Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו סניק 2 - מנועים וגרסאות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

למרות ששנים אני נרתע מהמותג, לאחרונה הרכב שבכותרת קורץ לי כרכב משפחתי זול, יעיל ואפילו מפנק (זוג+2 ועוד בתכנון).

מקריאת ביקורות אני מבין שמדובר ברכב אמין יחסית, או לפחות לא יותר גרוע מהשאר, ושסך הכל רכב מטופל יעשה את העבודה וייתן תמורה טובה למחיר המאד זול שלו.

אז קודם כל אשמח לשמוע חוות דעת על הדגם, ממה להיזהר ולמה לשים לב בבדיקה. האם ישנם חלקים שנוטים להיכשל? האם חלקי פנים נוטים להתפרק? בעיות חשמל וכו'.

שנית, אני מתלבט בין המנועים השונים: 1600 או 2000 (נוטה לרכוש מנוע 2000 כפטרולהד, אבל לא יודע אם הוא סובל ממחלות שאין במנוע הקטן יותר).

וגם אשמח לדעת מה ההבדלים בין רמות הגימור (פריווילג' לעומת אקפרשן).

ראיתי שיש אפילו גיר ידני אבל רק ב-1600. האם עדיף לוותר על מנוע 2000 לטובת 1600 ידני? אכן התלבטות...

חשוב לציין שהנסועה השנתית נמוכה יחסית (פחות מ-10000 ק"מ בשנה) ןשרוב הנסיעות הן בתוך העיר (ירושלים), כאשר אשתי נוהגת. בסופי השבוע כשאני נוהג, הייתי רוצה רכב לא עצלן ומהנה יחסית לנהיגה.

תודה לעוזרים

עדי.

פורסם

גם אני מציע להתמקד במנוע 2000 - הרכב הזה גדול וכבד, מנוע 1600 מרגיש חלש מאוד.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

עדיין מדובר על רכבים בני עשר כך שהאמינות עשויה להיות בעייתית.

נהגתי רבות על הסניק 1 (2 ליטר) ו 2 (1.6), אין ספק שה 2.0 מרגישה חזקה יותר, אבל להתנהלות היום-יומית לא הרגשתי מחסור.

ה 2.0 הגיע רק ברמות גימור גבוהות, זה בהחלט רכב מפנק ונוח למשפחה, עניין האמינות... לדעתי, בגיל הזה, מוטל בספק.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

בתור בעלים לשעבר של סניק 2 עם מנוע 2000 (כיום - גרנד סניק 3) לא הייתי מסתכל על ה 1600: גם ה 2000 לא תשבור שיאים במיאוצי דראג, וה 1600 חלשה עוד ממנה. מעבר לזה ה 2000 הגיע ברמות אבזור גבוהות (המפרט המדויק השתנה כנראה בין משלוח למשלוח, כי ראיתי כל מיני שינויים), מה שעושה את החיים קצת יותר מפנקים. ב 2008, לדעתי, הגיעו גם רכבים עם מנועי 2000 במפרט הבסיסי (מזגן מכאני במקום בקרת אקלים, פנים שחור, מושבי בד במקום חצי (דמוי) עור, וכו').

מה שכן, זה כבר רכב ישן, ורמת האמינות שלו תלויה קצת במזל וקצת באיך טופל בעברו, ולכן להקפיד על היסטוריית טיפולים כמה שיותר מלאה, רצוי ממוסך מורשה, ולא להתפשר על רכבים שטופלו על מדרכות השכונה.

בגדול, אחלה אוטו בכלום כסף.

פורסם

כמו שנאמר אחלה אוטו במינימום כסף,ֿ

אבל תלך רק על מכוניות עם היסטורית טיפולים מוכחת, אחרת תקלל את אוכלי הצפרדעים. עלות האחזקה שלהם יותר גבוהה ממכוניות אחרות אבל זה מתקזז עם מחיר הקניה, הביטוח וצריכת הדלק

ה2000 שותה דלק בעיר, אבל זה כנראה לא משנה לקילומטראז שלך

ה1600 עגלה במיוחד במהירויות נמוכות, אם זה מפריע לך אל תקנה אותה. האחזקה של 2000 צפויה להיות יקרה יותר

פורסם

תודה רבה למגיבים עד כה. אני סגור אם כך על המנוע הגדול יותר (האמת שתמיד הייתי, רק חיפשתי חיזוק).

