Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נוסעת כמו קומפקטית ממוצעת, לא פחות ולא יותר.

מצד שני, שלא כמו הפריוס המקורית, היא אינה מענישה את הנהג.

ביצועיה סבירים, אך הם אינם מקור להנאה וכך גם התנהגות הכביש כמכלול.

נוחות הנסיעה העירונית היא נקודת התורפה העיקרית שלה ובזה היא נופלת משמעותית מהגולף, 308 ואפילו המאזדה 3.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 214
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יותר מרווח מאחור וכאב ראש כבונוס. :lol: ונאמר כאן שמרווח לראש מצומצם מאוד באיוניק. ואם אתה לוקח את אוריס סטיישן, אז תא מטען הוא גם גדול יותר וגם משמעותית נוח יותר לשימוש. בקיצור אין רכב מושלם, כל אחד עם היתרונות והחסרונות שלו. אבל להגיד שאוריס נותנת משמעותית פחות? נראה לי מוגזם.

מסכים בהחלט לגבי מרווח ראש, יתרונות/חיסרונות.

אוריס נותנת פחות קודם כל כי היא מענישה בנהיגה (כמו שציין חן וזה באמת הכי טוב מעביר את התחושה של נהיגה ברכב זה) וגם מבחינת רוחב, אוריס פשוט יותר צרה.

לגבי תא מטען, נכון לסטיישין יש תא מטען גדול יותר. אבל להצ'בק לא. עדיין באיוניק יש תא מטען בהחלט סביר.

לגבי מרווח ראש ספציפית, אני חושב שעבור רוב השימושים זה לא בעיה. כי לרוב במושבים האחוריים יושבים ילדים. מי שמסיע באופן קבוע מבוגרים (אבל זה רלוונטי בעיקר בשביל מונית), צריך לחשוב על רכב עם מרווח ראש גדול יותר מאחור.

ביצועיה סבירים, אך הם אינם מקור להנאה וכך גם התנהגות הכביש כמכלול.

שוב, זה לא GTI, וזה לא רכב שקונים במטרה לתקוף את הפניות ולצאת בסופי שבוע לימי מסלול.

נהגתי עליה גם בעיר וגם מחוץ לעיר, היא בהחלט סבירה.

זה שהיא נוסעת כמו קומפקטית ממוצעת, זה חדשות מעולות. אבל אני חושב שהיא נוסעת יותר טוב, בזכות המנוע היותר חזק וגם בזכות מתלים עדיפים (לרוב הקומפקטיות, כלומר קטגוריה C יש מאחור מתלים פרימיטיביים, ליונדאי יש מולטי לינק)

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
עדיין באיוניק יש תא מטען בהחלט סביר.

בנירו יש תא מטען סביר. באיוניק יש מעל 500 ל'. תא המטען שלה מספיק לכל צורך אפשרי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני עדיין מוטרד בעיקר ממה שרוב הבוחנים ציינו וזה הרעש החריג ליושבים מאחור. מעניין אם יונדאי יתנו את הדעת בנושא. האם זה נובע מהצמיגים המוגזמים, או פשוט מחוסר בידוד?

בדרך כלל, בנסיעת מבחן יושבים קדימה ולכן קשה לעלות על הבעיה.....נקודה למחשבה.

הרכב הזה על הכוונת שלי להמשך השנה במידה ואחליף את הגולף וזה נקודה מטרידה....

פורסם

אז עכשיו תורי.

אני אשתדל לתת את נקודת המבט שלי מהיכרות רחבה יחסית עם הקטגוריה, ואשתדל לחזור כמה שפחות על דברים שכבר נאמרו, אבל יותר מהכל אשתדל להתייחס לדברים שנשאלו ונאמרו.

מה שהכי מדהים אותי באיוניק, ובכלל בקטגוריית המשפחתיות, זה כמה היצרנים אובדי עיצות. הספורטאז'ים והטוסונים (והקשקאיים וה-3008ים וכו') רומסים את קטגוריית המנהלים, הקפצ'ורים והג'וקים אונסים את המשפחתיות (שאמנם עדיין מחזיקות בנתח הכי גדול, אבל הוא הולך וקטן במהירות) והיצרניות, אחרי שנים שכולן התחלקו חצי-חצי בין אלה שמנסות לייצר קורולה לאלה שמנסות לייצר גולף, פתאום הבינו שהן תצטרכנה להיות הרבה יותר יצירתיות כדי למכור. חלק (פורס, אופל, פולקסווגן, מאזדה) הולכות לכיוון של "מכוניות לנהג" וחלק הולכות לכיוון ההפוך לגמרי.

