Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסופ"ש האחרון חזרתי מטיול של 3 שבועות ביפן. מכיוון שזהו פורום רכב, אני אתמקד בעיקר במכוניות.

היפנים נהגים סבלניים, ללא ספק. כמעט ולא שומעים צפירות ובטח שאף נהג אחד לא צורח מהחלון על נהג אחר :)

רוב המכוניות על הכביש חדשות יחסית, ואלה שלא חדשות, נראות חדשות. בכלל, כל המכוניות שם שמורות מאוד (לפחות ממה שרואים) ונקיות מאוד. המותג השולט בכבישים ממה שיצא לי להתרשם הוא טויוטה. המון דגמים שונים ומשונים שמיוצרים באופן אקסקלוסיבי לשוק היפני, ואפילו הסמל, לפחות מקדימה, הוא לא סמל טויוטה המוכר לנו (עוד על טויוטה בהרחבה, בהמשך).

יש המון מכוניות ספורטיביות ואקזוטיות, אך בגלל צפיפות אנשים גדולה ברחובות, היה לי קשה מאוד לפלס את דרכי ולצלם לפני שהן היו נעלמות לי משדה הראיה, וכך גם ניתן לראות שחלק מהתמונות צולמו בחיפזון ולא ממש איכותיות. באחד הערבים כשטיילנו באוסקה תפסה את עיני חניה קטנה וצדדית עם 3 למבוריגיני (2 אוונטדור ומורסיילגו) בשחור מט. בלי לחשוב פעמיים שלפתי מצלמה והתקרבתי לצלם. יפני עצבני צץ לו וביקש שאתרחק ולא אצלם. כנראה מפגש של חברי יאקוזה ומכאן גם המכוניות היקרות.

באזור פוג'י, שם גם יש כבישים נהדרים לחובבי הנהיגה, עברה לה שיירה ארוכה מאוד של למבורגיני ופרארי, כולן עם בודי קיטס. מכיוון שהייתי באוטובוס שנוסע בכיוון הנגדי, לא נותר לי אלא להתבונן ולהצטער שלא הצלחתי לצלם.

אבל המכוניות שיש מהן הכי הרבה, והן למעשה מה שמאפיין את הנהג היפני יותר מהכל, אלה ה-kei cars.

למי שלא מכיר, מדובר על מיקרו-מיקרו-וואן או מיקרו-מיקרו-פיקאפ, צר, קצר, וגבוה. המכוניות הללו נולדו עקב תקנות מיסוי ומחסור בחניה (בעיקר בערים הגדולות). המנועים במכוניות האלה הן באזור ה-600 סמ"ק פלוס מינוס, חלקן עם מגדשי טורבו וחלקן עם הנעה כפולה. מישיבה בטויוטה כזו, יש מספיק מקום מקדימה הודות לרצפה שטוחה והעדר מחיצה בין הנהג לנוסע ומאחור יש זוג מושבים שנעים על מסילה ותא מטען קטנטן שהופך לגדול עם קיפול המושבים. בגדול, הנדסת האנוש המוצלחת תורמת להוציא מקסימום ממכונית כזו קטנה. מה גם שהיפנים לרוב נוהגים לבד או עם עוד אדם, כך שאין באמת צורך ברכב גדול. רוב ה-kei cars היו מתוצרת דייהטסו וסוזוקי, אך כל יצרן יפני מחזיק בהיצע דגם למכונית הקטנה הזאת. אחרי שרואים כל כך הרבה מהן בכבישים, הן נראות אותו דבר. הנה דוגמא אחת שצילמתי.

IMG_20170425_161359.jpg

בהמשך אתמקד מביקור בתצוגה גדולה של טויוטה - Megaweb Toyota city בטוקיו. עד אז, תהנו מקצת תמונות.

IMG_20170416_143458.jpg

IMG_20170415_192837.jpg

IMG_20170415_192110.jpg

IMG_20170415_105458.jpg

IMG_20170418_120500.jpg

IMG_20170418_120436.jpg

IMG_20170418_120352.jpg

IMG_20170418_113016.jpg

IMG_20170418_120600.jpg

IMG_20170418_120625.jpg

IMG_20170418_120647.jpg

IMG_20170418_122951.jpg

IMG_20170418_144919.jpg

IMG_20170418_202440.jpg

IMG_20170418_204728.jpg

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פעם ראשונה היום שבא לי לשבור את המקלדת מרוב קינאה. ממש חלום לעתיד הרחוק טיול ליפן. עם כל מה שיש לעשות שם, קשה לי להאמין שאוכל להתרכז שמשהו אחר מאשר מוטוריקה. במיוחד שהיא באה מארץ השמש העולה.

תיקון קל, קיי קארס (kei cars) לא חייבות להיות גבוהות ומשעממות. ראה למשל: honda beat, suzuki cappuccino,

mazda az1.

חלומות מוטוריים עם מעט מאוד כוח, מעט מאוד משקל והרבה היגויי.

פורסם

אני חושב שההתנגדות לצילום באה מתוך תפיסת פרטיות ששונה מאשר אצלנו הישראלים ולא כי נפלת על היאקוזה

גם לתת צ'אפחה חברית אסור באיסור מוחלט ביפן

פורסם

נפח המנוע, 600 סמ"ק אינו מקרי; כל מכונית שנמכרת עם מנוע מעל נפח זה, על הרוכש להוכיח בעלות עם מקום חניה, נושא כאוב ביפן, ובטוקיו בפרט.

תודה על השיתוף והתמונות היפות !

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• חברי המעגל הראשון
פורסם
וואו הניסאן ממש מעניינת, נראה כאילו יצאה מאיזה משחק מחשב. אגב, מה זה החלק שמחובר לתחתית הרכב המוזהב?

דיפיוזר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אני חושב שההתנגדות לצילום באה מתוך תפיסת פרטיות ששונה מאשר אצלנו הישראלים ולא כי נפלת על היאקוזה

גם לתת צ'אפחה חברית אסור באיסור מוחלט ביפן

לא במקרה שציינתי. המכוניות חנו בלב האזור הפעיל של היאקוזה באוסקה. היו מגודרות והבחור שרץ אלי ישב ו"אבטח" אותן. בכל מקרה אחר שרציתי לצלם משהו ששייך למישהו דווקא האנשים הגיבו בחיוב וחיוך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה נראה לך רע כי לרכב אין פגוש אחורי. בגדול עושים את זה במכוניות מרוץ. המטרה היא שהאויר שעובר מתחת לרכב בנסיעה לא ירים את החלק האחורי של האוטו.

62.jpg

1996-nissan-s14-200sx-rear-diffuser-16.jpg

Huxley-Motorsport-Volvo-240-26-1200x800.jpg

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...