אני מטפל לבד ברכבים שלי אז לא מוטרד מטיפולים שוטפים, אבל כאשר מדברים על בעיות אמינות - למה בדרך כלל מתכוונים? כאמור אני פחות מוטרד מהדברים הקטנים אבל לא בא לי על רכיבים שמעמידים את הרכב, וכמובן נרתע מסיכון מנוע וגיר, כי אז יוצא העוקץ מהמחיר ההזדמנותי.

אין לי ניסיון עם צרפתיות בכלל.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

עדי.

פורסם

ה-2000 עם המפרט הבסיסי הגיע מינואר 2007 במקביל למתיחת פנים של הדגם.

הדגמים מינואר 2007 ואילך מוצלחים ואמינים יותר, יש לבדוק מתי החליפו לרכב רצועת תזמון - מדובר בטיפול יקר יחסית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

הייה לי מספר שנים את גרסת ה 1.6,מאוד נהניתי ממנו, תנוחת ישיבה גבוהה ומאוד נוח לנהיגה גם לנהג וגם למי שיושב מאחור, עברתי לרכב יפני וחזרתי לסניק דור שלישי אחרי שנה וחצי מרוב שהתגעתי לנוחות שלו, ממליץ לא היכנס למוסכי היבואן, מאוד יקרים, למצוא פשוט מוסך שמבין ברכב ושיש לו גישה לחלפים. ב 3 שנים שהיה אצלי, טיפלתי בשסתומים בגיר, פתאום הגיר נותן מכה ועובר להילוך שלישי, תשים לב ברכב שאתה לוקח שההילוכים עוברים בצורה חלקה, ושאין מצב שהרכב פשוט מעלה טורים אבל לא מעביר הילוך, עלה בסביבות 2000 שח, פולי מנוע התקלקל, משהו סדרתי ברכבים האלה, עולה 1500 שקל, לוח השעונים הדיגיטלי גם הפסיק לעבוד אבל תוקן באחריות (קניתי מקרסו טרייד), כמו כן המזגן ברכבים האלה לא ממש חזק,יש לי שכן שרוצה למכור רכב שמור הדגם המאובזר מודל 2005 מנוע 1600 אם תרצה אוכללקשר ביניכם. לסיכום הרכב מפנק וזול ,קשה למכירה וזול לקנייה אבל כבר לא צעיר וגם שהוא היה צעיר הוא לא היה שיא האמינות, ,אם כבר ללכת על סניק למה שלא תלך על הדור השלישי של הסניק, בא עם מנוע וגיר רציף של ניסן קשקאי 2000 סמק,אני מאוד נהנה ממנו, באות ממודל 2011 אמנם יותר יקרות אבל גם נשחטות במחיר והרבה יותר אמינות וחזקות, המנוע ללא צורך בהחלפת טיימינג שעולה בדגם הקודם בסביבות 2000 שקל.

עריכה אחרונה על ידי FixTrics
פורסם

ראיתי שיש אפילו גיר ידני אבל רק ב-1600. האם עדיף לוותר על מנוע 2000 לטובת 1600 ידני? אכן התלבטות...

בנוסף לכל מה שנאמר פה, ידני זו אופציה מצויינית, יותר חסכונית ואמינה. בעיית ביצועים של מנוע 1.6 עם הגיר הידני תורגש פחות.

אבל, ואבל גדול - לא נמכרו כמעט מכוניות ידניות כאלה, להערכתי מדובר ביחידות בודדות עד אולי עשרות בכל השנתונים יחד. כך שאם אין רכב כזה ספציפי שמצאת, כנראה גם לא תמצא.

ותבדוק גם קסארה פיקאסו, יש אותה עד מודל 2007. גם 2.0 ליטר אוטומטי. אותו רעיון תכנוני כמו הסניק אבל היא פחות נפוצה.

• תוכן חדש...