Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2746 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי שלושה כלי רכב כלל לא חדשים. שלושתם מיצרנים מערב אירופאים שונים. שלושת היצרנים מעל 100 שנים בייצור כלי רכב ומשלוש מדינות שונות - גרמניה, צרפת, איטליה.

אני פדנט ומתייחס בקפדנות לאחזקת כלי הרכב שברשותי, החל מבדיקת מפלס שמן ונוזל קירור כל שבוע ועד תחזוקה מחמירה מעבר להוראות יצרן. אני גם מבין כלל לא רע באחזקת כלי רכב.

אני בן אדם רציונלי. לא מאמין בעל טבעי או בתפישה הזוייה שלרכב יש "נשמה" או "נפש".

על רקע זה נראה לי ממש מוזר ולא הגיוני רצף של ארועים שקרה לי בשנה האחרונה בהתרחשויות שונות ולא קשורות בשלושה כלי הרכב שברשותי.

לפי הגיון פשוט לא ברור לי כיצד תקלות שונות שארעו , שמסיבות שונות לא רצתי / רציתי לתקנן באופן מיידי, פשוט חלפו ועברו והמכוניות חזרו לתפקד היטב ללא שריד וזכר מהתקלות.

להלן פירוט:

1. רכב בן 15 משפחתי , ממותג די לא נחשב, מנוע 1600 אוטומט. לפני שנתיים נדלקה נורה "בדוק מנוע". התייעצתי במוסך מקצועי. בדקו במחשב אבחון מקורי והדיאגנוסטיקה - ממיר קטליטי לא יעיל. לא בעיית חיישנים. יש להחליף ממיר. העלות די גבוהה. ביקשתי לאפס התקלה.

בוצע - חזרה אחרי חודש. משכתי. הרכב נוסע היטב , לא מעשן.

לאחר מעל שנה, עם נורה דולקת, הגעתי למוסך כללי - מומלץ מספר 1 פה בפורום לרכבים מתוצר זה לטיפול גדול, תיקון מספר ליקויים והעברת טסט.

ביצעו הכל באופן נהדר. איבחנו את בעיית הנורה באופן זהה עם הצעת פתרון דומה (החלפת ממיר).

לאחר הטיפול והתיקונים איפסו נורה והעבירו לי טסט. אמרו שלא תיקנו לבקשתי את הבעייה ואכן כבר שלקחתי את הרכב הנורה מייד נדלקה. המשכתי לנסוע.

וכאן ההפתעה... לאחר כשבועיים נכבתה מנורת "בדוק מנוע". (היא לא נשרפה, דולקת בפתיחת מתח). מאז 10 חודשים והתקלה כבר לא חוזרת. מוזר...

2. רכב בן 16 ממותג דווקא יוקרתי ונחשב אך הדגם הספציפי נתפס כלא מוצלח ולא אמין.

לאחר כמה חודשי בעלות עם נסועה נמוכה הבחנתי בירידה משמעותית במפלס נוזל הקירור במיכל העודפים. בבחינה חזותית לא אבחנתי כל נזילה. כל פעם השלמתי מפלס.

הליך זה חזר מספר פעמים עם השלמת מפלס אפילו של ליטר שלם בפעם אחת בלי שהרכב כמעט נסע.

לפתע, לפני מספר חודשים נעצרה ירידת המפלס. מאז חלפו 5 חודשים והמפלס נשאר קבוע ולא יורד במילימטר למרות המשך שימוש ברכב. מוזר...

3. רכב מודרני יותר . בן 6 . נסע היטב ללא תקלות והגיע ל - 150,000 ק"מ. לפתע במהלך נסיעה איטית אבדן כוח וקרטוע ומייד צפצוף אזהרה, נדלקות נורות - ESP, בדוק מנוע, ועוד כמה נורות אזהרה .

עצרתי בצד. דימום מנוע. המתנה קצרה. התנעה. שוב הכל חזר - שלל מנורות ומנוע מגמגם. במזל למצבר מתג מקורי לניתוק מהיר. ביצעתי ניתוק וחיבור מחדש. התנעה - הפעם המנוע עובד חלק ורק מנורת "בדוק מנוע" וכיתוב תואם בצג. לפחות נעלמו כל שאר המנורות האדומות. המשכתי לנסוע עם כוונה להגיע למחרת למוסך המקצועי.

לאחר שעות מספר בהתנעה מחודשת - הכל פיקס. שום חיווי תקלה.

מאז נהגתי כאלף קילומטרים וכשבועיים ללא כל סימן חריג והרכב נוסע היטב.

אז האם הכל הגיוני? איך תקלות שונות הסתדרו היטב ולאורך זמן ללא כל פעולה מצידי? קצת מוזר.

לאיזון התמונה עלי לציין שאכן היו לי גם תקלות כאלו ואחרות בחלק מהמכוניות הללו שחלפו רק לאחר תיקון הולם במוסך שכלל איבחון והחלפת חלפים.

פורסם

רכב ראשון , כנראה היה תדלוק של דלק לא איכותי חד פעמי.

רכב שני, נזילות מים לעיתים נעצרות זמנית בגלל הווצרות מעיין שכבת קורוזיה במקום של הנזילה. צפוי שאיבוד הנוזל קירור יתרחש שוב מתישהו. כדאי לבדוק הייטב האם רואים את הסימנים של הנזילה שהייתה.

רכב שלישי, מגע חשמלי רופף, אולי אפילו במתג ניתוק המהיר. התופעה עלולה לחזור.

• תוכן חדש...