Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

המגאן 2 2005 רומזת שהגיע הזמן להתחדש, והסתכלתי על רשימת הליסינג העדכנית בחברה

בין המכוניות בעלות בעלות האבזור בלטו לטובה איוניק ונירו, שכוללים מערכות בטיחות אקטיביות כמו בלימה אוטונומית וסטיה מנתיב במחיר אטרקטיבי (יוצא יותר זול מטויוטה קורולה למשל, אחרי דלק).

למי שיש ניסיון, מה המערכות הללו עושות כאשר יש הרבה סימונים סותרים על הכביש וחלקם סימונים דפוקים שמובילים אותך לתוך הקיר? האם ההגה מתעקש להישאר בנתיב שמוביל אותך לגדר הבטיחות?

למשל הירידות של הקסטל, אפשר להתחיל להסתכל ב30 עד 60 שניות (אין אקשן)

[video=youtube;3eewAK-kVDU]

עריכה אחרונה על ידי armagedon
פורסם

כן...

יש לי נירו, וכל עוד הסימונים טובים המערכת ממש מאפשרת נהיגה אוטונומית (למעט התראה לשים ידים על ההגה כל בערך 15-20 שניות). אבל אני לחלוטין לא סומך על המערכת כתחליף לעירנות ונהיגה עצמאית. היא מפספסת כאשר הסימונים לא נכונים או אפילו אם הסימונים מספיק דהויים וכן היא לא מתחשבת בשום אלמנט מרוחק ממנה שהמוח האנושי מתחשב (לדוגמא נהג מאוד איטי או תאונה, 4 מכוניות לפניך). זה גורם לתגובות שלה להיות קצת ״היסטריות״, כי דברים שנהג אנושי צופה מפתיעים אותה.

למרות כל שנאמר, עדיין מערכת מאוד מומלצת כיום. אני בטוח שעוד כמה שנים היא תראה פרימיטיבת בגלל המגבלות אבל עד אז, זה הרבה יותר טוב מהתראות מובייל איי וכדומה

פורסם

לי אישית אין ניסיון עם מערכות בטיחות אקטיביות או אפילו פסיביות, אבל אני הייתי מתייחס אליהם בחשדנות, אין מערכת שטובה 100% מהזמן, במיוחד אם היא מתייחסת לדברים שקשורים לאנשים.

כל המערכות כיום אינן מערכות "שגר-ושכח", שזה אומר שהנהג לא יכול להתנתק מהסביבה.

פורסם

לא דיברתי על שגר ושכח, אלא על מערכת שמסובבת לך את ההגה, אם היא החליטה שאתה סוטה מנתיב הנסיעה

עכשיו אם סימוני מע״ץ מובילים אותך לקיר ההפרדה, כמו בדוגמה שהעליתי או סתם יש סימונים סותרים, איך המערכת מגיבה אם אני מתעקש לנסוע בכיוון מסוים שחותך סימונים, בעוד היא מנסה להתיישר לפיהם.

אם היא נותנת לי לסובב את ההגה תוך כדי מחאה חריפה מצידה, זה מספיק טוב בשבילי

פורסם

איך זה:

כן...

יש לי נירו, וכל עוד הסימונים טובים המערכת ממש מאפשרת נהיגה אוטונומית (למעט התראה לשים ידים על ההגה כל בערך 15-20 שניות). אבל אני לחלוטין לא סומך על המערכת כתחליף לעירנות ונהיגה עצמאית...

מסתדר עם זה?

כן...

...למרות כל שנאמר, עדיין מערכת מאוד מומלצת כיום.

אני בדעה שהמצב של המערכות האלו כיום הוא יותר גימיק שיווקי ממערכת בטיחותית אמיתית.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

אני מסכים שיש סטירה מסוימת בין שני המשפטים וזה אכן מתאים ליחס שלי למערכת.

אני מרגיש מצד אחד היא מוסיפה בהחלט לבטיחות ולנוחיות אך היא לחלוטין אינה שגר ושכח כמו שצויין בתגובות.

דוגמא לבטיחות היא בנסיעות ארוכות בכביש מהיר, ככל שמתעייפים והריכוז יורד, אני מרגיש איך המערכת מתחילה להתערב קלות בהחזרת האוטו לנתיב. זה לחלוטין לא שאני עובר נתיב בלי לשים לב, אך המירכוז בנתיב יורד וזה בשבילי סימן מצויין גם לזמן להפסקת קפה...

מבחינת נוחות ברוב השיוטים המהירים, הרכב אצלי בבקרת שיוט. עם המערכת האדפטיבית, מעל 90% מהזמן אין צורך לנתק אותה/לתת ברקס עצמי. לפני ברכב עם בקרת שיוט רגילה והנטיה הישראלית להכנס בכל רווח של שמירת מרחק, הייתי נאלץ לנתק את המערכת לעיתים תכופות מאוד.

