Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

האמת ששרשור דומה פתחתי באופן ספיציפי בהקשר להשקת הסיאט לאון החדשה (מתיחת פנים)

אבל לאחר שיטוט באתרים של יבואנים אחרים, גיליתי שיש פערים די גדולים במדיניות האבזור.

ואם להיות יותר ספיציפי - אז אבזור שקשור לבטיחות אקטיבית (מניעת תאונות).

כמעט תמיד הסיפור חוזר על עצמו - יש חידושים טכנולוגים (חלקם אפילו מרגשים!) שניתן להתרשם מהם

באתרי היצרנים בחו"ל, ואיכשהו בדרך לארץ "מסרסים" אותם.

אבל לא תמיד!

אל תהרגו אותי, אני יודע שאין בדיוק מקום להשוות בין סיאט לאון לטיוטה פריוס, ברוררר שהן פונות לקהל יעד

שונה לגמרי, ואני מניח שאפשר למצוא דוגמאות יותר טובות! :wink:

אבל....

אם נשווה למשל בין טויוטה פריוס 1.8 לסיאט לאון 1.8 FR,

את שתיהן ניתן לסווג "משפחתיות פרימיום": הראשונה - היברידית, השניה - 180 כ"ס ורמת גימור גבוהה.

שתיהן נמכרות כמעט באותו מחיר: סביבות 150K.

ואפילו מבחינת "קהל היעד", אני מניח שגם נהגי הלאון ה"תוססים" וגם נהגי הפריוס

ה"סולידים", היו מעדיפים להמנע מתאונות!! :mm_mad:

(אם נזניח לרגע את ה"פערים" כביכול בין כישורי הנהיגה שלהם...)

ובכל זאת...

2 תמונות = 2000 מילים.

אבזור בטיחותי - לאון 1.8 FR

leon_spec.jpg

אבזור בטיחותי - טויוטה פריוס

Toyota_Perius.jpg

* כדי להעמיד דברים על דיוקם -

יבואן סיאט "השמיט" את התמונה הנ"ל מהמפרט המעודכן אחרי ההשקה, אבל אין כאן שום מהפכות!

מהמפרט המעודכן ניתן ללמוד שמרבית האבזור עדיין עם "איקסים" חוץ ממערכת התרעה מעייפות, ומערכת למניעת תאונות משניות. (לפחות הם מנסים... עדיין הדרך ארוכה...)

האמת שאין לי מושג קלוש מה הסיבה לכך.

האם הבדלים שרירותיים, כל יבואן עם שיקולי השיווק שלו?

רק עניינים של התאמת מחירים לקהל היעד של דגם זה או אחר?

האם הבדלים יותר ב"מאקרו", אירופה vs אסיה?

האם נובע בגלל בעיות מיסוי / מכס שחלות על יבואנים מסויימים ועל אחרים לא?

דיון פתוח לגמרי - תתחילו להפגיז! 8)

עריכה אחרונה על ידי daido1
  • תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נושא לגמרי במקום ובזמן. לאחרונה יבואני היפניות והקוראניות מציעים אבזור בטיחות מלא מהשורה הראשונה, בעוד השאר ישנים בעמידה, או כך נדמה. חשבתי אפילו להתחיל שירשור מתגלגל שיירכז מידע על מערכות הבטיחות שמגיעות אצל כל היבואנים השונים.

חזיר דיזל

פורסם

אם נשווה למשל בין טויוטה פריוס 1.8 לסיאט לאון 1.8 FR,

את שתיהן ניתן לסווג "משפחתיות פרימיום"

לא רוצה לסטות מנושא השרשור, אבל בכל זאת, פריוס ולאון פרמיום? תעשה לי טובה...

פורסם (נערך)

זה רכב ספורט וזה רכב ספורט. מה הבעיה?

האחד לאנשים שהספורט שלהם לתקוף פניות ולקרוע ברמזורים והאחר למי שהספורט הוא צריכת דלק (אז מה שM3 יותר חסכונית במהירויות גבוהות. נהג הייבריד למהדרין לא מגיע למהירויות תלת ספריות גם ככה, מי שמגיע זה מוטנטים - אפשר לזהות לפי מדבקה "איך אני נוהג").

:lol:

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
זה רכב ספורט וזה רכב ספורט.

אומרים שהספורט הלאומי בישראל זה "ספור ת'כסף" :-)

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)

כי אבזור ומנגנוני בטיחות עולים כסף. אם תיקח את החבילה הבטיחותית של הפריוס ותכניס אותה ללאון, מן הסתם שהיא תעלה יותר, נכון?

עכשיו תעשה את אותו הדבר בחבילת ה"ספורט" של הלאון על הפריוס.

disclaimer -

אף אחד לא אמר שמחיר חבילה A או B מצדיק את התמורה שלה, זו בסך הכל העלות של ה"חבילה" (היברידית, בטיחותית, ספורטיבית, צעירה, whatever) אצל יצרן מסויים.

