Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אחותי צריכה לבחור רכב ליסינג לשנים הקרובות.

המועמדות הן:

סקודה ראפיד מנוע 1.2 DSG

סיאט טולדו מנוע 1.4 DSG

יונדאי I25 מנוע 1.6 אוטומטית רגילה (4 הילוכים)

מיצובישי לנסר ספורטבק מנוע 1.8 גיר רציף

הדרישות מהרכב:

שיהיה נוח. אחותי נוסעת הרבה.

שעגלת תינוק, ברמת הבוגבו, תכנס בנוחות בלי אקרובטיקה.

מבחינת איבזור נראה שההבדלים מינוריים. בכולן האבזור זהה למעט הסקודה שבאה עם חיישני לחץ אויר והמיצובישי שבאה עם 7 כריות אויר (השאר עם 6). כאן פחות או יותר מסתיים הידע שלי לגבי המועמדות.

מה דעתכם?

תודה

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

תא המטען הגדול ביותר הולך לסקודה ואחריה הסיאט, גם של הסקודה הוא הכי נוח להעמסה תודות למבנה.

מבחינת נוחות אני לא יכול להמליץ לא על היונדאי ולא על הסקודה, שתיהן קשיחות יחסית והיונדאי מתרסקת יותר.

לדעתי לבדוק אם התא מטען והנוחות של המיצובישי מספקים וכנראה שבוחר בה לפי הצרכים שתיארת.

פורסם

בין ראפיד לטולדו הטולדו עדיפה בזכות מנוע חזק יותר, היא מגיעה עם חישוקים קלים כסטנדרט וגם לה יש מערכת לניטור לחץ אויר בצמיגים.

הספורטבק גדולה יותר ויש לה מושב אחורי מרווח יותר מלראפיד/טולדו. מצד שני תא הנוסעים שלה רועש יחסית אליהן והתנהגות הכביש פחות "מהודקת".

פורסם (נערך)

פות"ש לא חיפש מנוע חזק אלא בעיקר נוחות ושטח אחסון. לדעתי הכי רכה על הכביש היא היונדאי אבל כנראה שנפח אחסון קטן מהיתר. הייתי בודק אם המיצובישי מספיקה מבחינת אפסון . מד לחץ אויר לא מעניין כל כך אנשי ליסינג אבל ניתן לפתור את זה על ידי הוספה חיצונית של מד לחץ ב ₪600 .

בנוסף אם התינוק מורכב מקדימה לוודא שלרכב אופציה ביטול כרית אויר .

אם אין ברירה הייתי הולך לגרמניות שלהם מערכת מתלים קשיחה יותר (יש שיכנו זאת התנהגות כביש מהודקת)

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

היונדאי מנסיון אישי לא נוחה בעליל מתרסקת על בורות, צריכה לרדת מהרשימה.

אם אין דרישה למנוע חזק המיצובישי לדעתי תתן מענה מעולהש

מצד שני בטיחותית הסקודה והטולדו מודרניות יותר.

פורסם
וגם לה יש מערכת לניטור לחץ אויר בצמיגים.

יש את זה בכל הרכבים היום. נראה לי שהוסיפו את זה בתור איבזור חובה איפשהו יחד עם ESP.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מבחינת איבזור, כפי שציינתי בתחילה, רק הסקודה מגיעה עם חיישני לחץ אויר.

גודל תא המטען, מבחינת נתונים יבשים, הוא בסקודה ובסיאט: 550 ליטר

ביונדאי: 465 ליטרים

במיצובישי: 344 ליטרים

נראה לי, עד כה, שההתלבטות היא בין הסקודה לסיאט.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

במפרט של הטולדו באתר סיאט קיימת מערכת לניטור לחץ אויר בגלגלים שנוכחת ברכב מאז תחילת השיווק. לא ידועים שינויים במפרט ויש רק רמת גימור אחת.

בין הסיאט לסקודה הסיאט עדיפה בזכות יחידת הכוח החזקה יותר וגם אבזור שלא קיים בסקודה כמו חישוקי מגנזיום למשל.

את המיצובישי לא כדאי לשפוט רק לפי נפח תא המטען במפרט, בפועל הוא גדול ונוח לשימוש ולגמרי יספיק לזוג עם תינוק.

פורסם

ההבדלים בשווי השימוש זניחים בהתחשב בזה שהמעסיק מסבסד לה חלק ניכר מהעלות.

היא החליטה ללכת על הסיאט. היום היתה בסוכנות בירושלים והתרשמה מאוד מהרכב.

תודה רבה לכולם.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

חברים מקפיץ,

מה לדעתכם עדיף בין יונדאי i25 2013 גיר 1600 או 1400 לבין סקודה ראפיד 2013

מימה שאני קורה כאן היונדאי על הפנים מבחינת המתלים שלה, אך יותר אמינה,

מצד שני הסקודה הרבה פחות אמינה בגלל הגיר DSG והמנוע TSI

אשמח להמלצות מימי שמבין בלבד, האם שווה לרכוש סקודה ראפיד 2013 ליסינג זה להיכנס למיטה חולה בגלל הגיר?

• תוכן חדש...