Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יה מתלכלך , הייתי שולח אלייך את הכסף במטבעות 1 ש"ח.

סבתא השקיעה, :grin: כתבה, ציירה לבבות וזה היחס.

מזכיר לי ששלחתי לאמא שלי נשיקה בהודעה.

התשובה שלה: לא מתאים, בפעם הבאה גם אני אשלח לך כסף.. בהודעה.

אושר, שמור קצת מעטפות בצד וגמור עניין.

גם קונדומים זה מאוד שנות ה 80, ועדיין רצוי ויעיל.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לפני חודש וחצי קיבלתי מעטפה בדואר מסבתא שלי כמו כל שנה - צ'ק ע"ס 1000 שקלים

סבתא חכמה - היא יודעת שאתה לא יכול להפקיד אותו באסטוניה, אז הכסף בפועל נשאר אצלה.

יה מתלכלך , הייתי שולח אלייך את הכסף במטבעות 1 ש"ח..

שטרות של 1 ש"ח

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני חודש וחצי קיבלתי מעטפה בדואר מסבתא שלי כמו כל שנה - צ'ק ע"ס 1000 שקלים. היא שלחה אותו כל הדרך לאסטוניה. חברה שלי (אסטונית) שואלת מה זה. הסברתי לה. התחילה לצחוק. פה לא משתמשים בצ'קים כבר שנים. לא צריך. הגיע הזמן שגם בארץ הדבר המיותר הזה יעלם מהעולם...

רוני - שתמשיך לצחוק עליך. מתי האירופים עברו ממזומן לכרטיסי אשראי? בערך 20 שנה אחרינו. אלא שפעם שהטכנולוגיה תפסה, השלב הבא (כרטיסי חיוב מיידי ו-EMV) התעכב, כיון שלהחליף טכנולוגיה זה עניין יקר וממושך. ד"א - לא רק אצלנו, גם בארה"ב הגדולה.

חוץ מזה - התשובה מצויה בגוף השאלה. זו סבתא. לא כל סבתא מסתדרת עם טכנולוגיה. אני מכיר את אבא של אשתי מאז שהיה כבן 60. כבר אז אי אפשר היה לשכנע אותו להשתמש בכרטיס אשראי. מבחינתו סטיפה בכיס האחורי יותר בטוחה מכל אמצעי אחר, והוא לא מסוגל להבין שכסף שנגנב מהכיס לא יחזור, ואילו מעשה מרמה בכרטיס האשראי מבוטח. עכשיו נסה לשכנע אותו לבצע העברה כספית באמצעות מחשב או טלפון נייד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אולי עברו אחרינו, אבל היום בקושי תמצא אסטוני מסתובב עם מזומן. הכל בכרטיסים או בהעברות בנקאיות. והם משתמשים ב-pincode כבר שנים ועוברים לקונטקטלס (אמנם קצת באיחור לעומת בריטניה למשל). אבל ככה זה כשאצלנו הבנקים מתעקשים עדיין לעבוד עם פקסים...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ישראכרט מנפיקים את רוב הכרטיסים הבינ"ל עם קונטקלס וכל המוספים החדשים תומכים בזה.

גם בארה"ב יש המון בעיות עם EMV.

פורסם (נערך)

השימוש ב-PIN מקובל באירופה כבר די הרבה שנים, אם כי התחיל עם כרטיסי חיוב, כרטיסי האשראי הפכו נפוצים ובעיקר שימושיים יותר מאוחר.

להערכתי נושא הקונטקטלס לא משמעותי, הפרש הזמן בינו לבין סוייפ הוא אולי שניה אחת. לעומת זאת ה-EMV איטי מאד, אבל כנראה שהאבטחה מצדיקה את המחיר בזמן.

יש לי כרטיס קונטקטלס של ישראכרט, אין לתכונה זו כל שימוש, וגם באירופה לא נתקלתי בצורך בה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כדי שהפקדה באפליקציה תצליח חייבים תאורה טובה, צ'ק מיושר/מגוהץ, וכן שהחתימה של המוסר לא תסתיר את המיספור של הצ'ק. אפילו לא במקצת. 100% הצלחה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
השימוש ב-PIN מקובל באירופה כבר די הרבה שנים, אם כי התחיל עם כרטיסי חיוב, כרטיסי האשראי הפכו נפוצים ובעיקר שימושיים יותר מאוחר.