והאיוניק, כמו אחותה הנירו, עושה בדיוק את ההפוך לגמרי הזה. האיוניק לקחה את הקונספט של מכונית משפחתית לאנשים שנהיגה מעניינת אותם בערך כמו כמות המשקעים בעמק יזרעל ב-72 - ו"הגבירה ל-11". התוצאה - מכונית 'משפחתית' כמעט מושלמת. לא סתם יונדאי אפילו לא קוראת לה מכונית, אלא "מכשיר נהיגה". יענו דבר שלוקח אתכם מהבית לעבודה בפקקים ומנסה להנעים את הזמן כמה שיותר ולעזור לכם להתעסק עם ה"נהיגה" עצמה כמה שפחות.

אבזור הבטיחות הוא By Far הטוב בקטגוריה, ועוד יותר By Far במחיר שלה, אבזור הנוחות טוב, המרווח סבבה לגמרי, הבגאז' מעולה, האמינות כנראה תהיה מושלמת ואם לא אז יש 5 שנות אחריות מפגוש לפגוש ושנתיים נוספות על החשמליאדה של ההייבריד ו...זהו.

הביצועים סבירים; ההתנהגות - הגם שנייטרלית מאוד ונשלטת בזכות מיקום כל החלקים הכבדים למטה ושימוש בגג, דלת תא מטען ומכסה מנוע מאלומיניום - לא באמת עושה איזה חשק להתגרזן; והעיצוב - למרות שאינו לוקה ב"היברידיטיס כערתי מצוי" - עדיין נראה קצת כמו אינסייט דור רביעי, כן, אני יודע שהיה רק דור אחד, האיוניק פשוט ממש יותר מודרנית.

הדבר באמת היחיד שאני יכול להגיד שעיצבן אותי הייתה כמות הרעש והנוחות (או היעדרה). במיוחד אחרי שנהגתי בנירו והיא (עם צמיגים נורמליים) הייתה מאוד בסדר מבחינת נוחות. גם שם הרעש קצת הטריד אבל הרבה פחות.

אבל נתחיל בדיסקליימר. נהגתי בפחות או יותר כל משפחתית שנמכרת היום בארץ. להגיד שהאיוניק רועשת בצורה יוצאת דופן? ממש לא. היא לא יותר רועשת מקורולה, או מלאון, אימפרזה, סיוויק, או פלואנס. הקאץ' פה הוא שהארבעה האחרות עומדות ממש לפני החלפה אוטוטו, שבוודאי תשפיע על בידוד הרעשים.

וגם מבחינת נוחות המצב די דומה, כן, היא לא נוחה, אבל אופל אסטרה, מאזדה 3, פוקוס, סיד או אוריס לא יהיו הרבה יותר נוחות אם בכלל.

בחלק האחרון של היום ישבנו שלייקס ואני וניסינו לחשב על מה היינו מוכנים לוותר כדי לקבל עוד קצת בידוד רעשים, בליינד ספוט? מולטימדיה? אולי את הקילס? אבל אז פתאום קלטתי שאנחנו צריכים לוותר על דבר אחר לגמרי - הג'אנטים המגודלים בקטע מיותר להחריד. באוטו שלי יש חישוקי 17, בפיג'ו 208 GTI ובאיביזה קופרה יש חישוקי 17, לפאקינג סובארו BRZ יש חישוקי 17!! למה יונדאי איוניק צריכה חישוקי 17? למה? כי זה מה שאנחנו קונים. אז שיכאב לנו הראש.

לגבי ההשוואה המתבקשת לנירו - האמת שהייתי בטוח שהנירו תאכל את האיוניק בלי מלח, אבל מסתבר שקונצרן יונדאי-קיה יודע את העבודה שלו מספיק טוב ושתיהן נכנסות כל אחת לנישה מעט אחרת. כמו שאני רואה סיבות להעדיף את הנירו (נוחות, עיצוב, בידוד, עיצוב, מרווח, עיצוב) ככה יש גם סיבות להעדיף את האיוניק (אבזור בטיחות, מחיר, בגאז').

ולגבי ההשוואה לאוריס הייבריד, אז פחחחחחחח זה התשובה הכי רצינית שאני יכול לתת. האוריס ממש Ain't got nothin על האיוניק. לא מרווח, לא נוחות, לא בידוד רעשים, לא אבזור בטיחות או נוחות, ממש ממש כלום. הפער של ה-2,000 שקל לגרסה הבסיסית של האיוניק ואפילו ה-6,000 שקל לגרסה הבכירה הם השקלים שהכי מוצדק לבזבז בכל שוק הרכב נכון להיום.

ונסיים בתודות (כי אחרת איך הייתי גורם לאנשי היבואנית לקרוא את כל החפירה שלי?).

