Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2426 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

עברתי על ההסכם שוב, לא מצאתי סעיף בו ניתנת לחברה הרשות לעשות ברכב כרצונה, וודאי שלא להחליפו.

יכול להיות שההסכמים שונים כאשר מדובר בליסינג תפעולי פרטי.

עריכה אחרונה על ידי Ranis7
פורסם

night driver.

הבחור כותב שהוא בליסינג פרטי, ואתה מסביר לו שהוא טועה, אחרי זה אתה כותב שאתה "לא יודע לגבי פרטי" נו באמת.

מוטב שתשאיר את האשכול לאנשים שיוכלו לתת מידע אינפורמטיבי ומועיל, נראה שאתה עושה בדיוק ההיפך כאן, לא לעניין.

ממה שאני קורא, ההתנהלות נראית לי לא תקינה בעליל, נראה מה יגידו מחברת הליסינג.

בטח ראו שזה פג'ו 3008 אז התלהבו וחרשו אותו קצת - זו המסקנה הלא מלומדת שלי מכל העניין.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)

יובל ידידי, בדקתי שוב אחרי הערתך וכתוב ליסינג תפעולי לרכב יחיד. ליסינג לרכב יחיד אומר שלקח עסקה עם רכב אחד ולאו דווקא פרטי.

עריכה: חברת הליסינג תמרח באיזה סיפור שלא תקין והעובד הוזהר/פוטר ובפועל לא תעשה כלום. אם תחפש תמצא פה אנשים שהתלוננו על רכבים שחזרו מסריחים מסיגריות, דברים שנעלמו וכו'.

לגבי התלהבות, זה לא ה 3008 היחיד שלהם וכבר אין התלהבות אצל העובדים מדגם נפוץ אחרי מספר חודשים על הכביש

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

פות"ש:

השאלה הרלונטית היא - מה אתה רוצה להשיג.

מי שהשתמש ברכב שלך יכול להיות מחברת הליסינג או מהמוסך. אני מהמר על המוסך כי לחברת הליסינג יש מספיק כלי רכב עם דלקן.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
היי לכולם,

לפני כחצי שנה עשיתי עסקת ליסינג תפעולי לרכב יחיד, הרכב קיבל מכה קלה ונשלח לתיקון,

התיקון לקח שבועיים (דבר שהיה תמוה בעיניי אבל לא ייחסתי חשיבות רבה מאחר ואחת ממערכות המכ"מ נפגעה), כשהוחזר לי הרכב ראיתי כי במהלך השבועיים הרכב ביצע נסועה של למעלה מ 600 (!!) ק"מ, אני גר במרכז הארץ והרכב טופל במוסך במרכז הארץ (15-20 ק"מ ממקום האיסוף).

נניח ונסעו אתו לכמה מוסכים לאבחון התקלה, עדיין אני מצפה ללא יותר מ 150 ק"מ ואני נדיב מאוד.

לגופו של עניין:

האם מישהו נתקל במקרה דומה? האם יש לי מה להתלונן/לדרוש פיצוי או מאחר וזה רכב ליסינג הם יכולים לעשות בו ככל העולה על רוחם?

(בכוונה לא מציין את שם חברת הליסינג מאחר ועדיין לא קבלתי מהם תשובות בעניין)

אני נוהג ברכב ליסינג מטעם העבודה כבר כמעט 18 שנים.

לפני שנים רבות, ראיתי שנסעו ברכב כשנמסר לטיפול תקופתי כמעט 200 ק"מ, מאז אני משתדל לדאוג שבמיכל הדלק יהיה רק רבע מיכל כך שלא יוכלו "לחגוג" על הרכב.

בנוסף, אני שומר את כל טפסי מסירת וקבלת הרכב כדי שבמקרה ואחד ונהגי חברת הליסינג יבצע עבירת תנועה עם הרכב שלי - תהיה לי הוכחה שהרכב היה ברשות חברת הליסינג.

פורסם
פות"ש:

השאלה הרלונטית היא - מה אתה רוצה להשיג.

מי שהשתמש ברכב שלך יכול להיות מחברת הליסינג או מהמוסך. אני מהמר על המוסך כי לחברת הליסינג יש מספיק כלי רכב עם דלקן.

אני רוצה לדעת מהחברים פה שמן הסתם לחלקם יש ניסיון בעסקאות דומות, האם זה משהו שקורה ואני אמור "לבלוע" את זה ובניסיון למנוע את זה אולי בפעם הבאה אשקול להכניס את הרכב לטיפולים באופן עצמאי. במידה ומדובר במקרה חריג אדרוש הסברים ופיצוי.