עדיין כמו שאמרתי, זה לא תחליף לריכוז, אלא אמצעי נוסף לתוספת בטיחות ונוחות בשיוטים ארוכים. בעיני זאת תוספת נהדרת.

בעיר, המערכת פחות אפקטיבית.

כמובן שיש למערכות האלה עוד הרבה מה לשפר...

פורסם

כנראה שכדאי להמתין עם כל המערכות האלה עד שיהיו תקנות עבור רכבים אוטונומיים והרשיות יהיו חייבות לתחזק את הסימונים על הכביש במצב טוב. כרגע זה מבלבל גם אנשים ולא רק מערכות אוטומטיות. בסופ"ש הזה רכב סטה וכמעט נכנס בי בכביש 1 לפני המנהרה כי נסע לפי הסימון המחוק. מקוה שזה יקרה כבר ממש בתחילת העשור הבא לכל המאוחר.

• אחראי פורום
פורסם
לא דיברתי על שגר ושכח, אלא על מערכת שמסובבת לך את ההגה, אם היא החליטה שאתה סוטה מנתיב הנסיעה

עכשיו אם סימוני מע״ץ מובילים אותך לקיר ההפרדה, כמו בדוגמה שהעליתי או סתם יש סימונים סותרים, איך המערכת מגיבה אם אני מתעקש לנסוע בכיוון מסוים שחותך סימונים, בעוד היא מנסה להתיישר לפיהם.

אם היא נותנת לי לסובב את ההגה תוך כדי מחאה חריפה מצידה, זה מספיק טוב בשבילי

התערבות המערכת קלה, לא מכריחה אותך לשום דבר אלא נותנת לך להבין שאתה סוטה מהמסלול,

אתה "תנצח" אותה בכל מצב (ובנירו יש אפשרות לכיוון הרגישות).

מה שאתה מתאר הוא מצב שבו אתה עוזב את ההגה לגמרי, אז היא בהחלט תכניס אותך בקיר.

התענוג הזה שמור לחסרי אחריות מוחלטים שבטוחים שהמערכות האלה נוצרו רק כדי שהם יוכלו לסיים את הסמס בלי שגיאות כתיב.

אני רואה בה מערכת התראה אקטיבית ובנירו היא עושה את זה נהדר.

אם אני בתנועה עירונית, אכבה אותה. אם התנועה היא בינעירונית בלילה, אז תמיד טוב שיש לך עוזרת באוטו.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

במקרה הזה, המערכת פשוט לא תזהה את הנתיב ולכן כלל לא תבצע תיקוני היגוי. בכל מקרה, היא לא לוקחת את הפיקוד ממך והמקסימום שתרגיש זו קצת התנגדות של גלגל ההגה.

מערכת LAKS, כמו זו שבנירו ובתנאי שהנתיב מסומן כראוי, בהחלט יכולה להציל נהג שיכור או עייף במיוחד עם רמת עירנות משתנה.

פורסם

בלי קשר למערכות בטיחות כאלה ואחרות, מה שקורה עכשיו עם הסימונים על הכביש בין מחלף עין חמד כניסה לירושלים הוא בגדר שערוריה.

זה שאין שם תאונה כל שני וחמישי זה פחות או יותר נס.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

אחד בא לרופא בתלונה שאיננו מצליח להכניס את אשתו להריון.

הרופא בלי לדבר שולף סכין מנתחים וכורת לאיש אשך אחד.

האיש בזעזוע - מה עשית, עם שני אשכים לא הצלחתי להכניס את אשתי להריון, אז עם אחד?

הרופא - כשהיו לך שניים כל אחד סמך על השני שיעשה את העבודה, כשיש אחד הוא יודע שהוא חייב לעשות את העבודה.

אז ברשותכם - לדעתי המערכות האלו מסוכנות, די מהר ימצאו האידיוטים שייראו במערכות האלה תחליף מלא לנהג, כזה שמשחרר אותם למשימות החשובות באמת - דיבור בטלפון או מענה לווטסאפ או סתם לחלום.

ברכבי מותקנת מערכת מקורית לניטור סטייה מנתיב, היא כבויה באופן קבוע.

המערכת היחידה שפועלת היא מערכת שמירת מרחק ובלימה אוטונומית שמסוגלת לבצע בלימה במהירות עירונית של 30 קמ"ש וגם לה אני נותן לפעול כי היא איננה מציקה מידי בנהיגה.

זה לא מנע ממנה לצפצף לי בהיסטריה כשיצאתי מחניון מגדלי עזריאלי והמערכת זיהתה את ציורי הקיר ששם כסכנה לתאונה.

• תוכן חדש...