Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התנהלות מול נוטוריון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים.

יש לי בעיה אשמח לייעוץ.

הייתי אצל נוטוריון על מנת לתרגם תעודת לימודים לאנגלית, סה"כ 2 דפים.

כשהייתי אצלו שאלתי אותו כמה זה אמור לעלות לי הוא אמר שלא יודע בוודאות אבל בערך 400 ש"ח, השארתי אצלו את העותק של התעודה כדי שיעשה את העבודה, לא חתמתי על כלום, ולא הבאתי לו כסף.

לאחר מספר ימים הוא התקשר אליי ואמר שזה עולה 1000 ש"ח שיש הרבה מילים, ואנחנו יכולים לבוא לקחת את התרגום.

כשטענתי שאני לא מעוניין בתרגום הזה בסכום הזה הוא התעקש ואמר שישלח לי מכתב דרישה ותביעה בבית משפט.

עכשיו האם הוא יכול לתבוע אותי, או לדרוש את הכסף?

נכון הוא עשה את העבודה אבל זה סכום אסטרונומי שהוא לא הכין אותי אליו ואני לא מוכן לשלם סכום כזה על תרגום.

תעזרו לי בבקשה כדי שאני אדע איך להתנהל.

עריכה אחרונה על ידי chelsky26
פורסם

תרגום עולה כ80 שקל לדף (ולא לפי מילים) והנטוריון עולה בערך 140-150. אני מסתמך על מחירים של תרגומים בשפה הרוסית. כמה דפים יצא?

ואני מניח שהוא לא יכול ליפול עליך מהשמיים עם המחיר הזה,אם הוא היה מבחין שהעבודה מתנפחת הוא היה צריך להתקשר והזהיר אותך-בדיוק כמו שעושים במוסך לפני החלפת חלק בלתי צפוי.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

יצא סה"כ 2 דפים, העניין הוא שהוא אומר שיתבע אותי, השאלה אם הוא מפחיד אותי או שבאמת יש קצה כלשהו לתבוע אותי.

ולטענתו הוא לוקח כסף לפי מילים

פורסם

אם זה הייתי אני,

הייתי אומר לו שזה סכום לא הגיוני, סכום שלא קיבל אישור עליו ושזה עושק/עוקץ, שאני לא מוכן בשום אופן לשלם סכום כזה ורק בגלל שהוא עורך דין הוא לא מפחיד אותי ושהוא לא מצא פרייאר.

תקליט את השיחה ותראה לאן זה מתפתח.

אבל זה רק אני.

פורסם

הוא ירד מ 1000 ש"ח ל 700 ש"ח, אבל עדיין זה גבוהה, כמובן השיחות מוקלטות, אבל זה לא העניין, השאלה אם יש לו על מה לתבוע?

אין שום הסכם לא חתימה...

פורסם

תבדוק אם מה שמופיע במחירון, ויחולו עליך מספר סעיפים, לא מגיע בסמוך לסכום אותו דורש הנוטריון.

טוב יותר , תבקש ממנו פירוט כיצד הגיע לסכום X ולא ל 400 ש"ח כפי שסוכם ביניכם, ותשווה למחירון.

אם אין סיכום בכתב עדיין אפשר לדרוש בבית משפט לפי שכר ראוי.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תרגום הוא לפי מס' המילים, רשום שם במפורש - עד 100 מילים 206 ולכל 100 מילים נוספות 164 ועל הסכום הזה צריך להוסיף מע"מ

עכשיו היה צריך להוסיף גם תעודת אפוסטיל? עוד משהו?

על תעודת משרד הפנים לפני החתונה בחו"ל המחיר הכי זול שמצאתי היה כ 300 ש"ח כולל אפוסטיל ( וכולל מע"מ. (עמוד אחד וגג 50 מילים).

אז כן, יש להם "מחירון" אבל 700 ש"ח לשני עמודים כבר נשמע בגדר סביר - המסמכים האלה יקרים וזה בחסות החוק.

פורסם (נערך)

סליחה על הבוטות, אבל מול המקלדת - כולם כאן גיבורים.

אם הנוטריון יתבע אותך - זה בבימ"ש שלום ואתה בוודאות תפסיד (כי אינך יודע את הפרוצדורות המשפטיות ואת דקויות המשפט).

לגבי מחירון - בחוק קבוע מהו התשלום עבור שרותי נוטריון באימות מסמך.

מה שאף אחד לא התייחס אליו הוא שמחיר זה לא כולל את המחיר המתרגם.

מאחר והצעת המחיר הראשונית הייתה 400 ש"ח, אני מניח כי במסמך יש לכל היותר 100 מילים. במקרה כזה, מחיר של 400 ש"ח הוא סביר.

במידה ובמסמך יש יותר מ-100 מילים -> אזי העלות אכן יותר גבוהה, והנוטריון צודק בדרישה.

שורה תחתונה -לדעתי, צורת הפעולה הנכונה היא לשלם לנוטריון את הסכום שהוא רוצה (אחרת הוא יקבל אותו דרך תביעה בבימ"ש + הוצאות + ריבית וכו' - ואתה תשלם הרבה יותר מה-1000 ש"ח).

אח"כ לבדוק האם יש לך קייס -> אם במסמך יש עד 100 מילים -> אתה יכול להגיש כנגדו תביעה בבימ"ש לתביעות קטנות + תלונה לוועדת המשמעת בלשכת עורכי הדין.

עריכה: לנוטריון יש עילה להגשת תביעה. עשיתם הסכם בע"פ למתן שרות (אינך יכול להכחיש זאת).

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

ההסכם היה בסכום של 400 ש"ח. לא ב-1000 ש"ח.

זה פי 2.5.

מצד שני הנוטריון התקפל וירד ל-700. וזאת לדעתי פשרה שלא מצדיקה את הבזבוז זמן הנוסף. הוא היה לא בסדר. אבל לפעמים עדיף להיות חכם מצודק.

• תוכן חדש...