימי של תא המטען, אומנם לא הכי נוחה אבל קיימת (גם מצ"ב).

תודה על העצות מראש.

0.jpg

2.jpg

11.jpg

22.jpg

33.jpg

44.jpg

56.jpg

פורסם

זה אזור מעט קשה לתיקון pdr מבחינת גישה וגם כי תאלץ מילא לבצע צביעה. אפשר לעשות תיקון מקומי או צביעה של כל האזור שלם. צבעי טוב יודע לטשטש הבדלי צבע. 

פורסם

אם אתה לא מחפש 100 אחוז, דפוק את זה חזרה מבפנים כמה שתצליח, אחרי זה חומר פחחים לישר את השטח, שיוף, צבע (לפי קוד, סדר גודל של 100-120 ש"ח לפחית) ובסוף לכה.

אם אתה מחפש הכי קרוב ל100%, הייתי פשוט קונה מפירוק מכסה חדש ומעביר הכל אליו (בדגש על מנעול).

אם אתה מחפש את התיקון הכי פשוט שיש כדי שזה לא יחליד, שייף את האיזור כדי להיפתר מהצבע שמתקלף קצת שם וצבע עם צבע לפי קוד.

אני הייתי בודק כמה יעלה מכסה תא מטען מפירוק, אלא אם אתה חושק\יודע\רוצה\מעוניין ללמוד לעבוד עם חומר פחחים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

דווקא הייתי מנסה לבדוק את הנושא של ה-PDR. אולי משמה תבוא הישועה. כמובן ש-100% זה לא יראה אבל המכה היא לא נוראית כ"כ. 

אישית אני תיקנתי מכה די דומה אך ללא צביעה. באמת שלא זוכר כמה זה עלה, אולי אחרים יכולים לתת דעה. אני לא יודע אם אנשי ה-PDR עושים גם צביעות מקומיות אבל תחפש פה בפורומים. אני בטוח שהנושא נטחן הרבה.

להחליף תא מטען זה פתרון שלפי דעתי הולך רחוק מידי. הסיכוי למצוא אחד שהצבע שלו שמור כפי שאתה מתאר שואף לאפס. 

פורסם

דותן, אני חושב שאתה לא מבין מה משמעות ראשי התיבות PDR:

Paintless Dent Removal.

איך זה רלוונטי למכה שכוללת קילוף צבע ופגיעה בפני השטח של הפח עצמו? זה לא DENT, ולא PAINTLESS.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

התכוונתי שאצלי המכה הייתה דומה אך לא הצריכה צביעה ועקב כך זה סודר ב-PDR אצל מישהו בפ"ת שבאמת איני זוכר את שמו.

אולי פות"ש ירצה לסדר את המכה אצל עסק X ולצבוע אצל עסק Y. איני יודע.

פורסם
בתאריך 22.4.2020 בשעה 15:43, dotan123 כתב:

דווקא הייתי מנסה לבדוק את הנושא של ה-PDR. אולי משמה תבוא הישועה.

כשבמקום לרדת מהעץ אתה ממשיך לטפס והסולם כבר לא מגיע...

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 3 שעות, shellcase כתב:

כשבמקום לרדת מהעץ אתה ממשיך לטפס והסולם כבר לא מגיע...

חבר יקר למה אתה מתרגז? :-)  קודם כל אני בטוח שיש לך יותר ידע ממני בנושא. אין ספק. באמת שחבל להתעצבן.

דבר שני, אם היית טיפה קורא את מה שרשמתי היית מגלה ש:

א. ביום רביעי, ה-22.4.20 בשעה 15:43 נרשם: "אישית אני תיקנתי מכה די דומה אך ללא צביעה". דהיינו, שהייתה מכת פח זהה בעומקה למכה שפות"ש צילם פה רק ללא קילוף הצבע. ציינתי זאת. זה היה לפני כמה שנים אצל מישהו במרכז שבאמת איני זוכר את שמו אבל עשה עבודה נפלאה. 

ב. אתמול (יום ה'), ה-23.4.20 בשעות הערב נרשם שוב  לאחר ההערה שלך: "התכוונתי שאצלי המכה הייתה דומה אך לא הצריכה צביעה ועקב כך זה סודר ב-PDR אצל מישהו בפ"ת שבאמת איני זוכר את שמו". דהיינו שוב צוין שלא בוצעה צביעה מסוימת. לא טיפסתי על שום עץ ולא התיימרתי להבין בתחום שבסה"כ פעם אחת השתמשתי בשירותיו בעבר. בסה"כ נתתי דעה שנתונה לדיון ובהחלט ניתנת לפסילה או לאישור.

בסה"כ מצופה לשמור על תרבות דיון תקינה וגם אם בן אדם טעה (ואני לא. מקווה שהבנת למה התכוונתי) ניתן לחלוק עליו בדרך יותר מתורבתת מאשר לקשור לו כתרים של טיפוס על עץ, סולמות וכיו"ב.

מאחל לך שבת שלום והכי חשוב: בריאות וחזרה לשגרה!

פורסם

החלפת תא מטען זה פתרון רדיקלי מידי שישר נפסל ע"י בעל הרכב קשישא.

לגבי מה שרשם המשתמש Dotan123: הבנתי את כוונתך שביצעת תיקון דומה אך אצלך לא היה מדובר בתיקון צבע. מכיוון שפה יש פגיעה עמוקה בצע אז זה ירד מהפרק. אם לא הייתה פגיעה בצבע אולי זה היה רלוונטי. תודה על המענה.

מה שרשם משתמש Shellcase זה כנראה מה שיקרה. תיקון אצל פחח לפי השלבים שהוא רשם: לדפוק את המכה, חומר פחחים, שיוף וצבע לכה. פחחות זה ממני והלאה אך אני מאמין שמדובר בעבודה די פשוטה.

יש לכם הערכת מחיר לעבודה כזו? 500 ש"ח פלוס מינוס?

פורסם

דווקא החלפת תא מטען זה פתרון די קל, הכל יושב על ברגים, לפתוח ולסגור.
פחחות דורשת יד ופחח טוב, אם הוא ילך על הזול, זה לא יחזיק.

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...