Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3298 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחודשיים חבר החליף מזגן ישן (שעבד על גז R22) בגז חדש. הטכנאי עשה שטיפה לצנרת אך לא דאג לבצע וואקום. המזגן מקרר. לאחר שיחה בינינו בה הסברתי לו על כך שכנראה שהיה צורך לעשות וואקום הטכנאי אמר לו לדבר עם החברה על מנת שהשירות שלהם יבוא לעשות את הוואקום.

האם בהתקנה תקנית (הטכנאי הינו טכנאי מורשה של אחת החברות הגדולות) אין חובה לעשות וואקום ?

האם לאחר חודשיים של עבודה, ביצוע וואקום היום יהיה שווה ערך לביצוע בעת ההתקנה הראשונית ? אם כן, כיצד הוא אמור להתבצע ?

פורסם

באופן עקרוני יש חוברה לבצע וואקום למערכת, וגם כמובן להשאיר את המערכת מספר דקות במצב זה על מנת לוודא שאין דליפות. כל יצרן (לפחות שאני מכיר) מחייב ביצוע וואקום כחלק מהוראות ההתקנה שלו.

להגיד לך שבפועל מתקינים מבצעים תמיד וואקום למערכת, אני לא יכול. יש מתקינים שמבצעים פרג' (purge), שזה בגדול לפתוח את הברז גז, וללחוץ על ונטיל השרות כך שהגז יברח ויוציא את האוויר שכלוא בצנרת, זו כמובן לא דרך תקנית אבל היא גם מבוצעת. אני גם יכול להגיד לך שראיתי מזגנים שהותקנו ללא וואקום ועובדים יופי כבר כמה שנים ( לא אומר שזו התקנה מומלצת כמובן).

במצב הנוכחי, הדרך היחידה אם תרצה להגיע "לשווה ערך התקנה עם וואקום" היא לרוקן את כל הגז מהמערכת, לבצע וואקום לכל המערכת (לא רק לצנרת ולמאייד) ולמלא גז לפי משקל.

אני לא בטוח שהייתי עושה את זה, יש פה פוטנציאל נזק שאולי עולה על התועלת.

• תוכן חדש...