עריכה אחרונה על ידי Prieto
פורסם (נערך)
לא רוצה לסטות מנושא השרשור, אבל בכל זאת, פריוס ולאון פרמיום? תעשה לי טובה...

כי אבזור ומנגנוני בטיחות עולים כסף. אם תיקח את החבילה הבטיחותית של הפריוס ותכניס אותה ללאון, מן הסתם שהיא תעלה יותר, נכון?

עכשיו תעשה את אותו הדבר בחבילת ה"ספורט" של הלאון על הפריוס.

הממ... ובכל זאת מבקש שלא תהרגו אותי...

אם זה כזה עקרוני, אז אוקיי! בואו נחליף את הלאון בגולף 1.4 150 כ"ס.

היא כבר יותר מתקרבת לקהל היעד של פריוס?

לגולף כבר אין את "חבילת הספורט" של לאון, ויש לה בסך הכל 14 כ"ס יותר מפריוס.

אם הייתי מדביק כאן את רשימת האבזור של הגולף, אז נדמה לי שהפער היה אפילו יותר גדול. (לד/קסנון אין אפילו כאופציה!)

בתחילת השרשור כבר הבהרתי שאפשר בטח למצוא דוגמאות יותר טובות לפערים.

ולאו דווקא VAG vs Toyota...

העיקרון החשוב כאן לדעתי, הוא שבטיחות אקטיבית זה דבר שצריך להיות חשוב לכל

קהלי היעד, היצרנים משקיעים בזה הרבה, ואפילו משרד התחבורה נתן לזה "פוש"!

(אפשר כמובן להתווכח אם את ה"פוש" הנכון.. על זה כבר יש שרשורים אחרים..)

אז למה בדרך לאולם התצוגה כל זה נעלם? ומה בדיוק התירוצים שמלמדים את אנשי המכירות לדקלם?

פורסם

שלא לציטוט, יבואני הרכב יאמרו לך שבטיחות לא ממש מעניינת אותם אם הקהל לא דורש מערכות מתקדמות והרכב נמכר היטב גם בלי. מהצד השני, יש כאן גם עניין של היצרנים וצורת האינטגרציה של המערכות האלו. אני אלך קצת לאחור, קח לדוגמה את פולקסווגן, תאורת LED ליום לדוגמה הייתה חלק מפנסי הבי-קסנון ולא היה ניתן להזמין בנפרד עבור הדגמים הפשוטים יותר עם הלוגן. סביר להניח שזה גם המצב עם מערכות הבטיחות המתקדמות.

טויוטה הייתה מספיק חכמה ליצור מערכת (בייצור עצמי מלא) המאפשרת לה גמישות מרבית והתאמה של המערכת לכל דגם ודגם בהתאם למחירו. בקבוצת פולקסווגן לעומת זאת יש פחות גמישות בתחום זה (מהסיבות שלה), כך שאם יבואן רוצה בלימה אוטונומית? זה מגיע כחבילה עם X,Y,Z,L... למרות שהוא רצה רק X.

פורסם (נערך)
שלא לציטוט, יבואני הרכב יאמרו לך שבטיחות לא ממש מעניינת אותם אם הקהל לא דורש מערכות מתקדמות והרכב נמכר היטב גם בלי. מהצד השני, יש כאן גם עניין של היצרנים וצורת האינטגרציה של המערכות האלו. אני אלך קצת לאחור, קח לדוגמה את פולקסווגן, תאורת LED ליום לדוגמה הייתה חלק מפנסי הבי-קסנון ולא היה ניתן להזמין בנפרד עבור הדגמים הפשוטים יותר עם הלוגן. סביר להניח שזה גם המצב עם מערכות הבטיחות המתקדמות.

טויוטה הייתה מספיק חכמה ליצור מערכת (בייצור עצמי מלא) המאפשרת לה גמישות מרבית והתאמה של המערכת לכל דגם ודגם בהתאם למחירו. בקבוצת פולקסווגן לעומת זאת יש פחות גמישות בתחום זה (מהסיבות שלה), כך שאם יבואן רוצה בלימה אוטונומית? זה מגיע כחבילה עם X,Y,Z,L... למרות שהוא רצה רק איקס

אוקיי, זאת כבר תשובה מעניינת!

האמת שלא הייתי מודע להבדלים האלה בין היצרנים. האם אתה מזהה כאן מגבלות של יצרנים מאד מסויימים,

כדוגמת VAG? או בעיה רחבה יותר באירופה?

מה המצב מהבחינה הזאת בפיג'ו, פורד, פיאט? או ביצרנים ה"יוקרתיים" יותר דוגמת אלפא, BMW, וולוו?

