Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב מאבד מים בקצב די איטי כבר זמן מה. אני עוקב באופן קבוע אחרי מפלס המים והשמן ושמתי לב לזה בחודש האחרון.

נוזל הקירור יורד מקו הMax לקו הMin במיכל העודפים לאחר כשבועיים בערך. קצב די איטי.

חיפשתי נזילות ולא ראיתי. הרדיאטור לא נוזל (לפחות לא בבדיקה שהרכב מונע, לא בדקתי בלחץ).

לא ראיתי גם נזילות מצינורות הקירור והם כולם הוחלפו בשנתיים האחרונות כולל הצינור שמתחבר לרדיאטור החימום שגם הוא חדש.

משאבת המים הוחלפה בטיפול הטיימניג לפני כשנה וחצי+-.

החשד היחיד שלי הוא אטם ראש מנוע. תופעה די נפוצה לאחר כל כך הרבה שנים במנועי הTU. מה שכן מפלס השמן לא זז, לא למטה ולא למעלה.

גם במים לא הצלחתי לאתר שמן, ובשמן עדיין לא ראיתי את תופעת ה"טחינה".

אני קופץ למוסך השבוע או בשבוע הבא אבל רציתי לשאול אולי יש למישהו עוד כיוונים?

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

צריך לבצע בדיקת לחץ למערכת הקירור וממש לא מחייב שהבעיה בראש המנוע- אין לפחות כרגע לפי תיאורך התערבבות של נוזל הקירור עם שמן המנוע.

רדיאטור (בחיבורים מלמעלה או בפינות למטה), טרמוסטט/פלאנצ' מים כזה או אחר

אפרופו רדיאטור- היה לי סיפור דומה בדייהטסו אפלאוז,לא היו שום סימנים מקדימים למעט איבוד נוזל קירור בכמות קטנה והסיפור התגלה בהתנעה אקראית,שבה כל נוזל הקירור נשפך מלמטה בפתאומיות- מזל שזה קרה בחנייה ולא באמצע נסיעה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם אין לך סימני מים בשמן או בועות במיכל העיבוי, זה לא אטם הראש.

כנראה יש נזילה קטנה שצריך בדיקה בלחץ כדי למצוא.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא מחייב שתראה סימני נוזל קירור בשמן או בועות בעודפים - יכול להיות סדק קטן בראש שממנו נוזל הקירור עובר לצילינדר ונשרף.

גם בדיקת CO או לחץ הפוך לא תמיד יתנו תוצאה אמינה ב100% כי לרוב זה קורה תחת עומס או מנוע חם מאוד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

במצב כזה אתה לא אמור לראות עשן לבן מהאגזוז?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם יש דליפה קלה מאוד לכיוון אחד הצילינדרים ייתכן ועבור השריפה בצילינדר זה עדיין מצב סביל אז לא ייראה עשן וגם האדים לא כל כך ייראו מהאגזוז שהמנוע כבר חם. תיתכן גם פריצה שהזליגה היא כלפי חוץ ראש המנוע בחיבור בין הבלוק לראש כלומר פריצה באטם. בכל מצב כדאי כעת להתחיל בבדיקת לחץ למערכת הקירור ואם לא תאותר נזילה אז בדיקת לחץ הפוך למנוע.

פורסם

אגש למוסך בתקווה בימים הקרובים לבדיקה מעמיקה יותר.

פתחתי גם את הפקק של השמן על הראש ולא ראיתי סימנים רעים, אבל לא כדאי להסתכן.

פורסם (נערך)

עידכון.

ביקרתי במוסך. כשהרכב הורם על ליפט אפשר היה לראות סימני נזילה שמקורם מהכניסה התחתונה לרדיאטור החימום. הבאנד שם לא היה מהודק מספיק (אפשר היה לשחק עם הצינור חופשי) וזו אשמתי (החלפתי את הצינור לפני כמה חודשים)...

לזהות את הנזילה הזו אם זה באמת המקור בלי ליפט היה קשה מאוד.

זה מסתדר עם קצב איבוד המים האיטי ועם העובדה שלא הצלחתי להבחין בנזילה כשהאוטו עומד.

בכל מקרה אני עדיין לחוץ וחרד אז אמשיך לעקוב אחרי מפלס המים. יומיים לפני זה כשמילאתי מים פתחתי את שסתום הלחץ כדי לראות שאין אוויר ולא חסר מים אז אני עדיין חושש שהסימנים שראינו הם בכלל מים מלפני יומיים שנשפכו והגיעו עד לשם.

מקווה שאני סתם חרד, הבאנד היה משוחרר בוודאות ונראה שמסלול הנזילה התחיל משם.

אמשיך לעקוב

עריכה אחרונה על ידי farkash7

• תוכן חדש...