אדגיש, שתנאי העיסקה אומרים שהרכב הינו באחריותי ועליי לטפל בתקלות בעצמי במסגרת האחריות או שלא במסגרת האחריות. אני הוספתי לעיסקה ביטוח מלא מחברת הליסינג (זה לא שיש פוליסה אלא שחברת הליסינג פוטרת אותי מתשלום נזקים "כאילו" יש ביטוח מקיף) ובנוסף הם עושים את הטיפולים השוטפים ואת הטיפול בתקלות כולל רכב חילופי וכו, זה מעין עיסקה תפעולית שנתפרה ללקוחות פרטיים. לכן בעקבות מה שכתבתי כאן ע"כ שהרכב הוא למעשה באחריותי אני חושב שאני לא אמור לאפשר לדברים כאלו לקרות.

פורסם

זה משהו שלא אמור לקרות.

בטח לא בעיסקת ליסינג פרטי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ממה שאני מבין לא מדובר בעיסקה סטנדרטית אלא משהו שנתפר במיוחד.

בלי לקרוא את כל ההסכם אי אפשר לדעת (אם זו עסקה מימונית שהולבש עליה חוזה שירות זה דבר אחד ואם זו עסקת שכירות ארוכת טווח זה סיפור שונה לחלוטין כשבאמצע יש את כל האפשרויות).

פורסם

לא מדובר בעיסקה שנתפרה עבורי אלא עבור לקוחות פרטיים בכלל,

אני חושב שהגדרת את זה היטב, החוזה הוא "החכר מימוני" + חוזה שירות כנספח (לפחות כך מופיע בכותרת ההסכם למרות שלא מדובר בעיסקה שכוללת הלוואה + בלון).

הטיפול ברכב נעשה תחת הסכם השירות, דהיינו אם לא הייתי מוסיף את זה להסכם הטיפול בתקלה היה עליי ובאחריותי, לכן אני רואה את זה כמו שירות שניתן לי ע"י שגריר או כל נותן שירות דומה אחר ובוצע שימוש לא ראוי ברכב.

פורסם

בהחכר מימוני האוטו הוא שלך וזה ממש לא מקובל. זו יותר עסקת מימון מאשר השכרה ארוכת טווח כמו בליסינג תפעולי.

פורסם

היום התקשר אליי מנהל הסניף שהיה אחראי על איסוף הרכב והחזרתו והסביר לי שבעל המוסך נסע עם הרכב בתוך העיר כמה נסיעות מאחר והיה צריך לכייל את המערכת, כשאמרתי לו שאני לא מכיר מערכת שדורשת כיול של 600 ק"מ הוא ניסה להסביר שהרכב גם נסע קודם למרכז של החברה ומשם נשלח למוסך, עשיתי אתו חשבון שכל הסיבוב הזה מדובר על כ 100 ק"מ אם אני נדיב ואין שום היגיון שלצורך הכיול נסעו בו 530 ק"מ נוספים. כשהוא הבין שהוא לא יצליח "למרוח" אותי בהסברים כאלו הוא אמר שמנהל אזור ייצור איתי קשר. בקיצור נראה כי אין הסבר מניח את הדעת אלא פשוט מישהו שהשתמש ברכב כשלו. פשוט זלזול מחפיר

פורסם

תגיש מכתב מעורך דין עם עילה לביטול עסקה ושיפוי. יעלה לך המכתב 300 שקל. ככל הנראה ישפו אותך בפיצוי כזה או אחר בדמות טיפול חינם וכד'. משם והלאה לא בטוח איך זה יתקדם.

מניסיון שלי אלו תמיד המוסכים שחורשים על האוטו בסופש"ים (מקבלים גרושים על הטיפול ברכב, אז זה מכסה להם הוצאות + דלקן חינם). כשקלטתי את זה לאחר הפעם הראשונה, מאז הייתי תמיד מוסר את האוטו ומצלם סרטון מול העובד שאני מוסר לו, שכולל סיבוב מסביב לרכב, כולל הדשבוארד ומד הק"מ, מקריא לו בקול את מד הסלד, מצלם אותו ואומר לו: "אתה נוסע לפתח תקווה, אם יהיו לי כאן יותר מ 12 ק"מ על השעון ביום שתחזיר, תשאיר את האוטו אצלך כי אני לא אקבל אותו בחזרה..."

תמיד זה גרם להם להתרגז ולהתווכח איתי, אבל בסופו של דבר ככל הנראה הם היו מגיעים עם האוטו למוסך ומעדכנים את "החברה" שעל השרלילה הזאת לא יוכלו לחגוג בסופ"ש הקרוב...ומאז שעשיתי זה תמיד עבד.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

מעדיף את זה ושלא ישתרמטו לי על הרכב. שוב, מדבר על נציגי מוסכים שכשהייתי ביהוד תמיד הגיעו לי כל המוזרים / קריפיים / סחאלות עם סיגריה דלוקה בפה בדרך לאוטו שלי ועוד ועוד...לא מדבר על נציגי חברת הליסינג.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תוכן חדש...