Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול ביצעתי טיפול לרכב בעזרתו של ידידי ד׳ שהוא מקצוען אמיתי. במסגרת הטיפול שכלל כמובן החלפה סטנדרטית של שמן, פילטר שמן, פילטר דלק גם החלפנו לרפידות ברקס האחוריות המיוחדות שהזמנתי שגם הן קרמיות בדומה לרפידות ברקס הקרמיות הקדמיות שהחלפנו בפעם הקודמת (Ate Ceramic).

הרפידות האחוריות הן של חברת TRW שהקליפרים שלי (מלאון קופרה) הם של אותו יצרן (הקליפרים הקדמיים של הקופרה הן של ATE) מסוג DTEC. כאמור בעלי תרכובת אחרת שבולמת טוב יותר ומשאירה הרבה פחות Brake Dust על החישוקים וכנראה שגם מחזיקה מעמד טוב יותר מהרפידות הרגילות.

בנוסף ד׳ המליץ לי גם על הוספת תוסף שמן מסוג Cera Tec - Liqui Moly שלטענתו של ד׳ שאני כאמור מאוד סומך עליו ומסקירות שערכתי מפחית את החיכוך במנוע, מגן על המכלולים שלו, מוריד במקצת את הטמפרטורה ומאפשר למנוע לעבוד ״חלק״ יותר ושקט יותר. אני בד״כ לא מאמין להצהרות הללו אך מכיוון שד׳ ממש מבין בתחום ומכיוון שהמליץ והמחיר ממש לא גבוה אז החלטתי להקשיב לו ולהוסיף את התוסף. אנסה לדווח בהמשך על תחושותיי לאחר הטיפול הזה.

להלן כמה תמונות מאתמול.

https://www.dropbox.com/sh/rrkguwo3fu73m3y/AAAfKNaZam4xwafkR1BZyNVqa?dl=0

פורסם

לשמן איכותי אין שום צורך להכניס שום תוספים, קונים שמן ברמה גבוהה ומוותרים על התוסף.

מעבר לכך נראה שעשיתם עבודה ממש יפה עם הברקסים, על איזה רכב מדובר שמצריך את המערכת בלימה הזאת?

פורסם

שתי הערות:

1. מבחינת עובי לא היה שום צורך להחליף את רפידות הבלמים.

אם שדרגת לרפידות טובות יותר אז ההחלפה מובנת, אם כי להערכתי זה מהלך מיותר כי לכושר הבלימה של הגלגלים האחוריים השפעה מועטה בלבד על הרכב.

2. לשמן מנוע איכותי אין צורך להוסיף שום תוסף, אפילו אם מקורו בשמן נחשי קוברה אפריקאים.

מיותר ובמקרה הטוב לא יגרום לנזק.

פורסם

החלפת הרפידות נישתה לפני שחיקת הרפידות הקיימות מתוך רצון לעבור לסט רפידות קרמי שכאמור משאירות הרבה פחות brake dust. לגבי המערכת בלימה עצמה, אני נוהג רוב הזמן רגוע מאוד אבל אין להשוות בין המערכת של הקופרה למערכת הבלימה הסטנדרטית ומבחינתי זה היה שדרוג מתבקש ואחד כזה שתורם גם לבטיחות האקטיבית של הרכב. הרכב גם עבר שיפורים אחרים כך שרציתי ליישר קו בנוגע לכל המערכות האלו והרכב אצלי כבר למעלה מ- 6 שנים ואין לי כל כוונה למכור אותו בשנים הקרובות אז אני נהנה בכל נסיעה מההשקעה שלי ברכב, הכל כמובן במסגרת מגבלות התקציב שלי.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

מאחר ויש לך ניסיון קודם עם רפידות קרמיות, נחמד לקרוא את השיפורים..

וכמובן.. תהנה בכייף.

אבל - כדאי להסביר, את היתרונות והחסרונות ברפידות קרמיות, ברכבי כביש רגילים.

מאחר ואת הדיון קוראים אנשים רבים, שלא יחשבו כי רפידות קרמיות כדאיות תמיד.

כתבנו על-כך בעבר -

רפידות בלם משופרות לבראבו, מהיכן?

הרפידות הקרמיות יותר קשות, והרגשת הבלימה קצת שונה בתחילה כאשר הן עדיין לא חמות.

לדעתי אתה צריך לנסות למצוא רכב אשר ביצעו בו החלפת רפידות ולבדוק איך אתה מתחבר לבלימה .

במסלול או נסיעה מבצעית, הן עדיפות כי הן מתחממות ובולמות ללא דעיכה ואתה דרוך בנהיגה ולוחץ .

בנהיגה רגילה הן קצת מבלבלות , ולפעמים צריך ללחוץ קצת יותר גם בבלימה רגילה .

ואז בלי כוונה לוחצים חזק מידי .

אם יש לך ניסיון עם רפידות משופרות אז לך על זה בכייף .

** לרכבי כביש, אני מעדיף להשאר עם רפידות רגילות , ומחפש בניהן את הטובות יותר .

,,,,,

מצורפים מס' דיונים עם המלצות לרפידות משופרות ורגילות טובות .

א - החלפת בלמים POLO GTI

ב - רפידותCARBOTECH

הרפידות הקרמיות - כדי לקבל בלימה טובה, הן צריכות להיות קצת חמות.

כדוגמה - כאשר הרכב חנה כ 3 שעות או יותר, ומתחילים נהיגה ברכב עם רפידות קרמית.

הבלמים עדיין קרים, ואפקט הבלימה קצת קשה.

במידה ונכנסים לפקק כ 3 דקות מתחילת הנהיגה, ומתקדמים לאט.

לעיתים יש צורך ללחוץ די חזק על-הבלמים, כדי לעצור.

יש רכבים בעיקר רכבי-על/מרוץ, אשר בשלב הראשוני, כאשר הרפידות קרות.

מקדמים ומקרבים את הרפידות לחימום, למגע קל בצלחת ליצירת חיכוך וחום.

פעולה דומה אפשר לראות במרוצי המכוניות, כאשר הנהגים מחממים את סוליית הצמיגים.

ונוסעים בזיג-זג עם בלימה קלה במסלול לחימום הרפידות הקרמיות.(רואים את אור הבלם דולק)

לעיתים רואים רכב אשר בתחילת המירוץ או אחרי הפסקה עקב בעיה במירוץ.

נכנס לפניה ולא מצליח להאט טוב ויוצא מהמסלול, עקב רפידות לא חמות מספיק.

יש מספר סוגי רפידות קרמיות, עם הרכב חומרים שונים.

יש יחסית רכות, לרכבי כביש וביצועים, יש חצי-קשות לביצועים ומירוצים.

ויש קשות - המיועדות למירוצים.

לכן ברכבי כביש אם כבר החלטנו על רפידות קרמיות, כדאי להתקין רפידות קרמיות די רכות.

ולהתאים צלחות המתאימות לרפידות.

במידה ומושכים בביצועים, לזכור כי גם נוזל הבלמים מאוד מתחמם.

וכדאי לבדוק / להתאים את נוזל הבלמים, ולהחליף בתדירות גבוהה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...