באמת תודה. זה לא מובן מאליו לפתוח את הבית שלכם לקבוצה של 15-20 איש, ועוד לעשות את זה בלי שום תנאים. לא "תשמעו, תראו, אנחנו צריכים ככה וככה" ולא "זה רכב חדש, תהיו עדינים", כלום. גורנישט. קחו, תנהגו, תגידו מה אתם חושבים. וזין על פוליטיקלי קורקטנס.

באמת שאני לא מודה על האירוח כמו שאני מודה על זה שאתם עושים את זה בלי לבקש או לדרוש שום דבר או אפילו לעשות פרצופים ולהתחמק יפה יפה מהניסיון לארגן עוד יום כזה - ואתם עושים את זה כבר פעם שלישית. על זה, בעיקר, תודה.

וגם על האוכל. היה נפלא :lol:

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אתמול התייעץ איתי בחור לגבי רכב חדש שהוא רוצה לקנות.

2 ילדים, פקקים בבוקר ובערב, לא ממש מתעניין בנהיגה מאתגרת.

חשוב לו שהרכב יהיה אמין, חסכוני ובטוח.

אני חושב שעל הנישה הזו האיוניק יושבת בול.

המערכות בטיחות הסופר מתקדמות (וחשובות) שמקבלים ברכב, צריכת הדלק והשימושיות שלה הופעות אותה לעיסקה מאוד אטרקטיבית.

פורסם

במחשבה שניה, אחרי שאני רואה שמה שמעניין חובבי רכב, שלא לדבר על עמך ישראל, זה צימודים, שיקופים וכניסה ללא מפתח, אז אפשר להבין שעולם הרכב השתנה, כמו החיים שלנו, ואז אפשר להבין את אוסף הפשרות שנעשו בתחום המתלים, לדוגמא.

פורסם
בנירו יש תא מטען סביר. באיוניק יש מעל 500 ל'. תא המטען שלה מספיק לכל צורך אפשרי.

נכון, טעות שלי, תא מטען 550 באיוניק. אך הפתח לא ממש נוח.

פורסם
המערכות בטיחות הסופר מתקדמות (וחשובות) שמקבלים ברכב, צריכת הדלק והשימושיות שלה הופעות אותה לעיסקה מאוד אטרקטיבית.

בדיוק. לדעתי זה היתרון היחסי שיבואנים צריכים לחשוב עליו - להכניס, בלי תוספת מחיר, את המערכות כסטנדרט.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

חן,

כאשר אתה משווה את הנירו/איוניק לגולף אתה קצת חוטא לאמת.

אז נכון, העם היושב בציון, ברובו, שם ז על איכות הסביבה אבל החוזקה האמיתית של ההיברידיות היא לא צריכת דלק אלא זיהום אויר, חתימת זיהום פחמן ופליטת CO ושם היא עושה בדיחה מגוחכת מהגולף.

אם תגזול ממנה את נתוני זיהום האויר, אז נשארת עם "I35 עם מערכות בטיחות" ואז ברור שהיא מפסידה לגולף.

כל מי שקונה היברידית מהשיקולים הנכונים לא יחלום אפילו על גולף מזהמת.

זה בערך כמו לבוא לטבעוני ולשכנע אותו ששנדביץ' פסטרמה זה יותר מזין משנדביץ נבט חיטה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

האיוניק מיוצרת רק כדי לרצות פוליטרוקים קטנים מהאיחוד האירופאי, ותו לא.

מעניין מתי יקום היצרן הראדון שיצעק שהמלך עירום.

פורסם
ואתם עושים את זה כבר פעם שלישית.lol:

פעם שלישית?

בשנים האחרונות הייתי בארבע אירועים כאלה (מסחריות כלמוביל, אוטלנדר PHEV, יונדאי כללי ואיוניק) נדמה לי שהיו עוד אירועים שפספסתי.

פורסם

ממש לא ולא ברור לי על סמך מה אתה אומר את זה.

אני מכיר ממש לא מעט אנשים שנוסעים בהיברידית רק בגלל שיקולי זיהום אויר ואין סיכוי שלעולם יחליפו את ההיברידית אלא אם זה יהיה לחשמלי מוחלט.

הפחתת זיהום האויר בפרוש מוכר ויש לזה דרישה מצד הקהל.

בוקי,

היה גם ארוע רכבים פרטיים של מרצדס אבל אותו לא סופרים :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
פעם שלישית?

בשנים האחרונות הייתי בארבע אירועים כאלה (מסחריות כלמוביל, אוטלנדר PHEV, יונדאי כללי ואיוניק) נדמה לי שהיו עוד אירועים שפספסתי.

זאת הייתה פעם שלישית שאני הכרתי. אם היו יותר, אז עוד יותר כל הכבוד.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...