Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי לפני מספר חודשים רכב מיבואן צ'מפיון, במעמד הקניה הוסיפו לי בחינם מכשיר שנקרא

"חיישן שירות GPS דרכים" והמכשיר הותקן על ידי גיל קאר.

לאחר מכן גיליתי שבמסמכים חתמתי על סעיף שאומר שלבקשת לקוח ברכב יותקן רכיב שעוקב אחרי אופי שימוש ברכב, טיפולים, ניטור תקלות וכו' בזמן אמת כדי לשפר את השירות שניתן על ידי היבואן, וברגע שנותנים לנהוג לצד ג' ברכב יש ליידע אותו שמכשיר כזה מותקן ברכב.

ניסיתי לברר מול צ'מפיון מה זה המכשיר הזה ולא ידעו להסביר לי, ניסו לבלבל אותי שזה קשור לאיתוראן ואחר כך אמרו שאני לא אמצא מכשיר כזהברכב.

התקשרתי לאיתוראן והם לא יודעו באיזה מכשיר מדובר, מבחינתם יש רק איתוראן SAFE מותקן ברכב שיש בו יכולת לזהות תאונות ואז איתוראן מתקשרים אליך כדי לקבל עזרה.

התקשרתי לגיל קאר, בשיחה הראשונה אמרו לי שאכן מכשיר כזה הותקן ברכב אך הוא לא פעיל, בגלל שאיתוראן כבר כולל את החיישן תאונה.

בשיחה שניה לגיל קאר ביקשתי לקבוע תור כדי להסיר את המכשיר הזה מהרכב ונאמר לי שהם לא מוכנים להסיר את המכשיר! אמרו לי שזה חלק המיגון. שאלתי אם זה חלק מאיתוראן ואמרו לי שזה לא חלק מאיתוראן ואז שזה כן חלק מאיתוראן, ניסו לבלבל אותי ואמרו שהם חייבים מסמך מהביטוח שמאשר להם שאפשר להסיר את המכשיר. אחרי שהתחלתי להתעצבן, אמרו שגם ליבואן יש דרישות מיגון משלו(?!) ושוב פעם התנערו מלהגיד מי מתפעל את השירות הזה. קיבלתי תשובות בסגנון שזה מכשיר חיצוני, מכשיר נוסף, וכו'.

התקשתי לביטוח וקיבלתי את הדרישות מיגון, כמובן בו לא הופיע המכשיר הזה אלא רק איתוראן SAFE.

שלחתי את אישור של הביטוח לגיל קאר וכמובן שאמרו לי לחכות שבועיים עכשיו כדי לאשר את זה מול האחראי על מערכות מיגון בחברה שלהם.

אני כנראה לא לבד, ראיתי שצ'מפיון מתקינים את המכשיר הזה בעוד רכבים ואף אחד לא בדיוק יודע מי מפעיל את המכשיר הזה, ולמי המכשיר שולח את המידע על השימוש ברכב והמיקום שלי.

כרגע, אני רוצה להסיר את המכשיר הזה כי אני חושב שהוא חודר לפרטיות שלי ואני לא מוכן לנסוע עם מכשיר הזה, אני לא יודע איפה המכשיר הזה מותקן, ומי שהתקין אותו מסרב להסיר אותו.

מה עושים?

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא יודע מה זה המכשיר הזה, אבל לדעתי אתה לוקח את זה רחוק מידי, צמפיון לא תכניס מכשיר ריגול לרכב שלך בלי ידיעתך, זה חושף אותו לתביעות. אם אתה רואה לנכון להוציא את זה, לך לגיל קאר חכה שבועיים ויוציאו לך, או לחלופין, שתה מים ותרגע.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

פורסם

אתה נוסע למפעל הטכסטיל בדימונה שאתה מפחד שיהיה לך GPS ברכב?

ורק לצורך הבהרה, אפילו מכשיר הסמארטפון שיש לך, אולי יש לך אפילו 2, הוא מכשיר ריגול בפני עצמו.

