Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

קיבלתי אאודי A3 2013 לפני כשבוע והמצב שלה לא טוב. לפני שאני יוצא למסע דיטיילינג מפרך, אצטרך לעשות כמה תיקוני צבע ופחחות ואשמח לעצתכם בנושא. אשמור את התמונות לסוף, כי הן די גדולות.

מהבנתי בתחום כל תיקון בין אם גדול או קטן מצריך פירוק של הפאנל המדובר וצביעה של כולו. לקחתי מספר הצעות מחיר ממקומות בעיר מגוריי (פתח תקווה):

1. המקום הראשון היה די פלצני, והציע צביעה של כל הפאנלים פרט לגג וצביעה כדי שזה יהיה מושלם - 7,000 ש"ח כולל מע"מ.

2. המקום השני היה קצת עממי יותר, עם אנשים מבוגרים שנראים די מקצועים בתחום ועם המון ניסיון ועל פניו נראים באמת טובים שלא מחפשים לעקוץ יותר מדי. הבחור המליץ לי שאין טעם לצבוע כל פאנל, והשריטות הקטנות והתיקוני צבע הקטנים יכולים להראות פחות נורא עם קצת פוליש וטאצ'אפ. הוא המליץ לצבוע את כנף ימין אחורית (איפה שרוב הנזק), כנף ימין קדמית (כולל תיקון הפח גם בדלת) ואת הבאמפר הקדמי. סה"כ 2,500 ש"ח.

3. המקום השלישי גם יחסית נראה מקצועי, אבל העובדה שהם עובדים עם חברות ביטוח קצת גרמה לי לחשוב פעמיים על המקצועיות שלהם. בכל אופן הצעה דומה למקום השני רק שהיא 4,600 ש"ח.

אני לא רוצה להשקיע יותר מדי ממה שצריך, ולכן אני מתייעץ פה. לדעתי ההצעה השניה נראית לי הכי אטרקטיבית והוגנת, משום שהיא באמת לא מוגזמת מדי ומכסה את רוב הנזק ומכינה את האוטו לפוליש שכנראה יוריד גם את שאר הנזק שלא יתוקן. המחיר נראה לי מאוד סביר גם, מחיר שאין לי בעיה להשקיע.

אשמח לעזרתכם בנושא ועוד הצעות!

להלן הנזקים:

1. נזק בכנף ימין אחורית שנגרם לצערי על ידי תוך התעסקות עם מכונת פוליש (לא אפרט):

IMG_0265.jpg

2. שריטה של בן אדם קנאי ועלוב (כנ"ל באותו פאנל):

IMG_0266.jpg

3. באמפר אחורי שרוט לגמרי:

IMG_0267.jpg

4. באמפר קדמי שרוט לגמרי:

IMG_0258.jpg

IMG_0259.jpg

5. שתי מכות שדורשות יישור:

IMG_0261.jpg

IMG_0262.jpg

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)

הנזק הכי גדול הוא גם בחלק הכי בעיתי לצביעה, הכנף שאחורית שלא ניתנת לפירוק. זה אומר שצריך לפרק את הטמבון האחורי, פנס, חלון אחורי הקטן בצד, ולשייף ולצבוע את כל החלק עד המכסה מנוע ולהכניס את כל הרכב לתנור(לא רצוי). חשוב להבין שצביעה במוסך פחחות ישראלי ממוצע לא מתקרבת מבחינת איכות לרמת צביעה במפעל. אם אתה יכול להמנע מצביעה, בין אם לעשות פוליש או כל שיטה אחרת לשיחזור מראה טוב של הצבע אז תנסה את זה קודם.

לגבי חלקים שמתפרקים בפשטות, כמו הטמבונים - אפשר לעשות פירוק וצביעה ללא דאגה.

לסיכום: לצבוע את 2 הטמבונים (פירוק מלא, שיפוץ, שיוף מלא, תנור, הרכבה). דלת ימנית לתקן עם PDR (אם אפשר). כנף ימנית אחורית לנסות כל דרך אפשרית לתקן ללא צביעה. כל שאר החלקים - פוליש.

עריכה אחרונה על ידי Alf3

פורסם
הנזק הכי גדול הוא גם בחלק הכי בעיתי לצביעה, הכנף שאחורית שלא ניתנת לפירוק. זה אומר שצריך לפרק את הטמבון האחורי, פנס, חלון אחורי הקטן בצד, ולשייף ולצבוע את כל החלק עד המכסה מנוע ולהכניס את כל הרכב לתנור(לא רצוי). חשוב להבין שצביעה במוסך פחחות ישראלי ממוצע לא מתקרבת מבחינת איכות לרמת צביעה במפעל. אם אתה יכול להמנע מצביעה, בין אם לעשות פוליש או כל שיטה אחרת לשיחזור מראה טוב של הצבע אז תנסה את זה קודם.

לגבי חלקים שמתפרקים בפשטות, כמו הטמבונים - אפשר לעשות פירוק וצביעה ללא דאגה.

לסיכום: לצבוע את 2 הטמבונים (פירוק מלא, שיפוץ, שיוף מלא, תנור, הרכבה). דלת ימנית לתקן עם PDR (אם אפשר). כנף ימנית אחורית לנסות כל דרך אפשרית לתקן ללא צביעה. כל שאר החלקים - פוליש.

תודה רבה על התגובה!

מבחינת הכנף שמתי לב עכשיו שאתה צודק - די מוזר לי שאף אחד מהמוסכים לא העלה את הנקודה הזו - הרי זה די הרבה עבודה מאשר שאר החלקים. אקח את עצתך ואנסה לראות אם אפשר לתקן את הדלת עם PDR.

לגבי הכנף - יש לך רעיון לפתרון אחר מאשר צביעה? הנזק נגרם כתוצאה משיוף של דיסק על הרכב.

2016 BMW M235i.

• תוכן חדש...