Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ברשותי סוזוקי סוויפט שעברה 96 אלף ק"מ אוטומטית שנקנתה לאחרונה, חמש שנים על הכביש. הרכב היה בידיים פרטיות ונסע באיזור הצפון וחיפה (עליות וירידות) ובעיר. שמן הגיר בצבע שחור - סגול כהה כהה וכנראה שלא הוחלף מעולם. (על פי הוראות היצרן בספר צריך להחליף כל 165 אלף! שזה נראה לי לא סביר). הרכב נוסע בסדר גמור, אבל לפעמים מורגשת קפיצה קלה ממש במעבר הילוכים נמוכים. ברצוני להחליף את השמן חלקית. לפי מה שאני יודע כנראה שיש ברכב שמן מקורי של סוזוקי atf-3317 מחיר שלו 140 שח לליטר. בספר כתוב שאפשר להשתמש עם תחליפי mobil 3309 והמחיר חצי -כ70 ש"ח. אני מתכוון להשתמש אך ורק באחד מהשניים האלו אז בבקשה לא להציע משהו אחר. מספר שאילות: 1. האם ההחלפה מסוכנת לגיר במצב שתואר לעיל? 2. האם אני יכול להחליף במקום המקורי ב mobil 3309 כך שיהיה חצי ישן atf-3317 וחצי חדש - mobil 3309 ?במילים אחרות האם יש הבדל בין שני השמנים המותרים לפי הוראות היצרן? 3. אם תיאורטית אני שואב את השמן דרך פתח המדיד האם זה שווה בכמות לפתיחת הבורג מלמטה? או שדרך המדיד אין לי גישה לאגן התחתון? תודה.

פורסם

החלפת שמן תעשה רק טוב לגיר שלך.

 

תמצא כל שמן חליפי שעומד בתקן הזה, ליורול למשל יש אחד שעומד, שנקרא 1100.

 

תרוקן מבורג הריקון באגן השמן של הגיר, ותמלא דרך שרוול המדיד.

Stay Dirty

פורסם

סליחה אך לא ממש הבנתי..

א. אני מתכוון להשתמש רק באחד מהשמנים שציינתי..

האם יש הבדל בניהם? האם זה לא מסוכן לערבב?

האם דרך המדיד יש אפשרות לשאוב את מה שבאגן? (אני לא מתכוון לפתוח את הבורג ללא מוסך) תודה

פורסם

אם שמן מסויים עומד בתקן ובצמיגות הנכונה אין בעיה לערבב. אין מה לחפש קיצורי דרך, פתח אל הבורג באגן, מדוד את הכמות שתצא ותכניס אותה כמות בשמן חדש. זה פשוט וקל ויעשה רק טוב לגיר כמו שאמר אסף.

פורסם

תודה על התשובה שאלתי תיאורטית.. אני לא מתכוון לפתוח בעצמי אבל מבחינה תיאורטית האם המדיד מגיע לאותו שמן באגן?

פורסם

אותו נוזל בדיוק...

אבל אם תכניס צינורית קטנה דרך הפתח של המדיד, אתה תגיע לשמן שבאגן,

אבל לא תצליח להוציא את אותה כמות שתצא לך דרך בורג הריקון.

 

מכיוון שגם ככה מדובר בהחלפה חלקית , דרך הבורג יוצא פחות מחצי כמות .. יש סיכוי שבשאיבה דרך המדיד תצא לך כמות מזערית.

פורסם

היה לי עודף שמן ושאבתי עם מזרק גדול וצינור.. לא היה קשה בכלל..

אם אני אעמיד את הרכב בשיפוע לפני השאיבה אני אצליח לשאוב את אותה כמות לא?

בכל אופן תודה

פורסם

חחח בסדר לא צריך להגזים חח אבל נראה לי שיפוע של כ10 עשרים מעלות לכיוון היכן שהמדיד יתן לי אפשרות לשאוב הכל..

פורסם

לא נגד.. זה חוסך לי מוסך.. לשאוב אני יודע.. להתחיל להרים את הרכב וכו' ולפתוח לא מעוניין.. אבל תודה

פורסם

גם לפתוח את הבורג חוסך לך מוסך וייתן לך שיעור טוב וביטחון עצמי. מה גם שאתה תכניס את הכמות המדוייקת שתוציא אחרי שתמדוד. לרוב למוסך אין הזמן במדידות ולעיתים הם גם מכניסים כמות קטנה מידי או גדולה מידי היות וצריך לעשות את הבדיקה של מיפלבס שמן גיר שהגיר חם בזמן עבודה ואת הסבלנות למדידות האלה תוכל למצוא רק אצלך כי אתה הוא בעל הרכב ומה שבטוח שתעשה את התהליך יותר טוב ויותר מדוייק.

פורסם

על הביטחון העצמי אני כרגע מוותר.. לבנתיים אני רק אשאב.. לפי מה שהבנתי זה בדיוק מאותו מקום..

×
×
  • תוכן חדש...