Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מזמן אורות הרוורס שלי הפסיקו להידלק.

נכנסתי היום למוסך לשאול, ובלי שום בירור או בדיקות קיבלתי תשובה שהלך פוטנציומטר - רכיב שאחראי להבין שאני ברוורס ולשלוח פקודה לנורות להידלק - וזה יעלה 1200+מע"מ.

נשמע לי קצת לא סביר, במיוחד כשבדקתי באינטרנט:

- האשכול הזה: https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?505014-%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%A8%D7%95%D7%95%D7%A8%D7%A1-%D7%9C%D7%90-%D7%A0%D7%93%D7%9C%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%99%D7%92-%D7%95-206-1-4-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%AA

- מחיר החלק בebay באזור 100 שח

- מחיר החלק בחנות חלפים ליד הבית 110+מע"מ

האם ההצעה של המוסך סבירה? האם לבדוק במקום אחר (חשמלאי)?

רנו מגאן 2 2008

פורסם

אם הרכיב באמת עולה ככה באמת ההצעה בשמיים. תבדוק במוסך אחר ולא מורשה. מוסך מורשה כשמו כן הוא-מרשה לעצמו לנפח מחירים. לפי דעתי לא תעבור את ה200-250 שח כולל החלק והעבודה

פורסם

עוד כשראיתי את הכותרת ידעתי שמדובר ברנו מגאן.

הייתה לי תקלה בדיוק כזאת במגאן 2001, לפני כ 8 שנים, ובמרכזי בחיפה קיבלתי הצעת מחיר של פי 3 ממה שכתבת.

אז אישרתי תיקון ואכן זה פתר, היום לא הייתי ממהר.

פורסם
עוד כשראיתי את הכותרת ידעתי שמדובר ברנו מגאן.

הייתה לי תקלה בדיוק כזאת במגאן 2001, לפני כ 8 שנים, ובמרכזי בחיפה קיבלתי הצעת מחיר של פי 3 ממה שכתבת.

אז אישרתי תיקון ואכן זה פתר, היום לא הייתי ממהר.

איך ידעת שמדובר במגאן? ברכבים אחרים זה לא היה קורה?

פורסם

בגיר אוטומטי במגאן (בניגוד לידני) אין מתג אור רוורס.

מי שאחראי להדלקת אור רוורס הוא חיישן מצב בורר הילוכים או בשמו האחר "מתג רב תפקידי" multifunctional switch.

הוא ממקקם על הגיר מלמעלה.

אפשר לעשות בדיקה עם סוויץ' פתוח ומנוע כבוי - האם כשמעבירים את הידית מ P ל D, אורות רוורס נדלקים לשניה? אם כן יתכן שכיוון החיישן יפתור את הבעיה (יש נוהל כיוון). אם לא, צריך להחליף אותו כנראה.

אה, ואת הנורות בדקת?

פורסם
אם הרכיב באמת עולה ככה באמת ההצעה בשמיים. תבדוק במוסך אחר ולא מורשה. מוסך מורשה כשמו כן הוא-מרשה לעצמו לנפח מחירים. לפי דעתי לא תעבור את ה200-250 שח כולל החלק והעבודה

יש מקרים בהם עלות החלק זניחה אך העבודה יקרה מאוד.

למשל החלפת מחזיר שמן אחורי (בין המנוע לגיר)- מחזיר השמן עולה כמה עשרות שקלים (50-70) אבל כדי להחליפו יש להוריד גיר/מנוע מהרכב וכמובן שזו כבר עבודה של כמה מאות שקלים.

דוגמא חיה מהיום: החלפת שינן להגה חשמלי ביונדאי I30 + צלב הגה בגלל חופש שלו- החלקים עולים 240 והעבודה ? שלא נדע... צריך לפרק שם את כל ההגה כאשר יש בפנים מערכות מסובכות כמו כריות אוויר ועבודה חובבנית ומרושלת עלולה לעלות בנזקים כבדים לאחר מכן.

ד"א אני לא תיקנתי במורשה,אלא אצל אדם פרטי שעבד עם מורשה יונדאי - עלות 40% זולה יותר מאשר דרישת המוסך מהלקוח.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

בשביל להחליף מתג רב תפקידי לא צריך פירוקים גדולים. לקבלת גישה טובה אפשר לפרק את המצבר ואת תושבת המצבר ואת המחשב. אפשר גם לא לפרק אותו אבל אז פחות נוח.

פורסם

אתה טועה גם בחלק וגם קצת במחירים - זה ממש לא אותו החלק מהאשכול שקראת בו וצירפת את הלינק.

חלק מקורי עולה באיזור 400 שח ותחליפי סיני החל מ 80-100 שח באיביי - ואם תקנה מחו"ל את המקורי זה עדיין לא פחות מ 250-300 שח במקרה הטוב.

התקע הראשי של הגיר נמצא מאחורי הגיר במקום מאוד לא נוח עבודה (בלשון המעטה).

נסה לדבר עם "גבע" או "אורן" וקבל הצעת מחיר, החלק והעבודה אמורים להיות זהים בין כל דגמי תיבות ה AL4 ואולי יוכלו לבוא לקראתך.

כמו כן, כדאי לנסות כיוון מחדש לפני שמחליפים את החלק.

מקט החלק בסיטרואן פג'ו: 292527.

Automatic-font-b-Transmission-b-font-MPLS-Switch-DPO-font-b-AL4-b-font-font-b.jpg

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בדרך כלל זה לא בעיה של כוון (כוון לא תקין בדרך כלל הסמפטום זה אין התנעה ב P או N).

ואפשר לאבחון בקלות האם זה בעייה כוון על בבדיקה פשוטה של אורות נסיעה לאחור דולקות לרגע כשמעבירים את הידית לאט בין P ל D וחזרה.

פורסם

יש בתוך היחידה הזו בפנים מפסק לחיצה פשוט שאחראי להדלקת אורות רוורס, זה לא אותו מפסק שמדליק את תצוגת הילוך בלוח שעונים.

יכול להיות מצב שהאות R דולקת בלוח שעונים כמו שצריך אבל אורות רוורס לא, זה בגלל שהחלק שזז בתוך היחידה לא מגיע לאותו מפסק לחיצה.

פורסם
יש בתוך היחידה הזו בפנים מפסק לחיצה פשוט שאחראי להדלקת אורות רוורס, זה לא אותו מפסק שמדליק את תצוגת הילוך בלוח שעונים.

יכול להיות מצב שהאות R דולקת בלוח שעונים כמו שצריך אבל אורות רוורס לא, זה בגלל שהחלק שזז בתוך היחידה לא מגיע לאותו מפסק לחיצה.

מתג רב תפקודי (שמוכר גם בשמות, חיישן סלקטור, מתג P, חיישן שילוב גיר ועוד) לרוב זה לא מפסקי לחיצה, אלא מגעי זחלן.

דומה מאוד לפוטנציאומטר עם זרוע מגע שמחליקה על פסי הנגזרת.

הנה דוגמא:

dscn5076.jpg

פורסם

בהחלט, כל המגעים הם מגעי זחלן. רק לאורות רוורס בדגם הזה יש מתג לחיצה נפרד, המתג הגדול הלבן.

1111.jpg

• תוכן חדש...