בכל אופן, אם זו אכן סיבה מרכזית, אז הייתי מצפה לשני דברים:

א. שמשרד התחבורה לא רק יפרסם טבלאות ויחלק ציונים, אלא גם יתן הקלות משמעותיות במיסוי מכוניות עם

אביזרים כאלה! (ברמה של לפחות "לשמוט את הקרקע" מתחת לתירוץ של "הקהל לא דורש")

ב. מהיבואנים הייתי מצפה שגם אם עדיין יש חבילות יקרות מדי (X,Y,Z,L בלתי ניתנים לפירוק...), אז לפחות

שיציעו אותם כאופציה למי שמוכן לשלם את המחיר ברמות האבזור הגבוהות יותר,

בשאיפה שהוא יהיה מעט יותר שפוי בזכות "א".

בגולף למשל, ניתן לקבל קסנון רק ב-GTI, ורק כאופציה.... (בקומפורט אפילו לא אופציה)

אגב, ברור שאאודי, BMW, ומרצדס מציעים את המערכות האלה, וברמה טכנולוגית הכי מתקדמת בשוק.

אבל זה כבר באמת לא חוכמה במכוניות שרק סף הכניסה שלהן מתחיל ב- 200K שקל

לדגמים הכי "בסיסיים".

פורסם

הייתי מצפה לשני דברים:

א. שמשרד התחבורה לא רק יפרסם טבלאות ויחלק ציונים, אלא גם יתן הקלות משמעותיות במיסוי מכוניות עם

אביזרים כאלה! (ברמה של לפחות "לשמוט את הקרקע" מתחת לתירוץ של "הקהל לא דורש")

ב. מהיבואנים הייתי מצפה שגם אם עדיין יש חבילות יקרות מדי (X,Y,Z,L בלתי ניתנים לפירוק...), אז לפחות

שיציעו אותם כאופציה למי שמוכן לשלם את המחיר ברמות האבזור הגבוהות יותר,

בשאיפה שהוא יהיה מעט יותר שפוי בזכות "א".

בגולף למשל, ניתן לקבל קסנון רק ב-GTI, ורק כאופציה.... (בקומפורט אפילו לא אופציה)

א. משרד התחבורה נותן הנחות בהתאם למערכות הבטיחות שמותקנות ברכב; ההנחה נעה בין 500 ש"ח ל-2250 ש"ח (לינק) שזו הנחה משמעותית למדי עבור רכבים עממיים. ברמות המחיר הגבוהות, מעל 300 אש"ח, לדעתי קהל הלקוחות מצביע ברגליים ודורש את המערכות למרות ששם ההנחה פחות משמעותית.

ב. כל שכלול של המפרט מייקר משמעותית את המערך הלוגיסטי שהיבואן מחזיק ולכן בחירה פרטנית של חבילות איבזור זה משהו שתמצא בעיקר ברכבי הפרימיום.

פורסם

חוץ מנירו, איוניק וטויוטה CHR - יש עוד דגם שעולה פחות מרבע מיליון שקל ומציע את השילוש הקדוש של הבטיחות האקטיבית - בלימה אוטונומית בכל מהירות (שפויה), תיקון סטייה מנתיב (ולא רק התרעה כמו בפריוס) ובקרת שיוט אדפטיבית?

אגב שילוב השלושה יוצר רכב חצי אוטונומי שבאמת נותן הרגשה עתידנית של דור חדש על הכבישים.

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם

מאזדה 6 מציעה את זה וסונטה לימיטד (לגבי תיקון נתיב נדמה לי שלא).

אגב, בלימה אוטונומית זה אומנם נשמע מדהים, אבל כבר דיברתי עם אנשים שיש להם את זה, לפעמים זה בולם בלימת חירום שלא לצורך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

במאזדה 6 פריום פלוס (196,000 שקל) אתה צודק. בסונטה הייבריד לימיטד אין בלימה אוטונומית וגם לא תיקון סטייה מנתיב.

בקיצור נראה שנכון להיום אין באף אירופאית, גם לא פרמיום - אפילו לא ב-330e המאובזרת לעייפה ולא במרצדס C קלאס למעט גרסאות AMG. סגמנט סלון לא בדקתי.

שאפו לקוריאנים וליפנים, מגיע להם להוביל את המכירות.

עריכה אחרונה על ידי Cadillac58

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם

זה לא היה תמיד ככה, שהיפנים הציעו יותר איבזור בפחות מחיר? למיטב זכרוני כבר משנות התשעים זה המצב.

פורסם
זה לא היה תמיד ככה, שהיפנים הציעו יותר איבזור בפחות מחיר? למיטב זכרוני כבר משנות התשעים זה המצב.

לא חושב שאפשר לומר שתמיד זה היה המצב. ב-10 השנים האחרונות לפחות טויוטה היתה מאובזרת פחות מכמעט כל אירופאית. היפנים הכניסו 6 כריות אויר אחרי האירופאיות בארץ. חיישני גשם ותאורה יש בסיטרואן כבר 10 שנים לפחות ואצל היפניות זה נכנס רק לאחרונה כסטנדרט.

הדברים שהיפנים והקוריאנים מובילים בהם כרגע זה היברידיות ומערכות בטיחות.

• תוכן חדש...