פורסם (נערך)

לא קראת את מה שכתבתי, הוסיפו לי את זה כ"מתנה" בשם התמים "חיישן שירות GPS דרכים",

בפועל, אין שום קשר בין השם ומה שהסבירו לי לבין מה שהחתימו אותי במסמכים.

במסמכים כתוב שהמכשיר אוסף בזמן אמת את כל המידע על הרכב והשימוש בו בשביל היבואן.

בנוסף הם לא רוצים להסיר אותו, אפילו שאני לוקח פרטי שמשלם. ממציאים כל מני תרוצים למה אסור לי להסיר אותו.

כי גיל קאר זאת החברה שעושה לצ'מפיון את ההתקנות ברכבים החדשים.

מכשיר שהתקינו אותו בחינם והוא "לא פעיל" ומסרבים להסיר אותו, לא נשמע חשוד?

לירן, לכל אחד יש את הזכות על פרטיות. אם לא אכפת לך מהפרטיות שלך, זה לא אומר שלאחרים לא אכפת. הסמארטפון שלי לא משדר לצ'מפיון את נתוני הGPS שלי, תהיה בטוח בזה.

עריכה אחרונה על ידי Alf3

פורסם

ואם חברה של אשתו של פות"ש עובדת בצ'מפיון?

אם זה על כך אקוטי, לך לאיזשהו מתקין פרטי שיעיף את זה וזהו.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

נניח וקניתם רכב גולף GTI, ואתם נוהגים בו באופן ספורטיבי, מתקלקל גיר או מנוע, אתם באים לממש אחריות ואומרים לכם שהרכב ננהג באופן לא סטנדרטי ולכן לא יממשו אחריות.

תרחיש כזה די אפשרי, ונראה שזה היעוד של המכשיר הזה.

בטח לא בשביל שהעובד של צ'מפיון יבדוק איפה אני מבלה ביום שישי.

פורסם
הסמארטפון שלי לא משדר לצ'מפיון את נתוני הGPS שלי, תהיה בטוח בזה.

את זה אתה לא יודע.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אתה לוקח את זה רחוק מידי, צמפיון לא תכניס מכשיר ריגול לרכב שלך בלי ידיעתך, זה חושף אותו לתביעות.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

VW בחיים לא תרמה במבחני זיהום אוויר, זה חושף אותם לתביעות, שתה כוס מים ותרגע. :wink:

בקיצור, הבן ביקש עזרה, זה רכב שלו, פרטיות שלו- זכותו.

פרטיות זה ערך שחשוב לחלקינו, תכבדו.

פורסם

אני דוקא לא היתי שותה כוס מים ונירגע . כל עוד אנחנו לא באיחוד הארופאי שבו GDPR (General Data Protection Regulation) לא בתוקף .

אולי צמפיון לא יעשו כלום עם המידע אבל לא בטוח שלא ימכרו אותו .

דרך אגב ב Better Place , חלק מהמודל העיסקי שלה הוא לסחור במידע .

פורסם
נניח וקניתם רכב גולף GTI, ואתם נוהגים בו באופן ספורטיבי, מתקלקל גיר או מנוע, אתם באים לממש אחריות ואומרים לכם שהרכב ננהג באופן לא סטנדרטי ולכן לא יממשו אחריות.

תרחיש כזה די אפשרי, ונראה שזה היעוד של המכשיר הזה.

אם זה נכון זה לגמרי שפל חדש, אפילו בשביל צ'מפיון.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

הבעיה ללכת למתקין פרטי שיסיר את זה שהוא לא ידע איפה זה מותקן ואיך זה נראה.

הרי הוא לא הולך לפרק את כל הרכב בשביל למצוא את הרכיב הזה.

לכן מי שיכול לפרק את זה, אלה רק גיל קאר.

פורסם

האמת היא שאני מבין את פות"ש וכנראה הייתי דורש לעקור את השיקוץ הזה מהרכב.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לא חסרות התקנות רשלנית של מוצר חיצוני שמורכב בארץ וגורם לנזק תמידי שאתה עוד מסכים שיתקינו לך עוד איזשהו שיקוץ ?

