Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הכי טוב מבחינת שמירה על הקלאץ' לשחרר אותו בסל"ד סרק ורק אחרי הצמדה מלאה לתת גז אבל זה לא מעשי ביום יום, זינוק בשיטה כזאת יוצא מאוד איטי.

הפשרה היא לשחחר תוך העלת סל"ד עד 1200-1300 ולא יותר מזה.

אז בעצם זה כן שומר יותר על הקלאץ׳ אם משחררים אותו לאט ללא שימוש בגז?

אם אתה מספיק עדין, בכל רכב אפשר להתחיל בנסיעה במישור ללא גז גם בהילוך חמישי.

מערכת הזרקה מודרנית מרגישה כשסל"ד יורד המנוע הולך להיכבות ומוסיפה גז לבד כדי לייצב אותו על סרק בחזרה. עקב כך אם משחררים את המצמד מאוד מאוד לאט המנוע לא יכבה. לא מעשי ביום יום אבל אפשרי.

להתחיל נסיעה בחמישי ללא שימוש בגז? אין מצב! :-o

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם אתה יכול ללא גז לשחרר את הקלאץ' מספיק מהר ולא להחזיק אותו בנקודת חיכוך יותר מידי זמן וגם האוטו לא ירעד לך, אז כן במצב הזה השחיקה של הקלאץ' תהיה מינימלית.

לגבי זינוק ללא גז בהילוך חמישי, תאמין לי שזה אפשרי. נסיתי. אפשרי להזיז את האוטו מהמקום ולצבור מהירות של כמה קמ"ש כל עוד אתה לא משחרר את הקלאץ' לגמרי. כשאתה משחרר אותו לגמרי, יכול להיות שהמנוע יכבה כי הסל"ד יהיה נמוך מידי. זה לא יקרה בזינוק עצמו.

בוא נעזוב את השטות הזאת ונחזור למושא השירשור :-)

פורסם

התחלת נסיעה בשאיפה היא כמה שפחות זמן להחזיק את להחזיק את המצמד. נניח בפקק בעליה מתכון רע מאוד להתחממות הפקק במידה וכל השמן גולשים 5 סנטימטר.

בגדול די אמרו את זה אבל זה תלוי בדרך כלל במנוע בזמינות מומנט בסלד נמוך. אבל יש עוד פרמטרים כמו נגיד רכב עם הילוך ראשון קצר או ארוך גם יכול להשפיע משקל הרכב כמובן.

טיפה פחות קשור אבל קלאץ שגבוהה מידי או קשה מידי או גם וגם מקשה מאוד על התחלת הנסיעה במקומות צפופים

מסרב לחתום:evil:

פורסם
אז בעצם זה כן שומר יותר על הקלאץ׳ אם משחררים אותו לאט ללא שימוש בגז?

:-o

זה מה שמשתמע מחלק מהתשובות כאן. ואני בכלל לא בטוח שזה מבוסס.

הרי בלי גז השילוב נמשך יותר זמן ואינטואיטיבית לא נראה לי שגז במידה מגביר את הבלאי.

פורסם

מסכים עם ההיגיון שלך, גם לי זה נשמע יותר הגיוני שדווקא שימוש בטיפה גז יפחית את הבלאי.

אני חושב שבכל מקרה זה לא יהיה אסון גדול אם תתן קצת גז, כשבדקתי באינטרנט ובסרטוני נהיגה ביוטיוב זה היה נראה שכמעט כולם נותנים מעט גז בהתחלת הנסיעה, יכול להיות שזו ההמלצה הרשמית היות שיש רכבים שזקוקים לזה אז מעדיפים ללכת על בטוח , אבל אני משער שגם אם יש הבדל מבחינת בלאי הוא צריך להיות די מינימלי ולא קריטי במיוחד.

