Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון להיום אני עם רכב חברה (שכולל דלקן), הרכב משמש אותי מהבית וחזור כל יום כ 150 ק"מ (עובד שישה ימים בשבוע)

אם אני מחליט להחזיר לחברה את הרכב ולהתנייד בכוחות עצמי לעבודה אני מקבל 3000 שח כל חודש (חייב לציין שתחבורה ציבורית לא אופציה)

החלטתי בלי קשר לרכב חברה שיש לי, לקנות אאודי קבריולט שנת 2011 עם 90 אלף ק"מ למטרת ההנאה שלי.

השאלה היא האם כדאי לי להתנייד עם האאודי כל יום לעבודה ולהחזיר לחברה את הסקודה, או להשאר עם הסקודה ולהשתמש באאודי לסופי שבוע?

השאלה מתייחסת לכדאיות כלכלית.

העדפה שלי זה לנסוע כל יום עם האאודי ולהחזיר לחברה את הסקודה, אבל חושש מעלויות וירידת ערך גבוהה לאאודי.

בסופו של יום כולם זורקים ז#ן על כולם בכביש. רק שהז#ן של האוטובוס גדול יותר.
פורסם

אתה חושש מירידת ערך של הרכב שתקנה, אבל לא חושש מנסיעות יום-יומיות דיי רבות בו (לצרכי עבודה ובטח נסיעות נוספות).

תוסיף גם ירידת עדך עקב ק"מ רב וגם טיפולים ואולי גם תיקונים (לאאודי, כן ?) ותגיע לתשובה לשאלתך לבד.

alfa 156 2.5.

פורסם

מדובר על 50 אלף ק"מ בשנה? אתה תשלם את אלפיים שקל בחודש רק דלק, בנוסף לבלאי מאוד מואץ לרכב.

סביר להניח שישתלם יותר להחזיק את שני הרכבים ביחד.

פורסם

זה 900 ק"מ בשבוע, כמעט 4,000 בחודש, נגיד 45,000 בשנה (אחרי חופשים וחגים).

אישית, לא הייתי עושה נסועה כזו באאודי בת 8 שאני משלם את התחזוקה שלה.

רק עלויות הדלק בהנחה שהאאודי עושה 1:12 וליטר דלק עולה 6.5₪ יהיו מעל 2,000₪ לחודש, וזה בלי לחשב שום דבר אחר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אם אני נשאר עם שני הרכבים אני אוציא על האודי עלויות כוללות של 2000 בחודש.

כשאני מחזיר לחברה את הרכב אני מקבל 3 אלף ועוד האלפיים שאני אמור להוציא על האאודי זה 5 אלף שגם ככה הייתי מוציא אותם כל חודש בהנחה והיו לי שני רכבים.

השאלה עכשיו אם לא כדאי לי לנסוע כל יום עם האאודי כי יש לי 60 אלף בשנה רק לבזבוז על הרכב,

נגיד 2000 דלק, נשאר לי 3 אלף לטיפולים וירידת ערך כל חודש זה לא המון? לא שווה לי להחזיק רק את האאודי ולהנות ממנה כל יום?

פורסם

תראה אני בהתחלה רציתי לרשום לך לוותר על הרכב חברה, אבל אז עשיתי חישוב דלק שיוצא 2000+ , ירידת ערך ותחזוקה ואתה עובר בקלות את ה 3000, שאגב אני מאמין שהם 3000 ברוטו ובנטו אתה תראה פחות (?)

ככה שהאופציה השניה היא להשאיר את האאודי לסופשים, וכך לשמור על רכב במצב חדש שאתה נהנה בכל פעם שאתה יוצא איתו מהבית, תחזוקה קצת יותר נמוכה (קצת כי יש בלאי של זמן בכל מקרה על רכיבים ולפעמים יותר) וביטוח דרך אחת מהחברות החדשות (לאו קוסט) כשאתה מתחייב לא לנהוג באמצע השבוע לדוגמא, יכול להיות מצויין.

Miata ND2

פורסם
אם אני נשאר עם שני הרכבים אני אוציא על האודי עלויות כוללות של 2000 בחודש.

כשאני מחזיר לחברה את הרכב אני מקבל 3 אלף ועוד האלפיים שאני אמור להוציא על האאודי זה 5 אלף שגם ככה הייתי מוציא אותם כל חודש בהנחה והיו לי שני רכבים.

השאלה עכשיו אם לא כדאי לי לנסוע כל יום עם האאודי כי יש לי 60 אלף בשנה רק לבזבוז על הרכב,

נגיד 2000 דלק, נשאר לי 3 אלף לטיפולים וירידת ערך כל חודש זה לא המון? לא שווה לי להחזיק רק את האאודי ולהנות ממנה כל יום?

אני מניח שה-3,000 זה ברוטו. כלומר בנטו ישאר לך הרבה פחות. סביר שאפילו פחות מ-2,000 לחודש.

השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא האם ההוצאות הנוספות שיהיו לך על האאודי מתוספת של 45,000 ק"מ בשנה (ירידת ערך נוספת, טיפולים ותיקונים נוספים) תהיינה גבוהות מההפרש בין התוספת האמיתית לנטו להוצאות הנוספות על הדלק. מאחר ורק 3 טיפולים נוספים בשנה, וסט צמיגים נוסף כל שנה וחצי (המקרה הטוב) יהיו כ-3,500 שקל לשנה - קשה להאמין שיהיה לך משתלם לנסוע את כל הנסיעות האלה עם האאודי.

פורסם

הנטו שלו יגדל בערך ב-3000 שח, כי גם השווי מס שהוא משלם עכשיו לא יהיה, זה הסדר גודל המקובל בנטו לרכב חברה, אפילו קצת יותר (תלוי ברכב ובעוד כמה פרמטרים אבל זה לא פחות מ3000 נטו). תמשיכו מכאן :)

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אני החזרתי רכב חברה בשביל סכום דומה, אך בנסועה כוללת של כחצי ממה שאתה מתאר רק בנסיעות עם הסקודה.

ללא ספק במצבך הייתי נשאר עם רכב החברה, מעבר לעלויות הנלוות שקודמיי העירו את תשומת ליבך עליהן (החלפה בתדירות גבוהה יותר של צמיגים, טיפולים, דלק ועוד) ערך האאודי יישחק מאוד בגלל הנסועה-תוך 3 כשנתיים וחצי תחצה את קו ה-200k ק"מ ותצטרך להוריד משמעותית במכירה.

זה לדעתי מהמקרים המובהקים הבודדים שכדאי להישאר עם רכב החברה

פורסם

הגיע הזמן לחפש דירה חדשה (רכישה או שכירות - בהתאם לארעיות או קביעות המצב).

כנראה שאתה מבלה כל יום 2-3 שעות על הכביש, לא רצוי מהרבה בחינו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני הייתי קונה את האודי לנסיעות פרטיות בסופ"ש רק בשביל הכיף, וחורש את רכב הליסינג ביום יום וסידורים.

פורסם

אני בספק אם האודי המדוברת תחזיק מעמד בק"מ כזה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

רכב צמוד עולה באיזור ה 3000 נטו (יותר מזה בד"כ), לא ברוטו.

כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם

הסכום הנטו המדויק שאקבל מהחברה הוא כ 3200 שח נטו וזה לאחר בדיקה עם חשבת השכר אצלנו, אתם צודקים לצערי אני אאלץ להמשיך עם הרכב חברה שלי כדי לא לטחון את האאודי בבלאי וקילומטרים, עד שאמצא עבודה קרובה לבית (ירושלים)

• תוכן חדש...