לך לסוכנות שרכשת את הרכב ותבקש שיורידו לך את זה .

:fadein:
פורסם

טוב, אפשר להרגיע את הרוחות. מדובר במודול של איתוראן שמתלבש על איתוראן SAFE שנקרא SOS.

כל הבלבול נוצר בגלל החוסר מקצועיות של כל התחנות שלא ידעו להסביר על מה מדובר, עד שהגעתי פיזית לצ'מפיון ודרך נציגים יצרנו קשר עם אחד המנהלים באיתוראן שהסביר בצורה ברורה מאוד מה הרכיב עושה ואיזה מידע הוא אוסף.

אכן, המכשיר אוסף מידע על שימוש ברכב, ק"מ ועוד אבל המידע נשמר אצל איתוראן וניתן לקבל אותו רק דרך צו בית משפט. לדוגמא אם בעל רכב עם רכיב הזה פגע וברח הבית משפט יכול להוציא מידע אם הרכב קיבל מכה בזמן הזה. הרכיב גם שומר מידע על התנהגות הרכב לפני תאונה ויכול להעיד אם נהגתם ברשלנות.

בנוסף המודול מודיע למוקד איתוראן 24/7 על תאונות מעל חוזק מסויים ומציאים לכם עזרה בטלפון, וגם משווקים את השירותים של היבואן (מוסכים, גררים וכו'). המודול גם עוקב אחרי ק"מ ברכב ולפני הטיפול מודיע לצ'מפיון לצורכי שיוויק טיפולים.

לגבי האחריות, איתוראן לא משתפים מידע על אופי השימוש ברכב עם צ'מפיון, לכן צ'מפיון לא יכולים להתנער מהאחריות על סמך זה. זה פחות או יותר המידע שקיבלתי מאיתוראן.

פורסם
טוב, אפשר להרגיע את הרוחות. מדובר במודול של איתוראן שמתלבש על איתוראן SAFE שנקרא SOS.

כל הבלבול נוצר בגלל החוסר מקצועיות של כל התחנות שלא ידעו להסביר על מה מדובר, עד שהגעתי פיזית לצ'מפיון ודרך נציגים יצרנו קשר עם אחד המנהלים באיתוראן שהסביר בצורה ברורה מאוד מה הרכיב עושה ואיזה מידע הוא אוסף.

אכן, המכשיר אוסף מידע על שימוש ברכב, ק"מ ועוד אבל המידע נשמר אצל איתוראן וניתן לקבל אותו רק דרך צו בית משפט. לדוגמא אם בעל רכב עם רכיב הזה פגע וברח הבית משפט יכול להוציא מידע אם הרכב קיבל מכה בזמן הזה. הרכיב גם שומר מידע על התנהגות הרכב לפני תאונה ויכול להעיד אם נהגתם ברשלנות.

בנוסף המודול מודיע למוקד איתוראן 24/7 על תאונות מעל חוזק מסויים ומציאים לכם עזרה בטלפון, וגם משווקים את השירותים של היבואן (מוסכים, גררים וכו'). המודול גם עוקב אחרי ק"מ ברכב ולפני הטיפול מודיע לצ'מפיון לצורכי שיוויק טיפולים.

לגבי האחריות, איתוראן לא משתפים מידע על אופי השימוש ברכב עם צ'מפיון, לכן צ'מפיון לא יכולים להתנער מהאחריות על סמך זה. זה פחות או יותר המידע שקיבלתי מאיתוראן.

עכשיו כל הסיפור הזה של לקבל פעמיים השנה שיחת טלפון בה הזדהה המתקשר כנציג צ׳מפיון ושאל אם הכל בסדר ולא עשיתי תאונה, כי התקשרו אליו מאיתוראן ודיווחו לו שהרכב קיבל מכה וכנראה עשה תאונה, נשמע קצת הגיוני (פעם ראשונה אחרי שעליתי על במפר קצת מהר ופעם שנייה שנסעתי על כביש מאוד משובש).

Sent from my iPhone using Tapatalk

• תוכן חדש...