פורסם

אתם מנסים להגיע לאיזה תשובה חד משמעית, אבל אין כזאת - כי כל זינוק הוא שונה ואי אפשר לנרמל את זה מעבר ל'פחות חיכוך=פחות בלאי'.

זנק רגיל, אל תתן מלא גז כשהקלאץ' לא משוחרר עד הסוף, אל תשב ברמזורים עם רגל על הקלאץ' אם אתה לא חייב. תעביר פחות הילוכים (למשל, בלימה לפני רמזור - אפשר להוציא לניוטראל ולבלום עם הבלמים, בתנאי שיש לך את היכולת הטכנית והקוגנטיבית לשלב מהר להילוך הנכון ברגע שהרמזור יתחלף).

יש עוד המון דברים קטנים שיאריכו את חיי המצמד שלך, אבל כולם סובבים סביב פחות שימוש, כי שלא משתמשים במצמד הוא לא נשחק - בשביל זה צריך לתכנן את הנסיעה ולהיות קשוב לסביבה שלך.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
תעביר פחות הילוכים (למשל, בלימה לפני רמזור - אפשר להוציא לניוטראל ולבלום עם הבלמים, בתנאי שיש לך את היכולת הטכנית והקוגנטיבית לשלב מהר להילוך הנכון ברגע שהרמזור יתחלף).

.

ברצינות? אותי דווקא לימדו שלקראת האטה ו/או עצירה לקראת רמזור או כל דבר מתוכנן דווקא כן מורידים הילוכים בהדרגה (עם שימוש קל בבלם אולי) עד להילוך שני ועצירה.

תמיד אמרו לי שאוי ואבוי להוציא לניוטרל ופשוט לבלום, למרות שזו הדרך הכי קלה ונוחה לעצור את הרכב, שזה גם לא הכי בטיחותי אבל בעיקר שוחק את הבלמים בצורה קשה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אם אתה רוצה לשמור על המצמד, תעצור רק עם הבלמים.

אם אתה רוצה לשמור על הבלמים, תבלום עם המנוע.

לדעתי, אם אתה רוצה לנהוג בצורה יעילה בלי להתחשבן על כל מיני שטויות כדי לנסות להאריך חיים של חלק מסויים על חשבון אחר, בלום עם הבלמים בשילוב הורדת הילוכים. צא מהמקום עם מעט גז בשחרור המצמד כי אין באמת סיבה למרוח את זה ולעכב את הנהגים האחרים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני מוריד הילוכים בעת בלימה רק אם אני צריך להאט נניח מ 70 קמ"ש (הילוך 4) ל 30 קמ"ש (הילוך 2) ולהמשיך לנסוע.

אם בסיום הבלימה יש עצירה מוחלטת, מתגלגל בהילוך הנתון עד שהסל"ד יורד ל 1300 בערך - קלאץ' - ניוטל - שחרור קלאץ' והמשיך עם הבלמים בלבד עד לעצירה מוחלטת.

בכל מקרה, אין דבר כזה בלימה עם הקלאץ'. תשתדלו לא להרים קלאץ' במצב בו מהירות המנוע נמוכה יותר ממהירות הגיר בהילוך אליו ירדתם, אז בעת חיבור הקלאץ' המנוע עולה בסל"ד. התאימו את סל"ד המנוע בעת השילוב. אחרי שהקלאץ' מחובר, עוזבים את הגז - הרכב בולם. מעט. זה מצב נורצאלי בו שום דבר לא מתבלה מעבר למה שצריך.

פורסם (נערך)

לצורך העניין אתה מוריד מ 4 ל 2 ישירות או שאתה מוריד מ 4 ל 3 ואז 2 במצבים האלו?

וברוב המקרים אין אפשרות להיות בשאנטי ולהתגלגל לי בזמן שאני בהילוך חמישי או רביעי עד שהסל״ד יורד לו מתחת ל 1300 כדי לרדת לניוטרל, צריך להאט ולהשתמש בבלמים עוד מראש אחרת תצטרך לבלום חזק יותר בבת אחת אם תחכה יותר מדי.

