Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

זכור לי שלפני כמה שנים, כשנתנו למכוניות פרטיות חדשות פטור ממבחן רישוי לשלוש שנים במקום לשנתיים כמו שהיה קודם, דיברו גם על שינוי דומה לרכב מסחרי - הארכה משנה לשנתיים.

בפועל, זה לא מתקיים.

גם רכב מסחרי שנרכש מיבואן ישירות ונרשם על שם אדם פרטי (לא ליסינג, לא "0 ק"מ") נדרש לבצע טסט אחרי שנה כמו שהיה תמיד.

מישהו יודע איפה זה עומד ולמה השניוי לגבי כלי רכב מסחריים לא נכנס לתוקף?

או שאני מדמיין ובכלל לא הייתה כוונה לעשות שינוי כזה?

תודה.

פורסם

התקנה (כפי שאני מכיר אותה) מתייחסת רק למכוניות פרטיות - שלוש שנים לבעלות פרטית, שנתיים לציי רכב. מסחריות, דו-גלגלי ומוניות נשארו על שנה (זה היה המצב גם כשהודיעו על השינוי בינואר 2016).

פורסם

הייתי אומר שזה מקרי אבל יש לנו שתי מכוניות מסחריות של יבואנים שונים, שתיהן יצאו מיבואן ב 2016 עם מדבקת רישוי עד 2018...וכשהגיע חידוש רישיון ב 2017, הוא הגיע ללא פטור ממבחן שנתי.

פורסם

זה בכלל לא מצחיק, זה משהו שיבואן צריך להקפיד עליו.

אני למשל:

1. שמעתי על הארכה לשלוש שנים למכוניות פרטיות ושנתיים למכוניות ליסינג וחברות.

2. ראיתי שיש מדבקה בתוקף עד 2018.

נניח, מאיפה לי לדעת שאמור להופיע גם פטור ברישיון? אני במקרה כן יודע אבל הרבה אנשים לא יודעים.

בן אדם "רגיל" משלם את האגרה ולא הולך לטסט, נוסע שנה בלי טסט.

פורסם
הייתי אומר שזה מקרי אבל יש לנו שתי מכוניות מסחריות של יבואנים שונים, שתיהן יצאו מיבואן ב 2016 עם מדבקת רישוי עד 2018...וכשהגיע חידוש רישיון ב 2017, הוא הגיע ללא פטור ממבחן שנתי.

אני במקומך הייתי משלם אגרה ולא הייתי הולך למבחן רישוי. ראש קטן.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

כבר העברתי טסט לפני כמה ימים.

מעדיף לנסוע השקט ולא להיות ראש קטן.

פורסם
אני במקומך הייתי משלם אגרה ולא הייתי הולך למבחן רישוי. ראש קטן.

לא לחנם קוראים לך תינוקי :-P

מחיפוש ברחבי הרשת מסתבר שאי הבהירות בנושא מי פטור מטסט ומי לא - קיימת כבר שנים רבות.

להלן ציטוט מתגובת רשות הרישוי לשאלה מה עושים:

"

הכלל הוא שאם על הודעת חידוש רישיון הרכב לא כתוב מפורשות כי הרכב פטור ממבחן רישוי - על בעל הרכב לשלם את האגרה וגם לעבור טסט"

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...