Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2749 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שני דברים שתהיתי לגביהם לאחרונה -

אני רואה הרבה חובבי דיטיילינג שאומרים שהם לעולם לא יקנו יותר רכב שחור, משום שרואים עליו כל שריטה, כל שפשוף, כל נזק שנגרם משטיפה, כל סווירל מארק וכו'. שזה סיוט לכל דיטיילר חובב .

מצד שני - רכב שחור הוא התצוגה הטובה ביותר של דיטיילינג שאפשר, הוא מציג פינישים של שמפואים, ווקסים, אוטמים, פולישים בצורה הכי בוהקת שאפשר. אין ברק יותר גבוה מזה של רכב שחור מטופח כהלכה.

אישית, אני מאד חובב רכב בצבע שחור. מה אתם חושבים?

שאלה נוספת - האם עקרונית עדיף לרחוץ רכב פעם בחודש, למשל, או פעם בשבוע, משום שקשה מאד להימנע מנזקים לצבע הרכב בזמן שטיפה. כל שטיפה עלולה ליצור סווירל מרקס. האם עצם זה שאנו מטפחים את הרכב ושוטפים תכופות, באופן שבועי, בסופו של דבר לא גורמת יותר נזק מתועלת? בזמן האחרון אני מרגיש שאם הייתי שוטף את הרכב הרבה פחות פעמים, הצבע שלו היה במצב יותר טוב. האם אנחנו עצם השטיפה השבועית לא נכנסים למעגל של שטיפות מרובות-סווירל מאקס-פוליש באופן תכוף יותר?

פורסם

מניסיון שלי, השחור צבע יפה, באמת אחד היפים לרכב, אבל הבעיה היא בשמירה על הניקיון.

5 דקות אחרי שטיפה כבר רואים שכבה דקה של אבק על הצבע, וכמו שרשמת, כל שריטה קטנה הרבה יותר בולטת מאשר למשל על רכב בצבע לבן.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הייתה לי פנדה שחורה, אכן שריטות ואבק ניראים בצורה בולטת יותר, צד שני כשהרכב נקי הוא הותן ברק ומראה שאין בצבעים אחרים.

הבעיה שאם תשטוף אחד לחודשתסיע עם רכב מלוכלך ולא תהנה מיתרונות הצבע.

לדעתי אחת לשבוע זה בסדר גמור וכך עשיתי.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

סיוט שכזה שאחרי שעה רואים שכבת אבק על הרכב,זה צבע המצריך נקיון של פעם בשבוע חובה.

לפדנטים כמוני, אני מתרחק מאש מהצבע הזה.

פורסם

עזבו אבק, אני מפחד משמירה על הצבע שלא ידהה. אני מקווה שהצבע ברכב שלי יישמר (פעם ראשונה עם רכב שחור). זה יפה, אין מה להגיד.

אבל אני ממש חושש לאורך חיי הצבע למרות שאני אשתדל לשמור ולמרוח תמיד שכבת הגנה.

מעניין אם יש כאלו שהצליחו לשמר את הצבע המקורי למשך 10 שנים בלי שהוא ידהה ולמרות שהרכב חשוף לשמש הישראלית.

פורסם
עזבו אבק, אני מפחד משמירה על הצבע שלא ידהה. אני מקווה שהצבע ברכב שלי יישמר (פעם ראשונה עם רכב שחור). זה יפה, אין מה להגיד.

אבל אני ממש חושש לאורך חיי הצבע למרות שאני אשתדל לשמור ולמרוח תמיד שכבת הגנה.

מעניין אם יש כאלו שהצליחו לשמר את הצבע המקורי למשך 10 שנים בלי שהוא ידהה ולמרות שהרכב חשוף לשמש הישראלית.

נראה לי אפשרי אם מורחים אחת לתקופה ווקס נורמלי ואיכותי או אוטם צבע וגם כל הזמן שמים אוטמי צבע/ווקסים מהירים.

פורסם

אצלי במקרה שני הרכבים במשפחה כרגע בצבע שחור

זה היה תוצאתי כי הרכבים נקנו משומשים והצבע לא היה פקטור בבחירה.

שרכשתי את הרכב שלי (השני הוא למעשה של אשתי) עשיתי טיפול מקצועי כולל איטום צבע.

משתדל לשטוף לעתים קרובות (יחסית) בערך פעם בשבועיים בחורף פחות :wink:, בסוף השטיפה שם חומר שנותן ברק.

בינתיים זה מחזיק לא רע, ושהאוטו נקי הוא נראה ממש טוב

אבל היום למשל הגשם בוץ שירד ממש בולט על הרכב :?.

לסיכום אני הייתי הולך על - ברכה :lol:

אין החותם מעיד על גיסתו

פורסם

אחרי נסיון עם צבע כהה, עברתי ללבן בעיקר או צבעים בהירים.

שחור קשה לתחזק, רואים כל לכלוך ולמי שאוהב רכב נקי - זה כואב בלב

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...