להערכתי נושא הקונטקטלס לא משמעותי, הפרש הזמן בינו לבין סוייפ הוא אולי שניה אחת. לעומת זאת ה-EMV איטי מאד, אבל כנראה שהאבטחה מצדיקה את המחיר בזמן.

יש לי כרטיס קונטקטלס של ישראכרט, אין לתכונה זו כל שימוש, וגם באירופה לא נתקלתי בצורך בה.

בבריטניה יש לזה שימוש נרחב, אם כי אני מסכים שההפרש לא משמעותי מספיק ביחס להכנסה+קוד. לטעמי בכלל צריך להעיף לעזאזל את כל הכרטיסים עבור מי שלא משלם בתשלומים. הרבה יותר הגיוני לעשות העברה בנקאית היישר מהחשבון שלי לחשבון של נותן השירות, בלי לשלם אקסטרה למסטרקרד או ויזה. טכנית, אגב, זה לגמרי אפשרי בהרבה מקומות - פשוט לא נהוג.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)

רוני - האמצעי קיים. קוראים לו כרטיס חיוב מיידי ( debit card). יש מדינות בהן הוא מקובל מאד, בארץ הרבה פחות, קרוב לודאי שריד מימי האינפלציה הגבוהה שדחפה את כרטיסי האשראי.

מעבר לכך לדעתי אתה טועה, מכמה סיבות:

1. אם חברת כרטיסי האשראי לא תגבה עמלה - יהיה זה מישהו אחר - הבנק או שירות סליקה אחר.

2. יש צורך באמצעי לזיהוי מהיר ונוח של החשבון - כרטיס האשראי או החיוב המיידי עושה זאת היטב.

3. חברת האשראי נותנת שירותים נוספים, כגון שירותי האשראי. נכון שגם הבנק יכול לעשות זאת, אבל, שוב, גם הוא יגבה עמלה.

4. שימוש באמצעי פיזי, כמו כרטיס אלקטרוני, מהווה שכבת אבטחה נוספת להעברת הכספים.

4. השימוש בפס מגנטי, צ'יפ או NFC הוא עניין טכני גרידא, בחירה של הגורמים המעורבים, ולמעשה לא משנה הרבה אם מערכות האבטחה מספקות. זו גם הסיבה למעבר מפס מגנטי ל-EMV.

פורסם

האמת שעד לחודש שעבר הפקדתי במעטפות לתיבת הפקדה, היתי עובר בסופש וזורק שם מעטפה וזהו

קצת מעצבן לכתוב את הפרטים כל פעם מחדש אבל לפחות זה עבד וכמובן בכל שעה

לפני חודשיים בערך הבנק המפגר טכנולוגי שלי (הבינלאומי) סוף סוף הכניס לאפליקציה אפשרות להזדהות מהירה ע"י טביעת האצבע של הטלפון והפקדת צקים של כל בנק, מה אני אגיד - קלי קלות, עובד פיקס (איפון 6) סוף סוף משהו שעובד בבנק הזה

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

אושריקו, תעזוב כספומט. במכשירי העדכן ניתן להפקיד צ'קים ושם כמעט תמיד זה עובד. אני מפקיד ככה שנים (וגם אצלי צ'קים עסקיים משום מה לא מזוהים על ידי האפליקציה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

טיפ קטן לאפליקציה:

בהנחה והספרות בתחתית הצ'ק גלויות כראוי (החתימה או התאריך לפעמים מסתירים את הספרות שאגב מודפסות בדיו מגנטי) נסה לצלם את הצ'ק על רקע כהה (עדיף שחור).

פורסם

ניסיתי את כל השיטות האפשריות. כל פעם כתב שטות אחרת.

פעם אחת, הצ'ק צריך להיראות בתוך המסגרת.

פעם שנייה, המספר המגנטי לא קריא.

פעם שלישית, יש לשים את הצ'ק על משטח כהה ולא מבריק, מיותר לציין שעשיתי זאת.

פעם רביעית , המכשיר רוטט ולא יציב.

זה לא לפי הסדר, אבל זה בגדול השגיאות שכל דקה נתן לי.

אין ברירה, ניאלץ ללכת פיזית להפקיד.

מרגיז אותי שמשיקים דברים כאלו חשובים והם לא עובדים, בחייאת.

• תוכן חדש...