ובלי קשר buki גם בשיטה שלך יש שחיקה מואצת לבלמים כי בתכלס אתה לא מוריד הילוכים בכלל לקראת בלימה.

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם

אני שאני מתחיל נסיעה שהמצמד לחוץ נותן גז

בקטנה מרים את המצמד לנקודת החיכוך ומאז נותן יותר גז ומשחרר יותר את המצמד, שמעביר הילוך לוחץ על המצמד מעביר את ההילוך נותן גז מרים לנקודת החיכוך נותן יותר גז ומשחרר יותר מהמצמד.

באופל הישנה שלי הרכב הגיע ל140 אלף ללא החלפת מצמד (רכשתי את הרכב על 100 אלף שבספר טיפולים לא היה רשום החלפת מצמד, התכוננתי להחליף אותו כי 100 אלף זה די הרבה ולא ידעתי מי נהג על הרכב אבל המצמד החזיק)

ברנו שלי כיום 0.9 שרכשתי אותה לפני שנה על 50 אלף וכיום היא על 80 אלף מתנהג אותו הדבר ולבנתיים בלי עין הרע לא מרגיש הבדל המצמד משרכשתי אותה להיום.

פורסם

אז אתה פעמיים מפמפם גז גם בתחילת נסיעה ואפילו בהחלפת הילוך? זה לא קצת מתיש תגיד?

וגם לי יש 0.9 של רנו, מנסיונך הרכב לא מתחיל נסיעה מספיק טוב ללא התערבות בדוושת הגז?

פורסם

נסעתי שנתיים על כזה. הוא מנוע קטן ואין לו הרבה כח בסרק לכן כדאי לתת קצת גז לפני שאתה משלב קלאץ' בתחילת נסיעה.

לעניין המתיש, עם הזמן זה יהפוך לטבע שני ולא יצריך תשומת לב מצידך ועדיין, אם אתה מבלה הרבה בפקקים אז הוא לא אופטימלי מבחינת הנוחות.

פורסם
וברוב המקרים אין אפשרות להיות בשאנטי ולהתגלגל לי בזמן שאני בהילוך חמישי או רביעי עד שהסל״ד יורד לו.

אם מדובר בהאטה לקראת עצירה, בדרך כלל אפשר פשוט להתחיל להאט יותר מוקדם. אין סיבה למהר לעצור. להיפך!

בכל אופן, כל הדיבור הזה על גלישה לעצירה בהילוך סרק מיותר. בזמן האטה עדיף להישאר בהילוך, ורצוי בהילוך שבו יש כוח זמין לכל מצב שלא יהיה. גם בעצירה עדיף להישאר בהילוך ראשון עד שיש "כיסוי" מאחורה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
נסעתי שנתיים על כזה. הוא מנוע קטן ואין לו הרבה כח בסרק לכן כדאי לתת קצת גז לפני שאתה משלב קלאץ' בתחילת נסיעה.

לעניין המתיש, עם הזמן זה יהפוך לטבע שני ולא יצריך תשומת לב מצידך ועדיין, אם אתה מבלה הרבה בפקקים אז הוא לא אופטימלי מבחינת הנוחות.

את הקצת גז אתה נותן בנקודת החיכוך של הקלאץ׳ או כשהקלאץ׳ לחוץ עד הסוף עוד לפני שמרימים את הרגל ממנו?

כשאמרתי מתיש התכוונתי לשיטה של רז שלוחץ פעמיים על דוושת הגז, גם כשהמצמד לחוץ לגמרי וגם כשהוא מרים אותו בנקודת החיכוך הוא לוחץ שוב על הגז. ללחוץ על גז פעם אחת זה לא נורא אבל פעמיים בפעולה אחת של הרמת המצמד (כולל בהחלפות הילוכים) זה נשמע לי קצת מוגזם.

• תוכן חדש...